מה גורם ....

../images/Emo35.gifמה גורם ....

לסוג מסויים של אנשים להיות ממגנטים הם אלו מלאי הבטחון בעצמם והאמונה , אלו שיודעים בביטחה כי נועדו להצליח.ואכן כך. וללא ממוגנטים מלאי ספקות חששות פחדים וחרדות אפילו ,אלו שמאמינים שגם אם נקרית הזדמנות בפניהם יאמרו אם אכשל, אם לא אעמוד בציפיות... אנשים ילעגו....הם אלו שלא יגיעו רחוק. (מחשבות של בוקר שלאחר התעצמות)

Deerest

New member
הכל מתחיל בבית

אם נחדור עמוק עמוק נמצא תשובה אחת בלבד: ההורים שלהם !!! בין בעשיה ובין במחדל. הרי בסך הכל מדובר בהתנהגות, בבטחון, באמונה, ביכולות נרכשות. וזה תפקידם להקנות לנו, או לגרוע מאתנו. טמונה בידיהם (בידינו) יכולת עצומה לעצב אותנו (אותם). לו רק היו (היינו) יודעים. ואנחנו, כהורינו, נמשיך לאורך דורות להקנות את אותם תבניות... עד שחוליה אחת בשרשרת זו מתעוררת, מבינה, מחליטה לשנות, לתקן ולגרום לדור הבא להיות אמיתי יותר, נכון יותר. צריך רק למצוא את הכלים לכך, הן להבנה והן לתיקון.

1234ab

New member
היי deerestקראת את הספר

"הדרמה של הילד המחונן" ספר חזק וקשה מאוד מראה לנו בדיוק מה ההורים שלנו עשו לנו (שלא במכוון ושלא בידיעה) וכנ"ל אנו לילדנו. מומלץ.

Deerest

New member
גם בשבילך, חתולה

לא, אשמח לקרוא אותו. מומלץ גם "הכל מתחיל בבית" של ויניקוט. ולחתולה: אכן מוסיקה זה דבר נהדר להקשיב לה, עבורי זהו דבר מאד מאד מהותי. היא מלמדת אותך איך להקשיב, מעשירה את הנפש. יש מחקרים המראים ממש השפעה של התדרים, באמצעות מנגנון האוזן שלנו, על אזורים במוח הגורמים לתופעות אותן אנו מרגישים בהאזינינו לה. כמובן שיש כאלו שלא מרגישים זאת. אבל את התשובות לשאלותינו הרבות נמצא בספרים, וככל שהספריה שלנו תהיה עשירה יותר בתוכן כך נדע יותר, וידע, כמו שנאמר, זה כוח. ורצוי לקרוא תוך כדי האזנה למוסיקה. שוב, כמובן שיש כאלו שאינם מסוגלים לחבר בין החומר הנקרא לחיים סביב, וחבל. כי להקשיב זה גם למה שאנחנו קוראים.

shanyz

New member
רגע אני רוצה לראות אם הבנתי נכון

אתה אומר שכל הבטחון והאמונה בעצמך באה מהבית? ממה שמשדרים ההורים?

Deerest

New member
בעיקר מה"שידורים"

כל מה שאנחנו "סוחבים" עלינו (שריון הגנה = התנהגות) ובתוכנו (רגשות ומחשבות) קבלנו אך ורק מהבית. בפנים נמצא מישהו שנקרא לו עצמי ואיננו יודעים מיהו. כך נולדנו. השתמשת במלה "שמשדרים ההורים". הורינו ניסו לחנך אותנו כפי הבנתם, באופן מודע. העניין הוא שבאופן בלתי מודע הם גם שדרו לנו. לפעמים השדר היה במקביל למעשים ולרוב השדר היה בנגוד או דומה למעשים. כתינוקים ללא אפשרות לדבר חשנו באופן הפרימיטיבי ביותר בשדרים של הורינו. על חוש זה אנו סומכים עד היום. הוא החוש המשמעותי באמצעותו הוטבעו בנו תחושות האהבה, פחד, שמחה, בטחון, דחיה (והרשימה עוד ארוכה) מידי הורינו. מתי אדם ממש מבין זאת - כאשר הוא עושה לילדיו מה שעשו לו הוריו, לטוב או לרע. עד אז זו רק תיאוריה.

shanyz

New member
אההה

מממ אני לא בטוחה 100% שהבנתי אותך... אבל אם כן, אני לאו דווקא חושבת שאתה תמיד מושפע מההורים ומה שמתרחש בבית בעקורן לרוב זה ככה, והחינוך שמקבלים וכל הדברים.. אבל לא תמיד.. בלע..הסתבכתי

לדעתי זה לא כל כך נכון...

כשילד נולד, הוא נולד עם האופי שלו, ההורים עם השנים משדרים להם ומנסים לחנך לפי הבנתם, אך כל ילד כשגודל הופך להיות עצמאי בשטח, מקבל ומראה את מה שנכון לו. יש לי שני בנים בוגרים, שניהם גידלנו באותה צורה, שידרנו להם מה שהורנו שידרו לנו, והם שונים כל כך אחד מהשני. הגדול בחור חכם, אך לא מצליח למשוך או למגנט אליו חברים, לוקח לו זמן להתחבר, רק כשמכירים אותו מקרוב מתחברים אליו. לעומתו השני, רק נכנס לחדר ומושך את כולם להתקרבות, מספיק חיוך, מספיק מילה אחת וכבר נמצאים לידו ומקרקרים סביבו. שניהם גדלו באותו בית, אם אותם הורים, אותם שידורים...

Deerest

New member
יחד עם זאת.

אנחנו משתמשים באותה מילה - שידורים - אבל אני מתכוון להתנהגות הבלתי מודעת של ההורים ז"א טון הדיבור, הדוגמא האישית, המסר הכפול, הדיבור המרומז, ויש עוד. ואתם מדברים על שידורים כסלנג מחליף לדיבור, חינוך ותקשורת. בנוסף, לעולם לא יגדלו הורים באופן זהה את הילדים שלהם, סליחה, תיקון - לעולם לא יגדלו ילדים באותו אופן למרות שההורים השתדלו לגדל אותם באופן זהה. וזאת מהסיבה שכל ילד תופס לעצמו את הנישה ההתנהגותית בתא המשפחתי. אם הראשון מופנם השני יתפוס את המקום המחצין, השלישי יתפוס את הנישה של האאוטסיידר. עולמו של הילד השני לעולם לא יהיה כמו של הראשון (יש לו אח), של השלישי לא כמו של השני (ההורים יותר מנוסים)... מצב זה מתייצב החל מהילד הרביעי. ככה זה, ילד נולד, מביט סביבו, מחפש כסא פנוי ומתיישב בו.

SHAHAF UZI

New member
חתולה,מה העניינים איתך?..בוקר טוב

את מדברת על ביטחון עצמי.הכרתי ממש לפני הרבה זמן,לפני בערך 15 שנים,בחור נחמד בגילי,באיזו מסיבה.הוא הגיע גם כן בכדי למצוא לו בת זוג,ואני מצאתי את עצמי "עושה לו שעורי בית",אחרי 5 דקות של הכרות אתו. הוא היה ממש "חנון".שקוף,ממש שקוף...אבל הוא היה גאון,הבחור הזה. קלטתי שהוא גאון,מיד,כי גם זה היה ממש שקוף.הבחור היה סטודנט באוניברסיטת ת'א,לקראת תואר שני,והמבטא שלו היה אמריקאי לחלוטין,והוא צבר שנולד בארץ.הוא העדיף מתוך אינטואיציה ללמוד את הנקצוע שלו,רק מספרות שכתובה באנגלית.לימים הייתי איתו בקשרי מכתבים פעם בכמה חודשים. הוא נסע להרצות בטנסי,בארצות הברית,מטעם האוניברסיטה,והוא כתב לי,שבהרצאה הראשונה שלו הוא עמד מול כיתת סטודנטים,הזיע,ורעד,ורצה ממש להעלם משם,ולא יכל.הבחור הזה הבין לימים,שהוא באמת גאון,כי גם את זה הוא לא ידע ממש,ולעיתים הייתי מסביר לו מה הוא ,ומי הוא,והוא היה מקשיב לי בתמהון,ולא ידע על מה אני מדבר.הסברתי לו בין היתר,שאם לא ישפר את המודעות העצמית שלו,ואת הביטחון העצמי הנמוך מאד,הוא ירגיש תקוע,גם אם יהיה ראש ממשלה.אני צדקתי....... הבחור נעלם לי,והפסיק לכתוב לי אחרי בערך שנה וחצי. אחרי שלוש שנים קיבלתי מכתב הביתה. זה לא היה הבחור שהכרתי,ממש לא.דרך המילים שכתב לי,יכולתי לחוש ממש שהוא עבר שינוי חיובי. הוא בחר לשפר את התדמית שלו באמצעות פגישה אישית עם אנשי מקצוע,וכל מה שהוא היה צריך זה רק לשפר את התדמית,כי הוא היה מאד מאד מאד מוכשר. החיים הם האמצעי הכי חזק,לשיפור הבטחון העצמי. החיים הם אמצעי,שצריך לדעת להשתמש בו. החיים מכילים בתוכם אינספור,הזדמנויות ומצבים,ואנחנו צריכים רק להושיט יד ולקחת מהם. צריך "להתחכך בחיים". מי שלא מתחכך בכל מה שמציעים לו החיים,ירגיש תקוע,גם אם יגיע להיות מרצה בכיר באוניברסיטה. מקווה שהעברתי לך איזה מסר,מסר חיובי. יום נעים,מעוזי

הנה, גם אני כאן../images/Emo13.gif

חזרתי לפני...המתוכנן, כמו שאני רגילה...
עכשיו אקרא לאט לאט את ההודעות ואת המסרים בטח, יקח לי עד הערב... מעניין כאן...

לעניות דעתי

אנשים מתחלקים לשני הסוגים שהזכרתי אבל בעבודה פשוטה על התת מודע אפשר לחסל את התופעה .. של החברים הלא ממוגנטים... אני מאמינה בכל כוחי באוטו סוגסטייה(שכנוע עצמי) ותפילות אישיות ( ולא רק בשעה שצריך אותן כמו חולי סכנה צרה) התפילה האישית היא תשוקה!למעשה, הלא כולנו משתוקקים.... ממממ תשוקה ~ולא בקונוטצייה שאנחנו מתכוונים כרגיל...

גיוRא

New member
פו'.... צ'מעי.. משו../images/Emo124.gif

.... הכל נכון (כמעט)... כמעט בלבלת אותי... כי אני ביכלל חשבתי שהמיגנוט שלי ..זה מהברגים בלשד עצמות המוח..... כנראה טעיתי... ב'ל בטוח... בטוח שעכשיו ת'בי לי סטירה.. ותגידי לי "מה אתה מתבדח לי כאן"..חחחחחח ככה בא לי... תתבעי אותי... ותטבעי איתי.... אג"ב... לא שולח לך יותר מוסיקה... שתפסיקי לשמוע לי צלילים מוזרים...
אין לי חתימה.. יש המלצות..?

גיוRא

New member
האמת... ת'ולה...נ'יחושב.ש..

טעית.. בהגדרת השאלה... אמרת ממגנטים... והגדרת יותר "מצליחנים" מי שמאמין.. ומלא ביטחון.. בד"כ..גם מצליח.. (אם יש לו כמובן גם את טיפת היכולת) זה עדיין לא עושה אותו ממגנט.... יש אנשים שיודעים למכור את עצמם... מצוין.. כמו בכל מערך שיווק(גם אם זה בשקרים) ויש..שלא כל כך יודעים.. אולם .. מקרינים.. את מה שיש להם...לעיניי הצופה.. כל מיגנוט .. זה הרי מגנט וממוגנט... מגנט דוגמא לא טובה...(כי זה תמיד אותו חומר) אז אם נשנה את זה .. למושכים..ונמשכים.... זה כבר משו אחר... מי שמשך אותי.. לא חייב למשוך אותך...ולהפך..... נכון הוא שמי שחושש... וחסר כל ביטחון... מתרחק...ולא .נחשף מספיק ..למשוך ולהימשך. אבל...... זה לא הכל ולא חד משמעי...לעיתים דווקא.. מופנמות ועמידה בפינה.. מושכת .. יותק מקרקור..במרכז... ........ גיוRא<---עומד בשבילך בפינה..

../images/Emo12.gifגיייייייייייייייייייייי

תז'הר לך חומר מתפשט בחום.... אני מתחליה לבעור מהאר לפינה! איך חדרת גמלפה ללמד ת'מנהלת...?

גיוRא

New member
תולה....<בא לפינה>....

ואם היית
ת...רחוב ... <בא איתך גם לפח-זבל> צ'ה שאלך..?

גיוRא

New member
אג"ב...לא אמרתי לכם שלום..ולא..

הצגתי ת'עצמי... ה...זנב(צל)של חתולה.... אז..-------------------------------> to me

למעלה