למה אין

DeVinci

New member
../images/Emo35.gifלמה אין

פורום גברים שלא רוצים ילדים? או, למה פורום נשים שלא רוצות ילדים, ולא פורום אנשים שלא רוצים ילדים?

DeVinci

New member
תודה

תמיד חשבתי שאני לא רוצה ילדים. העולם נראה לי מקום רע מכדי להביא אליו ילדים לעולם. לפני קצת פחות משלושה חודשים פגשתי מישהי שגרמה לי להרגיש אחרת. לצערי הקשר שלנו היה מאוד קצר, עוד הרבה לפני שהיה מקום להעלות את השאלה. אבל העליתי את השאלה לעצמי, והרגשתי שאם היא היתה מעונינת-אולי הייתי מוכן, איתה. זה מספיק קשה לנסות למצוא אהבה. ונראה לי שיש מעט מאוד נשים שמוכנות לותר על ילדים.

magicgirl1983

New member
תשמע

אולי יום יבוא לאחר כמה מפגשי פורום תמצא את האחת שלך פה. למרות שאני לא מכירה הרבה ללא קשר או מערכת יחסים. הסיבה שיש מעט נשים כאלה זה בגלל שלא כולן יודעות שיש אפשרות לבחור אחרת. וגם אני בערך כמוך תמיד ידעתי שאני לא רוצה ילדים. ז"א ההרגשה הזאת באה בבהירות בסביבות גיל 10 כאשר הרגשתי את שיא סלידתי מהנושא. והיום אני עדיין לא רוצה אותם. למרות שאני לא לגמריי סוגרת את עצמי בפניי האפשרות. אך אם שינית את דעתך בגלל מישהי חשוב שוב אם זה באמת מה שאתה רוצה...

DeVinci

New member
יכול להיות

שעם חלוף השנים אני קצת מתרכך. וגם לאחותי נולדה תינוקת, כיום ילדה מקסימה בת שנה וחצי, גם זה מעורר מחשבות. אני עדיין חושב שהעולם מלא מדי בסבל מכדי להביא ילדים לעולם. זו הסיבה העיקרית לכך שאינני רוצה ילדים, והיא במישור האינטלקטואלי-פילוסופי. במידה פחותה יש גם רתיעה במישור הריגשי. אבל זה מדכא לחשוב שבשל כך לא אוכל למצוא בת זוג. (האמת, גם בלי זה הסיכויים נראים קלושים, מסיבות לא לגמרי מובנות לי, אבל זה כבר סיפור אחר). מצד שני, אם רוב חברות הפורום נמצאות במערכת יחסים זה דוקא מעודד. מה הפתרון שמצאתן? האם בני הזוג שלכן גם לא מעונינים בילדים? מוכנים להשלים עם הרצון שלכן? מקוים שתשנו את דעתכן? או שהשאלה לא עלתה או נדחתה כי היא לא רלבנטית עדיין (טרום נישואין)? בכל אופן את עוד מאוד צעירה. יש לך הרבה זמן להחליט. ולפי מה שאת כותבת, גם את לא סגורה לאפשרות. למה בדיוק את לא רוצה ילדים?

שני דברים:

א, יש כאן גם גברים שלא רוצים ב, להזכירך מי שגורם לכל הסבל זה אותם תנוקות-ילדים-אנשים. זו הסיבה שלי לאי הורות

magicgirl1983

New member
אני לא רוצה אותם

ויש כמה סיבות א. אין סיבה מספיק טובה להביא עוד ילדים לעולם הזה ויש מספיק שמחכים לאימוץ ב. החרדה שיהיו לי ילדים משל עצמי היא חרדה נוראית ג. לידה והריון נראים לי ברברים (כמובן שזוהי דעתי בלבד) ד. אני לא הולכת להעביר את עצמי כאבי תופת בשביל ייצור שאני פשוט לא רוצה ה. ילדים גורמים לי לסלידה עמוקה. ובמיוחד תינוקות..

MazeE

New member
סיבה טובה לשנות

את שם הפורום. אבל כמו שאתה שם לב, קצת תעוזה עוד לא הרגה כאן אף אחד... אתה מוזמן לכאן בדיוק כמו כל אחד אחר שחושב כך. ברוך הבא! גם הסיבה שלי לא להביא ילדים נובעת מאותה סיבה שלך.לפעמים אני תוהה מדוע ואיך רק אני רואה את מה שאני רואה, ואיך זה שאף אחד אחר לא שם לב למ השמתרחש בעולם הזה. הסיבה הזו גרמה לסיומה של מערכת יחסים טובה משום שאף אחד מאיתנו לא התפשר בנושא, וגם היום לא הייתי מתפשרת. עד שלא הגעתי לפורום הזה הייתי בטוחה שאני האדם היחיד שהחליט החלטה כזו ולא ידעתי איך להוציא את זה החוצה, לכן אני חיבת את תודותי לפורום הזה. אני מאחלת לך הצלחה.

DeVinci

New member
אבל

יכול להיות שאני כן מוכן להתפשר. היפותטית, כי עוד לא היה מצב שהדרישה עלתה. למרות שזה לא נראה לי רציונאלי, להביא ילדים. אבל - אם אני אסגור את עצמי שלא רוצה, אז אין טעם לנסות להתחיל עם אף אחת. וגם - יש מין תחושה שאני כאילו "מנסה לרמות". כי מצד אחד אני לא מעונין להגיד "אני לא רוצה ילדים" למישהי בפגישה ראשונה. מצד שני - עם משהי תתאהב בי יצא שפגעתי בה. וגם - נניח שמשהי שרוצה ילדים תאהב אותי כל כך שהיא תוותר - אבל מאוחר מדי היא תחוש תחושת אובדן וחרטה? אני ארגיש נורא. אולי - אלו מכן/מכם שבמערכת זוגית מוצלחת - יכולות/ים לספר ולתת קצת אופטימיות? איך נפגשתם? איך התמודדתם? אם יש כאלו/ה. כי בינתיים קראתי כאן רק סיפורים עצובים על זוגיות במצוקה. בכל אופן, אני חושב שלנשים זה יותר קשה, כי הן אלו שצריכות לטפל רוב הזמן בתינוק/ילד.

gלולוגית

New member
קישורים לשירשורים רלוונטיים

היה פה שירשור על http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1105&msgid=41606694 (אמנם מהצד הנשי, אך רלוונטי משני הצדדים), וhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1105&msgid=37572909&archive=1 וhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1105&msgid=42187509&archive=1. חוץ מזה הקישור למטה הינו לשירשור על זוגיות ללא ילדים, ובכלל אני מאד ממליצה להיכנס לשאלות נפוצות (שעודכנו לאחרונה בצורה מצויינת ומאד נוחה לשימוש ע"י גרטרוד) ושם יש הרבה חומר כל כל אחת משאלותייך. כנס לשירשורי 2004 בתחילת ימי הפורום עלו כל השאלות לדיונים (פחד מהזדקנות לבד, לספר או לא לספר בראיון עבודה ועוד ועוד). ולכל מי שעוד זוכר אותי: לצערי לאחרונה אין לי זמן לכתוב ויקח לי עוד קצת זמן לחזור, אבל אני קוראת והרבה פעמים רוצה להגיב (כמו לthing again) אבל פשוט אין לי את הזמן לשבת ולענות כמו שצריך (ואצלי זה אומר ארוך...) אבל... בליבי אני כאן
ג'לולוגית

DeVinci

New member
../images/Emo51.gif

הקישורים מאוד עזרו. וזה מעודד לראות שיש שמצאו זוגיות טובה בלי ילדים! רק לא מצאתי את הדיון על פחד מהזדקנות לבד.

gלולוגית

New member
הנה...

במיוחד בשבילך דיון (ובתוכו קישור לעוד דיון) על הפחד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1105&msgid=41011696 לבד...

MazeE

New member
אז דעתך עדיין לא מגובשת

אם לומר זאת כך. אם היית יודע בדיוק לאן מועדות פניך, אולי היה לך קל יותר. אילו רק ידעת מה אתה מחפש - מישהי שכן רוצה או לא רוצה ילדים? אלו מביננו שנמצאים בתוך מערכת יחסים מוצלחת - המזל פשוט האיר להם פנים ושיהיה להם המון בהצלחה, אבל לדעתי זה לא איזה סוד שאם תגלה אותו תוכל גם אתה להנות מפירותיו. אני מקווה באופטימיות רבה ומאחלת לאלו מביננו שלא זכו למצא זוגיות שכזו - שעד מהרה ימצאו אותה.

אתה יכול להגיד לה את זה כמו שזה

כשאתה יוצא עם מישהי, אתה יכול להגיד לה: "אני עוד לא סגור עם עצמי בנושא של ילדים. יכול להיות שאני ארצה ילדים יום אחד, אבל יכול להיות גם שאני לא ארצה אף פעם. כרגע לא נראה לי שאני רוצה." ככה אתה גם לא מרמה אותה ואתה גם משאיר את האופציה של ההתפשרות פתוחה.

למעלה