אז ככה..
חתול לא ניתן לאילוף כמו כלב ,מסיבה פשוטה ,שכלב מטבעו חי בלהקות ורוצה להשביע את רצון בעליו ,שהוא רואה בו את ראש הלהקה ולכן יותר קל לאלף אותו לבצע ולהבין פקודות. חתולה לעומתו ,לא חיה בלהקות עם ראש להקה ,היא חיה עם רצון מאד חזק משלה ,לכן יותר קשה לאלף אותה , הטריק הוא ,שניתן לעודד חתול לעשות דברים ,שהוא מכיר ואוהב ,כלומר לא ניתן ללמד דברים חדשים שהיא לא מכירה ,אבל אפשר לחזק אצלה הרגלים,שהיא עושה לפעמים בעצמה ואפשר לגרום לה להבין שיש מצבים שהם לא נעימים בשבילה. כמו בכל סיטואציה של חינוך ,חשוב להיות עקבי ולהעביר לה מסרים ברורים ,מה מותר ומה אסור ,למשל אם יש מקומות שאסור לה לטפס עליהם ,אז שמים שם דברים מרעישים במיוחד שיעשו רעש חד כשהיא מטפסת או למשל להשפריץ עליה מים מאקדח מים ,חשוב שהיא לא תראה שאת הגורם ,כדי שתקשר את המעשה שלה ,למשהו לא נעים שקורה אחרי זה ותימנע מלעשות את המעשה. עוד דבר שעוזר ,זה המון אהבה וליטופים ,החתולה תרגיש את זה ,עם טושי שלי זה עזר במשך השנים ,הוא היה חתול מאד היפר ותוקפני כשהיה קטן ,אבל אני תמיד מלטפת אותו ומחבקת אותו ,שמתי לב שהוא מגיב לזה מצויין ונהיה פחות תוקפני. כל פעם כשהוא מנסה לנשוך או לשרוט ,אני פשוט לא נותנת לו ,תופסת אותו בצורה שהוא לא יכול להזיק ,עד שהוא נרגע ואם הוא מאד היסטרי ,עוזבת אותו ,אפילו סוגרת בחדר אם צריך ,כי לפעמים הוא יכול ליללל ברמות כאלה שמעירות את כל השכונה ואחרי כמה דקות בחדר,הוא בדרך כלל מבין את המסר ונרגע ,תמיד אפשר לתת לו לשחק במשהו ולהפעיל אותו ,למשל לצאת איתו לטיול של כמה דקות בחדר המרגות (עם רצועה ,כמו של כלב). חשוב מאד: אסור כמובן להרביץ או לצעוק על החתולה ,היא לא מבינה את המשמעות ,הדבר היחיד שזה יגרום לה ,לפחד ממך ולהיות הרבה יותר תוקפנית.