מה גורם ....

מוטיבציה, אמונה,פעול -מרכיבי ההצלחה

– שלושת מרכיבי ההצלחה M.B.A- Motivation, Belief, Action M.B.A – הכוונה כאן לא לתואר השני : מוסמך במנהל עסקים. כמו שלמדנו בצבא , כל דבר מורכב משלושה חלקים , כך גם מצאתי , שכדי להצליח צריך את שלושת אלה . מצאתי שמוטיבציה , אמונה ופעולה ((M.B.A הם שלושה גורמים שהולכים יחדיו ונחוצים להצלחה בכל דבר שעושים בחיים , וגם בעסקים . כדי להגשים הישג צריך לא רק מוטיבציה של החלום שלך , אלא גם אמונה שהדבר ניתן להשגה , ואז חובה לפעול להשגה . מוטיבציה תחילתה בחלום , בתשוקה . יכולה להיות תשוקה לתנאי עבודה טובים יותר , ליותר כסף ,למגורים בסביבה טובה יותר , תשוקה לטיול סביב העולם , , לנגן בכלי נגינה , להכין אירוע , או כל דבר שאתה משתוקק לעשות . מוטיבציה מלווה בהתלהבות , שגורמת לרטט רגשי , למבט המיוחד בעיניך ולזריחה המופלאה בפניך . בהתאם לאמרה : כשהסטודנט מוכן המורה מופיע... , כך כשיש מוטיבציה לפתע אתה מודע לדברים שלא היית ערני לראותם קודם. נראה שכל מה שאתה צריך אפשרי כעת. כשיש לך מוטיבציה ההזדמנות נוקשת בדלתך. כשיש לך מוטיבציה , ההתלהבות מובילה אותך לתשוקה להגשים את החלום , וזה הדבר היחידי שמעסיק את מוחך . זה מה שמוביל אל גורם האמונה . כשיש לך חלום עם תשוקה עזה להגשמתו , אתה חש אמונה עזה בלבך שגורמת לך לפעול בידיעה לא מוסברת שברור לך שתצליח . איש לא יוכל להבין זאת , אפילו יחשבו שירדת מהפסים . זו אינדיקציה טובה שאתה בדרך הנכונה . כשאני חושב על רמת האמונה הזו , אני נזכר שהתראיינתי למשרה בה לא היה לי רקע או ניסיון מתאים . הייתה לי מוטיבציה שנבעה מכך שהייתי זקוק לכסף במשרה זו ולא אהבתי את המשרה שהייתה לי .ממש רציתי את המשרה והאמנתי שאני יכול להגשים אותה . בראיון הצגתי תשוקה עזה למלא את המשרה . התשוקה הזו לקבל את המשרה היא שגרמה לכך שמילאתי אותה . האמונה סללה את הדרך למילוי המשרה . ללא אמונה , אתה יכול לשכוח מעשייה של הדברים שהצבת כמטרה לעשייה . עד שלא תאמין שאתה יכול להשיג , לא תשיג זאת .כדברי האמרה : אתה חווה את הדבר שאתה מאמין בו , אלא אם אתה מאמין שלא תחווה אותו , ואז אתה לא חווה אותו . אם אתה ממקד את מוחך באמונה שאתה יכול להשיג דבר מה , מוחך יאמין בכך . אל תטיל ספק בתקפותה של הצהרה זו . עם המרכיבים הדבוקים חזק יחדיו של מוטיבציה ואמונה כשותפים , הנותר , אמונה תופש את מקומו . אתה בעל מוטיבציה עם החלום שלך ומאמין שאתה יכול להגשימו ואתה יכול להתחיל בנקיטת פעולה . זו הדרך ההגיונית היחידה לעשות את הצעד הבא , לענות כשההזדמנות נוקשת בדלתך ולהיות מוכן לנקוט פעולה , אפילו אם הדבר כרוך בנטילת סיכונים . היתרונות של נקיטת פעולה עולים במשקלם על הסיכונים כאשר יש לך מוטיבציה ואמונה . בחיים אתה מפספס מאה אחוז של היריות שלא ירית . ידידי , חלום בגדול . היה פתוח נפשית לשפע ותהיה לך מוטיבציה להשיג זאת . האמן גם שאתה יכול להשיג את מטרתך ונקוט פעולה .

האשכול הזה דן באמונה

ואני מביא את החיבור של השלושה: אמונה, מוטיבציה ופעולה כהעצמה אישית המובילה להצלחה.

בעיני....לכל אחד מאיתנו

יש את שניהם. ואת האמת שאני נמשכת לשני הסוגים מסיבות מאוד שונות.. מה גורם לזה? לדעתי הבאת לנו כאן שאלה מדהימה... אני חושבת שזה תלוי בתקופה בחיים.

למעלה