פינת השאלה הזהה

One Echoe

New member
יש לי את הבוטלג הזה.

נחמד. במיוחד Fat Old Sun שמתפרס ע"ג 15 דקות.

tashi tash

New member
שלום לכל האנשים החכמים שפה!

שמח לבקר בפורום שכולו פינקג€ג€ מקווה לתרום פה לאווירה. יש לי שתי שאלות, ככה בשביל ההתחלה: באיזה אלבום מופיע השיר bike? ואם אתם יכולים תרשמו לי את שמות חברי הלהקה(בכל התקופות) והתפקידים שלהם, כי אני לא ממש מכיר. אגב, האלבום שאני הכי מעריץ בעולם זה the division bell. תודה!

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

BIKE מופיע באלבום: The Piper at the Gates of Dawn וגם כן באלבום: Relics אממ הנה שמות חברי הלהקה: סיד בארט (גיטרה, זמר, כותב שירים, מנהיג הלהקה) מ-1965 ועד 1968 (נראה לי) רוג'ר ווטרס (בס, זמר) דייויד גילמור (גיטרה) ניק מייסון (תופים) ריצ'ארד רייט (קלידים) בטוח טעיתי איפהשהו אז מקסימות שאנשים בפורום יתקנו אותי

One Echoe

New member
דיוויד גילמור לא זמר?

וBike מופיע גם באוסף האחרון; Echoes. לא יודע למה אנשים תמיד מחשיבים את רוג'ר כזמר הלהקה, כשבעצם גילמור שר את רוב השירים.

avki

New member
כי ידוע שגילמור הוא 'ה'גיטריסט,

ולכן רבים מחשיבים אותו אוטומטית כ'הגיטריסט', ולא כ'ה'סולן. כמו כן ידוע שרוג'ר הוא הכשרון מאחורי השירים הידועים שלהם, ולכן מי שבד"כ לא מכיר כ"כ טוב את חברי הלהקה גם מכיר הד"כ את השירים היותר מוכרים מתקופתו של ווטרס.

One Echoe

New member
כן, זו בוודאי הסיבה.

זה אבסורד. אם כבר להגדיר זמר ראשי בלהקה-זה גילמור.

One Echoe

New member
זו הדיעה הרווחת בדר"כ

בקרב המעריצים של הפלויד. שאחרי סיד ווטארס היה בעל הכשרון בלהקה.

holo

New member
כולם היו מוכשרים

הוא היה פשוט המנהיג וכתב את רוב השירים, אבל הוא היה חייב את הלהקה, ולא כלהקת ליווי, כי בלעדיה הוא לא היה שווה כלום. בלי השיתוף בין גילמור ורייט הלהקה לא הייתה מתקרבת למה שהיא.

avki

New member
ובכל זאת, הרעיון מאחורי הביצוע היה

כמעט תמיד ווטרס. (כמובן שזה לא סותר את מה שאמרת, זה רק כדי להשלים את שני צידי המטבע).

One Echoe

New member
ברור שזה לא נכון.

אבל זו הדיעה הרווחת בקרב המעריצים שפחות מתעמקים בלהקה. לדעתי הכישרון הכי גדול בלהקה הוא בכלל רייט(אחרי בארט, כמובן).

vegetable man

New member
מאוד מעניין

שאתה הכי אוהב את הדויז'ן בל. זה רק מראה עד כמה אדם שבא מבחוץ ולא משוחד, כן יכול לאהוב את האלבום ההרמוני הזה כי הוא לא משווה אותו לפ"פ של הסבנטיז (כלומר בא עם ציפיות כאלה או אחרות), אלא מעריך אותו בפני עצמו. אהה, ושלום איש תהנה לך בפורום...

One Echoe

New member
אני גם אהבתי את הדויז'אן באל

פעם הכי הרבה. זה היה לפני שהכרתי את שאר האלבומים. בתור אחד ששמע את הדויז'ן באל בערך בין האלבומים הראשונים של הפלויד, אני יכול להגיד שאין קשר ל"סטיגמה"אלא במקרים של שנאה לאלבום והסתייגות כי הוא לא "מתקופת רוג'ר ווטארס". אלבום מיוחד מאוד, לטעמי. קצת חסר טעם. אבל מבחינה מוזיקלית-יש בו כמה פנינים-במיוחד-Marooned והשיר החשוב-High Hopes.

holo

New member
אני דווקא אוהב אותו

סולאים לפנים של דיוויד גילמור ושירה עוד יותר. לדעתי הוא מצוין.

יש לא מעט כאלה

אישית אני אוהב אותו. ואני יודע אצל כמה מהאוהדים שזה הדיסק המועדף עליהם.

למעלה