צ'מעי...
אם החומה אמור היה להיות סרט מוסיקלי הוא בודאי כשל, כי אינו כזה. הוא לא כזה, ובין אם בטעות או לא, אני נורא אוהב מה שנעשה שם בלי קשר להיותי מעריץ של הפלויד. אני יכול לראות מצידי סרטים שלמים שהם "לכאורה" בלי תוכן ויש בהם רק קליפ אחד ארוך. אני חושב שזה קשור לאהבה שלי לסוג אמנות הזאת, שיש לה לגיטימיות גם אם הקהל שלה מצומצם. אני ממש לא מסכים עם הגישה שלך שקליפים זה דבר מסחרי שנועד לקדם שיר או אלבום. לקליפים יש זכות קיום לגיטימית משל עצמם. הם יכולים לעורר את הדימיון ואת ההשראה לכולנו, אלא שהתקופה המודרנית שבה ערוצי המוסיקה אמורים לבדר, ופחות ופחות לעורר השראה, הביאה לזילות (מלשון זול) של הז'אנר הזה, וזה ממש חבל. בימינו למשל אף אחד לא מעריך שירה , אני רואה את הז'אנר הזה במידה רבה כמו שירה (אני מדבר כרגע רק על קליפים עם ערך אמנותי). אני גם באמת חושב שזה עניין של מה מעניין סוג מסוים של אנשים. קליפים מסויימים יכולים להעביר תחושות ואוירה אלא שאנשים לא מבינים על מה כל העניין בכלל. ישנם אנשים שקראו ספר ואחרי שהם רואים את הסרט שלו, הם אומרים שהם מעדיפים את הספר. אז מה עכשיו, נגיד שגם סרטים זה לא לגיטימי ונישאר רק עם ספרים ומוסיקה, כדי שכביכול לא נחסום את הדמיון? בסופו של דבר, הכל עניין של טעם אישי (שנובע קצת ממה שמאכילים אותנו). יש מי שאוהב ומי שלא, הכל מותר, בתנאי שמכבדים אחד את השני.