libpm

New member
ספרי תווים של רדיוהד ניתן

להזמין דרך פיאנו מיוזיק, פינסקר 66, ת"א 03-6292114

FunkyMonk

New member
אני גאה להכריז בזאת,

שיש לי את כל האלבומים של רדיוהד. ווי.. בתור להקה שהכרתי לבד, ותפסה אותי חזק, שנה שלמה (כמעט) הכרתי רק את אוקיי קומפיוטר. לפני חצי שנה קניתי את קיד איי, שהתאהבתי בו ממש. אחריו קניתי את דה בנדס ואז את HTTT, אח"כ את פאבלו האני, וממש לא ממזמן את אמניז'ייאק. קיצר, אחלה.

jony543

New member
קראתי ברפרוף....

זה מוזר מבחינתי לקרוא את זה כי אני מחונן. אני מעדיף לגלות לבד מה יקרה ולא לחיות לפי הסטטיסטיקות האלה. בקיצור אני אשתדל להמשיך לחיות ולבדוק מה קורה עם זה. וזה דיי ידוע שגאונות ושגעון/חריגות משפיעות אחת על השניה.

Roy1232

New member
חח יא מחונן

אבל למה לא נותנים לנו לראות את התוצאות של המבחני IQ שלנו
אכפת לי שאני מעל 135?
שוב שכחתי להתקשר להוא

גם אני מחונן ועד עכשיו זה יותר הזיק

מאשר עזר... למרות שאני לא בטוח שגם היום אני אחשב מחונן.. עברתי מבחן קבלה לקורס של מחוננים לפני שנתיים וחצי. מאז הספקתי לפרוש ממנו אחרי שנשבר לי ממנו, מאז לא עשיתי שום דבר מיוחד (כמעט ולא לומד והציונים של בינוניים מאד
), ואני מנוון מאד באופן כללי.
ככה זה שאתה עצלן

י"א

אבל הייתה תקופה ארוכה שלא למדתי בגלל כל מיני בעיות שהיו לי, והיום למעשה אני לומד במתכונת מאד מצומצמת, רק כדי להוציא בגרות בסיסית.

FunkyMonk

New member
שמעו חבר'ה..

זה ישמע קצת קטנוני ומגעיל, אבל כל העניין של "מחוננים" זה בולשיט אחד גדול. אי אפשר למדוד את האינטיליגנציה של אדם במספרים או בכמות. הרי מי שהמציא את עניין האייקיו הוא איש טיפש. אני לא מאמין באייקיו הזה, ולא, זה לא בגלל שיש לי אייקיו נמוך או משהו (למען האמת אין לי מושג מה האייקיו שלי, זה לא מעניין). כל העניין הזה של "מחוננים" פשוט עצוב, ואני לא מדבר פה על העובדה שהמבחנים האלו זה בולשיט אחד גדול, אלא אני מדבר פה על משהו אחר.. מבודדים את המחוננים מהחברה. לוקחים אותם ושמים אותם בקורסים מיוחדים, בשביל שהם "יוכלו לנצל את הפוטנציאל שלהם". על הזין, ילד בן 10 לא רוצה לנצל את הפוטנציאל שלו, הוא רוצה ללכת לשחק כדורגל עם החברים שלו, שכמובן אחרי שנתיים כבר אין. זה עצוב, וראיתי אנשים שזה קרה להם. אחרי זה עוד מטפחים להם את האמונה שהם יותר חכמים מילדים אחרים, ואז בגלל שהם דחויים מהחברה הם מתחילים לחשוב שהם יותר טובים. אוקיי, פה יש להבדיל: מחקרים הראו (אני מתמטיקאי ולכן מחקרים אף פעם לא "מוכיחים") שאנשים עם מנת משכל של מעל 145 (פחות או יותר "גאון סביר") מתחילים לפתח רגשי עליונות. אנשים עם מנת משכל של 165 (או משהו כזה.. "גאונים") מתחילים לפתח רגשי עליונות על אלו בעלי מנת המשכל של 145. לרוב ה"מחוננים" יש מנת משכל שלא עוברת את ה-130 (130 נחשב לחכם למדי, תזכרו כמובן שכל עניין האייקיו הוא בולשיט אחד גדול). הם מפתחים רגשי עליונות מוטעת רק בגלל שמטפחים אצלם את התחושה הזו - זה, מאד עצוב. כי זה גורם להם לא רק לא להיכנס לחברה אחרי שבמשל 5 שנים סירסו אותם, אלא גורם להם להידחק החוצה עוד יותר. אני מאד בעד קורסים לאנשים שלא ממשמים את הפוטנציאל שלהם. אני מכיר אנשים שמשתגעים בשיעורי מתמטיקה של בי"ס כי זה קל מידי (למרות שהם חמש יחידות). יש אנשים שהיה עדיף אם היו נותנים להם להתקדם בתחום מסויים שבו הם *מוכשרים*. חבל שבמדינת ישראל העניין הזה מגיע למימוש רק בכיתה י"א.

Roy1232

New member
כנראה שאתה מכיר מישהו ממש יהיר..

ובכל מקרה יפה מאוד שאתה משליך את זה על כללל המחוננים הקיימים. לא אמרת בתחילת ההודעה שאתה לא מאמין בIQ? למה אתה מסווג אנשים לפי רמת אייקיו אם ככה? גם גאונים מסולקים לפעמים מבצפר
ועוד משהו, לא בכל מקום גם נוצר בידוד.. אתה טועה ובגדול אבל נשאיר את זה ככה.

FunkyMonk

New member
אני לא מסווג אף אחד

בטח לא לפי אייקיו. רק רציתי להכניס אנשים לפרופורציה, למחוננים אין אייקיו של גאונים, בד"כ. ד"א, מחוננים לא "יודעים יותר" או שהם יותר חכמים או משהו.. אייקיו נועד למדוד מנת משכל, שזה בעצם מנסה לכמת את היכולת שלך ללמוד. לא את הידע שלך, את היכולת ללמוד. אנשים גאונים, לומדים מהר, זה הרעיון מאחורי מחוננים. בגלל שהם יותר אינטיליגנטים, מנסים להוציא מהם את הפוטנציאל שלהם ולממש אותו. מצד שני, להרבה אוטיסטים יש מנת משכל של מעל 145.. ד"א, אני מאד מקווה שאתה לא משווה את עצמך לאיינשטיין. ואם אתה מרשה לעצמך לסווג אנשים לפי אייקיו, לאיינשטיין ככל הנראה היה מעל ל180.

Roy1232

New member
כאן מגיעה ההכללה..

מחונן=עושה מעצמו גאון ומרחיק את עצמו מהחברה, בכל מצב ובלי פשרות. הבאתי את הדוגמה הזאת כתגובה למה שאמרת שלוקחים אנשים עם אייקיו גבוה לפרוייקטים למימוש פוטנציאל וזה גורם להם להרגיש עליונות וכל שאר השטויות. חוכמה גם לדעתי אי אפשר למדוד במספרים.. בסופו של דבר הכל באמת תלוי בכמה אתה מממש את הפוטנציאל שלך. אבל רבאק, בשביל מה לעשות הכללות? לא רק כלפיך, גם כלפי שאר האנשים שהגיבו כאן.

FunkyMonk

New member
"זה עצוב, וראיתי אנשים שזה קרה להם"

איפה פה בדיוק אמרתי "כל המחוננים"? וכן, במדינת ישראל, רוב האנשים שנשלחים לקורסים למחוננים יש תחושת עליונות כוזבת. לא לכולם, כמובן, אבל לרוב. הרי תחושת העליונות הזו נובעת משטיפת מוח, לא כולם נופלים בפח של שטיפת המוח הזו. וכפי שאמרתי, קורסים למימוש פוטנציאל בתחום בו האדם מוכשר, הם משהו שלדעתי צריך להיות מועגן במערכת החינוך של מדינת ישראל. לצערנו זה לא כך.

מסכים כמעט בכל מה שאמרת

אני ראיתי תלמידים אחרים שלמדו איתי בחוג שלא היו ישנים בלילה כדי ללמוד, על מנת "לממש את הפוטנציאל שלהם", כדי שסה"כ יוכלו להוציא תואר לפני שהם מתגייסים לצבא. הרבה פעמים כשההורים שלהם דוחפים אותם ומצפים מהם להרבה, בלי להבין שהם בעצם הורסים אותם. ויש תחושה שרבים מהם לא מעוניינים לאכזב את ההורים שלהם ואת המשפחה שלהם, אחרי שהם פיתחו כ"כ הרבה צפיות כלפיהם. למזלי אני הבנתי את העניין הזה, ומהר מאד עזבתי. חשוב לזכור שלאדון היטלר הנכבד ולרבים ו"טובים" כמותו היה IQ מאד גבוהה, להיטלר היה מעל 140 נקודות אם אני לא טועה, וזה כמובן לא מנע ממנו להיות אידיוט... ואתה אכן צודק, אנשים בעלי IQ גבוה לעיתים מאד קרובות מפתחים תחושת עליונות. זה אפילו קרה לי לתקופה מסויימת, עד שהבנתי כמה שאני אידיוט.
גם אני לא חושב שניתן למדוד חכמה אמיתית במספרים.

Latisia

New member
מסכימה עם שניכם...

אני מכירה אנשים כאלה שנחשבים לגאוני עם אייקיו גבוה וזה באמת נכון בקשר אליהם שהם מפתחים תחושת עליונות מעל אנשים בגלל הפוטנציאל שלהם ויכולות שלהם לקבל ציונים גבוהים בלי להתאמץ בכלל. אומנם הם לא לגמרי מבודדים את עצמם מהחברה מבחינה פיזית אבל מבחינה ריגשית הם כן.. הם חושבים שהם יותר טובים מאנשים אחרים וזה פשוט טיפשי כי לימודים זה הכול. זה נכון שלימודים זה מאוד חשוב בשביל העתיד אבל מצד שני זה לא הכול בעולם ובחיים האלה ויש עוד דברים חשובים אחרים ולדעתי צריך ללמוד לעשות באלנס בניהם.

jony543

New member
תראה

הבידוד הזה כמו שאתה קורא לו. הוא פחות בקטע של לבודד חברתית. נגיד דוגמא אני. רוב האנשים שאני מכיר הם לא מחוננים. בעצם אני מכיר רק 20 מחוננים [כיתה קטנה..] ומתוכם אני בקשר טוב לא עם יותר מדיי. הוא גורם למשהו מעצבן אחר שנקרא דעות קדומת. אתה יודע כמה כיף זה שאנשים בטוחים שכל חייך סובבים סביב סיכומים ש"ב ומבחנים ובזה פוסלים אותך. אני אישית כבר 99 אחוז מחוסן מזה אבל אתה לא יודע עד כמה זה הפריע לי בכיתה ז. ד"א. אחוז האנשים המגעילים [מתנשאים נגיד] בתוך המתויגים כחכמים הוא אותו אחוז כמו של האנשים המגיעילם בעולם. אז זה פסדר.

FunkyMonk

New member
שאלה קטנה...

למה לרדיוהד אין איזה אוסף או משו? הייתי שמח לאיזה אוסף חמוד של כל הB-SIDES שלהם.. ^_^

Latisia

New member
אההה

אני לא חושבת שהם מאמינים באוספים, אני חושבת שהם חושבים שזו פשוט ממוסחר או משו.

למעלה