אני חייבת לשאול:

מצב
הנושא נעול.

alonarzit

New member
../images/Emo35.gif אני חייבת לשאול:

אני חייבת לשאול:
אני כרגע בחופשת לידה. נאמר לי ע"י המעסיק שלי כי בתום שלושת החודשים הראשונים עלי להודיע לאיזו תקופה אני ממשיכה את החופשה אך יחד עם זאת הוא ציין בפני כי במידה ואני עונה כי אני ממשיכה לתקופה של נניח חודש נוסף, חובה עליו לאשר לי . אך במידה ואני פונה לאחר החודש הנוסף ומודיע על המשך החופשה יש לו זכות לפטר אותי ללא פיצויים. האם נכון העניין? מה אומר החוק לגבי המשך חופשת הלידה??

שיר ורד

New member
חל"ת לאחר לידה

אני חייבת לשאול:
אני כרגע בחופשת לידה. נאמר לי ע"י המעסיק שלי כי בתום שלושת החודשים הראשונים עלי להודיע לאיזו תקופה אני ממשיכה את החופשה אך יחד עם זאת הוא ציין בפני כי במידה ואני עונה כי אני ממשיכה לתקופה של נניח חודש נוסף, חובה עליו לאשר לי . אך במידה ואני פונה לאחר החודש הנוסף ומודיע על המשך החופשה יש לו זכות לפטר אותי ללא פיצויים. האם נכון העניין? מה אומר החוק לגבי המשך חופשת הלידה??
חל"ת לאחר לידה
אם עבדת אצל המעסיק לפחות שנתיים לפני הלידה, את זכאית לצאת לחל"ת שאורכה לא יעלה על שנה וגם לא על רבע מתקופת עבודתך אצל המעסיק. כל חל"ת אחר, צריך להיות בהסכמת המעסיק. החוק לא מחייב אותך להודיע מרא על יציאה לחל"ת, אך מרגע שתודיעי למעסיק שאת חוזרת, הוא רשאי לדחות את מועד החזרה עד 4 שבועות. לשם שמירת יחסים טובים רצוי להודיע למעסיק מתי בערך את מתכננת לחזור. במהלך 9 חודשים שלאחר הלידה את רשאית להתפטר ולקבל פצויי פיטורים. במקרה של חזרה לעבודה מחופשת לידה או מהארכתה על פי חוק, המעביד איננו רשאי לפטר אותך במשך 45 יום (וזאת בנוסף להודעה מקודמת כמו כל פיטורים), וכמובן שגם במקרה זה הוא חייב בתשלום פצויים. אם אינך זכאית לחל"ת על פי חוק והמעסיק סרב לתת לך חופשה ללא תשלום, ולא חזרת לעבודה, יכול המעביד לראות בכך התפטרות ללא הודעה מוקדמת ולא לשלם פצויי פיטורים. במקרה כזה, עדיף שאת תזמי את ההתפטרות לצורך טיפול בילד, כך שתוכלי לקבל פצויי פיטורים ובהמשך גם דמי אבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה