קצת כבד על הבוקר...

Star_Dust

New member
../images/Emo32.gif קצת כבד על הבוקר...

... על חיים, מוות, אהבה, סוף, התחלות ושירים
כמו שהזהרתי מראש, אוף טופיק כבד עם שאלה בנושא אהבה בסופו. היום בעלי היה אמור לחגוג את יום הולדתו ה- 35. בכל שנה, אני עולה עם משפחתו לקבר ביום ההולדת. השנה, ביתי ביקשה להצטרף. יצאנו הבוקר לכיוון בית קברות ירקונים. אני חייבת להודות שדי פחדתי. אני תמיד מנסה להסביר אבל לרוב אין לי שמץ של מושג איזו משמעות מקבלות המילים שלי במוח של ילדה בת חמש וחצי. הביקור היה קליל. זה מדהים אותי כל פעם מחדש - הכוח הזה של החיים על המוות. הגענו לבית הקברות, בחרנו עבורו זר פרחים יפה ושני נרות וניגשנו לקבר. תוך שניה הבת שלי השתלטה על העניינים
. היא הפכה את הקבר לסוג של גן שעשועים קטן. ביקשה שאקרא מה שכתוב וטיפסה על המצבה מכל כיוון אפשרי. חשבתי לעצמי שאם באיזשהו מקום הוא מודע לסיטואציה, אז הוא בטח נורא שמח עכשיו
הרגשתי שהבאתי אליו את שמחת החיים שלה לביקור. לא נראה לי שיכולתי לתת לו מתנה טובה יותר. בדרך חזרה חשבתי על החיים, המוות, האהבה. ברקע התנגן הדיסק האחרון של מירי מסיקה. שיר מספר 7. זה שיר שמספר על בחורה שפותחת תיבת הכרויות. הפזמון שלו השתלט לי על המחשבות. הוא מדבר על מה שהיא מחפשת בבחור המיועד.... "פחות חשוב הגיל עם זה אפשר להסתדר ורק שיהיה לי טוב אליו להתעורר ושיאהב אותי, יאהב אותי, יאהב עד גדותיו" בעלי היה ה- soulmate שלי. אם לא חוויתם את זה אף פעם, אני לא יכולה להסביר לכם איך זה מרגיש. זוהי חוויה שהיא מעבר למילים. בשנים האחרונות הרבה פעמים אנשים שאלו אותי מה אני מחפשת בקשר. האם אני מנסה למצוא בקשרים חדשים שוב את בעלי? התשובה היא שלילית. לא מחפשת אותו. הוא היה אחד ויחיד. מחפשת אחר. שיהיה גם אחד ויחיד בדרכו שלו. אבל כן מחפשת את ההרגשה הזו של להיות עם נשמה תאומה. מין אהבה שלמה. ומירי מסיקה (או בעצם כותב השיר דידי שחר - רואה מג'נטה, אני לומדת מהר
) הצליחה לתאר בדיוק את זה בכל כך מעט מילים... ורק שיהיה לי טוב אליו להתעורר... ושיאהב אותי, יאהב אותי, יאהב עד גדותיו... ועכשיו לשאלה... האם יש לכם שירים כאלה? שירים שמתארים בדיוק את מה שאתם מחפשים ואיך שאתם מרגישים בנושא יחסים ואהבה? יום טוב לכולם

ד נ י ת3

New member
WOW

לקחת ילדה בת 5.5 לבית קברות? שאפו על האומץ! אני הייתי משקשקת מפחד. אני מקווה שתדברי איתה על התחושות שלה אחרי. זו חייבת להיות חוויה מאוד חזקה אצלה. ולגבי שירים.. כל תקופה מאופיינת אצלי בשירים. יש כלכך הרבה.. אני חושבת שכרגע מתנגנת אצלי בראש דין דין אביב עם "אני זוכר אותך מפעם" וגם קצת קיטש של מטליקה, ועוד קיטש של איה כורם (הוא יבוא אלי כמו קיץ) ועוד הרבה הרבה הרבה שירים עם קיטש. פאק. מאמי, מה נהיה ממני? איכס.

Star_Dust

New member
../images/Emo13.gif

כמו שאמרתי, באמת פחדתי. אבל נראה שהיא עברה את זה ממש בסדר. אחרי הכל, מדובר בילדה שכבר שנה וחצי בערך מבקשת ממני מדי פעם לעלות לקבר. זה לא היה משהו פתאומי. בדרך חזרה, היא ביקשה לי להגיד מהגננת שתיתן לה לספר היום במפגש בגן על הביקור בבית הקברות. אני עובדת היום מהבית ומתכוונת להוציא אותה מהגן בעצמי. כך שאוכל להתעדכן מהגננת לגבי איך היא הציגה את זה. לגבייך, נשמע שאת נמצאת בתקופה קיטשית
. זה לא רע. רומנטי, משהו

ד נ י ת3

New member
שמעי,

אני והוא שברנו כבר את כל השיאים. הקטע הוא.. שלא אני ולא הוא כאלו. זה מפתיע אותנו כל פעם מחדש.

ד נ י ת3

New member
הבעיה מתחילה

בקונפליקט שנולדנו אליו: "פולניות - החיים עם הקונפליקט"

moi24

New member
זה רק אני

או שנדמה שרק הפולנים מפילים הכל על הפולניות. קחו אחריות אנשים!

magenta73

New member
סטארי

אני לא חושבת שילדים באמת מבינים מוות כמו שאנחנו. המבוגרים. במיוחד אם היא לא זכתה ממש להכיר אותו. כלומר, אין לה את הכאב, הגעגוע, האבל כמו שאת חווית אותו. אני גם לא חושבת שיש להם את הפחד ממצבות או כל דבר כזה... מבחינתה אולי זה כמו סמל או מקום לבקר, שאבא שלה מונצח בו. אולי כמו עדות לכך שהוא היה קיים. אני עדיין לא ממש קולטת איך יש בך כ"כ הרבה שמחת חיים ואושר אחרי מה שעברת. את מאוד חזקה ומדהימה בעיני. באמת. מכניסה פרופורציות, זה בטוח. לגבי שירים יש שניים של בילי ג'ואל i love you just the way you are ו always a woman to me ואן מוריסון have i told you lately that i love you ליאונרד המון שירים שלו, אבל יש משפט שתמיד חורגת אותי מחדש and thanx for the trouble you took from her eye, i thought it was there for good so i never tried וכרגע אני מרגישה כמו שורה של ג'ורג' מייקל you're not the first, you're not the last, you're not even the one i love the best, BUT ALL I THINK ABOUT IS YOU

cheshire9

New member
ילדים

זה נהדר - מזכירים לנו שוב ושוב מה חשוב בחיים ... אבל רציתי להתייחס דווקא לנושא הנפש-תאומה. יש לי הרגשה שזה עניין ששייך לגיל מסויים ולמצב מסויים בחיים. משלב מסויים אהבה היא משהו אחר - אולי פחות אינסטינקטיבי, יותר מודע, יותר מתגבר עם הזמן ופחות מכה בנו כמו ברק.... זה לא פחות טוב - או פחות חזק - זה אחר. בוגר יותר. עכשיו במקרה כמו שלך - שבו האהבה הזו נגדעה באיבה - נותר משהו "לא פתור". כי ברור שאי אפשר יהיה לשחזר מה שהיה. וגם לא צריך. אם הייתם נשארים ביחד עד היום גם האהבה שלכם היתה מתבגרת אתכם, משתנה. ברגע שהיא נגדעה - נשארה תמונה סטטית בזמן. קשה מאד להשוות. וצריך יהיה לבנות (לא למצוא - לבנות) סוג חדש של אהבה שתתאים למי שאתם היום. ובכל מקרה שולח

גונדרי

New member
בוקר טוב יקירתי ../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אני שמח שהביקור עבר כפי שעבר, הג'ינג'ה הקטנה היא מותק אמיתית והיא באמת מלאת שמחת חיים ואושר. אני חושב, עד כמה שזה בעייתי להגיד, שיש סוג עדין של 'יתרון' (עד כמה שאפשר לקרוא לזה יתרון) בעובדה שהיא לא הכירה אותו, כי ככה היא לא מרגישה חסך. היא מן הסתם מרגישה את השוני בינה ובין החברים מהגן, והיא מן הסתם מרגישה את הצורך ב'אבא' אבל אין לה את הגעגועים המתסכלים לאיש עצמו ... אם את מבינה למה אני מתכוון.... מציאות החיים שלה לא השתנתה... בכל מקרה, כבר אמרתי וכתבתי בעבר, שאני חושב שאת מתמודדת עם הנושא בצורה מרשימה... ובאמת מעניין איך היא הציגה את הביקור בגן. לגבי השיר..... שמעתי אותו איתך אתמול
אבל לא הזדהתי.... יש משהו במילים (לפחות כמו שאני מבין אותם) שהוא מלא בפשרות וויתורים.... כמעט נואשות לשמה... לא משנה הגיל... לא משנה המראה... לא משנה בעצם מי... העיקר שיאהב אותי. אם הוא יאהב אותי, ממש ממש יאהב אותי אני מוכנה לתת לו את העולם. צורת המבט שלי היא הפוכה... אני יותר אזדהה עם שיר שבו הכי חשוב שאני יאהב אותה. יאהב אותה... יאהב אותה עד בלי די... עד מעל לגדותיי... (כותבים יאהב? או אוהב?) אני חושב שברגע שהאדם מתמסר למי שאוהב אותו (גם אם זו אהבה אמיתית) רק בגלל שהוא אוהב אותו, יש בזה לא מעט ביטול עצמי.... הרצונות שלי לא חשובים, הטעם שלי הוא לא פונקציה בכלל... העיקר שמצאתי מישהו שאוהב אותי. מצטער.... אני לא חושב שזו אהבה... לי זה נשמע כמו תלות. אהבה בעיניי היא ששני הצדדים הם גם הטעם והשאיפה הזוגית אחד של השני, והם גם אוהבים מאוד אחד את השני... זה חיבור מושלם. זו זוגיות מנצחת. אני לא הייתי רוצה שמישהי תהיה איתי רק בגלל שאני אוהב אותה.... איך אפשר להיות עם מישהי שכשאשאל אותה "מה את אוהבת בי?" התשובה תהיה: "שאתה אוהב אותי" בררררר creepy

cheshire9

New member
בכל זוג

יש תמיד מצב של אי-סימטריה - ולו גם מזערית - בין כמה כל אחד אוהב. לפעמים זה קבוע - לפעמים גם מתחלפים בתפקידים. השאלה היא איפה אתה מעדיף להיות. אני למשל באופן ברור ביותר - אמרתי תמיד שאני מעדיף להיות בצד שאוהב יותר - אבל בעצם מצאתי את עצמי כמעט תמיד בצד שאוהבים אותו יותר... אז באמת סתם לאהוב בלי סיבה זה מוזר. אני בסיפור האחרון מוצא את עצמי במקום הפוך לגמריי...... וגם זה CREEPY ברררר

cheshire9

New member
מקום הפוך לגמריי =

אם בשיר מדברים על לאהוב בעצם "בלי סיבה" אז אצלי הגיברת זקוקה לסיבות מוצקות ומוחשיות מבחינתה כדי לאהוב - לא מוכנה לאהוב "סתם" .... ואם אני לא עומד בקריטריונים ובדרישות שלה - אז היא לא תאהב. נקודה לכן זה בדיוק הפוך.

Star_Dust

New member
צהריים טובים יקירי ../images/Emo23.gif

ברור ששמעת איתי את השיר... כבר הזכרתי את העניין הזה של לסובב את הראש ימינה...
לגבי השיר, כמו שאמרתי לך, מה שאהבתי בו היה הביטוי של: יאהב אותי עד גדותיו. זו נשמעת לי סוג של אהבה ענקית כזאת
אני מסכימה שלהתמסר למישהו רק בגלל שהוא אוהב אותי ככה זה סוג של פשרה. לא לזה אני שואפת. אני שואפת להדדיות. מישהו שירגיש כלפיי ככה בעוד אני מרגישה כלפיו אותו דבר. ואם כבר עוסקים בשירים... לך הייתי מקדישה היום שיר אחר. משהו מהפאנטום. אבל אני לא אכתוב אותו כאן כי לא בא לי שתברח.
הפיצית שלי חזרה מהגן. שאלתי אותה מה היא סיפרה על הביקור בבית קברות והיא סיפרה לי שהיא אמרה לילדים שהיא חגגה יום הולדת לאבא שלה בבית קברות והיה כיף
וברור שתגיד שהיא מותק. כלומר, מעבר לכך שהיא באמת מותק (בצורה אובייקטיבית), נראה לי שהיא קנתה אותך השבוע כשהיא המליצה לי להתחתן איתך

גונדרי

New member
אני והיא מסתדרים מצויין ../images/Emo13.gif

יכול להיות ששמעתי..... מתוך שינה.... בבוקר.... אני לא בטוח, אבל יכול להיות.... שהיא אמרה לך בבוקר שאני חמוד? יכול להיות דבר כזה? או שזה האגו שלי מציף אותי בחלומות.

למעלה