סתם מתוך חשיבה הבאתי שאלה...

קרנוש21

New member
אני ינסה להסביר מה שאני מתכוונת

במילה אחת מה שאנחנו נותנים ככה נקבל לדוגמא אמא שלי לא הכי מרוצה מזה שאני "מבזבזת" לטענתנ שעות על המחשב במקום לעשות שיעורים במקום לעזור בבית במקום לללמוד... בקיצור הכל רק לא לשבת ליד המחשב שעות היחס שלה שונה אלי "פחות" אוהב ואילו אם הייתי לומדת כל היום ופחות מבזבזת זמן "על שטויות" לטענתה היחס אלי ממנה היהמשתנה ל"יותר, אוהב ,מרוצה היא תהיה מבסוטה לגבי וכך גם פחות תעניק לי ביקורת פחות תשפוט אותי ותיתן לי רק חיזוקים כי הרי הכל אצלי יהיה מעולה ולא יהיו לה טעות כלפי כך גם אלוהים - לדעתי!! ואת אומרת שכעס זו תכונה אנושית הרי גם אהבה זו תכונה אנושית אז איפה ההבדל? להיות אהוב ומקובל אלו גם תכונות אנושיות הלא כך??? איני מוצאת הבדל פרט לפירוש המילולי בין אהבה לכעס שניהם תכונות אישיות המגיעות מתוכנו שניהם הרגשות שלנו ואם אלוהים ברא אותנו מצלמו אז מן הסתם שגם בו ניחנו הדברים הללו ואם אלוהים מכיל הכל, הלא הוא מכיל גם את זה? (לידע כללי רק איני מכליל ואומרת שאלוהים מכיל הכל, והסתירה בדברי היא עוד דרך... איני פוסלת דברים כי הדברים הינם קיימים!)

The Warrior

New member
עוד כמה מילים...

על אלהים ועולם הרוח. אני לא חולק פה על אף אחד. אני מביע את התפיסה המצומצמת שלי כאדם את האלהים. לו הייתי אלהים בכבודו ובעצמו ללא שמץ של אנושיות, לא הייתי צריך לכתוב ולא לדבר. אלהים אין לו ידים, לא עינים ולא אזנים. כאשר אנו מדברים על אלהים אוהב, על אלהים מדבר, על אלהים מקשיב, ואפילו אלהים מנחה, כל המושגים האלו הינם כבר מושגים אנושיים, כך שלנו בני האנוש תהיה אפשרות כל שהיא להשתמש במונחים ארציים לגבי האלוהות. כיון שהנני אדם, אדם שמאמין שאלהים נתן לנו כלים לחוות אותו, אני משתמש בכלים של אדם, בכדי להביע את מה שאני חווה בחיי איתו. אהבה, תמיכה, הנחיה ועידוד הינם מושגים שנקלטים בחושנו. אנו חשים אותם ככה. איננו יודעים אלהים באשר הוא, בכללי כלליותו באינסופיות שלו, מה מוסגים אלו הם לגביו. זאת אומרת שמה שהנני מביע כאן זה מאד מצומצם. במסגרת הצמצום הזו, אם אני מעיז לדבר על אהבה, אני רוצה להביע באותה נשימה שישנו גם כעס. ישנו "משהו" שאנו קולטים ככעס. אז להפך, בנוסף לכלים/רגשות שבני אדם מסויימים קולטים את אלהים, ואני מתכוון לאהבה, הדרכה, עידוד, באתי לומר שישנן צורות נוספות והן "אי שביעות רצון", "כעס" ואפילו "נקמה". נשמע מחריד? אולי?

אלוהים כאבא

אנו, כבני אדם, זקוקים לדמות סמכותית אשר תוביל אותנו. אפילו האדם העצמאי ביותר והנחוש ביותר והבטוח בעצמו ביותר, זקוק לדמות סמכותית כלשהי אשר תוביל אותו ברגעים מסויימים בחיים. הסיווג של אלוהים כאבא, מקרבת את אלוהים אליהם (לאנשים מסויימים) וגורמת להם להרגיש קרובים אל אלוהים. זו בעצם הפירוש של אותם אנשים, של אלוהים. הם מפרשים את אלוהים במילים ארציות עד כמה שאפשר. שהרי אבא, זה דמות ארצית שמלווה בשלל תכונות. ראשית ישנה את אהבתו של אב אח"כ ישנה הסמכות, ההדרכה, הפרנסה, המשחקים והשעשועים עם האב, ואפילו העונשים. במידה מסויימת, אותם אנשים מאנישים את אלוהים כשנותנים לאלוהים את הסיווג כאב. זו בעצם דרך לאותם אנשים להגדיר את אלוהים. זו דרך טובה ויפה, כמו שכל דרך שכל אחד מוצא. מבחינתי, אני לא מגדירה את אלוהים כאבא, לא נחוצה לי ההשאלה הזו לגבי אלוהים. איני זקוקה להאניש את אלוהים , על כל תכונותיו. כמובן שאני מסכימה שתכונות אבהיות הינן תכונות אלוהיות אך... אבא לא יכול להיות אבא בלי אמא...

קרנוש21

New member
לא יכול להיות אבא בלי אמא - אהבתי

ולכן בעצם אלוהים הוא הכל הוא ברא אותנו אנושיים בצלמו ברא לנו אבא ואמא

רשף כשף

New member
לדעתי הוא גם אבא

וגם בן, וגם סבא, וגם אני... כל דבר וכל אחד סביבנו משקף חלק מן האלוהים, היש הגדול הזה, שהוא בעצם צורת אנרגיה יותר בסיסית, טהורה, מקורית... ולכל אחד יש את התדר שלו לתקשורת עם צורת האנרגיה הזאת- אם דרך דיבור, ואם דרך אותות, וכל דרך אחרת שגורמת לנו לומר- וואלה! יש פה משהו עמוק יותר! האנשה של אל כאב היא לא חדשה, ונכונה עבור מי שנמצא בנקודה הזאת. מנקודת מבט כוללת אין טעם להתקבע דווקא על דמות אב, כי אלוהים זה הכל, גם אב.

esperansa

New member
שהוא גדול פשוט מאוד גדול...../images/Emo23.gif

ואני אומרת זאת על אף כל הסבל שעברתי, אשר למעשה רק עזר לי להבין אותו, ולגלות עד כמה שהוא גדול, כי רק הוא לא הזניח אותי בימים הקשים.

גריני

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני תמיד שמחה לראות פנים חדשות כאן. די נדיר לשמוע מישהו שעבר התנסויות קשות ומתבטא בצורה שלך. אז מתחשק לך לספר קצת יותר על ההתנסות שלך? על איך הוא לא הזניח אותך בימים הקשים? לפעמים באמצעות סיפור של מישהו אחר, התנסות ותובנות שלו - אנחנו יכולים ללמוד משהו על החיים שלנו, לפקוח את העיניים ולהסתכל על העולם בצורה שונה ממה שעשינו עד כה. אני מאוד אשמח לשמוע את הסיפור שלך (אם מתאים לך לפתוח אותו). ובכל מקרה, אשמח לראותך כאן עוד ועוד

זהות

New member
שלום

לך גריני יקרה , הגעתי לכאן במקרה בעקבות קישור מפורום אחר...היה נחמד למצוא אותך כאן. לשאלתך,ילדת שוקו...אני חושבת ,שאלוהים הוא אחת ההמצאות היותר מופלאות של המין האנושי.

גריני

New member
ז ה ו ת ! ../images/Emo24.gif

וואי איזו הפתעה! ברוכה הבאה בצל קורתנו, קחי כסא וגם
ותרגישי כמו בבית.

זהות

New member
תודה לך גריני

יקרה על קבלת הפנים החמימה...הכי אוהבת את החיבוק!

esperansa

New member
אולי קודם כל ...

בואו ונשתנה אנחנו ואז השם ישתנה בעקבותינו.
נקודה למחשבה

למעלה