שאלה לכולם

מ א ג ר ט

New member
../images/Emo35.gifשאלה לכולם

אני קוראת ספרים של טרי פראצ'ט כבר די הרבה זמן, אני חושבת שקראתי את כל הספרים שלו שתורגמו לעברית חוץ משניים. למי שקרא באנגלית- נראה לכם שבתור ילדה בכיתה ט' אני יכולה לקרוא את הספרים באנגלית, כאילו, זה קשה יחסית? פשוט תרגמו יחסית מעט ספרים שלו, וחבל לי להפסיק לקרוא...

ויימס

New member
טוב, זה תלוי בבנאדם עצמו.

לימור קוראת והיא בת 12, לי יש בעיה עם זה ואני בת 19, אבל אני קוראת באנגלית בכל זאת כי אין לי כל כך הרבה ברירות עם הקצב שהם מתרגמים. זה תלוי באנגלית שלך, אבל בקטנה (או כפי שאני מעדיפה להגיד, בזעיר אנפין), תעשי מה שאני עשיתי לפני שהתחלתי לקרוא באנגלית, תקחי את הספרים שכבר תורגמו, תקראי את הספר עוד פעם בעברית וישר אחר כך תקראי באנגלית. ככה אם לא תביני מה רוצים ממך, תזכרי מה קרה בתרגום ותדעי מה הולך שם, ותתרגלי לכתיבה שלו. וכמובן, מילונית- חברתך הטובה ביותר. בכל אופן, ברור שזה הרבה יותר טוב בשפת המקור ולא משנה כמה המתרגם טוב (נורית שרעבי, למשל, היא ממש עילוי- חיוך נוטף ארס...), ולכן זה שווה את המאמץ.

ויימס

New member
שיט, שכחתי להתחנן!

בבקשה בבקשה תצטרפי לפורום שלנו! אנחנו נחמדים ואנחנו מחלקים עוגיות לילדים קטנים! בבקשהבבקשהבבקשה!!! ב-ב-ק-שההה!!!

מ א ג ר ט

New member
אז הנה אני

שמחתי להצתרף כרגע אין לי ציטוט- אני עובדת על זה. ואני לא ילדה קטנה ואני לא אוהבת עוגיות

pini-pee

New member
ברוכה הבאה לך וברוכים השווים לי

א. כן כן, אני יודע שכותבים ברוכים השבים, זה היה בכוונה... ב. עוגיות זה טעים! ג. שמעי, אני התחלתי לקרוא באנגלית בכיתה ח', כמובן שבהתחלה זה היה קשה, אבל אם את לוקחת ספר טוב ויש לך מוטיבציה... ד. בלופ

Athaclena

New member
ברוך השווא (אם כבר אז כבר)

מה נשתנה הלילה הזה שאתה פתאום חוזר וצץ בפורום? לא שמת לב שפסח זה עוד חודש וחצי (ואל תזכיר את זה לאמא שלך!) יש לך משהו טוב לקרוא לשבת בבסיס?

ויימס

New member
כן, כן, כן, כולכם ברוכים.

הפעם האחרונה שכתבת בפורום הייתה לפני חודש. סתם לידע כללי. זו לא האשמה או משהו, סתם עובדה מעניינת שחשבתי לחלוק עם כולם. הידעת שכזה. הלילה ירדו כ-0.007 מיליליטר מי גשמים, סכום הזויות הנגדיות בטרפז חסום במעגל הוא 180, פנחס לא היה בפורום חודש.

ויימס

New member
מה זאת אומרת 'את לא אוהבת עוגיות'?!

...ולא התכוונתי שחברי הפורום מחלקים עוגיות לחברי פורום חדשים, שהם ילדים קטנים, כלומר את ילדה קטנה,התכוונתי שאנחנו נחמדים ויוצאים לפעילויות גיבוש בחלוקת עוגיות. אנחנו לא עושים את זה, אז לא חשוב. טקס קבלה לפורום המאאאגניב והאפל שלנו, שאינו מחלק עוגיות לילדים קטנים, כי אם גונב מהם אותן וגם את התלת אופן שלהם (אנחנו פרועים כל כך ופריקים גם): 1. מהי הדמות האהובה עליך? מהם התהליכים הפיזיים, נפשיים ומנטליים שעברה הדמות לאורך הסדרה ו/או הספר? 2. מהו הספר האהוב עליך? מדוע? מי הן הדמויות הפועלות? היכן הספר מתרחש? 3. ספרי לנו על קטע אהוב/ יפה/ נחמד/ שהשפיע עליך רבות ושינה את גורלך? 4. בדרך כלל הייתי שואלת אותך מה מקור הניק שלך, אבל אני משערת שזה די ברור.

ויימס

New member
כנראה הברחתי אותה...

לעזאזל, אני תמיד מבהילה אנשים.... טוב, אם היא עדיין קוראת את זה: מאוד נעלבתי מכך שלא הגבת לטקס הקבלה. זה יוביל לכך ש: א. אסתום במזיד את האסלה בשירותים. ב. לא אעזור לאחותי הקטנה בשיעורי הבית שלה. ג. אתאבד בהזרקת דבק. ד. את תגלי על זה, תרגישי אשמה, תיכנסי לדיכאון, לא תוכלי ללמוד לבגרויות, תידרדרי לסמים קשים, לא יקבלו אותך לצבא, תשוטטי בצמתים ותקבצי נדבות. מסקנה: גדלי לך ארנבת ולא תדעי דאבת! (...אה, תישארי בפורום...) או.קיי, אני נורא נורא נורא מצטערת אם הבהלתי אותך, אני פשוט חולת נפש, זה לא בשליטתי.

מ א ג ר ט

New member
לא נכון בדיוק:

1. לא נעלמתי, פשוט למורות יש רעיונות מעניינים של הגשת שלוש עבודות ביום וכן הלאה... 2. דווקא אני חושבת על הטקס קבלה, פשוט עוד לאט החלטתי איזה דמות (בקשר לספר אני בטוחה)- אז דווקא שתראי שאני מתיחסת לזה- איך אמרים?- בריצינות...

gaspode

New member
...?

אנחנו מחלקים עוגיות לילדים קטנים? את יודעת באילו צרות אפשר למצוא את עצמך אם עושים דברים כאלה? מאגנה עז וסלוטייפ למד זאת בדרך הקשה.

gaspode

New member
מי...אני? ../images/Emo80.gif

הוא נעלם לצבא. ז"א, הוא נעלם לנו, והלך לצבא.

ויימס

New member
מה שבוודאי גורם הקלה לפרות רבות.

למה, הוא קרבי או משהו...?

Athaclena

New member
כל מה שאני יכולה להגיד זה

תנסי ותראי. אני מכירה אנשים שהתחילו לקרוא אנגלית מאפס (טוב, לא ממש - אחרי בגרות והכל) בעקבות סדרות אהובות מסיבות שונות, בעיקר כי ספרים באנגלית זולים יותר מאשר ספרים בעברית וגם בגלל שלא תרגמו הכל עדיין. בהצלחה!

The Mad Hatter

New member
ברוכה הבאה! :)

אני התחלתי לקרא את הספרים באנגלית בכיתה ט', בערך, עם רמת אנגלית די ממוצעת, יחסית, וזה מה ששיפר לי את הרמה, אני חושבת..P: כך שתנסי ותראי ותחזרי אלינו במהרה. ברוכה הבאה :)

wild sands

New member
טוב להתחיל מפראצ'ט

כי הוא לא משתמש בשפה גבוהה מדי (לרוב) והעלילה לרוב זורמת ומעניינת. זה מוסיף מוטיבציה להמשך הקריאה ומאפשר להבין הרבה מתוך ההקשר (חוסך שימוש במילון). הרבה יותר טוב מלהתחיל לקרוא באנגלית בעזרת ספרים של פרופסור מסוים לשפות עתיקות המרבה במונולוגים ובתיאורים פילוסופים מורכבים כמו שקרה לי. למרות שאין לי שום טענות כנגד העלילה של ג'ון רונלד רעואל חביבנו.

ויימס

New member
האמת?

תמיד חשבתי שלפראצ'ט כתיבה יותר קשה לקריאה מאשר למשל, לדאגלס אדאמס, מרגרט וייז וטרייסי היקמן,אבל כן, אני משערת שזה יותר קל מטולקין. אתם יודעים למי יש אנגלית שממש קשה לקרוא? ר.א. סלבטורה. זה ממש הפתיע אותי.

למעלה