נסיכת הביצה
New member
מי אתה אדוני אדון עולם ../images/Emo12.gif
אלוהים. מה זה בכלל? מי זה? אני מכירה אותך מאיפשהו? לא באה לכאן בגישה של זלזול. ממש לא. בעצם, זה לא הדבר שמביא אותי כל הדרך לפורום (החביב אני חייבת לציין
). אז מה כן אתם בוודאי שואלים. לא יודעת, אני עונה. אבל מנסה לגלות... בנאדם שנולד וחונך לא להאמין אמונה עיוורת במשהו (בלי לפגוע במושא כתיבתי), בנאדם שנולד וחונך לא ללכת בקו ישר, בנאדם שרגיל לשאול ולקבל תשובות. ולא בסגנון של "אם אני לא יודע את התשובה אז כנראה שזה גדול ממני ואני, בסה"כ בנאדם, מה אני כבר מבין?!". אני בטוחה שאתה (ואתם)מכירים את הטיפוס. כן.... די דומה לי בעצם... לכן, קשה לי לקבל את העובדה שקיים אותו אלוהים... כן, כן, אתה! אומנם לא הספקתי לראות או לחוות הרבה (בוודאי לא משהו שיצליח למלא ספר באורך בינוני) אך כמישהי שמגרדת את ה-17 אני יכולה להגיד שמה שראיתי עד כה לא נעם לי במיוחד. מר' אלוהים , למה להביא אנשים לעולם שכולו כאב, רוע וסבל? והתירוץ של "בני אדם הם אלו שהפכו את העולם המושלם למה שהוא עכשיו" לא מתקבל מבחינתי! אני רוצה תשובה עניינית, מנומקת ומודגמת. האם כל זה בעצם מין preview לעולם הבא? סתם פרסומת בדרך לדבר האמיתי? אז למה כל ההכנה? ואם כבר הכנה, אז לפחות שתיהיה ברמה... אני בטוחה שאת השאלה הנדושה-נדושה הזאת שאלו אותך רבים אך תשובה... עדיין לא קיבלנו... יהיה נחמד אם תענה ואז נעבור לנג'ס לך עם שאלות אחרות. ואם כבר אחרות... יהיה נחמד לדעת מה דעתך על כל אותם חוקים ומנהגים שבני אדם המציאו על מנת לעבוד אותך. האם להיות חרדי ירא שמיים מצד אחד ואב ובעל (בלי הכללות!!!) מכה מן הצד השני מספק אותך? גורם לך להתרווח בכורסא ולחשוב "כן, זה עולם טוב!"?! פעם ידיד שלי אמר לי (משפט קשה, ככה שבעלי לב חלש מוזמנים לדלג): אין לנו על מי לסמוך אלא על אלוהים שבשמיים, כמו ששמר על אבותינו בשואה, ככה ישמור גם עלינו. לפני שתתלהמו (בדיחה שחורה או לא?!), תחשבו על זה. גם אני התחלתי לחשוב. ותנסו קצת לפתוח את הראש... מעבר. הרבה אנשים אומרים שהשואה הייתה עונש, מבחן. ואני רק שואלת: למה? למה למה למה למה? וגם, למה התנ"ך (שכאמור, נכתב לפי דבריך) שמלמד אותנו לכבד בני אדם, לא מלמד לכבד את הנשים? את בע"ח? האם דת היא עניין של נוחות? האם אתה עניין של נוחות בשביל בני אדם? האם אנחנו זקוקים עד כדי כך למשהו מנחם, חזק מאיתנו כדי להרגיש טוב? וגם אם כן, למה אנחנו תמיד מחפשים תרוצים בשבילך, אדון בורא עולם, ואתה לא מחפש בשבילנו? לסיום, אני רק רוצה לומר מספר מילים לאלוהים: אני לא יודעת במה חטאתי, פשעתי. במה פשעו תינוקות רכים בשנים, במה פשעו אנשים שנרצחים מידי יום ביומו. אני מקווה מאוד שאתה יודע למה אתה לוקח אותם מאיתנו, ולא נותן לנו שום הסבר. כי אני ממש לא.
אלוהים. מה זה בכלל? מי זה? אני מכירה אותך מאיפשהו? לא באה לכאן בגישה של זלזול. ממש לא. בעצם, זה לא הדבר שמביא אותי כל הדרך לפורום (החביב אני חייבת לציין