חשבון משותף

מה הן ההחלטות הפננסיות הגדולות ?

אם אני רואה משהו למיקה אני קונה סופר לפעמים אני לפעמים הוא הכל בצורה מחושבת ועם האצבע על הדופק????

Ronnie*

New member
לנו יש חשבון משותף

והאמת, זה השינוי הגדול ביותר שאני מרגישה אחרי החתונה... זה מאוד מוזר שפתאום אורי אומר לי "הוצאת מאה שקל, אה?" (הוא עוקב אחרי באינטרנט). לא שיש לו בעיה עם זה, כמובן, אבל זה מאוד מוזר... אצלנו הוא זה שאחראי על ענייני הבנק, בין היתר בגלל שאני עברתי לחשבון שלו, ולא להיפך. חוץ מזה, זה מסוג הדברים שאני נורא שונאת להתעסק איתם... מדי פעם הוא מעדכן אותי לגבי גודל המינוס, כדי שגם אני ארגיש טוב :( גם אנחנו מחליטים ביחד על קניות גדולות ולא מתייעצים על דברים קטנים... בכל מקרה, נראה לי שאין ברירה יותר מדי, ובכל מקרה אין ברירה כשיש דירה משותפת ומשכנתא משותפת...

גם אני שונאת להתעסק עם זה...

יש לי גישה אידיוטית של בת יענה לענייני חשבונות בנק... משהו כמו: "אם אני לא אבדוק מה קורה שם הכסף יתפח...." (אם זה היה עובד כבר הייתי מיליונרית...) ברצינות עכשיו, עם הריבית המטורפת היום כדאי לוודא טוב טוב שאין מינוס בבנק - ולפעמים זה יותר קל להימנע מזה כשכל הכסף מנוהל בחשבון אחד....

fila

New member
איזה קטע, ואני חשבתי שזה סטארט אפ

מטורף שלי בלבד....(שאם לא אתעסק עם מה שקורה לי בחשבון זה יסתדר לבד
) מסתבר שלא! נעים מאוד.....

אוסנת123

New member
כן לחשבון משותף

נראה לי שלהחזיק חשבונות נפרדים אחרי החתונה רק גורר ריבים. להתחיל להתחשבן מי משלם מה וכמה אצלנו גרר המון ויכוחים. מאז שאיחדנו חשבונות (בעיקר בגלל המשכנתא והחשבונות) אז המושג "כסף שלנו" הפך להיות הרבה יותר אמיתי ונגמרו הריבים.

POOH*

New member
אנחנו ביחד...

האמת שגם לפני החתונה הכל קנינו ביחד... אמנם לא מאותו חשבון אבל כל פעם מישהו אחר. וגם התייעצנו על הכל גם אם זה היה מהכרטיס רק של אחד מאיתנו. עכשיו שנינו בקיבוץ.. אז התקציב [כן, כן, עדיין קוראים לזה ככה פה..] הוא של שנינו... עדיין יש חסכונות שלי שההורים, והסבים וכו´ חסכו לי שרשומים רק על שמי והם לא בחשבון של הקיבוץ. אבל את מתנות החתונה למשל אנחנו סוגרים כבר בחיסכון על שם שנינו. אבל מאחר ושנינו עובדים בקיבוץ ונחשבים למועמדים התקציב החודשי של שנינו בקיבוץ וממנו גם כל ההוצאות. מצד שני יש לנו פחות הוצאות מבעיר - אין שכ"ד/ משכנתה ואין ארנונה/מים יש רק טלפון וחשמל וכמובן קניות שוטפות אבל כל זה יורד מהתקציב אוטומטית... אפילו לא צריך להתקשר לשלם... כשגרנו בת"א לא היה לנו חשבון משותף פשוט כי זה יהיה מסובך טכנית כי אותי אי אםפשר היה להוסיף לקיבוץ ולהעביר כסף ממנו לחשבון שלי היה מסובך וגם ידענו שאוטוט אנחנו באים לקיבוץ אז החלטנו לא להתעסק עם זה... אבל אם היינו ממשיכים לגור מחוץ לקיבוץ סביר להניח שהחשבון היה משותף לחלוטין הרבה קודם. לגבי הוצאות גדולות החלטנו שעל כל הוצאה מעל 500 ש"ח מתייעצים ומחליטים ביחד, אלא אם כן זו הפתעה לצד השני. בנתיים אנחנו עומדים בזה... נקווה שנמשיך ככה... יצא לי קצת ארוך ודי מבולבל.. סליחה.. POOH

למעלה