קיצי
לסוף השבוע

POOH*

New member
וזו בעיה לדעתי...

הייתי שמחה מאד לעזור לאמהות ולהדריך אחרי לידה אבל לא לשמש כעוזרת בית. ויש פה בעיה כי באמת בעיקר מה שצריך אחרי הלידה זה עזרה בבית. ולא תמיד בטיפול בילד. POOH

marcyg

New member
גם וגם...לא עובדות נקיון...אבל...

להכין לה אוכל, לשתוף כלים... והרבה מזה יחד איתה תוך כדי ההקשבה ואמפטיה. אני חשבתי עליך דווקא כשדברתי עם אותה חברה... גם היית מאד צריכה שמישהו יקשיב לך ולגיא אחרי הלידה ויבין מה קורה שם (בעין מקצועית) כדי להפנות אותך הלאה... וגם לדעתי שהמקצוע מאד מתאים לך!!

marcyg

New member
רציתי רק להוסיף לך ../images/Emo24.gif

ועוד אחד לאביר
ולגיא

POOH*

New member
אז הנה אחד חזרה... ../images/Emo24.gif

ואני גם חושבת שזה מתאים לי... אולי חוץ מהקטע של בישול [אחרי הכל לא היינו רוצות להרעיל אמא צעירה..] בכלל אני צריכה להתחיל לחפש עבודה... ובכל מקרה כיף לשמוע ממך... POOH

ליצה

New member
הי מרסי

בעקרון אחרי הלידה נעזרתי באמא שלי וחמותי שהתחלקו בעזרה יום יום לסרוגין. אני חושבת שהן לא היו מוותרות על תענוג העזרה אלא אם כן היו עובדות במשרה מלאה ולא יכולות לעזור.כאבתי באזור התפרים ולכן הייתי צריכה שמישהו יטפל בתינוק בימים הראשונים ויביא לי אותו בעיקר להנקות. ללימוד וביסוס ההנקה,השתמשתי בשרותיה שלך יועצת הנקה, והייתי שמחה שמישהי תייעץ לי לגבי טיפול בתינוק, מה להלביש, איך להחזיק, איך לעודד התפתחות, וכו'. זה מידע שהאמהות לא כ"כ יכולות לעזור (לא זוכרות, או זוכרות מידע שאינו רללונטי), הייתי שמחה לקבל עזרה בנושאים אלו מבעלת מקצוע + הנקה ולקבל עזרה בנושא אוכל ונקיון מהאמהות. נראה לי לסיכום שההיתי שמחה לדולה כזו במשרה חלקית, אך אני בקלות רואה בנות שיש להן צורך מלא בדמות כזו, כי אין מי שיעזור להן. כל הכבוד על היוזמה ועל הרעיונות החדשים. אין רגע משעמם איתך. ד"ש מאדם ועמית...

marcyg

New member
ליצה חמודה! שלווום!!

אם אני הייתי אמא שלך או חמותך גם אני לא הייתי מוותרת על הכיף בללוות אותך! אם לא היית גרה רחוק גם אני בטח הייתי באה!!
בנתיים הרעיונות החדשות שלי עוד בגדר רעיונות או אפילו פנטזיות.. לטפל בנשים אחרי הלידה אני עושה כבר 20 שנה... הרעיון עכשיו זה להכשיר אחרות לעשות את זה.

odeia

New member
מרסי, מה נשמע?

לאור נסיוני המר עם דולה, לא חושבת שהייתי מזמינה, למרות שבהחלט הייתי זקוקה.

marcyg

New member
Odeia יקרה שלום!! אני מבינה בהחלט.

אין ספק שצריך להיות התאמה טובה בין הדולה לאם!!
מה שלומכם??

odeia

New member
אנחנו בסדר, עד היום עוד לא הצלחתי

לכתוב את סיפור הלידה, חלק מהקושי זה בגלל הדולה שנלוותה אלינו. הרעיון בכללותו נהדר, אולי צריך לעשות מבחנים קצת יותר קשוחים וסינון קצת יותר חזק לגבי מי תהיה דולה וגם מי תהיה תומכת אחרי לידה.

הילהל

New member
רעיון מעניין

לא בטוח שיעבוד בישראל. אנחנו מדינה מאוד משפחתית (לפי מחקרים, לא לפי תחושת הבטן האישית שלי). עם מרחקים מאוד קטנים. הביקוש עלול להיות נמוך. בין השאר, עקב המחיר. מרכז לתמיכה וסיוע בנשים לאחר לידה, שאפשר לבוא אליו לייעוץ, לכוס תה שקטה, למפגש עם עוד נשים באותו המצב - אולי זה פתרון. מכיוון שניתן יהיה להוזיל עלויות. במרכז מעין זה, אף אחת גם לא תצפה לקבל שירותי עוזרת בית. אני, כרבות אחרות כאן, פניתי לאחר לידה בעיקר למשפחה, קצת לחברות. ולסיוע נפשי מקצועי יותר, לאחר הלידה הטראומתית - לעובדת סוציאלית בקופ"ח.

Shellylove

New member
צריכה לחשוב על זה

מצד אחד- העזר בהחלט נחוצה, אבל לא יודעת אם הייתי מכניסה אישה "זרה" הביתה ועוד בסיטואציה כה רגישה ואינטימית.

אביטלתל

New member
התשובות שלי

כן אני מכירה/הכרתי את המושג בבי"ח אפילו הייתה מתנדבת שעזרה ליולדות והיא פוסט פארטום דולה האם ידעתי למי לפנות ? לא ממש את אמא שלי העדפתי לערב כמה שפחות בטיפול באיילה, היא עזרה בעיקר בקצת ניקיון בבית, בישול וכו' ועזרה ממקורות אחרים לא היה אז למדתי מה שאפשר לפני הלידה, בבי"ח הראו לי קצת דברים, נעזרתי באינטרנט וספרים והרבה הגיון בריא האם נראה לי שירות כזה ? כן זה נראה רעיון טוב אני מניחה שאם הייתי מגיעה למצב של אובדן עצות לאחר הלידה הייתי מנסה את זה, אבל הסתדרנו רמת המקצועיות - רבה ביותר אישה אחרי לידה היא במצב רגיש בנוסף לכל אדם יש את הדעות שלו לגבי טיפול/גידול ילדים אנחנו למשל ישנים עם הבת שלנו, אולי הדולה לא מסכימה עם זה חשוב שתדע להפריד בין דעתה האישית ובין הצד המקצועי של העבודה

swann

New member
תשובות

מכירה את המושג, וכמובן שיש גם פה בטורונטו כאלה דולות. אני מניחה שאם אמא שלי לא היתה באה ללידה (או אם היא לא תבוא ללידה הבאה למרות שאני בטוחה שהיא תבוא) - אז אולי הייתי חושבת על זה. פה בעיקר כשאין משפחה קרובה ואי אפשר לגייס אף אחד לעזור, נראה לי שזה פתרון טוב. מה הייתי מצפה? שהיא תאפשר לי כמה שיותר לישון. תבשל, כביסה, תשמור על התינוק הרך בזמן ערות ושתעיר אותי להנקות. אם התינוק בוכה מאוד בלילות, היא תקום אליו (כמובן אחרי שהוא שבע מהנקה). כמובן רק אם היא מחוייבת אלי וגרה אצלי בימים האלה. אם זה לא על בסיס יום שלם - אז לכמה שעות, עזרה בעבודות הבית, והעיקר לאפשר לאם לנוח. רמת המקצועיות? - נסיון רב עם תינוקות רכים, שיטות הרגעה, קצת ידע בנושא ההנקה והאכלה, אבל לא חובה.

למעלה