יש לי בעיה ואני צריך ייעוץ..

אוקיי אז ככה אני בן 18 והבעיה שלי היא כזאת אני ועוד אחד שהכרתי מהשכבה שלי הכרנו באיזה עבודה ששנינו עבדנו בה התחלנו לצאת ביחד לפני איזה חצי שנה והכל היה סבבה וכל זה התחלנו לצאת ויצא מצבים שהתחלתי לשלם עליו והוא אמר שהוא יחזיר והכל עכשיו הוא כבר חייב לי 3050 שקל עכשיו אני נהגתי יום אחד באוטו שלו ועשינו תאונה והכל עבר בשלום והכל היה בסדר באוטו הישן ששיך לו ששווה 3000 שקל עכשיו הכל עבר בסדר זה היה ממש מזמן עכשיו שאני מבקש כבר חודש וחצי את הכסף שלי הוא אומר לי שאין לו מאיפה כי הוא לא עובד ושהוא לא יודע מה לעשות ואיך להחזיר לי וכל הזמן אומר לי "אל תדאג אל תדאג" בקיצור פתאום הוא העלה היום את זה שהוא חש מנוצל וזה ושעשיתי תאונה באוטו שלו אומר את זה כאילו בהאשמה כאילו שעשיתי את זה בכוונה או משהו כזה ואומר לי שהוא רוצה שאני אוריד 1000 שקל ממה שהוא חייב לי לא הסכמתי כמובן מה אני עושה?! אני כבר לא יודע מה לעשות אני בן 18 עוד מעט מתגייס אני במינוס של 2000 שקל בבנק והכסף הזה חשוב לי והיום הוא פתאום יוצא למסיבה שצריך לפחות 200 שקל בשביל ללכת אלייה התקשרתי שאלתי מזה אתה יוצא זה אתה לא חייב לי כסף? פתאום הוא עושה לי אני לא יוצא ולא כלום אני הולך לישון פתאום אני מגלה שהוא כן יצא מה אני עושה???

eltn

New member
החלפת עורך דין

שלום אם אני רוצה להחליף עורך דין יש לי אותו בערך חודשים ומה שעש הז רק להביא מקדמה של 10000 שח בתבעית שיתוק 2 רגליים בתאונת דרכים כמה כסף אני מחוייב לשלם לו על הטיפול

הטוען

New member
נדרשת תשובה כנה מעורך דין

שכרתי עו"ד ע"מ להגן עלי בתביעת נזיקין, וסוכם על סכום מסויים עד לסיום המשפט ללא ערעורים, ובקבלה נרשם כדלקמן שכ"ט עו"ד XXXX פקדון, 3300 ש"ח הוצאות משלוח כתבי בי-דין 500 ש"ח ----------------- סה"כ XXXXXX הגעתי להסכם עם התובעת לבד ללא שיתוף עם העו"ד ששכרתי את שירותיו להגן עלי בתביעה, והתביעה נמחקה על הסף בהסכמת הצדדים. בפועל בוצע משלוח אחד של כתבי בי-דין (כתב הגנה) לב"כ התובעת ולבית המשפט. בגין ההסכם שהגעתי ביקשתי מהעו"ד שיחזיר לי את הפיקדון + את ההפקדה על ההוצאות של 500 ש"ח בקיזוז שני משלוחים של כתבי בי-דין. ואת השכר טירחה לא ביקשתי כי בכל זאת נכתב כתב הגנה (שאני הכנתי אותו עם הנספחים) והעו"ד ערך זאת. העו"ד מסרב להחזיר לי בטענה מוזרה כי היה הרבה צילומים, והפיקדון הוא למעשה שכר טירחה. מה ניתן לעשות כדי לתבוע את העו"ד להחזיר לי את הפיקדון וחלק מסכום ההוצאות (של משלוח כתבי בי-דין)

אני מוסיף עוד משהו..

הוא אומר עכשיו שהוא לא חושב שהוא חייב לי בכלל אני ממש ממש בבעיה מה אפשר לעשות??

shno

New member
../images/Emo41.gif לא ברור לי משהו ../images/Emo41.gif

מה לא ברור במה שכתבתי כאן, ואם לדייק במשפט הבא: "זהו אינו פורום של עזרה משפטית לגולשים. גולשים שנתקלים בבעיות משפטיות, שצריכים עזרה משפטית, עצה מעו"ד וכד', מוזמנים להיכנס לפורום "חוק ומשפט" או לכל אחד מהפורומים המשפטיים היעודיים שפועלים כאן בתפוז."
זה לא פורום לשאלות משפטיות של גולשים. יש פורומים יעודיים לצורך קבלת ייעוץ משפטי. הפורום הזה הוא אינו אחד מהם. להבא שאלות שכאלה ימחקו מהפורום.

אנחה

New member
../images/Emo41.gif לאחר 4 שנים, נוחתת בדואר הפתעת דו"ח..

קיבלתי בדואר הודעת תשלום קנס (דו"ח), בגין עבירה שבוצעה לפני 4 שנים (אי ציות לתמרור ד-14). מצויין כי הקנס המקורי היה על סך 250 ש"ח, שעלה ל 375 ש"ח וכעת על 450 (בערך). אין לי מושג במה מדובר, מעולם לא קיבלתי בדואר שום דו"ח ושום כפל קנס. שוחחתי עם בית המשפט, הם טענו שמדובר בדו"ח שהשוטר הגיש לי במקום ביד (כלומר, לא דו"ח שהגיע בדואר), כמו כן טענו שאין שום חובה לשלוח תזכורות בכל פעם שהסכום עולה, למרות שלדבריהם נשלחה הודעה אחת בדואר רשום. 1. האם אכן אין חובה לשלוח הודעות בדואר רשום כאשר סכום הדו"ח עולה ? (כאשר הדו"ח מוגש ביד ? כאשר לא ?) 2. האם יש טעם לדרוש לראות צילום של הדו"ח המקורי ? (למשל, אם לא חתמתי על כך שקיבלתי אותו - זה יסייע להכחיש ?) 3. לא קיבלתי מעולם הודעה בדואר רשום, האם ניתן לדרוש מהם להציג הוכחה למשלוח ?

שאלה בתחום ההוצאה לפועל

מה אומר החוק בנוגע לשיקים חוזרים? כאשר חייב בא ומבקש לראות את השיקים, האם כמשרד עורכי דין, אנחנו יכולים להפנותו ללשכה או שאנחנו חייבים להראות את השיקים לחייב? תודה!

jessi4

New member
../images/Emo50.gifמזל טוב על הפורום החדש../images/Emo49.gif

מזל טוב על פתיחת הפורום החדש.
שאלה משפטית
אני הנושה וביקשתי סעד של צו עיקול במעמד צד אחד על נכסי החייב, ושופט אישר את בקשתי. לחייב יש חשבונות בנק, דירות ומכוניות. לי ולו (לחייב) נוח מאוד שהעיקול נרשם בבנקים, בטאבו ובמשרד הרישוי. אבל אני רוצה שהוא יוכל למשוך כספים מבלי לבקש יותר אישור ממני, אני רוצה שהוא יוכל לעשות פעולות משפטיות בטאבו מבלי לבקש את אישורי ואני רוצה שהוא יוכל למכור לעצמו את המכוניות מבלי לבקש אישור ממני לכך. אני לא רוצה שהוא יצטרך לבקש ממני אישור כדי למכור את נכסיו שרשמתי עליהם עיקול. אבל כמובן שאני גם לא רוצה להסיר את הצו עיקול מהנכסים מפני שנוח לשנינו שהצו עיקול רשום עליהם. השאלה היא האם ניתן לבקש שוב פעם צו עיקול אך הפעם לבקש באותה בקשה לצו עיקול שברגע שהחייב רוצה למכור את נכסיו (את הדירות והמכוניות) או למשוך כספים מהחשבונות בנקים שלו, אז שפשוט הבנקים, משרד הרישוי ובטאבו לא יבקשו ממנו לקבל את האישור שלי לפעולה שהוא רוצה לעשות אצלהם לגבי נכסיו. כיצד ניתן להגיע לתוצאה זו מבלי להסיר את הצו עיקול ?

oshiii

New member
עזרה בייעוץ..

שלום רב, בקצרה מה שקרה לצערנו, אחותי בתמימותה ולצערה טיפשותה חתמה מזמן לאבי על ערבות בבנק. מפה לשם חוב של עשרות אלי שקלים ובגלל שהוא ברח אז מאילת החוב מופנה אליה. הוא חזר לעבוד והוא רוצה איכשהו ליצור הסכם עם הבנק, אחותי מחפשת ייעוץ משפטי ואין לה כסף אפילו לקניות. האם יש עו"ד דרך נעמ"ת או ויצו שמטפלים בזה במחיר זול כעזרה לזולת? פשוט עד עכשיו אמרו לה מחיר של אלפי שקלים כולל ייצוג אבל היא מחפשת פשוט ייעוץ בכתב הגנה והעברת תיק מבנק הפועלים אילת לת"א כי לאילת הוא לא יחזור. תודה רבה רבה מראש...

סטוק

New member
מזל טוב ועזרה!!!

אז קודם כל מזל טוב על הפורום וכל הכבוד יש לי בעיה והייתי רוצה לדעת מבחינה משפטית וחוקית איפה אני עומדת עבדתי במקום עבודה כשנתיים וחצי , במקביל עברתי טיפולי פוריות (שאחד מהם נכשל לצערי) ובעקבות כך אני ובעלי החלטנו שאני צריכה לחפש מקום עבודה אחר כי העבודה הייתה בחצי משרה ובדיוק סיימתי את לימודיי. וגם לא ידענו מתי הטיפול יצליח ולא רציתי "להיתקע" בגלל זה בעבודה שאין לאן להתקדם ולהתפתח בה. מצאתי עבודה חדשה בזמן החפיפה, עברתי טיפול נוסף ואחרי שבועיים לשמחתי גיליתי שאני בהריון עדיין לא סיפרתי במקום העבודה החדש כי זה עדיין טרי, אך אני יודעת גם שמבחינת החוק אני לא מוגנת , רק אחרי חצי שנה של ותק החשש שלי שאולי לא ירצו להשאיר אותי שם אחרי שיגלו ולעומת זאת אם יעשו כן, אף מקום אחר לא יעסיק אותי בשל היותי בהריון מה לעשות??? מהן זכויותיי??? תודה על תשובתכם

שלום, צריכה עזרה בדחיפות!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני עובדת בעמותה מסוימת בדרום הארץ. התחלתי לעבוד בעמותה ב20 לאוגוסט 2007 בחצי משרה עם אופצייה להעלות למשרה מלאה. לאחר כחודשיים נכנסתי להריון- והודעתי למעסיק שלי כבר כשהייתי בשבוע השישי (משמע תחילת חודש שני). לפני כחושד וחצי נאמר לי על ידי הבוס שיש לו תוכניות עבורי ושבזמן הקרוב אעבור למשרה מלאה ולריכוז פרוייקט מסויים. בפועל זה לא יצא לפועל והיום גיליתי למה.... היום- ה-31 לינואר הודיעו לי שסוגרים את הפרוייקט שבו אני עובדת ולכן מפטרים את כולם- זאת למרות שאני יודעת שיכול להיות תפקיד אחד בעמותה שיתאים לי ושיכולים לשבץ אותי אליו. אני יודעת שלא מלאו חצי שנה לעבודתי במקום זה- אבל אני במרחק של שבועיים בסך הכל מלעבוד חצי שנה כאן- וזה נראה לי מאוד לא הוגן שיפטרו אותי דווקא במצב רגיש כזה . כיום אני בתחילת חודש חמישי להריוני. האם יכולים לפטר אותי? האם עלי להילחם? חייבת תשובה דחופה תודה אפרת

DMXXX

New member
עניין כבד... מבקש יעוץ

שלום, אבא שלי עורך דין, הלך לעולמו לפני מספר ימים. ניהל משרד עורכי דין, תחתיו עבדה עורכת דין (שכירה). עוד בטרם נגיע לנושא העיזבון, השאלה היא מה גורל התיקים הפתוחים? (מה הפרוצדורה) מדובר בלא מעט תיקים. השאלה השניה, מן הסתם קיימים חובות לזכות אבי ולהפך, מה הפרוצדורה בנושא הזה? קראתי איפשהו שבית המשפט יכול להורות על סילוק החובות במקרים מסויימים, למען האמת ישנם חובות רבים ואיני סבור שהעיזבון יוכל לכסות חובות אלו. סך הכל מדובר בבית ששנוי במחלוקת,(סכסוך משפחתי). האב הותיר אלמנה ו3 ילדים (10,13 ו20). האם יתכן כי האם תגורש מהבית בכדי לסלק חלק מהחובות? תודה מראש לכל מי שעוזר.

adgr

New member
אינדקס עורכי דין

שלום. ברכות לפורום החדש, בהצלחה. אני מנהל אינדקס עורכי דין - נט דין, ומזמין עורכי דין להוסיף עצמם ברשימה לפי תחומי עיסוק. באתר ניתן למצוא עורכי דין לפי התמחות, לפי שם, או לפי עיר ( מיקום פעילות או מיקום משרד או מתן שרות).

coaxcable

New member
אינני יודע אם כאן זה המקום, אבל,

יש לי שאל,ה ואתם, אנא הפנוני לפורום הנכון! במידת הצורך :) לפני כשבוע פורסמה תמונה שלי בפורטל אינטרנט חדשותי גדול (לא אציין איזה מסיבות שונות). התמונה פורסמה תחת כיתוב מסוים שביקשתי שירשם - מעין 'קרדיט'. הצילום היה של תחום צבאי ויחידת דובר צהל אישרה אותו, ואפילו ביקשה עוד צילומים כדי לעשות בהם שימוש, בעתיד הקרוב והרחוק יותר. כידוע לי ועל פי בדיקה שערכתי עם קצין מיחידה זו של דובר צהל, הסתבר כי התמונות היו אמורות להגיע לעיתונות ארצית מודפסת בלבד ולאתרי אינטרנט חדשותיים! אלא מה, אתמול, ביום שישי, גיליתי שמקומון כלשהו עשה שימוש בתמונה אחת לפחות שלי, שפורסמה באתר האינטרנט עם הקרדיט המלא של שם מלא וכדומה, אבל בעיתון הזה - המקומון, הם רשמו דו"צ (דובר צהל). בינינו, מי אינו נכנס לפורטל גדול של חדשות ומחפש ידיעות מעניינות בתחומי שוני, בעיקר אם זה קשור לעיר בה אתה עובד או נמצא. מה עושים במצב כזה? מצד אחד, התמונה כבר פורסמה עם כל הנתונים המלאים בשבוע שעבר, ואיל והשבוע, יום שישי היא הופיעה תחת כיתוב אחר וללא קרדיט (אפילו אם יחידת דובר צהל לא נתנה או לא שלחה) מה ההכרעה או מה אמורים לעשות כלפי העיתון-מקומון המפרסם? אשמח לתגובות. דרך אגב, לא אישרתי לאותו מקומון לפרסם את התמונה, במיוחד ללא קרדיט מלא. תודה מראש - אני :)

אנחה

New member
../images/Emo41.gif ברומא התנהג כרומאי או כישראלי ?

כאשר נמצאים במדינה אחרת, פרט לחובת קיום החוק באותה מדינה, האם מותר לבצע במדינה אחרת, מעשים שאסורים לביצוע במדינה שלנו ? אין הכוונה למעשים בטחוניים, אלא למעשים כגון שימוש במריחואנה במדינות שבהן זה מותר, הקמת קזינו במדינות שבהן זה מותר וכו'. האם ישראלים המבצעים את הפעולות הנ"ל (למשל), בארצות שבהן זה מותר, תאורטית חשופים לתביעה בישראל ? אשמח לכל לינק מועיל שמבהיר את הנושא.

oritone

New member
ניתוק התקשרות עם עורך דין

האם מישהו יכול להנחות אותי כיצד לנתק קשר עם עורך דין שהיה אמור לטפל בענייני אך אינו עושה זאת - כמו כן בעקבותזאת אני מעוניינת לבטל את התביעה שבה היה צריך לטפל ולשכוח מכל העניין למרות ההפסד שכרוך בכך. אין לי מושג מה עלי לעשות בשני העניינים - אשמח לתשובה.

peri101

New member
שתי שאלות:

1. האם רצוי לאשר בבית המשפט הסכם ממון בין ידועים בציבור? 2. האם עבור הסכם יחסי ממון בין ידועים בציבור, אשר יאושר בבית המשפט -ישלם הלקוח מחיר גבוה יותר ממחיר הסכם שלא יאושר בבית המשפט?

למעלה