פינת השאלה הזהה

שאלה

בלי הסתלבטות... כהפינק פלוייד הופיעו בלייב אייט אז שמו כתבה עליהם בחדשות וראיינו אחד שמבין כביכול בלהקה והוא אמר שגילמור בילה שישה חודשים בקיבוץ בישראל לפני שהצטרף ללהקה , האם זה נכון או בלבולי ביצים?

שאלה..

מאז ההתפרקות של הפינק פלויד, הם שמרו על קשר כלשהו.. כי קראתי באיזשהו ראיוןן שווטרס אמר שהוא לא דיבר עם גילמור מאז ההתפרקות.. אבל מה בקשר לאחרים? ואם הם בכלל שמרו על קשר.. מי שהו יודע איזה?

afon

New member
מישהו מכיר

נתקלתי בתקליט לא מוכר PINK FLOYD – DELICATE SOUND OF THUNDER בוטלוג? עוד אוסף? הקלטות לא ידועות? אם מישהו יוכל לתת קצת פרטים אני אשמח.

mybass

New member
הנקישות.

מדוע דארק סייד אוף דה מון מתחיל ונגמר בנקישות? לא שמעתי את זה באלבום.כי אין לי אותו אבל יש לי את האלבום בוידאו כשרואים את הקוסם מארץ גוץ. למישהו יש מושג בנוגע לזה?ומדוע זה ככה?

mybass

New member
שאלה

שאלה של חובבן. האם פינק פלויד נאצים? בסרט של דה וול מראים את האיש (השחקן הראשי אם נוכל לקרוא לו כך) אומר משהו כמו "יש כאן יהודים" ואז כמה אנשים נגרעים ברצפה. האם?

Aerochick

New member
שלום../images/Emo140.gif

רציתי לדעת עד מתי ה"פינק פלויד" המשיכו בלי רוג'ר תודה ראש...
אביגיל

One Echoe

New member
בלבולי ביצים.

חחחחחחחחחחחח ויש סיפור ממש יפה: זה התחיל מהפורום שלנו. מאמר שכתב ניצן(brotos)ובו הוזכר(בהומור)שגילמור שהה בקיבוץ בישראל לפני הפינק פלויד. כנראה שהשמועה התגלגלה כ"כ חזק, עד שהיא נאמרה כעובדה מבוססת לכל דבר בחדשות ערוץ 10.(טוב, זה ידוע שחדשות 10 לא הכי מקצועיים)

One Echoe

New member
הם לא דיברו בכלל הרבה שנים.

עם גילמור ווטארס לא דיבר עד האיחוד, כנראה. עם מייסון ווטארס השלים לפני כמה שנים, ואפילו אירח אותו להופעה שלו.. יש תיעוד לזה, תמונות. ואולי אפילו וידאו, אני לא יודע. עם רייט אני חושב שהוא גם לא דיבר עד האיחוד. טוב, עוד מעט ציף תבוא ותגיד לך תשובה מדויקת

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif למה לא מוכר? ../images/Emo12.gif

1. אלבום שמתעד את סיבוב ההופעות של הפלויד באותו שם, בסוף שנות השמונים. הוקלט בין ה-18 ל-22 באוגוסט, 1988 ויצא בתאריך 22.11.1988. [מועתק מהדיסקוגרפיה ממש כאן בפורום. יש שם גם רשימת שירים.]

mybass

New member
ושכחתי

וגם בה דוול יש פתיחת וסגירת מעגל באזרת "אין דה פלש" האם זה ככה תמיד?

holo

New member
הם לא נאצים

גם אני לא כל כך מבין את הקטע הזה בסרט, אבל הם לא נאצים במציאות.

oribarak

New member
אמממ...כרגיל, תתקנו אם אני טועה

הם הוציאו ב86(?) אלבום בלעדי ווטרס, הופיעו איתו כמה שנים טובות ואז יצא עוד אלבום בלעדיו, הדיויז'ן בל ב94, הופיעו איתו כמה זמן, ואז הפסיקו להופיע...

שניכם צודקים

ובמאמרי הפורום יש timeline - הסטוריה מקוצרת - של הלהקה, שם מצויים גם הפרטים האלו.

One Echoe

New member
חס וחלילה.

חס וחלילה שהם היו נאצים. זו פרודיה! זה כל הרעיון בחומה. *מחכה שמישהו יסביר את זה יותר טוב*

skinner

New member
לא חושב שזה פרודיה

הם מעבירים כאן ביקורת ברורה על שלטון הדיקטטורה. הנאצים עם כל סגנון הלבוש וההצדעות וכו אבל מהצד השני לפי דעתי הם גם מעבירים ביקורת על הקומניזם כי הפטיש הוא חלק מהסמל הקומנסטי. אני חושב שהמסר הוא יותר שלא כדי ללכת עם העדר. כי הרבה פעמים הדרך מוטעת. וזה אחד המסרם שאני מוצא מהחומה.

itaikuskus

New member
לא בדיוק

זו לא ממש הביקורת שהם מעבירים, למרות שיש כאן קצת ביקורת כלפי משטרים כאלה או אחרים, ווטרס מבקר את מושג המלחמה בלי קשר לאוטוריטה השולטת. השימוש בקונוטציות פאשיסטיות בא להביא את התסכול של ווטרס, שידוע, להקתו הפכה, כנראה בעל כורחה, למפלצת אצטדיונים, חסל סדר הופעות אינטימיות, ו-ווטרס הרגיש מרוחק, כאילו יש חומה בינו לבין הקהל-מכאן הרעיון לבנית החומה בטור והרעיון הכללי של היצירה.. הקטע הוא שבעצם ווטרס בז לאותם מעריצים שהולכים בצורה עיוורת אחרי הלהקה, עד כדי כך שנוצר הרושם שלא משנה מה הם יעשו-הקהל יאהב אותם וילך אחריהם. ווטרס לקח את העניין לקצה הכי קיצוני כשהראה את הגיבור, פינק פלויד, כאחד שהופך בעצם למנהיג תרבותי פאשיסטי המקבל תמיכה מלאה מהקהל, וכפי שראיתם בin the flesh הקהל כולל גם יהודים,כושים,הומואים,מסוממים ומה לא-אך כשפלויד דורש להעמיד אותם אל החומה, ה"צבא" הקטן שקם לו לא חושב פעמיים-הם יהיו מוכנים גם לקחת חיי אדם בשביל הגיבור, וזאת לדעתי הביקורת שמביא כאן ווטרס- ביקורת על הקהל. הוא בחר בצורה הכי קיצונית לבטא זאת-והסמל אכן מזכיר את הפטיש והמגל, אך איני חושב שיש כאן קשר ישיר.

אכן כך ../images/Emo45.gif

הקטע אינו "פארודיה" (המונח פארודיה פרושו להציג מישהו או משהו באור מגוחך. לא זה מה שהפלויד עושים כאן). הוא כן ביקורת על הכח המוגזם שניתן, לטענת ווטרס, לאמנים ע"י קהלם, כפי שאיתי כתב.

One Echoe

New member
לא חשבתי על זה ככה,

אתה צודק. אבל לדעתי זו לא הביקורת היחידה שמועברת פה. לדעתי גם מועברת ביקורת על הנאציזם. כמו שכבר כתבתי. (אני חושב שטעיתי בקשר למושג פרודיה. שכן כמו שציף כתבה זה להציג מישהו באור מבוחך בעזרת שנינות).

למעלה