ימי מחלה

מצב
הנושא נעול.
../images/Emo35.gif ימי מחלה

ימי מחלה
שלום, הייתי שמחה לשמוע עם נוהל החברה שאני עובדת בה בעניין ימי מחלה חוקי כן/לא. מה שקורה שאצלנו חולים זה ככה... מגישים את טופס המחלה המקורי כמובן, ומחלקת משאבי אנוש מעבירה את הטופס לרופא החברה לאישור. האישור אינו מתקבל במידי אלא עוברם כמה ימים/שבועות ובנתים מועד המשכורת קרב ואין אנו מקבלים תשלום על ימי המחלה, אלא מורידים לנו ימי עבודה על העדרות. כאשר אנו מקבלים החזר הוא כמובן על פי חוק של ימי מחלה, אין תשלום עם היום הראשון וכו' וכו'. האם המצב חוקי? ואם כן מה יש לעשות בנדון. סליחה על האורך ותודה מראש.

דמי מחלה

ימי מחלה
שלום, הייתי שמחה לשמוע עם נוהל החברה שאני עובדת בה בעניין ימי מחלה חוקי כן/לא. מה שקורה שאצלנו חולים זה ככה... מגישים את טופס המחלה המקורי כמובן, ומחלקת משאבי אנוש מעבירה את הטופס לרופא החברה לאישור. האישור אינו מתקבל במידי אלא עוברם כמה ימים/שבועות ובנתים מועד המשכורת קרב ואין אנו מקבלים תשלום על ימי המחלה, אלא מורידים לנו ימי עבודה על העדרות. כאשר אנו מקבלים החזר הוא כמובן על פי חוק של ימי מחלה, אין תשלום עם היום הראשון וכו' וכו'. האם המצב חוקי? ואם כן מה יש לעשות בנדון. סליחה על האורך ותודה מראש.
דמי מחלה
את דמי המחלה יש לשלם במשכרת הקרובה המשולמת מיד לאחר המחלה. המעביד רשאי, על פי דין, להפנות עובד לבדיקה אצל רופא מטעמו כאשר מתעורר אצל המעביד חשד כלשהו בעיניין מחלת העובד ואולם כאמור בחוק דמי מחלה 'להפנות את העובד' ובזמן מחלתו, לא נאמר בחוק כי לאחר שהעובד הבריא מועברת תעודת המחלה לאישור רופא החברה

שיר ורד

New member
אם את מגישה את אישורהמחלה

ימי מחלה
אם את מגישה את אישורהמחלה
לפני מועד סגירת החודש וימי המחלהלא משולמים במשכורת של אותו חודש זוהי הלנת שכר. את יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבדה ולדרוש פצויי הלנה. יש לשים לב שלתביעה לפצויי הלנה יש תקופת התישנות קצרה. יש להגיש את התביעה תוך שנה מהמועד בו היה אמור השכר המולן להתקבל. אם התביעה לפצויי הלנה מוגשת לאחר שכבר שולם התשלום המולן יש להגישה תוך 60 יום (90 יום באישור מיוחד מבית הדין) ממועד התשלום בפועל. הכלל השני לא יתפוס אם היו לפחות 3 הלנות חוזרות בתקופה של 3 שנים לדבי כל אחת מההלנות הללו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה