שרשור פריקה.

חייב להצטרף../images/Emo45.gif

ישבתי מול הטלוויזיה בערב שהיה צריך להיות כל כך שמח ופשוט התפוצץ לי הלב. ראיתי בקהל כל מיני חברים שלי מהכפר ומירושלים,ופשוט כאב לי הלב. וכל השעות הנוראיות של אחר כך לחשוב אם אולי חברים שלי נפצעו :\ בסוף ברוך ה' אף אחד מהם לא נפצע. אבל הכאב הוא עדיין חזק והעצב הוא עדיין עמוק. על כל אותם אוהדים מסכנים ששוכבים עכשיו בבתי החולים חלקם מונשמים חלקם נכנסים לניתוח חלקם סתם נחבטו או חטפו מכות מיס"מניקים. אותם אוהדים שרצו רק לחגוג אליפות מתוקה אחרי 9 שנים. ולחשוב שהייתי אמור להיות שם במידה ומכבי לא היו מנצחים. ולמרות כל זה אלך שבוע הבא למשחק נגד הפועל ת"א כי חיכיתי 9 שנים לאליפות הזאת ואני לא אתן למשטרה להרוס לי. מקווה שתבוא גם אליאב

eliavtu

New member
איזה..

אם זה היה תלוי בי הייתי מגיע, אבל לא.. :\ אני אצטרך להסתפק בלחגוג עם החברים.. :)

סלח לי

אבל אם יש מישהו מטומטם זה לא המשטרה אלא האוהדים. כל כך קשה לקחת אליפות בלי להתנהג כמו בהמות? ומה זה משנה בכלל אם המשחק כן היה אליפות או לא מבחינת המשטרה. גם במשחק אליפות דבר כזה לא צריך לקרות. אם היתה לאוהדי הספורט בכלל ואוהדי הכדורגל בפרט, אף אחד לא היה שוכב בבית חולים משותק בכל הגוף, או מונשם, או עם אצבע שבורה וזו הבעיה שצריך לתקן. לא את כמות הסוסים והניידות שמציבים ליד השערים.

../images/Emo45.gif בייחוד האוהדים של בית"ר.

וזו לא סתם סטיגמה, זו עובדה. כל-כך קשה לחכות לחגיגות מיוחדות ? כמו למשל הפועל ר"ג. עלו ליגה כבר לפני כמה וכמה מחזורים, אבל רק ביום שבת האחרון היו להם חגיגות מיוחדות, והמשטרה אפילו אישרה לרדת לדשא, וזה היה כ"כ מסודר שאתה לא מתאר לעצמך. אחד-אחד יורדים לדשא, משהו יפה בטירוף. הרגשתי בחו"ל. חבל שמכל דבר אתם מוציאים את הרע.

eliavtu

New member
אממ.. שמעי

אני לא אומר שהאוהדים של בית"ר יוצאים צדיקים המקרה זה.. אבל זה היה צפוי שזה יקרה! את בטח לא יכולה להבין את כמות הרגש שמתפרצת אצל האוהדים האלה, זו אליפות אחרי המון המון זמן.... ומה גם שמקרים כאלה כבר קרו בעבר <חגיגות אליפות של מכבי חיפה ב- 2001, ואז זה נגמר הרבה יותר גרוע> צריך להתכונן לכל תסריט אפשרי, זה חוסר אחריות להגיד : "לא ידענו שזה יכול לקרות" ואין מה להגיד "ביחוד האוהדים של בית"ר.." לא שהם היו בסדר עכשיו, אבל זה קורה בכל מקום אם המשטרה הייתה מתכוננת לזה מלכתחילה <כמו במקרה הפועל רמת גן, שגם הרבה יותר מצומצם צריך לציין> זה לא היה קורה! אבל המשטרה הייתה צריכה לדעת את זה עובדה שכל העולם ידע על זה שהולכים לפרוץ למגרש - חוץ מהמשטרה, זו טיפשות וחוסר אחריות לדעתי.

אולי המשטרה היתה יכולה לתהארגן טוב יותר

אבל מכאן ועד להפיל עליה את כל האחריות הדרך ארוכה וגם לא משמ נכונה
"אני לא אומר שהאוהדים של בית"ר יוצאים צדיקים המקרה זה.. אבל זה היה צפוי שזה יקרה!" עצם זה שבמדינה הזאת משלימים עם דבר כזה רק מראה איך אנחנו נראים. למה זה כ"כ ברור בעינייך שככה אנשים מבוגרים יתנהגו?

AvtipuS

New member
נו באמת

נכון שלמשטרה היה חלק בכך שלא פתחו בזמן את השערים, אבל לא המשטרה דחפה, לא המשטרה מחצה שם את האוהדים, אלה שדחפו ומחצו היו מספר לא קטן של חוליגנים ["אוהדים"] שבגלל הדחף שלהם לרוץ למגרש [שזה טימטום בפני עצמו] הם גרמו למספר כל כך גדול של פצועים. וזה לא משהו שהיה קורה בכל קהל של קבוצות אחרות,ידוע שרוב אוהדי בית"ר הרבה יותר אלימים וחמומי מוח [שלא לאמר חייתיים] מאוהדים של קבוצות אחרות. ועד שהקבוצה לא "תרסן" את האוהדים שלה [את החלק האלים] זה לא יגמר. למה אוהדי בית"ר לא לומדים ממקרה אמיר רנד? [למי שלא מכיר\זוכר, הנער אמיר רנד הקרייתי נמחץ בחגיגות האליפות של מכבי חיפה בקרית אליעזר לפני מספר שנים וממה שידוע לי הוא עדיין מחוסר הכרה\בתהליכי שיקום] עובדה שיתר האוהדים של הקבוצות האחרות למדו.

eliavtu

New member
אוי נו..

אין קשר לזה שאלו אוהדי בית"ר והאוהדים שלנו לא יותר אלימים, אלו שטויות. זה קרה בחיפה, בהפועל, ובעוד המון מקומות... <שהתפרצו למגרש> ההתנהגות הזאת היא כללית, ולא קשורה לזה שאלו דווקא אוהדי בית"ר! ואם כבר המשטרה גם הייתה צריכה ללמוד בקריית אליעזר ובבלומפילד הסירו את הגדרות, אם לא היו גדרות בטדי - אוהד אחד לא היה מונשם עכשיו מקסימום היה את המטומטם שפורץ למגרש באמצע המשחק.. אוהדי בית"ר רצו לחגוג זו התפרצות רגשות אדירה, ובטח מי שלא חלק מהם לא יכול להבין את זה.. אנשים נסחפו עם העניין, אתה לא יכול לשפוט אותם ככה ולהגיד שבגלל שהם אוהדי בית"ר אז הם הכי אלימים וכו'.. היה פשוט צריך להתכונן לזה כמו שצריך, ועם כמה שההתנהגות של אוהדי בית"ר לא בסדר - האשמה העיקרית לדעתי היא על המשטרה.

hadas2401

New member
אני לא מבינה בזה

אבל מטומטם להגיד שאוהדים התפרצו למגרש וכו' ואח"כ להאשים תמשטרה. רוצים לשמוח? תשמחו. למה להיות חוליגנים?

eliavtu

New member
זו הדרך שלהם לשמוח..

אני מסכים שזה לא פסדר לשמוח ככה ולא בזה אני מאשים את המשטרה פשוט כולם ידעו שזה מה שיקרה ונגיד שזה מעשה חמור ונגיד שזו טיפשות וזה הופך את אוהדי בית"ר לחוליגנים סבבה.. אם המשטרה הייתה מתכוננת לזה כמו שצריך, אף אחד לא היה נפגע מה"חוליגנים" האלו.

../images/Emo86.gifתגובה לכולם../images/Emo86.gif

(ההודעה הזאת נכתבה לפורום כדורגל בתפוז אבל החלטתי להעתיק אותה לכאן כי היא די רלוונטית) אז למרות שהשירשור הזה מת הנה ההודעה,מקווה שהיא תעניין אתכם ותחכים אתכם: טוב אז אחרי יום שלם שראיתי תמונות,דיברתי עם חברים שהיו שם,שמעתי עדויות,אני מוכרח להגיד שעדיין שום דבר לא השתנה בתחושה שלי,ההפך זה רק התחזק,המשטרה אשמה כמעט ב100%. ואני אסביר. אוהדים זה אוהדים,את החינוך של האהודים היינו צריכים להתחיל בשנות ה70 כשהכדורגל התחיל להתפתח ואוהדים התחילו לבוא בהמוניהם למגרשים. היום אחרי 40 שנה אתם לא מצפים מהם להתנהג בבגרות. וכל מיני הכללות גזעניות כמו "אוהדי ביתר בהמות חסרי רסן" ממש לא נכונות וזה רק מראה על בורות בכדורגל ובמתרחש בו. כי מי שמכיר מקרוב את מחנות האוהדים של שאר הקבוצות יודע שלא רק אוהדי ביתר כאלה אלה גם אוהדים של קבוצות אחרות. מה כבר שכחתם ילד חיפאי בן 14 בשם אמיר רנד שנמחץ בחגיגות האליפות של מכבי חיפה? (ועדיין מאושפז חסר הכרה בבית חולים בחיפה ועברו כבר 3 שנים אם אני לא טועה) כבר שכחתם את אהדם שביטה אוהד הפועל תל אביב שנפצע באורך קשה אחרי שאוהדים של אותה קבוצה שהוא אוהד זרקו אבוקה בתוך היציע שלהם וגרמו לו לפגיעות קשות בראש שעד היום הוא סובל מתפקוד לקוי בגללן? ושכחתם את האוהדים של בני יהודה שרדפו אחרי אוהדים של הפועל תל אביב עם אלות והיכו אותם אחרי שהם זכו באליפות במגרשם? ולא עולות לי כרגע דוגמאות לגבי הקהלים של מכבי תל אביב,או הפועל פתח תקווה,או הפועל באר שבע ושאר הקבוצות עם הקהלים הגדולים,אבל אני בטוח שאם נחפש נמצא מספיק מקרים אלימות וחסרי תבונה. אז אני לא אומר שזה בסדר,או שהקהל של ביתר מלאכים ליד קהלים אחרים. אבל בואו לא נצא בהכרזות חסרות בסיס כמו "למה תמיד רק אצל ביתר זה קורה" ובגלל זה המשטרה התנהגה בצורה נאיבית,אפטית ואטומה. הרי זה היה ברור שמתישהו כל הלחץ יצא והאוהדים של ביתר יחגגו בלי לדעת את נפשם מרוב שמחה. 9 שנים ארורות חיכה המועדון הזה לאליפות הזאת. ומי שמכיר מקרוב את אוהדי ביתר יודע כמה הם חיכו ואיזה שנים קשות עברו עליהם. אז נכון שזה לא היה משחק אליפות,והקהל לא היה אמור לרדת לדשא. אבל זה בדיוק טבעו של קהל,הוא ספונטני,הוא עושה גם דברים של מעבר למצופה ממנו. והמשטרה הייתה חייבת לקחת את זה בחשבון. אז הם אמרו שהם לא יתנו לקהל לרדת לדשא. אז עכשיו הם ישחקו אותה גברים שעומדים במילה שלהם? ומה כבר יקרה עם הקהל ירד לדשא? איך המשטרה תצא יותר טוב אם היא לא תעמוד במילה שלה באופן חד פעמי,תאפשר לקהל לרדת לדשא ותמנע מצב מסוכן. או שמבחינתה היא תעמוד במילה שלה אבל עשרות אוהדים יסיימו את הערב בבית חולים,והתוצאה הסופית היא שהקהל כן ירד לדשא. זאת פשוט אטימות מדרגה ראשונה. תנ"צ אילן פרנקו יכול להמשיך עם התמימות שלו "נערכנו למשחק ליגה רגיל" אבל רק מי שתומן ראשו בחול כמו בת יענה יודע שזה לא משחק ליגה רגיל. הרי היה ידוע לכולם שאם ביתר מנצחת הפער עולה ל8 נקודות ויחד עם הפחתת הנקודות הצפויה של מכבי זה סוגר את האליפות. ומה שהכי עיצבן אותי שלא רק שהיה אפשר למנוע הכל הרבה זמן מראש. היה אפשר למנוע את זה גם רבע שעה לפני שזה קרה. למי שראה את המשחק שם לב שבדקה ה83 החלה תנועה מסיבית של אוהדים של ביתר מהיציעים העליונים מטה לכיוון הגדרות. אם המשטרה הייתה משתמשת בשכל שאין לה היא הייתה כבר אז עושה שם סדר ונותנת הוראה לפתוח את השערים עם שריקת הסיום. זאת הייתה פצצת זמן מתקתקת,היו למשטרה 2 אפשרויות באותן דקות,או לנטרל את הפצצה בכך שהיא תפתח את השערים. או לתת לפצצה להתפוצץ בכך שהם ישאירו את השערים סגורים ובכך לגרום לאסון שקרה שם,שהיה יכול להיות הרבה יותר כבד ולמזלה של המשטרה הסתיים "רק" בפצועים. אפשר עד מחר להאשים את האוהדים,להגיד שההתנהגות שלהם לא נאותה,שהם לא משתמשים בשכל הישר,שהם היו צריכים לעשות ככה,והם לא היו צריכים לעשות ככה,והכל נכון,אבל זה לא משנה את העובדה שצריך לנהוג בהיגיון. תנו להם לשמוח,מה איכפת להם,לא כל יום יש להם סיבה לשמוח,לא כל יום לוקחים אליפות וגם לא כל שנה,אז הם ירדו לדשא גם נגד הפועל פתח תקווה וגם נגד הפועל תל אביב,ביג פאקינג דיל!!! מה זה כל כך משנה??? אז יגרם לדשא נזק של כמה מאות שקלים...או ואבוי! אז יצטרכו לקנות רשתות חדשות לשערים בעוד כמה עשרות שקלים...אוי ואבוי! ואל תגידו לי "אם יתנו להם עכשיו אז הם ירצו כל משחק" כי זה בולשיט. גם אחרי הנצחונות הגדולים ביותר של ביתר של הניבו אליפות הקהל לא הרגיש צורך לרדת לדשא. ואני הייתי בכמה מהנצחונות הגדולים האלה,באף אחד מהם לא היה רצון לרדת לדשא. ירידה לדשא זה טקס שנועד רק לאליפויות,המשטרה ידעה על זה,ידעה והתממה. תמשיכו להאשים את אוהדי ביתר לי זה לא מפריע. את האמת אני יודע. תמיד הרבה יותר קל להאשים את האזרח הקטן ולא את הגוף שאמור לשמור עליו. המשחק הזה היה באחריות המשטרה,אם המשחק הזה יגמר עם פצועים או עם הרוגים זה אך ורק אחריות המשטרה. בשורה התחתונה נפצעו עשרות אוהדים כאשר 2 מהם נפצעו קשה וחייהם הולכים להשתנות בעקבות כך. לכו תגידו להורים של הילדים שנפצעו שהקהל "לא היה אמור לרדת לדשא" אני בטוח שזה מאוד יעניין אותם...

כמה דברים.

נתחיל בכך שאל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם. "כבר שכחתם את אהדם שביטה אוהד הפועל תל אביב שנפצע באורך קשה אחרי שאוהדים של אותה קבוצה שהוא אוהד זרקו אבוקה בתוך היציע שלהם וגרמו לו לפגיעות קשות בראש שעד היום הוא סובל מתפקוד לקוי בגללן?" ממש לא. אדהם שביטה אוהד הפועל ת"א, כפי שאמרת, והאוהדים שזרקו את האבוקה אמנם היו באמת בתוך היציע של הפועל, אבל הם אוהדי מכבי שתולים, שנכנסו ליציע של הפועל על-מנת לבצע אסון. כי אין להם תקנה, כי השנאה להפועל חזקה אצלם מהאהבה למכבי. [כמובן בלי הכללות, אבל לא חסרים כאלה.. משיחות אישיות עם כמה מאוהדי מכבי שהודו בפניי שהם שונאים את הפועל יותר משהם אוהבים את מכבי.] והמקרה עם אמיר רנד? לזה, לדוגמא, המשטרה באמת הייתה צריכה להערך בהתאם. כי שם זה היה משחק אליפות. נקודה. "תנו להם לשמוח,מה איכפת להם,לא כל יום יש להם סיבה לשמוח,לא כל יום לוקחים אליפות וגם לא כל שנה,אז הם ירדו לדשא גם נגד הפועל פתח תקווה וגם נגד הפועל תל אביב,ביג פאקינג דיל!!! מה זה כל כך משנה???" בטח שזה משנה. לשמוח לשמוח, אבל עד מידה מסויימת. משחק אחד יכולים להקדיש להם בשביל שיירדו לדשא, רוצים לחגוג מעבר? לכו לחגוג במועדונים. ברחוב. בבתים. בפאבים. לא על הדשא! הוא לא נועד בשביל זה. ו..וואלה? אני לא מצדיקה את המשטרה. לרגע לא. הם שיחקו אותה ראש קטן והנה התוצאות... אבל גם לבוא ולהפיל את כל האשמה עליה, זה דבר מגוחך כשלעצמו. דבר מטומטם אפילו, תסלח לי. אוהדי בית"ר הביאו את זה על עצמם. אחרי הכל. הם ידעו את ההשלכות, ואני מאמינה שאם הם היו מחכים גם לסוף המשחק - היו מאפשרים להם לרדת לדשא. לא ככה. זו לא הצורה. ואמנם אני אוהדת הפועל, וכבר הייתי בחגיגות אליפות בשנת 2000, אבל חיכינו כמו ילדים טובים עד הדקה ה90 ואפילו עד סוף תוספת הזמן, ורק אז ירדנו לדשא. כשיתאפשר. ואנשים אמרו לי "שכחת את הבן של אוברוב?.. שכחת את ה'שואה' וה'נאצים' שהפועל אומרים? מה, הם כאלה תמימים?", אז לא. ממש לא. אנחנו, אוהדי הפועל, חולים. חולים בראש. אבל בחיים, בחיים(!!) לא נפגע בחברים שלנו. אז יש משהו בדבריי כשאני אומרת שאצל בית"ר זה כן יקרה ואצל הפועל לא. נראה לי שאתה פשוט קצת לא אובייקטיבי, רן ..

eliavtu

New member
ענבר..

את אומרת דברים לא נכונים! אוהדי בית"ר לא פרצו לדשא לפני הדקה ה- 90! זה קרה אחרי הדקה ה- 90 ואז המשטרה החליטה לנסות להדוף אותם.. וזה גם גדרות, בבלומפילד אין גדרות, אז ככה יש פחות מאיפה להיכנס למגרש - מה שמגדיל משמעותית את הסיכון <רק שער קטן שממנו אפשר להיכנס, ויש המון המון אנשים> ואנ'לא מבין.. למה שאוהדי הפועל עושים את זה זה בסדר, ושאוהדי בית"ר עושים זה לא? זו חוסר אובייקטיביות! דברים כאלה קורים מתוך שמחה, ואת זה אני מניח שאת יכולה להבין אבל זה לא בסדר, לא משנה אילו אוהדים עושים את זה.. ואוהדי בית"ר גם לא יפגעו לעולם בחברים שלהם מה שקרה, היה מתוך שמחה, אף אחד לא רצה שמישהו יפגע - תאמיני לי.. ובכללי יותר, הקע עם אוהדי בית"ר מופרך אנחנו לא יותר אלימים, אנחנו לא יותר חוליגנים, אנחנו לא כלום יש בקהל שלנו בעיות בדיוק כמו עם כל קהל אחר.. אם היית פעם אחת יושבת בטדי עם אוהדי בית"ר, היית מבינה שזה ממש לא כמו שזה נראה מהצד פשוט על בית"ר קל יותר לרדת בעניינים האלה אם אוהדי הפועל מפוצצים שמשה של מנהל או זורקים רימון הלם, עושים מזה פחות עניין מאשר אוהד בית"ר שצועק ערבי לטועמה.. וזה ככה- תעשי לי טובה, צאי מהסטיגמה הזאת על אוהדי בית"ר אין בזה כלום. <ואי, בחיים שלי לא היה שרשור שכתבתי בו כ"כ הרבה כמו זה
>

זו לא חוסר אובייקטיביות,

לא אמרתי שכשאוהדי הפועל עושים את זה - זה בסדר, אבל עובדה שאצל הפועל עוד לא קרה כזה דבר (טפו טפו), ושום אדם לא נמחץ. כי ברגע שמקרה כזה מתקרב (כמו ב98 עם פרשת בית שאן, כשחשבנו שהאליפות שלנו), הם נעצרים, קודם כל דואגים לחבריהם ורק אח"כ לשמחה. וזה מנסיון אישי, לא הייתי אומרת סתם. אני לא מצדיקה אף אחד, רק אומרת שלא ניתן להפיל את כל האשמה על המשטרה, שאמנם אשמה, אני לא אומרת שלא, אבל לא בכל. עובדה שאפילו הילד שאושפז (מצב קשה) אמר שהאוהדים של בית"ר הם אלו שאשמים. שהם אלו שמחצו אותו למרות שהוא ביקש וצעק על נפשו. שלא נתנו לו לנשום. מאמינה שאף אחד לא רצה שאיש ייפגע, אבל זה המצב שנוצר, שכולם יכלו למנוע אותו לפני/בזמן שקרה - גם אוהדי בית"ר וגם המשטרה. [לדעתי, אשמים באותה מידה] והענישו את הפועל לא פעם כשהם זרקו רימוני עשן/אבנים על האוטובוס/מכוניות של הקבוצה. אני חושבת שאוהדי בית"ר מעצימים את הסיטואציה כל הזמן ומוציאים את עצמם יותר מדי שעירים לעזאזל. [ואם תשים לב בהודעה הקודמת- רשמתי שאוהדי הפועל חולים בראש. לא הצדקתי אותם אף לא לרגע.]

bazmaster

New member
האמ...בגדול אני מסכים איתך..

אוהדי בית"ר באמת הביאו את זה על עצמם אומנם אפשר להאשים את המשטרה, שהייתה צריכה להערך לאפשרות שדבר כזה יקרה, אך מצד שני למה שזה יקרה? זה משחק כדורגל לא מלחמה אני אישית לא הולך למשחקי כדורגל, גם בגלל שאני יותר בקטע של כדורסל, אבל בעיקר בגלל האלימות שאני רואה. נכון אתם יכולים להגיד אתה לא יודע אף פעם לא היית, אבל זה מה שרואים, ככה מוצגים אוהדי כדורגל אפשר להאשים את המשטרהשהיא לא שומרת על האוהדים אבל מפני מי? מפני עצמם? סלחו לי אבל זה ממש ממש מטומטם זאת הדרך שלהם לשמוח?לרמוס אחד את השני?לדופק מכות לאוהדים של הקבוצה היריבה?או לזרוק לבנים על המכוניות שלהם וכל הבולשיט הזה? אשכרה חיות... ואם זאת באמת הדרך שלהם לשמוח, לדעתי זה מגיע להם.

reiya

New member
בלאט!!למה לא יצאתי?!?!!?!?!?!

למה?למה?למה?למה? אוח!! תקחו אותי מכאן!

חמדונה

New member
וואי זה בא לי בטוב...

קמתי בפאקינג 6:00 התארגנתי ויצאתי לבי"ס, וכל זה רק כדי לגלות שהתבטלו כל השיעורים היום לכיתה שלי. אז נכון שסבבה שיש יום חופש, בייחוד כי זה אומר שכל השבוע אני לא לומדת (אתמול חופש, מחר אני קבוע לא לומדת, רביעי-חמישי ימי הכנה למתכונת, שישי מתכונת), אבל רבאק- היה כואב להם להודיע? אני נוסעת 45 ד' באוטובוס לכל כיוון!

מתנות

New member
חם ליייייייייייי

ללמוד 3 שעות בלי מזגן זה אפשרי, אבל לא רצוי בכלל

Noam TG

New member
../images/Emo46.gifכמה קשה להדפיס 11 חולצות?!?!?!?!?!

?!?!?!?!?!?!!?!?!

למעלה