קיצי
לסוף השבוע

marcyg

New member
סקר קטן אם אפשר...

האם אתם מכירים את המושג "פוסט פארטום דולה"? האם אתן יודעות אל מי לפנות אחרי הלידה לעזרה ,הדרכה ותמיכה ב: טיפול בתינוק, בטיפול ושיקום ליולדת, עזרה בבית...? האם נראה לכם שרות שתרצי/תזדקקי לו אחרי הלידה? מה רמת המקצועיות שהייתן דורשות מפוסט פארטום דולה (האישה שעוזרת אחרי הלידה)? אשמח לתגובות שלכן. תודה

../images/Emo43.gif תפוז למען הקהילה ../images/Emo101.gif

במוצ"ש הקרוב בשעה 21:00, תתקיים בקניון ארנה המסיבה הרשמית של הקיץ של ארגון "יוצאים לחיים" התומך ומסייע לחולי סרטן. בואו לצפות בדג נחש, די-ג'י אסי קוז'אק, הבליינים ועוד. כל ההכנסות קודש לפרוייקט "יוצאים לחיים", התומך בצעירים שחלו בסרטן. טל' להזמנת כרטיסים - "הדרן": 03-5279797. מידע נוסף בפורום 'סרטן - לא לבד'.
השבוע הוא שבוע המודעות לגילוי ומניעת סרטן ממאיר של העור, ופורום 'אחים ואחיות בשירות הבריאות' מבקש לקדם את המודעות לנושא החשוב. מידע חשוב בנושא ניתן למצוא בשרשור בנושא בפורום.

האורחים של היום בתפוז ../images/Emo43.gif

הערב ב-19:00 פורום מפלגת העבודה מארח את ח"כ מיכאל מלכיאור, שיענה לשאלות Live ב-blogtv. אתם מוזמנים להשאיר שאלות כבר עכשיו בפורום.
חגיגת שבוע הספר נמשכת גם היום: שירה גפן תגיע לפורום ספרות לילדים ונוער בשעה 21:00 ותענה לשאלותיכם. אתם מוזמנים להשאיר שאלות כבר עכשיו. ____________________________________ האורחים הבאים בתפוז

ornaok

New member
../images/Emo4.gifאה...נסחפתי?

כתבתי עכשיו הודעה תקיפה מאוד בהורים לתינוקות, ואני חוששת שיתפתח מזה ריב או משהו לא נעים...ויהפוך את השרשור מנסיון לעזור לאמא צעירה לבלגאן שלם.
מה דעתכן? נסחפתי?

rnati

New member
לא.

וגם אם זה יעורר ויכוח הוא יהיה שווה את זה לדעתי. אמא צריכה לדעת שזה בסדר גמור שתינוק בן יומו רוצה להשאר צמוד אליה וכל הנשמות הטובות שאומרות לה אחרת גורמות נזק לשניהם לדעתי.

בלינקה

New member
שלוש פעמים ניסיתי לענות לה אתמול

ומחקתי, כי יצא לי הרבה יותר כועס ובוטה ממך.

ענית יפה מאוד

ואת גם יכולה לקשר לה את המאמר שלנו על קפיצת גדילה (במאמרי הפורום, תחת "התחלת הנקה").

תשובות

מעולם לא שמעתי על המושג הזה. לאחר הלידה אפנה לעזרה לקרובי משפחתי: אמי, חמותי וחמי, בעלי וכו', וכן לחברות טובות. במקרה של צורך מוגבר של עזרה בבית (בעיקר סידור ונקיון - אעזר בעוזרת שלי לעיתים קרובות יותר). אני לא חושבת שהייתי שוכרת מישהי במיוחד לצורך כך. אם כן, הציפיות שלי ממנה היו: אדיבות ונעימות (לא דודה ש"יודעת הכל" על מצבי, על הנקה וכו') יעילות וחריצות סבלנות

tovim

New member
והתשובות שלי

פשר המקצוע מובן לי אבל לא ידעתי על קיומו עד כה. אחרי הלידה הראשונה נסעתי לאמי לשבועיים ונעזרתי בה רבות. בלידות הבאות אמי באה אלי לעזור ובעלי כמובן עזר. לא הרגשתי שאני זקוקה לעזרה "מקצועית" נוספת. עזרה בבית ברמה של כביסות ונקיונות לא נראה לי חלק מתפקידה של פוסט פארטום דולה... אילו לא הייתי יכולה להיעזר באמי הייתי דורשת מכזו דולה ידע רציני על הנקה ופתרון בעיות הנקה, סבלנות ויכולת תמיכה.

Arfilit

New member
לא רואה את עצמי פונה

לאשת מקצוע שעזו - אבל בכל זאת - תכונה שמאוד חשובה בעיני - שתדע להיות בלתי נראית כשצריך ובעלת נוכחות כשצריך - ושתדע לזהות מתי צריך את מה משניהם...

marcyg

New member
תודה! ועוד פידבאק בבקשה...

למה אני שואלת??? אני וחברה שלי (ששתינו מטפלות תינוקות מנוסות ועוסקות בטיפול בנשים בהריון ואחרי הלידה) שמנו לב שכרגע בארץ אין (חוץ מאחיות טיפת חלב ויועצות/מדריכות הנקה) נשים מקצועיות שעוזרות ליולדת אחרי הלידה. חשבנו שיהיה נכון להכשיר נשים לעסוק ברמה מקצועית ביותר בנושא. הכשרה שכוללת: הדרכה בהנקה הדרכה בטיפול בילוד התפתחות מוטורית של תינוקות התפתחות רגשית- גישות שונות להורות טיפול ביולדת- תפרים, תחורים, שדיים, התעמלות אחרי לידה...שיקום פיזי בישולים ותפרית/ מזון טעים- בריא ליולדת הקשבה ותמיכה רגשית ליולדת זיהוי דיכאון לאחר הלידה מסג' לאם מסג' לתינוק החאייה ועוד ועוד... חשבנו שאולי נבנה קורס כזה ונזמין את מרצים מקצועיים. נראה לכן שזה מקצוע שיש לו סיכוי בארץ? נראה לכן שנשים ירצו את ההכשרה הזאת? לדעתי מאד נכון שיהיו בעלות מקצוע ברמה גבוהה שילוו אמהות צעירות (זוגות צעירים).בארצות אחרות יש הרבה פוסט פארטום דולות. נו??? מה דעתכן???

מרסי, ואני חשבתי שאני מציעה

סטארט- אפ לאשתו של בן דודי. לאחר הלידה העדפתי לבוא הביתה. את המקלחת הראשונה פחדנו לעשות לבד, לבקש מהאמהות שלנו לא רצינו (עברו 30 שנה מהפעם האחרונה שלהם...) להעזר באחות טיפת חלב לא רצינו כי לא התחשק לנו להכניס אדם זר הביתה (גם שידענו שהן מיומנות בכך, וזה גם מה שהיה מרתיע אותי מלהעזר בשירות). הפתרון שמצאנו, היה אשתו של בן דודי שהיא מטפלת מוסמכת (שאולי הכרת אותה כי היא עבדה אצלכם בקיבוץ לפני מס' שנים) באה אלינו להראות לנו מה לעשות ועוד עצות שימושיות וגם היום אם יש לנו שאלות אנחנו מתיעצים איתה. אצלנו בקורס הכנה ללידה לא היה כל מידע בנושא טיפול בתינוקות למעט 2 שיעורים על הנקה (שבזכותם אני בפורום הזה) ואולי בקורס כזה זה המקום להרחיב בנושא טיפול בתינוקות או לעשות היכרות יותר מעמיקה עם הפוסט פארטום דולה, כי אחרי שהם "מגיעים" למי יש זמן...

marcyg

New member
אני מנסה בקורס הכנה ללידה ללמד

על מה שקורה אחרי הלידה אבל יתבר שזוגות לא ממש מתחברים לנושא עד אחרי הלידה... אני שלחתי לך מסר לגבי האישה של בן דודך. תודה

rnati

New member
../images/Emo4.gif אולי לא מתחברים אבל כן מקשיבים

ובהחלט מיישמים הרבה ממה ששמענו אצלך בקורס
קצת יותר קשה להתחבר לזה לפני, אבל אם מקשיבים אז כשהילד מגיע הכל חוזר ומתחבר בדיוק למקום הנכון

אני חושבת שיהיה ביקוש מסויים

(תלוי כמובן במחיר). אני הייתי שמחה להנחייה כזאת. השתמשתי בבנות הדודה שלי שלהן ילדים קטנים אבל לא היה להן הרבה זמן. זה טוב בעיקר אחרי לידה ראשונה. הייתי רוצה מישהי שתבוא פעם ביום לשעה וחצי שעתיים לטיפול בתינוק במשך שבוע או שבועיים ראשונים. מישהי מאוד מנוסה בטיפול עכשיוי בתינוקות (לא כמו הסבתות). אח"כ שתבוא פעם בשבוע כל עוד זקוקים לה. שתייעץ ותעזור: 1. איך להחזיק ולהרגיע את התינוק. 2. ברחיצת התינוק. 3. בהנקה (תנוחה, אחיזה, כאבים, והכי חשוב - שתתן בטחון למניקה, בניגוד לסבתות "אולי אין לך מספיק חלב"). 4. טיפול באיזור הברית. 5. עיצות לטיפול בגזים, בבכי, ואולי אפילו א"ב של עיסוי תינוקות. הכי חשוב - שתהיה נגישה גם בטלפון לשאלות מטרידות בדחיפות.

אני דוקא חיפשתי מישהי כזו

לאחרי הלידה. ההורים שלי עובדים קשה מאוד ולא היתה לאמי אפשרות להיות איתי לאחר הלידה וחמותי חיה ברוסיה. לכן הורי הציעו לי לפני הלידה לשלם לאישה שתגיע לעזור לכמה שעות ביום במשך לפחות שבועיים, עד שאתארגן. בסופו של דבר זה לא יצא לפועל כי לא הצלחתי לחשוב על מישהי שתתאים לעניין. היה לי חשוב מאוד להניק ואני יודעת שחלק גדול מהאחיות לא יודעות כלום על הנקה, כך שויתרתי מראש על אחות. יש גם את כל העניין של המשמרות שלהן ולא ידעתי איך זה בדיוק יסתדר. מה שאת מתארת נשמע בדיוק כמו מה שחיפשתי, אבל לא ידעתי איפה לחפש. אני לא חושבת שאצטרך כזו עזרה בלידה הבאה שלי. אבל אחרי לידה ראשונה זה חשוב מאוד. אני ממש לא חושבת שעזרה בבית היא חלק מהעבודה של אישה כזו. אולי דברים קטנים שקשורים לתינוק, כמו סידור סביבת האם והתינוק בצורה נוחה ונגישה, או סטרול בקבוקים, במידה והאם אינה מניקה. דרך אגב, באנגליה, זהו חלק מתפקידה של המיילדת. להגיע ליולדת במשך תקופה מסויימת (שבועיים אני חושבת) מדי יום ולהדריך אותה.

במחשבה שניה, למרות שזה בטח לא

חלק מהגדרת התפקיד, אני חושבת שנשים רבות היו שוכרות דולה כזו ולו רק בגלל העזרה בבית. נשים רבות רוצות לשבת או לשכב בימים הראשונים ולהתרכז בתינוק ובהנקה. אם הן היו יכולות להתפנות מהכביסה, רחיצת הכלים והכנת ארוחות לעצמן - אני בטוחה שזה היה מתקבל בברכה. רק עבודות קלות כאלו שמאפשרות תפקוד רציף.

למעלה