על המועדונים ועוד כמה נקודות

Nova5

New member
../images/Emo35.gif על המועדונים ועוד כמה נקודות

למחשבה אחרי כל הרשומים המרגשים, הנהדרים שקראתי ונהניתי אתמול, נשארה, בכל זאת, נקודה אחת שקצת צורבת לי. והיא מועדונים. אני לא צריכה להסביר לכם עד כמה אני בפנים בסיפור הזה, וכמה כוחות צריך לצבור כדי לעבור כל פעם מחדש כל מה שרובנו ציינו . זה לא קל לנו, לא נעים לנו ובכלל לא שייך לנו (לכו תדעו, אולי נתמכר גם למסיבות שמיניסטים דווקא
). ובכל זאת: 1. מועדון הוא עסק, לכל עסק יש בעלים, שמתפרנסים ממנו. אני בנתיים הייתי בשלושה - גהה, דנטה וסילבר. לא הייתי באלג'יר - אז לא אדבר על מה שאינני יודעת. בכל שלושה מקרים בעלים של המקומות האלו התייחסו אלינו כקומונה או כפורום בכבוד, נענו על הבקשות שלנו, אירגנו מקום למפגש עם ג'קו ללא להפריע לנו ואחרי המפגש בדרך כלל הביאו את הערכתם לכל מה שאנחנו עושים לג'קו כנגד כל הזרם . ואני נשבעת לכם, שזו הייתה הערכה אמיתית וכנה. אנחנו גם לא יודעים איך נקבעו מקומות להופעות הראשונות ולמה. אבל איך שאומרים אצלנו: המבין - יבין. אז, אלי (גהה), יוסי (דנטה), משה (סילבר) - תודה לכם מכל הלב, ובג'קולוגיה שעוד תכתב, הזכות הראשונים תשמר לכם. 2. בנות, ידענו מראש, שלא הולכים ל"קמלות" ולא ל"הבימה". זה קשה לנו, אבל זה המקום, זו הבמה וזו האקוסטיקה. בקשר לילדודס. לא ראיתי שם בגלוי שום סימן לסמים או זנות. ככה מבלים ילדים. נעים להכיר. הם אכלו צהריים בבית, אולי עשו ביביסיטר או רחצו מכוניות או נג'סו להורים, הוציאו כסף לבילוי, יצאו מהבית, עברו סלקציה לא נעימה, נכנסו למועדון, והיום הם הקטינו כמות הג'ל על השיער, נכנסו לכיתות, התחצפו למורה להיסטוריה וקיבלו 76 בבוחן במתמטיקה. טוב לנו כהורים וכמחנכים (במידה זו או אחרת) קצת להכיר עובדות מבפנים. קבלו את זה כחוויה חיונית. 3. בכל 4 "הופעות" קהל במועדון קיבל את ג'קו בצורה מוחלטת וחמה, כולל "סילבר". אז בכל זאת יש טעם לאנשים. ג'קו בכל פעם נתן את כולו על הבמות הצנועות, למרות כשלים בסאונד. ותאמינו לי שלו, לאוזן שלו, זה היה הרבה יותר קשה. ובכל זאת לא בכבוד שלו היה לתת הופעה "בהתאם למקום" אז מי אנחנו שנתלונן. ועוד נקודה - ג'קו בכבודו ובעצמו בא ממקומות האלו וזה בכלל לא מפריע לנו, נכון?

דורית41

New member
כל מילה-בסלע!!

מסכימה אתך בכל מילה ומילה.וכתבתי כך בשרשור מהצהריים. באמת ח"ח לבעלי המועדונים והרבה הערכה,גם על הנכונות לארח את ג'קו לקאמבק,שלא היה ברור מלכתחילה שיעבור בשלום.תארו לכן שההופעות לא היו עוברות בשלום,זה לא מצב אידיאלי לבעל מועדון. אלי מגהה חיפה אפילו הגדיל עשות והתראיין לכתבה ההיא בשער של מערב שבישרה על הקאמבק,בהמון מלים מפרגנות.זוכרות? ובנוסף,על היחס האוהד לפורום (הדבר היחיד שאני לא אסלח לאלי הוא שהוא "עבד"עלינו בנושא התשלום לקומת הVIP-וכך נעלמו להם 100 שח מכיסינו-אבל זה לא שייך לעניין). שלא תבינו לא נכון,החוויה של הכניסה ביום שישי באמת לא היתה קלה לי....מאוד מאוד לא קלה,אבל די לקחתי בחשבון. חלקכן יודעות שזו אחת הסיבות שחשבתי שאני לא מגיעה,אבל בסוף החלטתי שאני לוקחת אויר,צוללת,ואחרי הכניסה ברגע שנפגש כולנו ונהיה נוכחות בעוד הופעה,כל זה מתגמד.

lala8224

New member
אני מסכימה עם דברי נובה

ג'קו ידע למה הוא נכנס, הוא כבר הופיע עשרות פעמים במקומות כאלו, עם זאת, אני מאמינה שבכל זאת, הוא ציפה לקצת יותר לאחר הזכייה בכוכב נולד. אני מבינה את שאר הבנות, גם לי היה מאוד קשה במועדון באלג'יר, ועצוב לראות את ג'קו מופיע בצורה כזו כשמגיע לו כל כך הרבה יותר, אבל בקרוב מאוד זה גם יקרה! בינתיים, צריך לשאוף אוויר (תרתי משמע) ולהחזיק מעמד במקומות הנוכחיים.

דווקא אלגי'ר היה נחמד לעומת הסילבר

ממ , אמנם לא הייתי בסילבר כדי להשוות אבל מהתאורים והתמונות נראה שזה איזה מועדון נוער קצת מעפן וחבל באמת שלא מפרגנים לג'קו מקום קצת יותר ברמה כמו שמגיע לו והנוער ,אם ככה נראה היום הנוער
.. מה נהייה
באלג'יר לעומת זאת האנשים היו יחסית מבוגרים, המקום עצמו היה חדש,בהרצה, היה מעוצב יפה,המוזיקה עצמה לא הייתה משהו אך הקהל לא היה נורא כ"כ.. אין מה לעשות ונובה צודקת ,מתחילים מלמטה והלוואי וב"ה מהר מהר ג'קו יפרוץ ויגיע למקומות שהוא באמת ראוי להם ...!!

rifkin1

New member
כמו שאמרתי קודם

ג'קו רק בתחילת דרכו ואסור לשכוח את כל בלאגן שהיה אחרי הזכייה (לא משנה באשמתו או לא באשמתו)... יכול להיות שאם לא היה את כל הבלאגן דברים היו נראים אחרת... אבל עברו בנתיים רק כמה חודשים אחרי הזכייה ובנתיים צריך להסתפק בזה.

talytal

New member
קארינוש, יש לי משהו להעביר לך ../images/Emo8.gif

תתחברי למסנג'ר לחמש דקות, מתוקיזה!

Karina85

New member
אבל מאמי!!!

למה, למה, למה כשאני בדרך לעדי אשכנזי?!?!?

shongold

New member
נובה חייבת לך התייחסות

קודם כל לך המון תודה באופן אישי על כל אשר את עושה למען ג'קו, ידוע לרבים כאן על אופן התנהלותך, ועל הפעילות האקטיבית שאת נוטלת בה חלק לא מבוטל למענו, ואשרי לנו שהתברכנו באישיות כמוך! לגבי סעיף ראשון: ובכן אני מצטרפת אליך בהבעת תודה רבה לשלושת בעלי המועדונים שקבלו אותנו ואני כותבת באופן כללי כי הייתי רק באחד מהם אבל על פי הרשמים שלכם, על כל אשר עשו למען ג'קו ולמעננו. ועל כך ללא ספק מגיע להם ישר כוח. לגבי סעיף שלוש: ובהתייחס להופעה האחרונה בלבד אני אתך אכן החברה הצעירים קבלו את ג'קו בצורה טובה ביותר, זרמו איתו ואני זוקפת זאת אך ורק לזכותו כזמר ופרפורמר יוצא מגדר הרגיל. אוזנו וודאי רגישה יותר משלנו, ועל כן אני חושבת שלמענו יותר מלמעננו רצוי וכדאי להפקה לתת את הדעת על הנושא הרגיש הזה בכדי שהוא יוכל לתת את הטוב ביותר שלו ושגם ישמעו אותו באופן הנכון והמדוייק. החיבור שעשית שג'קו בא ממקומות כאלה אין לו שום קשר לענין עצמו. אני באופן אישי מכבדת אנשים באשר הם אנשים מכל מקום, מוצא, עדה, מין, אזור גיאוגרפי כזה או אחר וגם בעלי דתות אחרות לצורך ההמשלה. ונחזור לסעיף שני: אכן ידענו מראש שאיננו הולכים ל"קמלות" גם לא ל"הבימה" ואני יכולה להוסיף גם לא ל"קאמרי", וזה נלקח בחשבון מראש ובכובד ראש, ולמרות זאת הגעתי. על האקוסטיקה דברתי בסעיף שנים, אין צורך שאחזור על כך גם כאן. כן רוצה לדבר על "הילדודס" כהגדרתך. האופן שבו את מציירת אותם לא מזכיר בשום צורה את אותם אלה שראיתי ליל ששי לפנות בוקר. "הילדודס" שאני ראיתי אמנם נכון שעושים שעורי בית מתחצפים להורים וגם למורים, אבל באשר לחלק שלא ראית היינו זיונים סמים התנהגות ברוטלית גסה ומחליאה בעיני לפחות - ואם לא ראית זאת, יש כאן בעיה מה של הסתכלות על הסביבה. אני לא באה כאן ללמד מוסר או לשנות משהו או משהו, ועל אחרים וודאי אפילו כאן אני מניחה שאולי מקובל. הממ..במסגרת הופעה של אומן ובמסגרת היותנו משתתפים עבורו ועבורנו כחלק מהקהל בהופעה - אני רואה כאן בעיה . בעיה לכבודו של ג'קו ולכבודנו שלנו. אני לא יכולה להתעלם וגם אומר זאת ברייש גליי, מה שאני ראיתי בסביבתי היה בהמי מכוער ואנטיתזה לאיש שבו הלכתי לצפות. אני באתי לצפות בתרבות כך אני מגדירה זאת ולא להיות בתוך עדר של חיות. ואני מתנצלת מראש על המילים הבוטות זו תחושתי וזו הרגשתי.

Nova5

New member
שון, מקבלת את דבריך ומחבקת אותך

המטרה העיקרית של הפניה הייתה לתת היחס הנכון לבעלי המועדונים שקבלו את ג'קו. זאת פרנסתם. פורום שלנו נקרא ונצפה בתדירות גבוהה, כידוע, ואם מישהו קורא כל המחמאות שלנו למועדונים - זה ממש לא נעים. לא נשכח שיש הופעות דומות עוד לפנינו, אז כדאי לנו לשמור על התבטאויות מתונות יותר. בקשר לזיונים וסמים - באמת לא ראיתי שום קטע כזה, ועדיין זה ילדים שלנו ותלמידים שלנו - זה מה יש. באשר לתחושתך זה מה שחשוב באמת, אני ממש חשה את השוק שקיבלת, בעיקר שהיית עם ביתך, שלצערי לא הכרתי, אני מבינה אותך מאוד. וזה רק מוסיף לך ולכך שבאת לתמוך בג'קו. מקווה רק שהופעה שלו הייתה פיצול הולם לכל מה שעברת. לך במיוחד, שנה חדשה מאושרת, הרבה בריאות, חוויות מרגשות וחברות חדשות

shongold

New member
נובה לדעתי הייתי מספיק ברורה

בתגובתי לבעלי המועדונים היינו שנתנו יחס נפלא ומפרגן לג'קו ולנו כפורום שלו ועל כך הודתי להם. אני לא יודעת מה קראת, לכן אינני מבינה את תגובתך בענין זה, ראי מה שכתבי למעלה. האם אני צריכה לצטט את העצמי היינו לעשות העתקה. ?! בואי נאמר בנוגע לזיונים וסמים, על דרך ההמשלה כתבתי אבל הדברים שנראו וגם צולמו בתמוונות במועדון מדברים בעד עצמם, ובעיני זו אפסיות הדור..שלנו. אבל חלילה לא בהכללה. כי יש מקומות אחרים עם אנשים אחרים והם גם בסגרת הקרויה נוער. והתחושות שלי ללא קשר עם בתי שלי הן תחושות סוביקטיביות ומאמינה שיש להן גם קשר ריאלסטי עם מה שהתרחש אל מול עיני. אכן הופעתו היתה שווה את הכל כי הוא נפלא בעיני ולכן אני כאן, אבל מגיע לו ובמיוחד לו מקומות איכותיים יותר. מכיוון שאני מבינה מה שאת כותבת וכתבת ברייש גליי גם אני מרשה לעצמי. שנה חדשה ומאושרת גם לך ורק בריאות וטוב!

Nova5

New member
שון, אנחנו לא נהיה פורום

אם לא נרשה לעצמנו להתבטא - נקודה חשובה שחייבת להדגיש אותה ומסכימה איתה. הזכרתי עוד פעם בעלי המועדונים בתשובה אליך לא בגלל שקראתי תגובתך ברפרוף, אלא בגלל החשיבות הנושא בעניי (והנה, הזכרתי אותם פעם שלישית - גלידה) ותאמיני לי, אני אישית רואה אותו מופיע במקומות אחרים לגמרי - ונראה אותו בקרוב באווירה אחרת - ויש כוחות הפועלים בכיוון הנכון. אותי לא צריך לשכנע לקבל דברים טובים. אתמול, למשל, היה דיון קצר על שירים מקוריים, עניתי למגושקה בצורה חדה, אולי חדה מדי. אחר כך נזכרתי שמילים הראשונות שהוא שמע ממני, למעשה מפורום, אז קומונה, היו מילים שאמרתי כשמסרתי לו שוקולד על הבמה :"ג'קו, תעזוב אותך מהשטויות, תשיר רק מקורי" . אבל מאז למדתי כמה דברים - למשל, על מחיר של פלאיבאק איכותי , הכרתי קצת לעומק את הראש הטוב של האדם, דרישות שהוא מציב לעצמו וכו', אז נעשיתי הרבה יותר מחושבת... ותמשיכי להרשות לעצמך, אלא מה? זה כל הכייף, לדעתי

shongold

New member
נובה שמחה מאד לקרוא את דבריך

הנבונים. ואני יודעת שאת יודעת על מה את מדברת בנושא הכוחות הפועלים בכיוון הנכון, ועל כך אני שוב שמחה. תאמיני לי שהייתי מאד מחושבת כאשר כתבתי את אשר כתבתי, יכולתי להיות הרבה יותר נוקבת. ובוודאי שאני אמשיך להרשות לעצמי, כי אם לא מה אני עושה כאן? כידוע מעולם לא הייתי מסוג נעשה ונשמע.

Nova5

New member
נעשה ונשמע

שון, איך את יודעת לשים דגש על המילים הנכונות... ודאי שאני יודעת את משמועות של הביטוי - ולפי הקונטקסט התנ"כי רוב מאיתנו לא "מסוג נעשה ונשמע" . אז למה אני כל כך אוהבת אותו? כי אם נקרא אותו כמשהו - זה מה שאנחנו - כמה אנחנו "עשינו" כדי "לשמוע" ? וגם בהמשך - "נעשה ונשמע"

juanes

New member
דעתי

אני אומנם לא הייתי באף אחד מהמקומות שהזכרת (אבל הייתי בהופעה ההסטורית הראשונה ברמת גן... זה נחשב?). יכול להיות שמתלכתחילה נקבעו ההופעות הראשונות במקומות כאלו. כוכבים נולדים אחרים הלכו להופיע בקניונים, וג'קו הולך למועדונים. זה מתאים לשיווק שלו כרוקר, מי שאי אפשר להגיד על מרבית הכוכבים הנולדים - אם לא על כולם. יכול להיות שיש כאן שיקול נוסף - הקהל שאתן מתארות הוא פחות ביקורתי, לא בטוח שהוא קרא את בן כספית, אלא הוא מכיר את הסיפור בגדול. מעבר לזה- חלקם אפילו יכולים להזדהות עם דמות הרוקר, מה ששם את ג'קו במקום יחסית ידידותי לקניון, שם ישנה אוכלוסיה מעורבת ומגוונת. אני מאוד מאוד מקווה שהשלב הזה יעבור, ושג'קו יופיע במקומות שבהם אנשים משלמים כסף כדי לראות אותו (משהו אמר זאפה????? מהר!!!!).

talytal

New member
בעניין ההופעות

כולנו יודעות שאלו לא ההופעות המשמעותיות והרציניות שעוד מחכות בהמשך הדרך. כל הכוכבים הנולדים משתתפים לאחר העונה בהופעות במקומות קצת קיקיוניים, וכך גם היה עם מאיה, רפאל, מישל וכו' וכו'. הם מרוויחים כסף טוב על כל הופעה כזו, ומקבלים הזדמנות להתנסות קצת בסביבה לא ביקורתית מדי. מהבחינה הזו ג'קו דווקא לא יוצא דופן, ואני אפילו לא חושבת שזה ממש קשור לעליהום. גם לפני כן הוא הופיע במספר מועדונים, בימים המועטים בין הזכייה להכרזה על פסק הזמן. זה שאנחנו הולכות לראות אותו מופיע שוב ושוב את אותם 4 שירים במועדונים האלה, זו בחירתנו, ולדעתי רובנו מגיעות לא פחות מתוך רצון לתמוך מאשר מתוך רצון לראות אותו מופיע. ידוע לכן שזוהי רק ההתחלה, תקופת הרצה שלא תימשך עוד הרבה זמן, נכון? ההופעות הרציניות והמכובדות יגיעו בהמשך הדרך. קודם צריך להוציא אלבום, לשחרר עוד שירים מקוריים, לחזור לתפקוד מלא ולהשתחרר סופית מהצל של הפרשייה הגועלית שעברה על ג'קו ועל כולנו לא כל כך מזמן. זה יקרה, צריך רק סבלנות ולקבל בהבנה את הסיטואציה. ודרך אגב, אני נהניתי מאוד בכל ההופעות שלו עד עכשיו. הקהל, מיקום המועדון, וסוג המוזיקה שה-DJ בוחר, לא מעניינים אותי כהוא זה ברגע שג'קו עולה על הבמה...

kapit5

New member
../images/Emo45.gifטליטל מסכימה עם כל מילה

וגם עם נובה.בסתר ליבי קיויתי שג'קו ייכנס לפורום ויקרא איזה דברים ניפלאים אנחנו כותבות עליו גם אם חלק מהדברים אולי יגרמו לו להסמיק.כשהוא סיפר שהוא אכן עושה זאת לעיתים קרובות שמחתי מאוד. היום בפעם הראשונה אמרתי לעצמי שאני מקווה שהוא לא ניכנס ולא קרא את הדברים החריפים שניכתבו לגבי ההופעה בסילבר. חלק מהביטויים היו לא במקום -אבל זאת דעתי ואני בטוחה שיהיו כאלה שלא יסכימו איתי. אנחנו הלכנו מראש למקום שידענו שהוא לא מתאים לנו.ובכל זאת בעל המועדון קיבל אותנו בסבר פנים יפות.אז לבוא אחר כך ולהטיח מילים קשות- אני מרגישה שזה לא לעניין..

talytal

New member
כפיתוש, אני לגמרי באותו ראש איתך

גם אני אמרתי לעצמי שיהיה ממש לא לעניין אם ג'קו או מישהו מההפקה יקרא את ההתבטאויות בסגנון "ירידה לזנות" וכו'. בסך הכל כל ההופעות היו מוצלחות, מלהיבות, מרגשות ומלאות קהל אוהד. בין אם זה מתאים לחלק מאיתנו או לא, כרגע אלו המקומות בהם ג'קו מופיע. אפשר גם להחליט לחכות להופעות הרציניות יותר, כמו שאכן חלק מבנות הפורום החליטו לעשות.

רנה6

New member
לא נאמרה מילה רעה...

כפית, לא חושבת שנאמרה מילה רעה על ג'קו כאן, נהפוך הוא...אני דווקא הבנתי שיש הערכה מלאה כלפיו, אלא שיש מאיתנו החושבות שהופעה במועדונים מסויימים, זו כעין ירידה לזנות. מי שחושב ככה זה רק בגלל הערכה אליו כאומן שמגיע לו סביבה הרבה יותר מתאימה ומזינה. מניחה שיש איזה כעס אולי כלפי ההפקה שצריכה לתת דחיפה למקומות אחרים. אני באמת לא מעורה בעיניינים יתר על המידה...יתכן וישנם דברים שלא ממש ידועים לנו ואין דרך אחרת ( בינתיים)...על כל פנים,כל אחת יכולה להביע כאן את תחושותיה מבלי לחשוש מה יגיד זה או אחר, מה גם שלא הייתה כל כוונה לפגוע בג'קו...ההפך הוא הנכון! ושתיהיה לנו שנה הכי נפלאה שבעולם.

kapit5

New member
בגלל שאף אחת מאיתנו לא מעורה

בעניינים ואכן ישנם דברים שלא ממש ידועים לנו,ובהיתחשב שעד לפני חודש לא ידענו מתי הוא יחזור להופיע-אני הרגשתי שאנחנו כדי לתמוך ולא להעביר ביקורת.

למעלה