bioc1

New member
../images/Emo32.gif

ראיתי היום מודעה על לוח המודעות בפקולטה לרפואה ובה היה כתוב "דרוש סטודנט לרפואה בריא, אינטליגנט וממוצא אשכנזי לתרומת זרע לאשה החיה בארה"ב" נורא צרם לי צמד המילים "ממוצא אשכנזי" אומנם התקדמנו המון אבל רובנו עדיין בוחרים בני זוג (גם) על פי מוצא ההורים ואם לא בוחרים אז מתעניינים במוצא...כאילו מוצא ההורים מעיד על תכונות מסויימות.

g a z

New member
תקשיבי..

בדברים האלה אני הכי יפת נפש ופוליטיקלי קורט בעולם. באמת. אני ממש לא אוהבת את העניין הזה של מוצא, וכל המסביב. אבל אין מה לעשות, לרוב, עניין המוצא שלך מצביע על צבע עור, עיניים, לפעמים אפילו גובה.. סביר להניח שאותה אישה מעוניינת "לקבוע" איך יראה הבן שלה..

Old Girl

New member
לא נראה לי

כדי למצוא תורם בעל מראה חיצוני מסוים, הרבה יותר יעיל לכתוב "מחפשת גבר שגובהו 180 ומעלה/ בעל עור בהיר/ בעל עיניים בהירות" מאשר "מחפשת אשכנזי".

bioc1

New member
אני מכירה מספיק גברים ממוצא מזרחי

בהירים בעלי עיניים בהירות. אבא שלי למשל הוא דוגמא לכך.

g a z

New member
גם שלי, רק הפוך

האשכנזי הכי שחור שיש. לא פעם ולא פעמיים עצרו אותו לבדיקות בשדה התעופה.
לכן כתבתי "ל ר ו ב"

Old Girl

New member
ולמה זה כל כך מקומם?

כשמישהו שואל בפורומים שאלה על בן זוג לא יהודי - כחמישים אחוז מהמשיבים נשמעים עוינים מאוד כלפי הרעיון. כששואלים על בן זוג ערבי - כמעט כולם עוינים או לפחות מסויגים. אבל להעדיף אשכנזי זה קקה, לא יפה, גזענות, צורם ומה לא. בואו נחליט: או שאנחנו הומניסטים וכל אדם הוא קודם כל אדם, או שאנחנו גזענים גאים. אי אפשר ליצור מציאות שבה מותר לדחות/ להפלות אחרים אבל לא אותנו.

magenta73

New member
זה גזענות וזה גזענות,

לא מבינה מה בדיוק נסית להגיד פה...

Old Girl

New member
נורא פשוט:

שרוב האנשים (כולל הגולשים בפורומים) מתקוממים נגד גזענות כלפי מזרחים, אבל אדישים במקרה הטוב ותומכים במקרה הרע בגזענות נגד הרבה קבוצות אחרות. אנחנו חברה גזענית מאוד. כדי לשנות את זה- צריך לגנות כל סוג של גזענות, ולא רק כשדורכים לנו על היבלת.

הי אולד,

תראי, אני לא חושבת שההשוואה נכונה. ראשית, אני לא חושבת שבפורום (הזה לפחות) בן זוג לא יהודי הוא משהו מקומם. דוקא מקבלים את זה בשויון נפש. או ככה לפחות התרשמתי. דבר שני, אם כבר יש בעיתיות עם בנזוג לא יהודי/ערבי , היא לאו דוקא נובעת מגזענות (לא נראה לי שמישהו גזען כלפי איזה שוודי תכול עיניים ) אלא דוקא בגלל הבעיות ההלכתיות וכאלה.

אם היא אשכנזיה...

ומעוניינת שלילד יהיו גנים משובחים, אז דווקא עדיף לה לחפש תורם ממוצא שונה משלה, כי מחקרים הראו שילדים להורים שרחוקים גנטית אחד מהשני הם חסינים יותר פיזית ונפשית...

magenta73

New member
ליתר דיוק, או בהמשך למה שאמרת,

יש כמה וכמה מחלות גנטיות של גנים רציסיבים, ש"תוקפים" בדרך כלל אשכנזים. PKU ועוד איזה משהו.

Old Girl

New member
"אשכנזי" זה לא בדיוק מוצא

יש כל כך הרבה קבוצות אתניות שעונות להגדרה "אשכנזי".

אז נקרא לזה אירופאי...

אבל גם אז נסתבך, אז ביו, תבררי את המוצא המדוייק ותחזרי אלינו...

bioc1

New member
אתה מעוניין לתרום את זרעך?

כתוב שיש תגמול הולם.

למעלה