חידה קלה בסגנון "שטו גדיה קגדה"

TheKillerS

New member
אממ

היה להם מישהו שחתך את העמודים ממש לא טוב? או אממ אולי ככה התאורה תאיר טוב יותר על הכביש? כך שגם מכוניות קרובות יראו את הכביש טוב וגם מכוניות רחוקות יראו את המשך הכביש,אם הוא ישר או יש עיקול ,סיבוב וכו'...

m e w

New member
אולי

סתם רעיון אבל לא קשור למה שסאביבית אמרה פנס נמוך מאיר לפחות מרחק אולי בגלל תנאי הקרקע היה מסובך למקם פנס רחוק יותר מקודמו ולכן הסתפקו בפנס נמוך? [ואז זה אקראי]

souhami

New member
לא נראה לי...

אם הצליחו לבנות שם כביש, כמה כבר יהיה קשה למקם פנס? וכשאמרתי אקראי התכוונתי שאין רצף קבוע בין הפנסים הנמוכים (למשל כל 3 פנסים גבוהים יש פנס נמוך), המרחק של הפנס הנמוך משני הפנסים הסמוכים לו בהחלט נשאר אותו דבר כמו כל הפנסים.

sexytomato

New member
נסיון

אמרת שלרוב העמודים החצויים הם כשהכביש ישר, אם הם קצרים- הם יותר קרובים לקרקע וכך הכביש יותר מואר, ככה שמרחוק (מלמעלה) רואים כי יש שם כביש ולא מדובר בשטח מישורי ריק ?

souhami

New member
אז אני אוסיף...

רוב הכבישים האלה ישרים כי הם כבישים בין עירוניים, אז אין ממש פניות חדות. ועוד משהו, ליד הכבישים האלה יש בדרך כלל עצים, ככה שזה לא נראה כמו שטח מישורי.

כמה אפשרויות

1. סתם בלי סיבה מכוונת מראש, זה מה שהיה במחסן והסדר הוא סדר ערימת העמודים על המשאית שהביאה אותם. 2. עוצמת התאורה קטנה עם ריבוע המרחק, ככל שהפנס גבוה יותר, יאיר בעוצמה חלשה יותר, יתכן שמקומות שרוצים להאיר יותר באותו פנס, כמו צומת למשל, יוארו ע"י פנסים נמוכים יותר. 3. אולי כדי לא להטעות טייסים לחשוב שמדובר במסלול נחיתה של שדה תעופה. לאורכו של כל מסלול נחיתה יש שורות של אורות מכוונים, אם הפנסים אינם בגבהים שוים, הטייס לא יראה שורת אורות מהאויר ולא יטעה לחשוב שזה מסלול נחיתה. 4. אולי בכלל מדובר בגנבי מתכות שקיצצו את העמודים? 5. אולי כדי לחסוך, גם במתכת ממנה עשויים העמודים וגם בכבלים שרצים בתוכו. 6. ואולי זה קשור לבסיס העמוד, עמוד גבוה יותר דורש עיגון עמוק וחזק יותר בקרקע, אולי יש מקומות בהם מעדיפים עיגון קל יותר - מה שמחייב עמוד נמוך יותר.

souhami

New member
לא להכל.

לגבי הטייסים. לפי דעתי מגובה של יותר מ-100 מטר כבר קשה להבחין בין המנורות, במקרה כזה כבר יהיה מאוחר מדי לטייס.

souhami

New member
בואו נסכם את עניין המטוסים...

זה לא קשור למטוסים/מסוקים/כל דבר אחר שעף. זה כן קשור למשהו שנמצא מעל הכביש.

Tesseract

New member
אולי קשור ל...

עצים שהיו במקום / עדיין נמצאים במקום, והפריעו לעמודים בדרך כלשהי, או הסתירו את האור היוצא מהפנסים?

souhami

New member
לא...

בתור עובד נוי אני יודע שכשבונים כביש מזיזים את כל העצים רחוק מהכביש לפי סוג העץ.

souhami

New member
טוב עבר יותר משבוע אז הנה התשובה

קווי מתח גבוה. הבעיה בחלק מהכבישים זה שעוברים מעליהם קווי מתח גבוה. במקרים כאלה קווי המתח נמצאים בגובה של משהו כמו 5 מטר מעל למנורות, לכן מנמיכים את המנורה. אני לא בטוח מה הסיבה אבל אני יכול לשער שזה כדי למנוע קצר בתאורה במקרה מסוים כמו היקרעות הכבל.

למעלה