מי מאמין במערכת המשפט?

../images/Emo35.gifמי מאמין במערכת המשפט?../images/Emo35.gif

עו"ד פלדמן: "מסכנים הנאשמים - הם היחידים שמאמינים במערכת המשפט" http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000612222&fid=1604

ומה לגבי האמון של הציבור במערכת המשפט?

משנה לשנה הוא הולך ופוחת- כך לפחות לפי הסקרים בנושא.

יואב1010

New member
זה כבר עניין אחר

אצל עו"ד פלדמן כל עוד הלקוחות שלו יצאו זכאים מערכת המשפט הייתה הכי צודקת בעולם. ובעניין שאר הציבור אני חושב שהיום אחרי משפט קצב אם יעשו סקר יגלו שהאמון עלה. וד"א-האמון במערכת לא ירד בגלל שלא מרשיעים עבריינים אלא בגלל העונשים המגוחכים שמטילים עליהם. ועוד משהו: נראה שהאמון נפגע רק כשזה קשור לפלילים. מבחינת המשפט האזרחי נראה שהוא רק עולה כי יש יותר תביעות ביותר נושאים.

תשובה -

אני יכול להסכים לחלק מהדברים שאתה אומר. אין ספק שאם אתה קורא את התגובות בטוקבקים אחרי פסום של פס"ד והטלת עונשים על מורשעים אתה מבין איזה טינה / בוז וכמובן - חוסר אמון יש כלפי המערכת. בכל מקרה, לגבי המפשט האזרחי - לא נראה לי כ"כ קשור. בהמ"ש משמש כתובת לפניות כאשר הרשויות לא יכולות / לא רוצות לפעול.

יואב1010

New member
אז זהו

שמשפט אזרחי זה בד"כ לא מול הרשויות אלא אדם מול אדם ולכן אמון הציבור לא נפגע. נראה שכשמדובר בכסף של אנשים או בבית מגוריהם ביהמ"ש דואג להגן על האנשים הרבה יורת מאשר הוא דואג להגן על קורבנות עבירה. וד"א-יום אחרי שכתבתי את התגובה התפרסם כל העניין של ההפחתה בעונש לשני הנחמדים שדרסו את מיטל אהרונסון. בלי להיכנס למה אני חושב על ההחלטה עצמה (במילה אחת-ביזיון) זה בדיוק סוג הדברים שגורמים לירידה באמון.

למעלה