../images/Emo86.gifתגובה לכולם../images/Emo86.gif
(ההודעה הזאת נכתבה לפורום כדורגל בתפוז אבל החלטתי להעתיק אותה לכאן כי היא די רלוונטית) אז למרות שהשירשור הזה מת הנה ההודעה,מקווה שהיא תעניין אתכם ותחכים אתכם: טוב אז אחרי יום שלם שראיתי תמונות,דיברתי עם חברים שהיו שם,שמעתי עדויות,אני מוכרח להגיד שעדיין שום דבר לא השתנה בתחושה שלי,ההפך זה רק התחזק,המשטרה אשמה כמעט ב100%. ואני אסביר. אוהדים זה אוהדים,את החינוך של האהודים היינו צריכים להתחיל בשנות ה70 כשהכדורגל התחיל להתפתח ואוהדים התחילו לבוא בהמוניהם למגרשים. היום אחרי 40 שנה אתם לא מצפים מהם להתנהג בבגרות. וכל מיני הכללות גזעניות כמו "אוהדי ביתר בהמות חסרי רסן" ממש לא נכונות וזה רק מראה על בורות בכדורגל ובמתרחש בו. כי מי שמכיר מקרוב את מחנות האוהדים של שאר הקבוצות יודע שלא רק אוהדי ביתר כאלה אלה גם אוהדים של קבוצות אחרות. מה כבר שכחתם ילד חיפאי בן 14 בשם אמיר רנד שנמחץ בחגיגות האליפות של מכבי חיפה? (ועדיין מאושפז חסר הכרה בבית חולים בחיפה ועברו כבר 3 שנים אם אני לא טועה) כבר שכחתם את אהדם שביטה אוהד הפועל תל אביב שנפצע באורך קשה אחרי שאוהדים של אותה קבוצה שהוא אוהד זרקו אבוקה בתוך היציע שלהם וגרמו לו לפגיעות קשות בראש שעד היום הוא סובל מתפקוד לקוי בגללן? ושכחתם את האוהדים של בני יהודה שרדפו אחרי אוהדים של הפועל תל אביב עם אלות והיכו אותם אחרי שהם זכו באליפות במגרשם? ולא עולות לי כרגע דוגמאות לגבי הקהלים של מכבי תל אביב,או הפועל פתח תקווה,או הפועל באר שבע ושאר הקבוצות עם הקהלים הגדולים,אבל אני בטוח שאם נחפש נמצא מספיק מקרים אלימות וחסרי תבונה. אז אני לא אומר שזה בסדר,או שהקהל של ביתר מלאכים ליד קהלים אחרים. אבל בואו לא נצא בהכרזות חסרות בסיס כמו "למה תמיד רק אצל ביתר זה קורה" ובגלל זה המשטרה התנהגה בצורה נאיבית,אפטית ואטומה. הרי זה היה ברור שמתישהו כל הלחץ יצא והאוהדים של ביתר יחגגו בלי לדעת את נפשם מרוב שמחה. 9 שנים ארורות חיכה המועדון הזה לאליפות הזאת. ומי שמכיר מקרוב את אוהדי ביתר יודע כמה הם חיכו ואיזה שנים קשות עברו עליהם. אז נכון שזה לא היה משחק אליפות,והקהל לא היה אמור לרדת לדשא. אבל זה בדיוק טבעו של קהל,הוא ספונטני,הוא עושה גם דברים של מעבר למצופה ממנו. והמשטרה הייתה חייבת לקחת את זה בחשבון. אז הם אמרו שהם לא יתנו לקהל לרדת לדשא. אז עכשיו הם ישחקו אותה גברים שעומדים במילה שלהם? ומה כבר יקרה עם הקהל ירד לדשא? איך המשטרה תצא יותר טוב אם היא לא תעמוד במילה שלה באופן חד פעמי,תאפשר לקהל לרדת לדשא ותמנע מצב מסוכן. או שמבחינתה היא תעמוד במילה שלה אבל עשרות אוהדים יסיימו את הערב בבית חולים,והתוצאה הסופית היא שהקהל כן ירד לדשא. זאת פשוט אטימות מדרגה ראשונה. תנ"צ אילן פרנקו יכול להמשיך עם התמימות שלו "נערכנו למשחק ליגה רגיל" אבל רק מי שתומן ראשו בחול כמו בת יענה יודע שזה לא משחק ליגה רגיל. הרי היה ידוע לכולם שאם ביתר מנצחת הפער עולה ל8 נקודות ויחד עם הפחתת הנקודות הצפויה של מכבי זה סוגר את האליפות. ומה שהכי עיצבן אותי שלא רק שהיה אפשר למנוע הכל הרבה זמן מראש. היה אפשר למנוע את זה גם רבע שעה לפני שזה קרה. למי שראה את המשחק שם לב שבדקה ה83 החלה תנועה מסיבית של אוהדים של ביתר מהיציעים העליונים מטה לכיוון הגדרות. אם המשטרה הייתה משתמשת בשכל שאין לה היא הייתה כבר אז עושה שם סדר ונותנת הוראה לפתוח את השערים עם שריקת הסיום. זאת הייתה פצצת זמן מתקתקת,היו למשטרה 2 אפשרויות באותן דקות,או לנטרל את הפצצה בכך שהיא תפתח את השערים. או לתת לפצצה להתפוצץ בכך שהם ישאירו את השערים סגורים ובכך לגרום לאסון שקרה שם,שהיה יכול להיות הרבה יותר כבד ולמזלה של המשטרה הסתיים "רק" בפצועים. אפשר עד מחר להאשים את האוהדים,להגיד שההתנהגות שלהם לא נאותה,שהם לא משתמשים בשכל הישר,שהם היו צריכים לעשות ככה,והם לא היו צריכים לעשות ככה,והכל נכון,אבל זה לא משנה את העובדה שצריך לנהוג בהיגיון. תנו להם לשמוח,מה איכפת להם,לא כל יום יש להם סיבה לשמוח,לא כל יום לוקחים אליפות וגם לא כל שנה,אז הם ירדו לדשא גם נגד הפועל פתח תקווה וגם נגד הפועל תל אביב,ביג פאקינג דיל!!! מה זה כל כך משנה??? אז יגרם לדשא נזק של כמה מאות שקלים...או ואבוי! אז יצטרכו לקנות רשתות חדשות לשערים בעוד כמה עשרות שקלים...אוי ואבוי! ואל תגידו לי "אם יתנו להם עכשיו אז הם ירצו כל משחק" כי זה בולשיט. גם אחרי הנצחונות הגדולים ביותר של ביתר של הניבו אליפות הקהל לא הרגיש צורך לרדת לדשא. ואני הייתי בכמה מהנצחונות הגדולים האלה,באף אחד מהם לא היה רצון לרדת לדשא. ירידה לדשא זה טקס שנועד רק לאליפויות,המשטרה ידעה על זה,ידעה והתממה. תמשיכו להאשים את אוהדי ביתר לי זה לא מפריע. את האמת אני יודע. תמיד הרבה יותר קל להאשים את האזרח הקטן ולא את הגוף שאמור לשמור עליו. המשחק הזה היה באחריות המשטרה,אם המשחק הזה יגמר עם פצועים או עם הרוגים זה אך ורק אחריות המשטרה. בשורה התחתונה נפצעו עשרות אוהדים כאשר 2 מהם נפצעו קשה וחייהם הולכים להשתנות בעקבות כך. לכו תגידו להורים של הילדים שנפצעו שהקהל "לא היה אמור לרדת לדשא" אני בטוח שזה מאוד יעניין אותם...