שאלה יומית

../images/Emo35.gif שאלה יומית ../images/Emo35.gif

'אחרי הכל את שיר', שלמה ארצי שר קצת לקהל סביבו הרבה לי. ואתם, איזה שיר מתאר אתכם בצורה הטובה ביותר? אתכם, לא את הרגשות שלכם לאחרים.

oren 2020

New member
כמו תמיד, מאחר?

אין לך כח למילים? דווקא נראה לי שכן..

יש שיר, שהוא ממש אני...

זה השיר "זמר 3 התשובות" בקולה של רבקה זוהר (לא הנסיונות שבאו אחרי).

בכלל לא... את טועה!

זו לא חייבת להיות חולשה, אלו אנחנו הבוחרות אם לקבל/להציג את זה כחולשה, או כחוזק... שיר הוא מיכלול של מילים, מנגינה וצליל קול. תקשיבי לשיר בביצוע רבקה זוהר, איזו עוצמה של ביטחון-עצמי, של אמונה... איזו אהבה ידעה האישה הזו...! תקשיבי לביצוע של שרית חדד - הוא מבטא חולשה... המילים שלה מבטאות כניעות... אני בוחרת בעוצמה, באמת, בביטחון המלא שלי בעצמי ובמה שטוב לי. אני בוחרת בביצוע של רבקה זוהר, לשדר ידיעה מלאה של הרצון-העצמי האמיתי שלה, ובנוסף, גם אהבה עוצמתית ועם זאת רכה...

יודעת מה, יש צדק בדברייך

השיר מביע המון עוצמה באהבה שלה ובבטחון שלה באהבה שלה. אבל... שום בטחון באהבה שלו והעלמות טוטאלית בתוכו.

אבל היא יודעת את הנשגב מהכל...

היא יודעת את האהבה, והיא יכולה להמשיך לחיות את חייה כרצונה, כי דבר לא יכול להכניע אותה, גם אם האהבה איננה לצידה, היא חזקה מול כל אחד אחר, כי היא כבר מצאה, היא לא צריכה לחפש, היא פנויה לחיות את חייה ולהתנסות בהם, כי את מה שהרוב סביבה מחפשים, היא כבר יודעת, היא כבר מצאה. אם את תשירי את השיר בעצמך, איך הוא ישמע? - מה את מרגישה עם השיר והמילים? - כניעה?! אישה שיודעת מה היא אהבה, יודעת מה פירוש להרגיש שלמה, ואדם שלם גם מבטא את השלמות של עצמו וגם את ההשלמה. וגם אם האהבה איננה לצידו של אותו אדם, תמיד יהיו הזיכרון והגעגוע המתוק להשלים את החסר.

לא בדיוק.

אני גם מאוד אוהבת את השיר הזה, ונכון, היא שלמה עם האהבה שלה, היא לא מרגישה כנועה, אבל כל זה ועוד מרוב אהבה אליו. אל מישהו שאהבתו לא נתונה לה. אל מישהו שלא משנה מה יעשה, היא תישאר לצידו. כן, אדם שיודע אהבה יודע שלמות, גם אם מושא אהבתו אינו לצידו, אבל האהבה הזו שלה היא דיי חולנית לטעמי.

למעלה