שאלה לכולם

keynant

New member
רוצים אנגלית קלה? הארי פוטר...

מצד שני, בניגוד למוזכרים לעיל (רומח הדרקון/עולם הדיסק/שר הטבעות/מדריך הטרמפיסט...) הוא לא טוב... חוץ מאנגלית קלה, יש עוד כמה מדדים-כמו עלילה נגיד...

ויימס

New member
למרות שאט הנפש שכולם חשים

אני דווקא נטיתי לאהוב את הארי פוטר. זאת אומרת, זה לא שאלו כאלה ספרים נהדרים ואני עכשיו אחרוט על מצחי את שמו של האגריד, אבל נהנתי לקרוא אותם.

The Mad Hatter

New member
>_<

הייתי גרופית הארי פוטר עד לפני כמה שנים (כשאני אומרת "כמה שנים" זה נשמע כ"כ הרבה..למען האמת, זה היה בסביבות השנה, אבל לי זה נראה כמו יותר זמן...>_<) ואז התלהבותי החלה להצטנן עד שהגעתי למצב (אחרי יציאת הספר החמישי) שהתחלתי לא לסבול את הספר. אבל זה עבר. אכן, ספרים מהנים לקריאה.

ויימס

New member
מה שבהחלט לא תורם

זו ההיסטריה הזאת סטייל המורדים, פוקימון, פוגים, שהלכה סביב זה. מבחיל. עדיין הולכת, בעצם, למרות שזה נרגע קצת. אם כל הסתומים האלו היו מתחילים לקרוא את עולם הדיסק כי זה נראה להם מגניב פתאום, הייתי מתפלצת. היי, נזכרתי כרגע שהפסקתי לקרוא את 'זמנים' באמצע הפעם השנייה כי התחשק לי להתחיל לקרוא את אבן החכמים, אוי לבושה!

מ א ג ר ט

New member
גם אני...

אן יותר נכון קודם זה היה השביעיה הסודית (אבל זה ברשימה השחורה) ואז שעבר לי זה היה ק.ס. לואיס ואז הארי פוטר ואז.... טוב אתם יודעים.

ויימס

New member
אויש, היה לי קטע עם השביעיה

הסודית... והחמישיה הסודית... והרביעיה הסודית... אבל זה היה ממש מזמן. דמעות נוסטלגיה עולות בעיניי... וגם עם נרניה. ולויד אלכסנדר. מעניין אם אני אקרא שוב את כל ספרי 'ה(מספר)יה הסודית' האלו שוב זה עדיין ימצא חן בעיני... סביר להניח שלא.

מ א ג ר ט

New member
אבל התרגום...

כאילו תרגמו את הספר חמישים שנה לפני שהוא נכתב- כלומר- יש שם מילים שאפילו ב"מילון חדש" אין.

מ א ג ר ט

New member
הצעה

שנורית שרעבי (נכון?) תתרגם מחדש את כל ספרי השביעיה הסודית למיניהם. (אני מגיבה להודעה של עצמי...למה?... אבל בואו נחליט שזה נ.ב. להודעה הקודמת, טוב?)

ויימס

New member
אני לא זוכרת, קראתי את זה לפני המון

זמן... אני זוכרת שיש לזה סגנון כתיבה מיושן, אבל תמיד הנחתי שזה פשוט נכתב בשנות החמישים או משהו... נורית שרעבי? ואז פתאום יצוצו כל מיני דברים שבכלל לא קשורים... "יורד גשם, אל תשכח לקחת פינצטה!" "הכנתי חלון לארוחת צהריים..."

limilu

New member
נרניה נרניה נרניה!

אוי, איך אני מתה על נרניה. נכון זה ספרים טובים? אבל אני לא זוכרת את רובם...

ויימס

New member
../images/Emo4.gif

אהבתי אותם כשהייתי קטנה, ואז כשקראתי אותם שוב גיליתי שהם הרבה יותר מדי קתולים לטעמי...

מ א ג ר ט

New member
אבל זה נכון לגבי

הרבה יותר מדי ספרים וסרטים- כולם או קטולים מדי או גורמים לאלימות או מזכירים לנו כל מיני דברים פוליטיים שקשורים לישראל או ליהודים או שהשחקן/סופר אנטישמי. אפשר להמשיך, מי שרוצה אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שהרבבה דברים הם ___מדי, השאלה אם אני בוחרת להתעלם מזה, להכחיש שזה משפיע עלי או להודות שזה משפיע עלי. תלוי בבן אדם.

ויימס

New member
אני לא מתעלמת מזה...

בדרך כלל אני לא מרגישה ככה לגבי ספרים (את יודעת, שהם יותר מדי שוביניסטיים/ אמריקניים/ שמאלניים וכו'), אז כשאני כן, סימן שיש לכך סיבה וזה מפריע לי.

למעלה