חשבון משותף

../images/Emo35.gifחשבון משותף

אז ככה: לפני החתונה, כשעברנו לגור יחד, פתחנו חשבון משותף, אך לא סגרנו את החשבונות הישנים. לחשבון המשותף היינו מכניסים כל פעם סכום קבוע, שהיה משמש להוצאות השוטפות של הבית ושלנו יחד. החשבונות הנפרדים עדיין שימשו אותנו ואליהם היו נכנסות המשכורות וכו´. עכשיו יש מגמה לסגור את החשבונות הנפרדים וזה טיפה מלחיץ. על הדברים הקטנים ברור שאני לא אתייעץ לפני כל הוצאה שאני עומדת להוציא, ועל ההוצאות הגדולות בכל מקרה הייתי מתייעצת. אבל יש את הדברים האלה באמצע: לדוג´ קנינו מתנה לאמא שלי ליומולדת 60, ואני חשבתי שלכבוד התאריך העגול כדאי להשקיע סכום גדול, והוא חשב שלא. אז אם זה היה לפני שנתיים הייתי קונה מהחשבון שלי (כמובן שהמתנה משנינו), אבל עכשיו זה לא מתאים. מצד שני, אני חושבת שכשחיים יחד מחליטים את ההחלטות המשותפות יחד, ואני לא חושבת שצריכים להיות חשבונות נפרדים לאורך זמן. זה גם לא יעזור אם יהיה לי חשבון נפרד, כי אז כל סכום שאעביר אליו יהיה על חשבון הכסף שמועבר לחשבון המשותף, ולא ישמש להוצאות משותפות (כמו שכ"ד/משכנתא וכו´). מה אתן חושבות? איך אתם מסתדרים עם זה?

לנו יש חשבון משותף פשוט עברתי

לחשבון של ישי....... את שלי השארנו כי הוא במינוס בשאיפה לכסות אותו מתישהו....... כך כל ההוצאות וההכנסות בחשבון אחד ..... יותר עדיף.

משותף

אנחנו פתחנו חשבון משותף מספר ימים לפני החתונה. הפסקנו להשתמש בויזות הישנות והתחלנו לעשות הכל דרך החשבון החדש. ועכשיו סגרתי את החשבון הישן שלי והעברתי הכל סופית לשם. כשהכל מרוכז אפשר לדרוש יותר מהבנק (הפקדנו עכשיו סכום בפק"מ וקיבלנו ריבית גבוהה יותר כי זה חשבון משותף עם שתי הכנסות) אבל אני מבינה את מה שאת אומרת - כי עכשיו אני חושבת הרבה יותר כל פעם שהויזה יוצאת לי מהארנק... על הוצאות גדולות התייעצנו גם קודם אבל עכשיו זה יותר ממשי וממש מחליטים יחד. הוצאות קטנות זה לא עקרוני. והוצאות בינוניות זה בעיה... אני באמת לא יודעת איפה מתחילים להתייעץ ואיפה עוד לא... הכל עוד כל כך טרי אצלינו שזה עדיין מתגבש... מה שבטוח - לא נראה לי הגיוני להתחיל עם "חשבון שלי" ו"חשבון שלך"... הרי התחתנו והכל משותף... אז מה הטעם? חתונה זה כמו פתיחת עסק משותף... לא תמיד מסכימים עם השותף... אבל צריך להתחשב ולהתייעץ לשני הכיוונים לטובת העסק. וזה לא תמיד קל.

התכוונתי יותר לשאול איך אתן מסתדרות

עם זה שצריך להתייעץ על כל דבר. כי נראה לי שחשבון משותף זה הפתרון הטוב ביותר, ואני לא מתלבטת כל כך לגבי זה.

danonit

New member
לי זה קשה...

המודל השמרני אומר שאנחנו נשים ואנחנו מרויחות סכום זעום בעבודת הנשים שלנו וכשאנחנו מתחתנות עם גבר אז אנחנו אחראיות על הקניות לבית והדברים באלה ובסכומים הזעומים שאנחנו מרויחות אנחנו יכולות לקנות לנו תצרוכת אישית (נעליים וקוסמטיקה). מודל עוד יותר שמרני אומר שאנחנו לא מרויחות בכלל, מגדלות את הילדים ורשאיות לתצרוכת אישית על חשבון הגבר כי ככה הוא חתם בכתובה. אמאמה? היום המודלים האלה לא תמיד רלוונטיים ואצלנו, ששנינו מרויחים בערך אותו הדבר ובנוסף גם לגבר יש דיעה בענייני הבית (כן כן, טעם אסתטי מפותח) אז צריך להסכים על הדברים.קודם עבדנו בערך בשיטה שלכם (רק עם "קופה" משותפת ולא חשבון בנק) אבל את כל הקניות הרבות שלי עשיתי מהחשבון שלי (די בלי חשבון). עכשיו הוספנו אותי לחשבון שלו (כי רצינו להיות בבנק שלו - איפה שגם ההורים שלו) ואת החשבון שלי אני אסגור בקרוב. המסקנה - לדבר על זה - צריך להסכים על רמת חיים, כמה מוציאיאם וכמה חוסכים, מה רוצים חדש ומה מסתפקים בישן וכמה זוגות נעליים סביר שתרצי לקנות בשנה. צריך לדבר על זה, לתאם ציפיות והעיקר שהדברים יהיו בחוץ ולא בפנים.

אתי@

New member
בהתחלה זה מאוד מוזר

ממתי אני צריכה "לבקש רשות" לעשות משהו עם הכסף שלי שאני עובדת קשה מאוד בבילו? אבל בעצם אין פה בקשת רשות. בדברים הקטנים אנחנו לא מתערבים אחד לשני (בתנאי שאין יותר מידי דברים קטנים
). בדברים הגדולים - מתיעצים לפני כל רכישה. לא שיש הרבה דברים גדולים...
כמו שאמרתי, בהתחלה זה היה מוזר, אבל אח"כ התרגלתי. הסופ"ש שהזמנתי לנו ליום הנישואין, זו הקניה הגדולה שעשיתי בלי להתיעץ, ובהתחלה היו לי ייסורי מצפון. מכיון שידעתי שאנחנו גם ככה רוצים לצאת לחופשה קצרה בקרוב, הרשיתי לעצמי "לבזבז" בלי התיעצות

מיכלכהן

New member
אנחנו עדיין עם שני חשבונות

אבל עם זכות חתימה של כל אחד בחשבון של השני. השיקול היה לפחות בהתחלה להיות נגישים לשני בנקים שונים. למרות שסביר להניח שבסוף נסגור את אחד החשבונות. לגבי ההחלטות על הוצאות כספים, הרי אם בעלך חושב שהוצאה מסוימת היא לא לעניין, נראה לי שגם אם יש לך חשבון נפרד, לא תעשי את ההוצאה הזו שלא על דעתו.. אני מנסה להגיד שעצם זה שיש חשבונות נפרדים לא אומר שכל אחד מוציא על מה שהוא רוצה, גם בניגוד לדעת בן זוגו (אני מתכוונת לעניין המתנה). כעקרון נראה לי שהדילמה שהעלת עם המתנה, לא קשורה לחשבונות הנפרדים, כי הרי מרגע שנישאתם מה ששלך שלו ולהיפך.. אוף, זה היה קשה..אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי..

הבנתי בדיוק.

את צודקת בהחלט. אגב - גם אני חשבתי שאולי כדאי להיות נגישים לשני בנקים, אבל בשביל מה בעצם? פקדונות? הלוואות?

מיכלכהן

New member
כן..

זו לפחות התיאוריה של בעלי.. אבל כשהתייעצתי עם אבא שלי הוא אמר שזה טפשי, כי סה"כ משלמים דמי ניהול בשני בנקים ובעצם תורמים להם כסף סתם.. בקיצור, כמו שכבר הבנת, אנחנו די סטטיים מאז החתונה ועוד לא קיבלנו שום החלטות גדולות..גם בכיוון הזה..

יעלי2

New member
שביב שני, עכשיו את מרגישה שהתחתנת

כשמתחילים להתמודד עם דילמות (קטנות כגדולות). לא הכל שחור ולבן.

הרבה מהדילמות הגיעו כבר כשעברנו

לגור יחד. דווקא זאת חדשה כי עד החתונה באמת היה "שלנו" אבל גם שלי ושלו.

אמיקה

New member
המממממ......

קודם כל אני שמחה שההצעה הזאת של חשבון משותף להוצאות הבית לפני החתונה נדחתה ע"י בעלוש כשהצעתי אז - היום, אני מבינה, זה היה סתם יוצר בעיות.. ("אהה" - הוא נובח - "לא תמיד את צודקת הא...?"
) שנית, אני מסכימה עם האבא שאמר שחבל סתם לשלם דמי ניהול לשני בנקים או שני חשבונות או יותר. עלי שהבנקים גובים מספיק עמלות מח-ן אחד (יכול להספיק לארבע..). עכשיו הפתרון האידאלי שמיושם אצלנו בבית (וזה אידאלי - למרות שנדרשת לזה הסכמה מלאה של השותף - עוד שניה תבינו למה ותחייכו ..) וככה הולכת הנה"ח בבית משפ´ לוין: הוא - "הנה השיק של המשכורת". היא - "תודה. חתמת מאחורה?" הוא - "כן". היא - "סבבה. יטופל". ובסיטואציה אחרת : הוא (מהעבודה) - "ממוש, אנחנו בסדר בחשבון?" היא (מהצד השני של הקו) - "כן למה?" הוא - "סתם. רוצה לקנות דיסק" היא - "בסדר. יש אישור
" וכך הלאה... השיטה: חשבון משותף. המנהלת : אמיקה. השותף השקט : בעלוש. דרישות התפקיד - המנהלת צריכה להיות אחראית על כל ההוצאות, החשבונות, התשלומים וגם איזון יתרה/חובה, סגירת חשבונות ישנים, טיפול בפקדונות, הלוואות, חסכונות וכו´.. השותף השקט צריך לסמוך על סחבק ובתמורה הוא מקבל שירות "הסר דאגה מלבך - רק תביא הצ´יק - משכורת פעם בחודש..". כמובן הוצאות גדולות - מתייעצים. (גדולות זה במספרים של 4 ספרות ואילך, לא כולל הוצאות קבועות כמו שכ"ד, שזה ברור שמוציאים וכו´..). אצלנו זה נוח לכל הצדדים. טרם נרשמו פאשלות. (בין היתר מקור ההסכמה - סחבק היא בוגרת מנע"ס וביטויים כמו פק"מ/גרייס/שפיצר/אופציות וכו´ שגורים על לשונה גם אם היא לא זוכרת בדיוק מה ז´תומרת. העיקר שבעלוש מתרשם...
). סתם. עניין של נוחיות, אמון ורצון של השותף לפטור ת´עצמו מטרדות קטנות כמו חשבונות ארנונה וחשמל מחד ורצון של הגב´ גם להיות בקונטרול על הבית וגם להיות חופשיה כפרפר מליונר..
. אוף תהיי רצינית. נוחיות. איך נשמע?

גם אצלנו אני המנהלת

אבל עדיין זה דורש דיווחים מדי פעם (לדוג´ - "אנחנו שוב במינוס", "בישרכארט ירד לנו XXXX" או "הגיע חשבון טלפון של 500 ש"ח"
(הכי לא נעים)). וכן דיווחים על הוצאות חריגות. זה עוזר קצת, אבל לא יותר, לא?

אמיקה

New member
טוב, נו ..

אז זה בדיוק הקטע של הנישואין (החלק היותר טכני) - אבל למה לא לצמצם את רמת המחלוקות? ז"א שבו ותחליטו מה דורש התערבות שלו, מה לא, מה מרווח הבזבזת החודשי של כ"א מכם (נניח - 400 ש"ח לביזבוזים כ"א, בלי להתייעץ - או יותר או פחות, לא כולל סיגריות :-8), מי אחראי לחשבונות (וגם לסנקציות כמו : חבוב - או שתתחיל לקשקש בטלפון של העבודה או ש..), ובאותו השוונג - מי אחראי לזכור ימי הולדת של חברים/אמאשלו וכו´ + תגובה הולמת), מי מחליט על הוצאות חרגיות (או ביחד, ומהי הוצאה חריגה) וכיו"ב.. אי אפשר ששני אנשים מתווכחים על כל 100 ש"ח... הרי התחלנו במתנה מסויימת ולא ברמת הוצאה מסוג, נניח, קדילק - לא?

זה יכול להיות פתרון

נו, בטח - עצה מזוג עורכי דין לזוג עורכי דין לעשות הסכם מראש... אולי יקבע מרווח בזבזת חודשי, אך לא בצורה רשמית ממש. לגבי סיגריות - אין בעיה
אני הופקדתי גם על זכירת ימי ההולדת... ואני בכל מקרה לא מאמינה שנתווכח על 100 ש"ח. בב"ח,

לנו אין חשבון משותף

לא מצאנו לנכון להתעסק בזה כל אחד משלם את החלק היחסי מהחשבונות למשל המשכנתא יורדת מהחשבון שלו אז אני משלמת ארנונה וחשמל פלאפונים כל אחד מהחשבון שלו וכו´.

ואיך מתבצעות הקניות המשותפות?

סופר, דברים למיקה, רהיטים, וכו´? ויותר חשוב- איך נעשות ההחלטות הפיננסיות הגדולות? (אם בא לך לענות כמובן)

fila

New member
.........

לנו אין חשבון משותף. יש לי חשבון משלי ובחשבון שלו גם אני שותפה רק על מנת שאוכל לבצע פעולות בלי לנדנד יותר מידי. אנחנו מתחלקים בהוצאות באופן טבעי, אני משלמת טלפון וחשמל הוא עושה קניות משלם ל-YES ולאינטרנט...... אני חוסכת כסף מהחשבון שלי לטובת טיולים ונסיעות לחו"ל. בסך הכל, אנחנו מסתדרים ביננו בעניין ההוצאות אבל שנינו במינוס עכשיו

למעלה