נושא טעון

../images/Emo32.gif../images/Emo18.gifנושא טעון../images/Emo89.gif../images/Emo89.gif

אני כותבת וקוראת בהרבה פורומים ובחרתי לפתוח את זה פה כי הפורום הזה מאד פלורליסטי לדעתי. מקווה שאני לא פוגעת באפחת. אין לנו כבלים בבית והאיש מקליט לפעמים בעבודה סרטים מערוץ 8. בשל כך אני רואה אותם הרבה אחרי כולם ולא יודעת להגיד מתי הם שודרו. אתמול צפינו בסרט על שני גברים אמריקים הומוסקסואליים שהחליטו, אחרי 10 שנים ביחד, להביא ילד לעולם. הם בחרו לעשות זאת עם אם פונדקאית שתתרום את הביצית שלה. הסרט מלא תמונות שמראות את ההזרעות הביתיות שלהם. מילא... הוא עוקב ברגישות על ההתמודדות שלהם עם האם, עם הריון והפלה שהיא עוברת ועם תחושת יאוש אחרי שנה שלא קורה כלום. בסופו של דבר, היא נכנסת להריון. אחד הדברים המדהימים בסרט הוא הלידה הביתית. הלידה מתרחשת בתוך בריכה ביתית כשאחד האבות נמצא עם האם במים ואילו השני צופה מבחוץ. התמונה של הפנים של האבא שתומך ביולדת ברגע שהתינוקת נולדת היא מדהימה. ההתרגשות, הבכי, השמחה על האבהות והתדהמה מעצם התהליך ניכרים מהפנים שלו והדהימו אותי. תמונת האב והאם שמחזיקה את התינוקת אחרי הלידה מרגשת מאד מאד. לא היה לי ברור אם האם מניקה או לא אחרי הלידה. כמה שבועות אחרי הלידה, האם בקהילה שלה (היא מגדירה את עצמה כמעין מכשפה) מבצעת טקס שבו היא מנתקת ממנה את הילדה ומוסרת אותה לאבות. הם עוזבים את עיר מגוריה של האם וחוזרים הביתה. הנושא הזה מטריד אותי. מצד אחד, אני בעד מתן האפשרות להורות לכל מי שמעוניין. מצד שני, איך אמא יכולה לותר על הילדה שלה ככה. זו לא תרומת ביצית, הילדה היא ביולוגית שלה. ואיך מי שילדה בכזו לידה טבעית מדהימה יכולה לותר על הנקה? האם זה פייר שבגלל הזכות של אנשים להורות, יווצר מצב שלילד יש אמא כשירה והוא לא יינק? הרי לא מדובר באימוץ. הסוגיות האלו מטרידות אותי. מה דעתכן?

debby12

New member
מנהל
פשיייי. סיפור סיפור.

באמת נשמע קצת יוצא דופן. יההה מסובך. אני חושבת דרך המקלדת קצת. אם חושבים על זה לעומק, במה בעצם שונה הסיפור הזה מהסיפור של אם פונדקאית רגילה? מישהי שמשכירה את רחמה תמורת כסף עבור זוג (או בעצם אולי גם עבור יחידאי/ת?) שרוצה תינוק ולא יכול? בכל סיפור פונדקאי כזה יש לתינוק אמא ביולוגית שיכולה להניק ובכל זאת הוא מקבל תמ"ל אני לא חושבת שהעובדה שההורים המזמינים/מאמצים (סליחה על המונח אבל ככה זה) הם זוג הומוסקסואלי צריכה לשנות ההבדל העיקרי מפונדקאות רגילה היא שפה חיכו כמה שבועות ולא ניתקו את התינוקת מהם מיד עם הלידה. לכאורה זה הרבה יותר קשה וקורע לב. מצד שני - אם היא ינקה אז עדיף לינוק כמה שבועות על פני שום-כלום - לא? למה לא מדובר באימוץ? כי אין לזה את החותמת החוקית של אימוץ? אולי זה כי מדובר במדינה שבה לא נותנים לזוג הומסקסואלי לאמץ. אבל בעצם זה אימוץ לכל דבר - רק עם מנ גון השהיה בהתחלה. ככה נראה לי. האם שמרה על קשר אחרי זה עם התינוקת?

אום נטע

New member
קרובת משפחה שלי היתה פונדקאית

עבור חברה שלה שלא יכלה להרות, אבל כן היה קשר עם הילדה במהלך השנים, שזה אולי אפילו יותר קשה.

mise

New member
וואוו.

לא סתם טעון. היית צריכה לשים אייקון של פצצה. אני חושבת שזו התוצאה שדברים לא הולכים בדרך הטבע, תמיד. הדברים לא יכולים לזרום באופן_טבעי, כי כשהאם היא פונדקאית ועליה למסור את התינוק בשלב כזה או אחר, היא ודאי לא יכולה להמשיך להניק אותו. זה עצוב. אני יכולה לדמיין חבל אנושי עבה נקרע באחת, ומשאיר אחריו כאב רב.

שָׂרָה

New member
אם פונדקאית זה

שהביציות גם של אשה אחרת. במקרה הזה היא אם ביולוגית וזה עצוב שהאם מנתקת את עצמה מילדה ומוסרת אותו.

תמיד כשאני רואה ב-TV סיפורי אימוץ

באיזהשהוא מקום לבי נחמץ על כך שהתינוק הזה לא יינק. לא נדיר למצוא אותי מול המסך, צועקת על היולדת "לפחות תניקי אותו בבית החולים"
ותוהה ביני לבין עצמי אם אין דרך להשאיר את התינוק בקרבת האם לפחות כמה חודשים כדי שיוכל לינוק... כשהתינוק מאומץ ע"י אם (או שתיים), לפחות הן יכולות לבצע "השראת הנקה" לפני הלידה ולייצר ולו מעט חלב, או להיניק בשילוב צינורית, אבל אבות מאמצים לא ממש יכולים לעשות את זה. אני אישית חושבת שצריך גדולה (עם שורוק) מסויימת כדי לוותר על התינוק שלך למען מישהו אחר, ואני לא בטוחה שהייתי מסוגלת לעשות את זה. זה לא משנה בכלל אם הביצית שלה או לא - היא גידלה את התינוק בתוכה, ילדה אותו... הוא שלה. אני הייתי יכולה אולי רק להיות פונדקאית עבור אחותי. קשה לי לחשוב על זה.

שָׂרָה

New member
אבל כאשר מניקים בהתחלה

יהיה הרבה חלב בזמן שכבר מסרו את התינוק לאימוץ, ואז זה יותר קורע את הלב שיש חלב אבל אין תינוק

גם למבי

New member
עדיפה משפחה אוהבת על הנקה

ואני אחת שמניקה מלא לפחות עד גיל שנה, ומניקה טנדם וגל ,בן 4 ,ועדיין יונק לעתים רחוקות, - אני לא רוצה להפחית מחשיבות ההנקה אבל אם הבחירה היא בין אם מניקה לא-כשירה לבין מאמץ/ת אוהב ומעניק שמאכיל בתמ"ל - אז עדיף התמ"ל (ונקווה שאסתר גרוניס לא תבקר פה בקרוב...). כשאני רואה סיפורי אימוץ אני מתפללת שהתינוק מצא משפחה שתאהב אותו והאמת היא שההנקה נראית לי זניחה לעומת הכאב הכללי בסיפור, למרות שאני מבינה רוני מאיפה את באה. כבוד ליועצות ההנקה! האמת היא שאני חושבת גם לאמץ מתישהו - לא יודעת איזה גיל לאמץ. אני רוצה ילד גדול כי אותם פחות לוקחים אבל עמית רוצה שניקח תינוק ואני לא יודעת אם אניק אותו אבל אני גם לא מבינה בהשראת הנקה ומה זה כרוך. אברר אם וכשיגיע הזמן. הנקודה היא שזה כבר לא נראה לי משמעותי. כתבתי את כל זה לא כדי להתווכח איתך (אני גם די בטוחה שאת מסכימה) אלא כדי לתת לך מחשבה מעודדת כשאת מתבאסת. גם לי קשה להתמודד עם זה וכך אני חושבת על התקוה לתינוק.

טוב, זה ברוררר!!!

מה שכתבתי נובע מתוך הנפש והרגשות שעולים בי כשאני שומעת על אימוץ או רואה אימוץ... פשוט כתבתי בכנות מה אני מרגישה... זה כמו שאני מתבעסת בבייבי סטורי (לא סתם ראשי התיבות של התכנית הם BS
) כשהיולדת מצהירה ש"היא רוצה לידה טבעית" אבל אח"כ לא יורדת/לא מרשים לה לרדת מהמיטה, ולא מבינה איך היא נשברה וביקשה אפידורל... אני צועקת על המסך גם אז
אפילו גבי התחיל לצעוק על המסך: "מה את שוכבת? למה לא ניסית לכרוע?"
גם אני כמוך, מרגישה שיהיה לי חשוב לאמץ באיזהשהוא שלב מאוחר יותר של החיים שלי, ואני תמיד מדברת על ילד גדול יותר... ברור לי שאם אאמץ תינוק אפעל רבות להשרות הנקה ולהיניק אותו, ולו חלקית, אבל אימוץ של ילד גדול נראה לי הרבה יותר חשוב. תמיד יהיה מי שיקח תינוק, אבל מי יקח ילד בן 4 שעובר ממוסד למוסד, מאומנה לאומנה? את אלה צריך לקחת הכי הרבה, לדעתי. ומודה שמשהו בי נחמץ כשאני חושבת על ילד שאאמץ, שלא זכה לינוק (כנראה) ושלא אוכל להעניק לו את זה.

אם פי 3

New member
אבל זה שהוא לא זכה לינוק

זה במקרים האלו, נקודה שולית לעומת כל הדברים שהוא לא זכה להם. בטחון ברמה הכי בסיסית, חיים ללא הזנחה ו/או התעללות. הנקה זה מותרות במצב כזה. אני מבטיחה לכן, שתינוק שלא ינק אבל זכה לאהבה ויציבות, הוא לא מסכן.

שובפעם - זה ברור לחלוטין

אני לא מדברת פה מהרציונליות, ממה שאני יודעת בוודאות שהוא נכון ואמיתי, אלא מעלה תחושות (אמיתיות ולגיטימיות לדעתי) שעולות בי באופן אוטומטי כשכל נושא האימוץ עולה. זה לא משנה את מה שאת אומרת ואת זה שזה ברור לי לחלוטין, אבל זה עדיין עולה בי אינסטינקטיבית ואני לא חושבת שאני צריכה להתבייש בזה...

mise

New member
זה הולך ביחד?

"אם מניקה-לא כשירה"? אם לא כשירה יכולה להניק? הנקה זה לא דבר פשוט, די תובעני ומחייב. לא יודעת אם מי שנכנסת תחת קטגוריית "אי-כשירות" יכולה לעמוד בזה.

גם למבי

New member
יש נשים נרקומניות שמניקות

כשהן זוכרות... והתינוק נמצא איתן כשהן מסוממות. יש אמהות מניקות שהן גם אלימות או קרות רגשית אל הילד. מסכימה איתך שזה נראה מוזר בתרבות שלנו כי הנקה הולכת עם השקעה, אבל יש מקומות שהנקה היא אופציה זולה להאכיל את התינוק ולאו דוקא סגנון הורות. מה לגבי מחלות נפשיות? גם נדיר אבל אני בטוחה שיש אמהות מניקות דכאוניות (ברמות הרסניות) או כל מיני אובססיביות ברמה שזה משפיע על ההורות שלהם. נכון שהנקה דואגת לרמות פרולקטין גבוהות ולקשר טוב יותר בין האם לתינוק אבל אני לא חושבת שכל אם מניקה היא בהכרח אם טובה וכל אם לא מניקה היא לא. מכירה אמהות שאינן מניקות והן משקיעניות וחמות ואוהבות. פשוט עשו בחירה אחרת, שלדעתי פחות בריאה לתינוק אבל אני לא יכולה לאמר שהן לא משוגעות על הילדים שלהן כמוני (טוב - אי אפשר כמוני, אז כמעט כמוני). הנקודה שלי הייתה - ואם פי סכמה אותה יפה - שתינוק שמצא משפחה אומנת טובה אז יש לו מזל גדול גם אם הוא לא יינק. מאחלת לכל התינוקות והילדים שצריכים בית שימצאו אהבה ומצידי שיגדלו על במבה.

גם למבי

New member
גם אני! ברור

אני אניק בשמחה אם יהיה לי חלב. התכוונתי שבמקרה ולא אניק כבר אני לא בטוחה שאתאמץ להשרות הנקה. יהיה לי חשוב יותר להתאמץ להכניס אותו לחיי המשפחה בטבעיות ולפצות אותו על הסבל שעבר. אני לא מתנגדת להנקה ולא להנקת מאומצים ולא להנקת ילדים אחרים שצריכים. רק אומרת שזו לא הבעייה של הילדים האלו.

swann

New member
אני מכירה בחור שהולך להוולד לו

תינוק (או שתיוולד תינוקת) מאם פונדקאית. בהחלט סיפור לא פשוט. עוד חודש (אז התל"מ, והיא מסתבר בדר"כ יולדת מוקדם) אדע יותר איך ומה היה. במקרה הזה יש גם תורמת ביצית, כך שמבחינה חוקית הילד/ה שייך/ת רק לו. זה מסובך מכל כך הרבה בחינות. ועניין ההנקה מאוד מעציב אותי, אבל מצד שני הוא יהיה אבא וזה משמח אותי מאוד.

אני בחיים לא אבין איך אמא

יכולה לוותר מרצון על התינוק שלה. אני כואבת את כאבם של מי שלא יכול ללדת, והלוואי וימצאו עוד שיטה לעזור לזוגות האלה- איש ואשה/ איש ואיש- לא משנה, אבל לתת את הילד שלך...לא יודעת איך אפשר לחיות עם זה אח"כ.

גם אני ראיתי את התכנית הזו

ואיכשהו כשמכירים את הנפשות הפועלות ובמיוחד את האשה הזו זה נראה ממש נורמאלי והגיוני שהיא נותנת את התינוק לזוג הזה. תכנית מאוד מרגשת והזויה, אני חושבת שהם יהיו הורים נהדרים

למעלה