שאלה לילדי גרושים

• פותח הנושא Ianp
  • פורסם בתאריך

Ianp

New member
../images/Emo35.gif שאלה לילדי גרושים

אינני משתתף קבוע כאן אך הייתי רוצה לשאול ילדי גרושים (אני מקווה שזה לגיטימי לעשות כך בחופשיות בפורום): אילו שני הוריכם היו גרים קרוב אחד לשני ושניהם היו מאד רוצים לגדל אתכם, האם הייתם רוצים לחלוק זמנכם אצלם שווה בשווה עם ממש שני בתים, שני חדרים, שתי מיטות (סט אחד אצל אמא וסט אחד אצל אבא)? הייתי שמח גם לשמוע אם מישהו מכם גדל כך ומאיזה גיל. תודה לכם, יש לכם אגב פורום נהדר - שימרו עליו. חג שמח ושבשנה החדשה תתמלאנה כל מישאלותיכם (בטוח שלכל אחד מכם מישאלות רבות שחלק לא מבוטל מהן משפחתיות).

היי לך!

תראה, מאז שההורים שלי התגרשו הם לא גרים קרוב, אני ואמא שלי גרות באילת ואבא שלי גר בכלל בניו יורק, ורוב הפעמים שאני בוכה בגללם או מרגישה רע בנושא זה לא בגלל הגירושים, עם זה השלמתי שזה לטובת שני ההורים אלא העיניין המרחק שאבא שלי בחר לגור כל כך רחוק ממני. כך שאם הייתה ניתנת לי האפשרות הייתי מסכימה לכך זה יכול להיות נחמד, וזה יכול גם להתחלק לא דווקא יום פה ויום פה, אלא איך שנוח לך, אולי שבוע שבוע או משהו..:) מקווה שעזרתי... ושנה טובה.:)

Ianp

New member
תודה על התגובה ומצפה מעוד משתתפים

המון תודה על תשובתך הכנה והכל כך מובנת.

rotem1212

New member
לא כל כך ילד..

אנו כהורים קיבלנו למשמרת את ילדינו אנו מצווים להוביל אותם לבגרותם בצורה הטובה ביותר אנו כהורים צריכים לתת לילד את המעטפת הריגשית בה ייגדל בצורה הטובה ביותר אני רוצה לספר לך על עצמי כשעברתי לגור לבד היה חשוב לי שבתי תרגיש שזהו ביתה השני שיהיה לה נעים וזה יהיה בית לכל דבר ארוחות חמות מקלחת שינה וסט סדינים וכו אל תגביל את ילדיך לכמה שעות של אחה"צ באיזה קניון ההיפך עם כל הקושי הכן לילדיך את המסגרת התומכת בה ירגישו טוב ונוח הרעף עליהם אהבה וחום הם זקוקים לזה עכשיו והראה להם תמיד שיש להם גם אמא וגם אבא בצורה שווה מקווה שעזרתי במעט

Silviya Bamper

New member
שלום לך../images/Emo41.gif

בטח לגיטימי לשאול ואפילו רצוי!
אני אענה לך רק מתוך החיים הפרטיים שלי, עצות אין לי... רק דוגמאות ממני. מקווה שזה גם יעזור לך. ראשית, אני רוצה שתדע, שאני ממש מעריכה את הנכונות שלך לשאול ולקבל עצות והכל כדי לנסות שלילדך (אם בשביל זה שאלת את השאלה...) יהיה הכי נוח וטוב שבעולם. הורי התגרשו כשהייתי בת 6 ומאז אני חייה עם אימי ואבא שלי גר באותו מקום שגרנו לפני הגירושים, עם החברה שלו וילדיה (למעלה מ10 שנים). זמן הנסיעה מביתי אליו הוא כ10-15 דקות ככה שזה די קרוב ולא בעיה כ"כ להגיע. העניין הוא שלא נעים לי להיות אצלו בבית. מוזר נכון, לא נעים להיות אצל אבא שלי בבית. אני מרגישה כאורחת. מתביישת לגשת אל המקרר ולקחת משהו לשתות, לאכול. מתביישת להתקלח שם, להיות על המחשב, כל הדברים הכי טריוויאליים שיש אני מתביישת ופשוט לא נעים לי לעשות. פשוט אורחת. כשאני לבד עם אבא אני מרגישה חופשייה נורא ויכולה לעשות הכל... כלומר, חברה של אבא שלי וכל הסביבה הזו, האווירה שהיא יצרה בבית הזה שלהם, גורמת לי להרגיש לא בנוח להיות שם. אחרי הגירושים, במשך בערך שנה-שנתיים אני ואחי, כשהגענו לאבא הביתה ישנו על ספות בסלון (וזה לא שלא היה מקום בחדרים) הרגשתי עם זה כ"כ רע. לבוא לבית שהוא בעצם אמור להיות הבית השני שלך, בית נוסף ולישון על ספה בסלון. אולי זה נשמע קטנוני ומפונק אבל אני זוכרת שבזמנו (הייתי ילדה בת 7-8) זה נורא הפריע לי. אחרי שאבא ערך שיפוצים בביתו נבנה לי ולאחי חדר משותף שהכיל אך ורק מיטה. כשאנחנו לא נמצאים אצלו החדר הזה משמש כמחסן. לאט לאט נוספו לנו אביזרים לחדר. תמונה מזעזעת שהקיר בסלון לא מעוניין שהיא תהיה תלויה עליו, טלוויזיה שאין איפה לשים... אז החדר שלנו זהו מקום מצוין לאחסן אותה. אני צריכה להגיד תודה נכון?! תודה שיש לי חדר כי יש אנשים שאפילו מיטה אין להם לשים בה את הראש... אבל לא זה העניין. אני באמת לא רוצה להישמע מפונקת, כי אני ממש רחוקה מזה. אני רק רוצה להבהיר לך כמה זה חשוב, לנו הילדים, להרגיש בנוח. שיהיה לי נוח ונעים לבוא לאבא שלי הביתה. אני מאמינה שאם אבא שלי לא היה חיי עם החברה הזו שלו, היה לי כיף נורא להגיע אליו הביתה והייתי מחשיבה את זה ממש כביתי. אני בטוחה שהיה לי את כל הדברים הבסיסים שצריך בחדר ובבית. מעל הכל הדבר הכי חשוב, זה היה בית חם ואוהב שכיף ונעים לבוא אליו. אז עכשיו, אחרי כל הבירבורים האלה שלי, אני אגיע לעניין... כן. בהחלט הייתי רוצה לחלוק את זמני בין שני ההורים שלי, שווה בשווה, שני בתים, שני חדרים. כ"כ הייתי רוצה להיות יותר עם אבא שלי. כל רגע שאני איתו אחרי המון זמן שאני לא ראיתי אותו, אני פשוט לא רוצה להתנתק ממנו. מרוב שלא כיף לי להיות אצלו בבית אני כבר לא זוכרת את הפעם האחרונה שישנתי אצלו. אני באה אליו ונשארת אצלו לכמה זמן אבל לישון... זה לא קרה לאחרונה. אני כ"כ אוהבת להיות איתו ולא רק לבלות איתו, מספיק לי לשבת איתו על הספה ולשים עליו את הראש לחבק אותו חזק חזק לצחוק איתו ואולי להירדם עליו... הרגעים האלה שאנחנו ביחד קורים רק כאשר חברה שלו לא נמצאת. לכן זה לא קורה הרבה. לכן כשהיא נמצאת בשטח, אני לא נהנת להיות באזור. אז אני באה לאבא, רואה אותה, מזייפת איזה חיוך ונכנסת לחדר. אז בקיצור... הלוואי והיה לי עוד
אצל אבא. מצטערת שזה היה ארוך פשוט זה עניין שממש טעון אצלי ואני הייתי חייבת לפרוק את זה... מקווה שעזרתי לך באיזשהו אופן, מקווה שתעשה את הדבר הנכון ביותר לך ולילדך. שתהיה לך שנה נהדרת, מלאה בחיוכים
, אהבה
, הצלחה ורק בריאות... חג שמח ושנה טובה
תודה שעזרת לי להוציא את זה ממני ושיהיה לך בהצלחה...
לימור

הלוואי ~ לי זה נשמע רעיון מצוין !

כי ככה יהיה לי בית ריק למסיבות !! וגם שני בתים שאם רבים עם מישהו אז רק חוצים את הכביש ואתה בבית בלי מריבות :) אבא שלי גר בתל אביב ואמא שלי ברמת גן :( לא קרוב בכלל..מבאס !

רותם טל

New member
אלינור זה לא קרוב?

תל אביב ורמת גן זה ממש קרוב אחד לשני. אז נראה לי שאת לא יודעת מה אאצלי זה רחוק... אני גרה באשקלון ואבא שלי בתל אביב... זה רחוק כמה זמן בין תל אביב לרמת גן?

NaDaV18

New member
כן כן כן

אצלי לא היה ממש שמירת קשר בין שני הורים וזה דבר שממש פגע בי, כל עוד אתם יכולים לגור קרוב ולשמור על היחסים הכי טובים על הילדים-תעשו את זה.... אתה לא יודע מה זה יכול לגרום לילדים אם לא שומרים על יחסים טובים וקרובים ואני לא מאחל לך לדעת

20 דקות במכונית...זה לא קרוב !

כי אני גרה בצפון תל אביב...זה יותר רחוק מרמת גן...והיא גרה באיפשהו ברמת גן...אז זה יוצא רחוק !

Ianp

New member
התשובות מרגשות ועוזרות מאד! יש עוד?

המון תודה על התגובות ומאד הייתי רוצה לקרוא כמה שיותר דעות אם אפשר. זה נושא שלדעתי בליבו של הפורום הנהדר הזה.

ש ק ד ב ת

New member
מוסיפה את דעתי../images/Emo41.gif

אכן כן אני חושבת שקו המחשבה שהעלאת הוא הדבר האידיאלי לילדים, במצב כזה הילד/ה מרוויח בכך שיש לו 2 בתים, בהם הוא רצוי ואהוב, מה שאין לאף ילד שההורים "גרים יחד",שני מיטות,שני מחשבים,כלומר הכל פעמיים. בנוסף תוכל להראות לילדך כי הוא גם מרוויח ביכולתו להשוות ולחוש חום בשני הבתים, ולקבל דברים שונים בכל בית, אולי כך תוכל לרוות נחת. הרי הרצון עליו גדל הילד הוא שאבא ואמא יחד, ולכן אם אפר לשמור את המסגרת ואת הרעיון של "אבא ואמא ביחד"-אז אני אכן חושבת שבשביל הילדים תעשו זאת.. כמו כן,אני חושבת שהעובדה ששני ההורים גרים קרוב,מאפשרת יחס ותשומת לב לילדים שלאוו דווקא ישנו כאאשר ההורים גרים במרחק רב, אחריות משותפת שבהם האב והאם מתחלקים בטיפול והקרבה של המגורים , מקנה לילדים רמה גבוהה יותר של בטחון עצמי ופחות בעיות התנהגותיות ורגשיות. ,כאשר אב גר רחוק ואינו נפגש באופן סדיר ועקבי עם ילדיו.הילדים "מאבדים את מחצית הזהות שלהן". מצדיעה לך על ההתענינות ועל הרצון שלילדך יהיו רק טוב, התענינות ומודעות למצב זה,זה הדבר הראשון שמאפשר הבנת רגשות הילדים והבנת המצצב בו הם שרויים-ועל כך הערכתי העצומה לך.. אסיים בברכת שנה טובה,שנה של בריאות,אושר,תמיכה הדדית,עזרה התמודדות קבלה עצמית והרבה הרבה אהבה
חג שמח
שקד
דוגמאות אישיות הלוואי שהיו,אך הם התפוגגו ברוח ונעלמו לאיתם..
הוספתי גם מחקר בנושא "הורים שמתחלקים באחריות על ילדיהם" זהו אינו מחקר ספציפי לגבי שאלתך(מצטערת שזה לא קולע בול
,אך עדיין חושבת שזה יכול לפתוח אפיקי מחשבה..שיכולים לעזור

ש ק ד ב ת

New member
מכיוון שראיתי שאתה כותב באנגלית

המאמר הוא באנגלית,והסניליות פוקדת אותי בגיל צעיר ולכן מצרפת אותו בהודעה זו

אני ראיתי שמחקת לי את ההודעה!

אווווף....בדקי מסר/ אי סי קיו משהו...תראי סימן חיים!

למעלה