חברות שצומחת מתוך הוירטואליה
בהחלט יכולה להתרחש ולהתקיים בין בני כל המינים, גם כשהם 'מעורבבים'. הרי כדי להביע רצון להכיר מישהו/י מחוץ למסך על ה'מועמדים' למצוא תחומי ענין משותפים. כי אילולא זה, למה להיפגש? (אלא אם מדובר ב'כובש/ת' סידרתי/ת שרץ לספר לחבר'ה מה שלא היה כאילו היה ובכך חושב שמאדיר את שמו). אולם, מתוך הנחה שלא בזה הענין, הרי שתחומי ענין משותפים, כושר ניהול דיאלוג זורם ונוח בין שני אנשים במשך תקופה יכול להביא לקיומה של 'פגישה על אמת'. מה יעשו עם הפגישה הזו אחורי זה? איש איש ו....מה שיעשה. תיתכן שתצמח חברות מופלאה (לי צמחו כמה כאלו, חברויות נפש אמיתיות), תיתכן שתחל צמיחתו של קשר ורק ימים יגידו לאן זה יצמח, אם יצמח או יקמול בטרם עת. ויש שאחרי הפגישה, לוחצים ידיים, נפרדים בחיוך ו...כל אחד נמוג לו חזרה אל תוך עולמו. המסקנה שלי : לא לפתח ציפיות מוגזמות (או בכלל) לפני מפגש. כי למילים הכתובות יש זמן מחשבה ושיפוץ בטרם שולחו לחלל הדף הוירטואלי. כי לקול שמעברו השני של הטלפון יש נטיה לגרום לנו 'להלביש' דמות שבמקרים לא מעטים מסתבר שכל קשר בינו (הקול) והאיש במציאות - מקרי בהחלט. מה כן לעשות? ללכת עם ראש פתוח, עם כוונה להכיר עוד אדם, אולי כזה שירחיב את מעגל החברים הקיים שלי, אולי לא ואולי יהפוך להיות החבר/ה שלי ועד כאן היו אלו (מישהו ספר ת'שניות?) על חברויות שצומחות (או לא) מתוך הוירטואליה.