שאלה לעודיות, וגם לאלה שלא

lulalo

New member
ועוד משהו קטן...

אני מעריכה את הכנות שלך, וחושבת שמרבית עורכי הדין חושבים כמוך רק לא אומרים את זה. ואני מרגישה כמתמחה שאני לא מהווה פונקציה... הייתי הרבה יותר יעילה בשנה ה- 2+ שלי במשרד שעשיתי בו טרום- מה שמוכיח שמה שקובע בסופו של דבר זה הניסיון. (מייתר לגמרי את מה שאמרתי קודם, אבל לא חשוב.) ועכשיו, אחרי שבלבלתי את עצמי, אני אחזור לעבודה.

אני לא מסכימה

נכון - בדר"כ אני אדבר עם עורך הדין אבל אני לא יכולה לאמר שאני "לא רואה את המתמחים". מחזיקה מאוד ממתמחים כי אני רואה מתמחים שמחזיקים תיקים בעצמם, ואני נזכרת בעצמי (אני בטח לא צריכה להזכיר לך שאני עו"ד רק שנה...) אני יכולה לאמר שמבחינתי מתמחה מפרקליטות נחשב יותר ממתמחה בימ"ש כי הוא גם מופיע ממש ולא רק יושב וכותב חוות דעת (פס"ד) כל היום. מה גם שהוא רואה פרקטיקה ממש... ולעניין האחרון - נכון - בהתחלה זה לא קל להבין שיש עוד משרדים חוץ מש. הורביץ ויגאל ארנון, אבל מהר מאוד עולים על הנקודה שדווקא משרד קטן יותר יאפשר לימודים נרחבים יותר

אני יכולה לספר לך שאחת מעורכות הדין

במשרד שלנו התמחתה ב- X ועובדת אצלנו ב- Y. אבל זה נדיר. אין ספק שזה אפשרי - אבל ככל שמדובר במשרד שלי - אני מניחה שאלא אם מדובר באדם עם כישורים יוצאי דופן יעדיפו מישהו שהתמחה בתחום ולא מישהו שצריך ללמד אותו מבראשית

משקולת

New member
אמיקה, בדיוק כמו שסנאית כתבה-

(וזה למעשה מה שכתבתי מלכתחילה..)- בהחלט מתמחים כן יכולים ליצור קשר עם עו"ד, ולהפיק תועלת מכך בעתיד. כפי שאמרתי, במיוחד בתחומים מצומצמים רואים את זה, כמו בדיני משפחה. לפעמים מתמחה אחראי על תיק שלם, ויוצא לו לעבוד כל הזמן מול עוה"ד של הצד השני, ואף להפגש בבד"ר או בבימ"ש למשחפחה מספר פעצים. אני מכירה לפחות 2 מקרים של מתמחים שמצאו בצורה זו את מקום העבודה שלהם כעו"ד. לגבי התמחות בפרקליטות- בהחלט שהיא נחשבת יותר מהתמחות בבימ"ש. ברור שיש שופטים שאצלם אפשר ללמוד יותר (כמו שיש שופטים שאצלם לא לומדים כמעט כלום), אך בכל אופן זו הדעה הרווחת בשוק העבודה.

למעלה