פורום דיני עבודה

avital42

New member
את צריכה מכתב פיטורין

את לא צריכה לחכות לפיצויים זה לוקח לפעמים יותר מחודש. את צריכה מכתב פיטורין בו כתוב תאריך הפיטורין ואז ללכת ללשכה., לא לשכוח ללכת גם לביטוח לאומי.

יום כף

New member
קבלת דמי אבטלה

את צריכה מכתב פיטורים ותלושי שכר של שנה וחצי אחורה (18 תלושים). ללכת ללשכת התעסוקה לחתום ובמקביל לביטוח לאומי, אפשר לשים את כל הטפסים הרלוונטים במעטפה ולשלשל אותה לתיבה המיועדת לכך. כמובן שלא לשכוח לציין על המעטפה מס' טלפון שלך למקרה הצורך. אני מובטלת כבר 4 חודשים וכך זה היה אצלי. יכול להיות שהיום יש אפשרות להציג פחות תלושי שכר- תבדקי. בכל אופן אין שום קשר לקבלת פיצויים כדי להתחיל לקבל דמי אבטלה. אני צריכה לחתום פעם בחודש לפי בחירה שלי. מקבלים כ-75% לערך מהמשכורת. הבטיחו לי קורס - אבל בנתיים לא אושרו תקציבים לשנת 2009.

orenapl

New member
תגמול עבור הצטיינות

שלום משה, משאלתך לא ברור מה הכוונה בתגמול לא שוויוני. באופן כללי תגמול עבור ביצועים או עבור הצלחה הוא שכיח בארגונים רבים ובעל השפעה על רמת המוטיבציה הן של העובד והן של הקולגות שלו הרואים כי כדאי להצטיין בארגון זה. כדי להפיק את התרומה למוטיבציה חשוב להקפיד על הכללים הבאים: 1. על העובדים לדעת מראש מהם הקריטריונים לקבלת התגמול, כך שלכולם יש סיכוי שווה להשיגו. 2. ברגע שהוחלט להעניק למישהו תגמול, כדאי לעשות זאת באופן פומבי ולא להסתיר זאת. בכל מקרה כל העבודים ידעו בצורה לא פורמלית וכך גם מבטיחים את הרצון של אחרים להצטיין בעתיד. 3. לא מומלץ לכרוך את הת התיגמול במתנה לפסח, בימי חופשה וכד'. התיגמול ניתן כבונוס עבור התנהגות מצטיינת ואילו מתנה לחג/ימי חופש/הבראה הם זכויות בסיסיות של עובד ללא קשר להצטיינות. 4. ניתן לקשור בין הצטיינות ובין עליה בשכר, אך לדעתי עדיך לתת זאת כבונוס חד פעמי. עליה בשכר היא חד כיוונית וקשה מאוד לחזור ממנה. בעוד בונוס ניתן להחליט כל פעם נקודתית האם לתת ולמי. בנוסף, כאשר ניתן בונוס אחת לתקופה נשמרת המוטיבציה, בעוד בהעלאה חד פעמית בשכר נשכחת לאחר מספר שבועות. בהצלחה

למעלה