(התרוממות רוח)

הדר 0

New member
../images/Emo34.gif../images/Emo121.gif (התרוממות רוח)

וואו... .... .... ... ... ... .... ... ... .... רונה קינן ושלומי שבן בבית אבי חי.... וואו.......................

ROTEM30035

New member
חצופות!

אם אתן כבר מנסות לגרום לנו לקנא - אז עד הסוף. איך? מה? כמה? מי אמר למי ולמה?

תמרוש5

New member
אמממ

בחלק הראשון פחות התרכזתי אבל מהחלק השני ממש נהנתי. אני אוהבת את השילוב של רונה ושלומי צריך עוד הופעות כאלה!! (ניסים קלדרון אחד החופרים, אך לבסוף הוא הועף מהבמה ע"י רונה ושלומי
)

גוזלה

New member
נו טוב, אז גם פירוט...

אז ככה, המסע של הדר ושלי לירושלים הוכתר כהצלחה למרות הפחד התמידי שבי, מהנסיעה לירושלים. איכשהו הגענו בלי תקלות, ואפילו הקדמנו, אחרי שפגשנו את דניאל, תמר ונוגה, נכנסנו למקומות בשורה השלישית(!!) ממש מול רונה. התרגשות!!! רונה עלתה לבמה מלווה בערן וייץ [שמסר למעוניינים שיש לו ולכרמי הופעה ב-2 ביוני באוזן-בר! |סיחצ"נות| ], כנרית [שלצערי אני לא זוכרת את שמה, אבל הייתה נהדרת, בחיי, שהיא הייתה נהדרת!!], ואסף תלמודי, על הפסנתר. הם ניגנו את "שירים ליואל", ברצף, עם עיבוד פסנתר [פסנתר זה אחד הכלים. ואוו, זה היה נהדר!!]. גילינו בדרך שיש לנו מושא אימה חדש העונה לשם אסף תלמודי [רעות, לטיפולך]. הוא מטורף על הפסנתר!! חייבים לראות את זה כדי להיווכח! רונה עשתה ביצוע מדהים ל "אם תלך לשם היום", כרגיל. היא הקריאה באמצע קטע מקץ עידן הזוחלים. לא שמתי לב אם זה הקטע הקבוע, כי משום מה הוא נשמע לי קצת אחר(?) יחד עם זאת, יתכן שאני ממציאה. וכמובן, אחרי ההקראה, היה שיא אינסטרומנטלי נהדר, כיאה לפסנתר וכינור והגיטרה החשמלית של ערן, והאקוסטית של רונה. ואז.... שלומי עלה.
אסף תלמודי תפס את עמדת האקורדיון [כן כן, גם על האקורדיון הוא מטורף!], שלומי התיישב לייד הפסנתר והם המשיכו ברצף "שירים ליואל". היה נהדר-נהדר-נהדר "אני לא יודעת על מי להסתכל", לחשה לי הדר, כשהיא נרגשת מעוצמת המופע. גמני, פלטתי כל כמה דקות קריאת "ואוו", נרגשות. אחרי שסיימו את שירים ליואל, רונה והנגנים ירדו מהבמה, ופינו לשלומי את הפסנתר. "מוזר", שלומי אמר, ופתח בביצוע נהדר ל"סיגריות", מהדיסק הראשון ["קו חמש דרומה, האהבה שלך מוכרת תקליטים/ העיר הזאת היא לא קטנה עלי, היא רק לוחצת בצדדים..."]. אחרי זה, שלומי התנצל, וביקש את רשותנו לשכוח את המילים של השיר הבא, "כי יש בו הרבה-הרבה מילים!" ואז הוא שר לנו את new age woman. נהדר, כמו ששלומי יודע. אחרי זה רונה עלתה בחזרה לבמה, בליוויו של ניסים קלדרון. שמו לו מדונה, וזה נראה נורא משעשע... רונה סיפרה, שכשירדה מהבמה, אחרי שהשאירה אותה לשלומי, חשבה בראש "מוזר", ואז שמעה את שלומי אומר "מוזר". שלומי הרגיע, "אבל עכשיו עברנו את שלב המוזר, עכשיו זה סתם משונה..." :] ניסים התחיל לספר על אור וחושך, על שירת אבידן, וההתבוננות שלו על תל אביב. תחילה, לא הבנתי למה הוא מתבונן רק לעבר השורה הראשונה ולא מטר אחד גבוה יותר, עד שהדר הסבה את תשומת לבי שדויד גרוסמן יושב שם, בשורה הראשונה [רעות?]. נו, אז בסדר, גמני לא הייתי יכולה להוריד ממנו את המבט, אם הוא היה יושב מולי. תמר התייאשה לחלוטין בשלב הזה של הערב, והתחילה לסמס לי "הוא חופר!". באיזשהו שלב, ניסים פנה לשלומי ושאל אותו שאלה בנוגע למקום ממנו שלומי רואה את תל אביב, "אני חושב שכדאי שנענה לפי סדר הא'-ב', רונה זה לפני שלומי." רונה צחקה, ענתה, וכשרשות הדיבור עברה לשלומי, הוא התעקש ואמר "אבל זה בדיוק מה שרציתי להגיד, לא היינו צריכים להחליף את הסדר..." ככל שהזמן נמתח, רונה ניסתה לעבור בחזרה לתוכנית האומנותית, אבל נוכחנו לגלות שניסים לא מבין רמזים, וכך נבוכה לחלוטין, רונה אמרה לניסים שצריך לסגור כדי שהיא ושלומי יספיקו לנגן לנו עוד... מי אנחנו שנתנגד? הם פתחו תחילה בשיר של אבידן "בעיות אישיות". ביצוע מקסים, כמו זה שאנחנו מכירים :] [אני לא בטוחה לגבי הסדר מכאן, אבל אלו השירים שהיו: ] שלומי שר לבד את "החיים שלי טובים", התגלגלתי מצחוק, בחיי. הוא עשה לזה ביצוע נהדר, וסחף את כל הקהל!! רונה שרה לבד את "האזרח האחד", ונתנה לו ביצוע עוצמתי ויוצא דופן [היא הרי אמרה מתישהו שזה שיר העשור שלה, לא כן? בהחלט ניתן היה להרגיש את זעקת השבר שצפה ממנה כששרה את השיר.] ואז הם שרו ביחד את "עברנו לצפון", זה היה נורא משעשע, כי שלומי אמר לפני זה,שבסוף נעשה שני קולות, ומי שלא מכיר את השיר ישיר עם רונה "לא מתגעגעים", ומי שמכיר את השיר, שישיר איתו את החלק המסובך של "עכשיו תביט בשקדיה, בפרח לוע הארי.." רונה התרעמה לרגע, ותהתה, למה היא שרה את החלק הקל?! ואמרה שהיא צריכה לחשוב על זה, ואחרי זה, הייתה ממש כמעט תחרות שכזאת, בתוך הקהל, תוך כדי נסיון לראות אחרי מי נסחפים יותר, אחרי רונה וה "לא מתגעגעים", או אחרי שלומי וה "תביט בשקדיה..." , וזה היה נורא-נורא משעשע! :] וכיף! :] אחרי זה הם ירדו וחזרו להדרן, הם שרו שיר של יוסי בנאי, [למילים של נתן אלתרמן], "ערב עירוני". היה באמת נהדר, וכיף, ומלא אנרגיות!! ולא, רונה עדיין לא מסרה את הספר ליהוא :/

daniel ben ari

New member
../images/Emo67.gif

זה נשמע כ"כ הרבה יותר טוב מהשורה השלישית ולא מהיציע השלישי (משמע - השורה האחרונה באולם, הרבה הרבה מעל לראש של כולם) ובכל זאת היה טוב גם מלמעלה, למרות שזה באמת הבדל ענקי היה אפשר להרגיש שזה עוצמתי לקהל מתחתינו, באמת
החוויה שלי היתה קצת פחות מרגשת, עם אנשים לפני שכל שניה קמו, מתיחות צווואר כדי לראות משהו ואיזה זקנה ליידי שבחרה להרדם כל 5 דקות ואז להתעורר בהפתעה ולהבהיל אותי בקפיצה שלה.. אבל נו, היה רונה, היה טוב. ויואל באמת היה חזק ממש.. ואסף תלמודי הפחיד גם אותי קצת

נודלסית

New member
מצטרפת אלייך ליציע השלישי

למופע היו כאמור שני חלקים: החלק הראשון- ביצוע "שירים ליואל" במלואו, בעיבוד אולי-אפילו-יותר-איטי משל הדיסק, בליווי וידאו-ארט מעל רונה והלהקה(כשהיעילים מביניהם אלו הוידאואים שפשוט רואים תקריב של רונה, למי שיושב ביציע השלישי
) והחלק השני- מעין שיחה בנקודות שהעלה ניסים קלדרון על ת"א דרך השירים של רונה ושלומי, ולאחר מכן ביצוע שלהם. אני חושבת שהחלק השני הוא החלק שיש יותר מה לדבר עליו כי הוא זה שמחדש. בהתחלה הם התיישבו שלושתם, רונה במקום של הסולנית, שלומי על הפסנתר וניסים קלדרון על הפינה ההפוכה משל שלומי על הבמה כשכל הפוזיציה נראתה די מאולצת אך משעשעת ביותר. (הקול של ניסים גם הוא, משעשע ביותר
) הוא הסביר שזו הופעה ראשונה מתוך 3, שבכל אחת רונה בחרה מהאמנים שהיא מכירה, כל אחד על שום חיבור עצמאי שיש לו לתל אביב. לאורך כל הדיון הוא ניסה להביא את תל אביב מתוך נקודת מבט "אבידנית"(דוד אבידן). הוא פתח בציטוט מ"אתה מתעורר" שמתקשר ל"הכתם נשאר על הקיר" של אבידן, והמשיך בדימויים של תל אביב כעיר מוערת ולא מסתירה ותל אביב כבעלת קסם של הבלתי מוסבר. כששאל לתגובת רונה ושלומי הם נראו מעט מופתעים, כאילו כל הסיטואציה לא תורגלה מראש, אבל הם(ורונה בעיקר) החליקו יפה את התשובה וענו לעניין. בעיקר מהזוית של שלומי, שרואה את תל אביב בהשקפה מעט שונה מזו שניסה ניסים להציג. באיזשהו שלב רונה קטעה את הדיון וניסים קלדרון ירד מהבמה לטובת החלק המוזיקלי המשולב של רונה ושלומי שהיה מעולה. תמר ואני חשבנו שהוא עוד יחזור אבל מסתבר שעד לסוף ההופעה לא יצא לנו לשמוע עוד את קולו המשעשע. P: רונה ביצעה את "האזרח האחד" של שלומי, שלומי ביצע כמה שירים(3 או 4?) שלו שהמתקשרים בצורה זו או אחרת שהוא הסביר לתל אביב בעזרתה האדיבה של רונה, ובאופן כללי אפשר לראות(וכן, גם לשמוע) ששיתוף הפעולה ביניהם מאד מגובש. הקהל כצפוי היה בעיקר אנשים מבוגרים, וכל ההופעה בכלל הייתה מאד מוקפדת, כשמי שסטה מה"מוקפד" היה בעיקר שלומי, אך לקראת סוף ההופעה גם רונה הרשתה לעצמה הומור. המקום מאד "מכובד", נקי, מהרצפות שנורא קל להחליק עליהן. פלצני נו.
ולמרות זאת התלונות ביציע השלישי לא פסקו לרגע.
אני ממש נהניתי.

הדר 0

New member
../images/Emo3.gif יש לי סוד משורה שלישית

רונה קלטה שרואים אותם בוידאו ברקע והיא גיחחה.... ואני חייבת להוסיף שבאזרח האחד היה קטע ("הקניון הגדול הוא פצצת תאורה..." אם אני לא טועה) שמשהו נכנס ברונה, איזה טירוף אחז בה וזה היה מרתק ומרגש במיוחד.... היא הסכימה איתי
על "החיים שלי טובים" הוא סוג של השתעשע ואמר שזה לא בדיוק על תל אביב זה יותר עליו.... למרות שבינינו כל מה ששלומי שבן הוא גם תל אביב ותכלס גם אם לא זה לא באמת משנה כי א. זה בכל מקרה לא שיר שלו וב. השיר כל כך אדיר שלא משנה גם אם הוא על דינוזאורים וחפירות ארכיאולוגיות הוא יהייה ענק..... ואני חולק עליך שהקהל, לא כצפוי, היה בעיקר סטודנטים (חתיכים......................
) את זוכרת אולי, אגב מכובד, מה הלך שם עם שלומי שאמר על נסים שהוא קינקי? וזה בחזרה אמר שמעולם לא אמרו עליו שהוא קינקי?... הלך שם משהו שממש הצחיק אותי.....

גוזלה

New member
חחח ממש הוצאת לי את התגובות מהפה

בנוגע לוידאו [שפתאום היא הסתובבה אחורה, לראות על מה כולם מסתכלים, וחייכה רחב-רחב], בנוגע לאזרח האחד, ובנוגע לסטודנטים [שהיו שם למכביר!] בנוגע לקינקיות, זה היה בגלל המדונה, הם אמרו שניסים נראה קינקי, והוא התרגש ואמר משהו בסגנון "יא, אף פעם לא אמרו עלי שאני קינקי..."

הדר 0

New member
../images/Emo6.gif גדול.... נסים ניראה קינקי

מה בנוגע לסטודנטים? את גם חושבת שהם היו חתיכים?
חשבתי שהייתי לבד בעניין.....

גוזלה

New member
חחח בנוגע לסטודנטים

ההצטרפות הייתה לעובדה, שהקהל הכיל המון סטודנטים, ופחות אוכלוסייה מבוגרת. אבל כן, היו שם לא מעט שווים לחלוטין!!! :] אני רוצה להבין, דווקא אתמול כשלא היית במיעוט, לשם שינוי, הרגשת לבד????

הדר 0

New member
כמה דקות ואני מרחיבה רק כמה אנקדוטות:

-אסף תלמודי היה גם מטורף עם האקורדיון, הוא באמת היה משהו הזוי..... -קראתי מתישהו את השיר של עמוס שהיא הקריאה באם תלך (שאכן היה חוויה עוצמתית) אני לא זוכרת את שמו אבל הוא היה ממש בתחילת הספר (לפי מה שראיתי משורה שלישית כסא שמונה) יכול להיות שהוא כתוב ב"על דעת עצמו" או משהו כזה אני ממש מנסה להיזכר איפה קראתי אותו..... יבוא יום ואני אזכר כבר אחזור לכתוב על ההופעה מנקודת מבטי....

ROTEM30035

New member
בחרתי לכן מקומות טובים, הא?

אוח, זה נשמע כיף. פתאום אני שבועיים בלי הופעה של רונה וכבר מרגישה חסך. נו... אני אגיע לערן צור (או לפחות אזמין ואז אמצא מי שיגיע במקומי) ווף... שורה שלישית! לא יכולתן לצלם?

הדר 0

New member
רותם, אלה היו המקומות הכי טובים באולם.....

אני חייבת לך 20 ש"ח+ שתי בירות (או לחילופין קפה עם גלידה)+ המון אהבה!!! ואת תגיעי לערן צור!!
תיזהרי ממני אם לא!! האמת עבר לי בראש הרעיון של לצלם אבל תוך שנייה הוא עבר לי, כל שנייה שם היתה מסעירה ומרגשת. אמרתי לכל מי שיצא לי לדבר איתו, אני מרגישה שעברתי חוויה רוחנית....

גוזלה

New member
*התרוממות רוחנית

וזה מדוייק. וכן, המקומות היו הכי טובים, כי בגלל הכיסא המוגבה שלה, והבמה, יצא לנו להיות בדיוק מולה. ממש בגובה-העיניים. אני חושבת שאעשה כמוך, אזמין לערן צור, ואמצא בסוף מישהו שילך במקומי [כי בטח יהיה לי מבחן על התאריך הזה, בכל מקרה, היום האחרון של הסמסטר... ] ו.... גם ממני אליך, המון-המון אהבה, ובירה וגלידות וכל שתרצי!!
!!

ROTEM30035

New member
טו-אוב, אז החישוב שלי היה נכון =]

כשהזמנתי כל האופציות היו פתוחות, ואמרתי לעצמי... יש במה, יש מדרגות, יש כסא... אנערף שורה שלישית באמצע! לערן כבר הזמנתי. אני מחכה להתרוממות רוח כבר מעכשיו.

ROTEM30035

New member
קפה וגלידה, סגור

ואז תוכלי לספר לי מה צפוי לי עם ערן ורונה וניסים. רגע, לכולם כבר יש כרטיסים?

גוזלה

New member
נראה לי שכולם הזמינו

כפולים... חחח בהנחה שמישהו יבוא איתם, ובסופו של יום נגמור עם מלא כסאות ריקים.. :] חחח

למעלה