שאלה לשבת2

karnity

New member
../images/Emo35.gif שאלה לשבת2 ../images/Emo35.gif

אני חוזרת על שאלתה הנפלאה של גרטרוד בשירשור חדש.. "האם אתן קושרות בין אי רצונכן בילדים לבין תפיסה פמיניסטית"? כיוון שהשירשור המקורי נפגם ואת התגובות הרלוונטיות לשאלה צריך לדלות בפינצטה טובה, אני מתחילה שירשור חדש - תגובות שאינן רלוונטיות ימחקו...

תודה ../images/Emo45.gif חשבתי לעשות את זה בעצמי

והנה התשובה שלי (מועתקת מהשירשור הקודם): לא. אני לא רוצה ילדים בלי קשר להיותי פמיניסטית, ואני פמיניסטית בלי קשר לאי רצוני בילדים משלי. ו... לא, אין לי שום בעיה להגדיר את עצמי כפמיניסטית, וכן, יש הרבה מובנים למילה פמיניסטית ולא עם כולם אני מסכימה.

gl33

New member
אצלי בהחלט כן.

פמיניזם (מיליטנטי למדי) שאפיין את צעירותי תרם לאי רצון בזוגיות ובהורות. בשלבים מאוחרים יותר ההבלטה (החשובה מאוד! כשלעצמה) שהפמיניזם עשה לכבילה וויתורים שילדים דורשים מנשים (יותר מגברים) מאוד הרתיעה אותי, והכעיסה אותי ועשתה לי תחושה שללדת זה להכנע לסדר החברתי הדכאני. נדמה לי שמה שפיספסנו בלהט הפמיניזם זה את ההתיחסות למה שמתגמל בהורות (אני עוד לא אמא אז אני לא יודעת, רק מנחשת על סמך מה שחברים שלי אומרים לי). כאילו "שברנו חזק מידי ימינה" כדי לאזן את התמונה האידילית של אמהות והורות. (שפכנו את התינוק עם המים?!) בשנים האחרונות, התמתנתי,אני התרכחתי,הפמיניזם שלי התרכך, זה נראה לי פחות נורא לקבל על עצמי תפקידים "נשיים" "רכים" צמחה לי זוגיות שתרמה להתמתנו נוספת, ואנחנו כנראה גם נהיה הורים. וחוץ מזה, שמחתי לגלות את הפורום הזה.

פמיניזם נגד ילדים ../images/Emo95.gif

אכן יש בפמיניזם (לפחות בחלק מהזרמים) התנגדות להולדה מכמה סיבות (לדעתי): א. זה הסמל העתיק של חלוקת התפקידים המסורתית, שהפמיניזם מתנגד לה. ב. גם במשפחות ה"פמיניסטיות" ביותר, מרגע שיש ילדים רוב עבודות הבית וגידול הילדים מוטלות על האישה. ג. ילדים תמיד יעמדו מול הקריירה. זו גם הסיבה שעניתי בצורה שבה עניתי: אני לא רוצה ילדים משלי בלי קשר לפמיניזם. אני פמיניסטית בלי קשר לאי רצוני בצאצאים משלי. כלומר, למרות שאני פמיניסטית וגם לא רוצה להביא ילדים, אני מכירה באפשרות להיות פמיניסטית ועדיין להיות אמא, ואפילו עקרת בית!

XUXA141

New member
כן ולא.

כן - כי הפמיניזם הוא זכות האישה על גופה - היא מחליטה כמה ללדת, ואמורה להחליט בגלל רצונה שלה ולא בגלל רצון אנשים אחרים או לחץ חברתי. פמיניסטית יודעת ללדת מהסיבה הנכונה - רצונה שלה בלבד. לא - כי הפמיניזם גורס שאין ענין של "הילדים הם של אמא ולכן היא מטפלת בהם". דווקא הפמיניסטית לא מתקשה בתחום הזה כי מובן לה ( ולבן זוגה) שהוא יתחלק שווה בשווה בטיפול בהם ולכן השאלה אם ללדת או לא לא קשורה לפמיניזם כי אם אם יחליטו ללדת, עדיין זה יתחלק שווה בשווה. זה מצב שבו אפשר לשלב פמיניזם עם הורות.

habubnik

New member
רעיון טוב קרנית!

אני משערת שאצלי התשובה היא לא, מכיוון שאני לא מתעסקת בהגדרות פמניסטיות עם עצמי. אני לא ממש בטוחה מה זה אומר וכד'. אני יודעת איך אני מרגישה לגבי כל מיני דברים בחיי, ומנסה ללכת אחרי ליבי.

efroch99

New member
חבובניק

מזדהה עם דברייך. בדיוק תיכננתי לכתוב תגובה דומה, ואז ראיתי את מה שכתבת. אכן השאלה המקורית בילבלה אותי, והייתי משאירה אותה ללא התייחסות אם זה לא היה עולה שוב. מעולם לא התעמקתי בפמיניזים, לא חקרתי את הנושא, ואני בעיקר מכירה את הנושא מה"רעש" שזה יוצר בתקשורת ומהסטיגמות (הלא מחמיאות, לרוב). אני בטוחה שיש בזה יותר אבל לא התעמקתי כאמור. לגבי עצמי אני משתדלת לנהוג בכל דבר בדרך שהכי מתאימה לי. לפעמים זה נגד סטיגמת הנשיות - בחרתי מקצוע "גברי", הנדסת אלקטרוניקה, שהיינו בו 20 בנות מתוך מחזור של 300+, עסקתי הרבה שנים בקראטה. ולפעמים זה בסטיגמה - אני אוהבת לבשל, חשוב לי מראה חיצוני אטרקטיבי "נשי", עוסקת בקרמיקה ועוד. לפעמים אני רואה דברים שצורמים לי בהתייחסות לנשים, אבל מעולם לא חוויתי דבר כזה על בשרי (או דברים קטנים ממש זניחים). תמיד הרגשתי שאני יכולה להשיג מה שאני רוצה, ואם לא, זה בגלל מגבלותיי כ-אפרוח, ולא בגלל מגבלותיי כאישה. ולנושא הבאת ילדים, גם כאן אני בוחרת לעשות מה שמתאים לי, לא בהתרסה נגד נשיות או תפקיד האישה, אלא פשוט בגלל שזה לא משהו שמתאים לי בחיי.

habubnik

New member
אני מקנאה בך על כך שדרכך

כאישה הייתה כמעט נטולת מכשולים. אצלי היא הייתה רוויה ועדיין הינה רוויה כאלה. בעיקר מכיוון אבא שלי, שחזר בתשובה לפני כ-8 שנים, הייתי אז תלמידה בבי"ס ועוד גרתי אצלו. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מקבלת הרצאות על תפקידה ומקומה של האישה. בפנים תמיד הייתי מתקוממת וזועמת, אבל לא הייתה לי ברירה אלא לספוג את זה בשקט (לא נכנס לסיבות למה). כיום אני כבר לא גרה איתו, אבל עדיין הוא זורק לי משפטים כמו "יש נשים שבוחרות לא להביא ילדים, לא עלינו..." וכד'. קשה לי להתמודד איתו, ואני עדיין לא הודעתי לו על כוונותי, אבל אני מטפטפת לו את זה. הוא מסרב להקשיב וממשיך בשלו. הוא ביקר, חיבל וניסה להרוס כל מחשבה עצמאית שהייתה לי מאז שאני זוכרת את עצמי, אלא אם היא התאימה לסכימה שהוא בנה לי. אני אפילו זוכרת שהוא היה מאיים עלי לעולם לא לומר ליד בחור שאני פמניסטית כי כל בחור נורמלי יברח ממני. בכל מקרה אני לא אוהבת להגדיר את עצמי בשום צורה בשום תחום. אני פשוט מרגישה מבפנים מה אני צריכה, והולכת על זה, או לפחות מנסה. אפרוך יקרה, ראי את עצמך מבורכת אם כך, בחייך האלה.

efroch99

New member
זה מאוד עצוב

שיש כזה חוסר תמיכה מהבית. יפה שהחזקת מעמד ואת יודעת בכל זאת למצוא את דרכך ולא נכנעת לרצונו.

habubnik

New member
זה טבוע בי, העצמאות.

אבל אני מודה שאחרי שנים כה רבות של שטיפות מוח, לפעמים יש לזה השפעה עלי.

אבא שלך

נשמע כמו אדם מאוד מפוחד ומאוים שאישה חזקה מאיימת וחושפת את חולשתו. אני מקווה תוכלי לראות את זה כך, ולחמול עליו. כל אחת צריכה לעבור את דרך המכשולים שלה, בתחום הזה או בכל תחום אחר... בהצלחה מחזיקה לך אצבעות. ק.

habubnik

New member
במשך שנים תהיתי מה חטאתי

עד שבאמת יום אחד אדם מדהים שהייתי אצלו בטיפול "הוריד" לי את האסימון, ואמר לי שאבי כנראה באמת לא מסוגל להתמודד עם נשים חזקות. הבנתי שהוא מתעב נשים חזקות ותמיד דאג להזכיר לי שכל גבר רוצה אישה שאין לה דיעות, ששומרת תמיד על שלום הבית והיא גם בתולה... לפעמים נדמה לי שהוא קצת שונא נשים. לשמחתי אחרי נולדו לו 2 בנים, שהוא בטח יחנך להיות שוביניסטים איומים. העניין הוא שעכשיו אישתו בהריון עם ילדה. אני רק יכולה לתאר לעצמי איזה סמרטוט רצפה הוא יעשה ממנה...

ועובדה היא

שדווקא מסביבה כזו, את יצאת בדיוק הפוך ועם רצון עז להיות אישה לעצמך ,נאמנה לרצונות שלך וקיימת בזכות עצמך. לפעמים דרך הקצוניות אנחנו ולמדים מה אנחנו *לא* רוצים להיות בשום פנים ואופן. יישר כוח.

habubnik

New member
נכון, זה קורה לפעמים

אבל אצלי הייתה את אמא שלי (ההורים שלי גרושים) שהיא הקיצוניות ההפוכה של אבא שלי...אז מצאתי את האיזון שמתאים לי. אחותי תיוולד לבית בו גם אמא וגם אבא ילמדו אותה מגיל קטן שהיא כלי שרת של גבר ומכונת ילדים. ותודה. לא מרגישה שעשיתי משהו מיוחד, אבל תודה.

צ פ ו נ ה

New member
שאלה מעניינת!

אני רק בת 19, כך שהכול פתוח ועוד יכול להשתנות, אבל כרגע אינני רואה ילדים משלי בחיי, לא עכשיו ולא בעתיד. אני מניחה שהדבר נובע מאותה השקפת עולם שבעטיה אני מחזיקה בתפיסה פמיניסטית, אך לא מהתפיסה הפמיניסטית עצמה. אני פשוט לא חושקת בילדים, לא מרגישה מתאימה לגידול ילדים, נראה לי שזה יהיה לי מכביד וקשה ולא מתגמל מספיק (אם להתסכל על הבאת ילדים לעולם כסוג של השקעה עם סיכונים), ונראה לי בעיקר שזה מאוד יגביל אותי ולא יאפשר לי לנהל את אורח החיים שבאמת מתאים לי. ולמה אני בכלל מרשה לעצמי לקחת אורח חיים נטול ילדים שכזה בחשבון? כי אני רואה את עצמי קודם כל כאדם ואח"כ כאישה, והעובדה שאני אישה לא מחייבת אותי להביא ילדים, וזה כבר מתקשר לתפיסות הפימינסטיות בהן אני מחזיקה.

תשובה מועתקת..

הידיעה לגבי אי -ילדים הייתה כל כך ברורה לי מגיל מאוד מאוד צעיר ,שבו לא היה לי שום מידע או אפילו היכולת הקוגניטיבית להבין מה זה פמיניזם- נדמה לי שלפחות אצלי, אין קשר ישיר.

חתוליקה

New member
שלום לכולכן, אני חדשה פה!../images/Emo54.gif

וואאווו... איזה כיף למצוא את הפורום הזה!
סופסוף אני לא מרגישה כחריגה! כבר התחלתי לחשוב שאולי משהו בנשיות שלי נפגע, כי כל הסובבים אותי לא מבינים איך אישה לא רוצה ילדים... זה כולל חברות ואפילו את בן זוגי שמאמין שברגע שנמסד יחסים אני אשנה את גישתי. אני מנסה להסביר לו שהגישה שלי לילדים לא תשתנה אבל הוא אומר "את תראי! אין אישה שלא רוצה ילדים..." לגבי השאלה בשרשור, אני מזדהה לחלוטין עם התשובה של גאטו נגרו ולא רואה קשר בין היותי פמיניסטית (מתונה אומנם) לבין חוסר רצוני בילדים משלי. יום נפלא לכולכן!

efroch99

New member
../images/Emo32.gif ברוכה הבאה

את פה בחברת עוד הרבה חובבי חתולים... את ממש לא היחידה, ובן זוגך מוזמן להיווכח פה בדפי הפורום... "אין אשה שלא רוצה ילדים" זה משפט נורא מעצבן, מה אפשר לענות על דבר כזה? מזכיר לי מטפל טבעי שהלכתי אליו פעם לאיזושהי בעייה, שהתחיל במהלך הטיפול לתחקר אותי על הנושא, וקבע שאשה שלא מביאה ילדים היא אישה פגומה. מיותר לציין שהוא לא ראה יותר את זיו פניי (או את כספי)...

חתוליקה

New member
תודה על העידוד../images/Emo24.gif

כל הכבוד לך שנהגת כך עם המטפל החצוף!!!!!! ומטפל שלא יודע להתנהג - הוא מטפל פגום בריבוע!!!

למעלה