belli80

New member
אוקיי... ומה אם

הגברת היא ממוצא, נגיד עיראקי, ונושאת גן פגום למחלה גנטית נפוצה, נגיד ציסטיק פיברוזיס- אז הפנייה שלה לבן זוג אשכנזי נשמעת כבר יותר הגיונית, לא? יש מחלות (9 במספר) שמאופיינות ע"י מוטציות ספציפיות באוכלוסייה האשכנזית, והן נדירות ביותר בחברות אפריקה או אסיה. וישנן, בדיוק על אותו משקל, מחלות גנטיות שמאפיינות מאוד את יוצאי עיראק/ תימן ומרוקו, למשל- סוגים נפרדים של CF, רגישות לחלב פרה, אנמיה חרמשית, סוג של צליאק וכמובן- G6PD. לכן, אישה שעומדת להביא ילד לעולם, ועשתה את הדבר האחראי ובדקה אילו פגמים גנטיים נסתרים היא נושאת (ותודה למג'נטה שהציגה את העניין בצורה ציורית כל כך
) - הבקשה שלה הגיונית למדיי. אופציה שנייה - היא רוצה ילד בלונדיני. אופציה שלישית - היא גזענית מפגרת. הכל תלוי באיך את רוצה להסתכל על העולם. אני מסרבת להאמין שאנשים אינטיליגנטיים שמוכנים להשקיע בעצמם תהליך כל כך ארוך מורכב ויקר כמו הפרייה מלאכותית מסוגלים להיות עד כדי כך בררנים. מעדיפה לחשוב שיש להכל סיבה הגיונית.. לילה טוב

bioc1

New member
ואיך בדיוק אתה מסיק שאני לא יודעת את זה?

לא צריך להיות ביולוג בשביל לדעת את המידע הנ"ל לדעתי הבקשה למוצא אשכנזי לא קשור למחלות אבל זו השערה שאני לא יכולה לאמת.

וואלה ,כולם יודעים מה זה G6PD?

ובכלל התלוצצתי , לי ברור שאת יודעת אבל לגברת עם ההסבר המפורט (בהגזמההה) אולי זה לא ידוע

belli80

New member
קודם כל

ההסבר ה*מפורט* (לא אומרים מפורטטט?) בא כי כשהתחלתי לענות הבנתי שאני צריכה להיות קצת יותר ברורה בדברים שלי ולא לנקוט במונחים, איך נקרא לזה?, "מדעיים" מידי.. אז יצאתי נפסדת מכאן ומכאן - אם לא הייתי מרחיבה הייתי צריכה להסביר ת'צמי, ואם הרחבתי- עכשיו אני צריכה להסביר למה...
לא משנה, העיניין היה שהציק לי שאוטומטית ביו נטתה לחשוב שמדובר בגזענות. האמת? רוב הסיכויי שהיא צודקת. באמת נראה מחשיד לקרוא דבר כזה. אבל דברים כאלו נורא צורמים לי באופן כללי, ולכן רציתי להעלות אופציה אחרת מגזענות רדודה ומכוערת.. אחד הוויכוחים הקבועים שיש לי עם בנזוגי הוא על תופעות של גזענות בין עדתית פה בארץ. ותמיד יש לי טעם רע בפה אחרי שהוא מוכיח אותי על טעויותי. אז הפעם יצא שאמרתי את הדברים לביו, ולא לו. זה הכל... לילה טוב.

נכון אבל...

המחלות הגנטיות הSO CALLED אשכנזיות הן דוקא יותר מרתיעות ואני חושבת שאפילו יותר נפוצות מהמחלות בצד הספרדי. כלומר, בדבריך יש צדק רב מאוד אבל גם אני בספק אם החיפוש של אותה בחורה אחרי אשכנזי קשור דוקא בגנטיקה... בייחוד לאור העובדה שהיא מחפשת סטודנט לרפואה. גם אשכנזי וגם סטודנט לרפואה כנראה נחשב אצלה סוג של SCORE .

belli80

New member
אויש

מסכנה. בסוף יצא לה ילד ברוקולי חננה של הלייף. אני הייתי הולכת על מורה לסלסה ממוצא ארגנטיני, או ימאי מולטי, או מוסיקאי כושי, או צלם של הנשיונל גאוגרפיק ואז בכלל לא משנה המוצא... סתם. מאוחר . לילה טוב (וכבר הגבתי לאנדר וויגין אז נראה לי מיותר גם פה...)

aviavram

New member
סטודנט לרפואה כי הוא

הינדס אצלו בכלים שקיבל את הכרומוזומים זה כמו אוטו מרופא

כמה כסף נותנים? נראה לי שזה הנתון הכי

מעניין שהשמטת, אפרופו תרומות זרע ראיתי הרבה מקומות שמחפשים דחוףףף תרומות, ובאתרי הכרויות ראיתי כמה כרטיסים של בחורות שמחפשות תרומת זרע ומוכנות לשלם הרבה דינרוס

באופן תיאורטי כמה אלפי $$$ לא היו מזיקים לי

רק שנראה לי יכולות להיות כל מיני השלכות לא נעימות עתידיות

אבל הילה אמרה שיש הרבה כאלה בארה'ב

אפשר לעשות מזה קריירה או להרוויח כמו בעבודה מלאה בלי לעשות כלום...כמעט

למעלה