שאלות...

Ramus1

New member
ראיות להפרת חוק הספאם

שלום, חברה שהייתי לקוח שלה ממשיכה לשלוח לי סמסים עם פרסומים שונים. ביקשתי מהם שוב ושוב טלפונית שיורידו אותי מרשימת התפוצה. בפעמיים האחרונות גם הקלטתי את השיחות. הם אמרו בתגובה שיסירו אותי מרשימת התפוצה אבל בפועל המשיכו לשלוח הודעות. אני מעוניין לתבוע אותם בגין הפרה של חוק הספאם והשאלה שלי היא אם הקלטת השיחות וכמובן הודעות הסמס ששמרתי על הנייד שלי מהוות ראיה מספקת או שעליי לפנות אליהם גם במכתב? תודה מראש ושבת שלום.

Gazzy

New member
שלום, אינני יודעת אם זה המקום הנכון

אבל אולי תוכלו לעזור. לפני מספר שנים בהיותי סטודנטית, שברתי את הרגל במהלך חזרות במסגרת להקת מחול. לא הגשתי מאז ועד היום שום תביעה לאף אחד. הבנתי שאפשר לתבוע כסף על נושר כזה, אני קצת בורה בנושא ולא יודעת איפה להתחיל אפשר להפנות אותי לחומר בנושא או לייעץ כמה צעדים התחלתיים? תודה רבה

יעלה35

New member
טופס שיעבוד דירתי- מה משמעותו ?

שלום האם אפשר להסביר לי מה משמעותו של "טופס שיעבוד דירתי" המצורף לשטר המשכנתא ? יעלה

club75

New member
תביעה רצינית או סוף סיפור - מגזר ממשלתי

קיים גוף ממשלתי שנותן שירות לאלפי חברות בענף מסויים במשק. בכדי להשתמש בשירותי הגוף הזה החברות נעזרות בשרותיהם של חברות צד ג שמבצעות את ההתקשרות מול הגוף הממשלתי עבורם. (דוגמא למערכות יחסים כזו: יבואנים ויצואנים משתמשים בשרותי עמילות מכס ולא עובדים ישירות מול המכס) בענף זה התבססו 4 חברות צד ג שמספקות את השירות הזה. בתחילת 2008, הגוף הממשלתי העלה את הדמי הטיפול שלו והתחיל להציע "שירות חדש" - שרותי התקשרות מולו(עצמו) ללא עלות, בפועל השירות ינתן באמצעות מוקדי השירות שלו. המידע אודות השירות החדש פורסם במוקדי השירות - כלומר נחשפו לפרסום רק החברות שפנו אליהם במישרין. *לגוף הממשלתי אין טלפונים וכתובות של אנשי הקשר של החברות שפונים אליהם אלא יש להם רק את השמות של החברות. באותה תקופה נשלחו לכל חברות הצד ג בקשות רישום לכל הלקוחות שלהם- כלומר לחברות שבפועל עובדות עם הגוף הממשלתי - בבקשה נדרש היה לציין כתובות וטלפונים ונאמר מפורשות שבמידה ולא ירשמו כל הלקוחות אלו לא יקבלו שירות. הפקידים של הגוף הממשלתי העמוסים שבקושי הספיקו לעשות קודם את העבודה לא התמודדו עם הלחץ והניסיון לשווק את "השירות החדש" כשל כשלון גמור ו99% מהחברות בענף המשיכו למול חברות הצד ג. לאור הכשלון, בתחילת 2009, הגוף הממשלתי יוצר חברה בע"מ מהמחלקה הממשלתית ואותה חברה הופכת לחברה המקשרת בין חברות הצד ג לבין הגוף הממשלתי. חברת הצד ג קובעת סטנדרטים ותהליכים עבודה שונים ונותנת לחברות הצד ג להטמיע אותם על חשבונם מול הלקוחות שלהם. (חברות הצד ג זועמות אבל לא מתנגדות ולא פועלות בעניין כיוון שהתנגדות יכולה להביל לעיכובים בטיפולים) החודש אותה החברה בשיתוף עם מוקד השירות של הגוף הממשלתי,בצעד שנראה מאד אגרסיבי וחוצפני פנו לכל אחד מהלקוחות של חברות הצד ג (שהם עצמם העבירו להם את פרטי הלקוחות שלהם) והציגו את "השירות המהפכני שלהם" וטענו שכל מה שאלו מקבלות תמורת תשלום ועוד מצד ג כעת יקבלו בחינם בקלות יותר ובמהירות יותר מהגוף הממשלתי בפיקוח ובסיוע החברה בע"מ שנפתחה. מזווית הראיה שלי כמנהל באחת מחברות הצד ג, ברור לי שהמצב הוא לא לטובתנו, השאלה היא אם יש בכלל טעם להתנגד- האם מבחינה משפטית כל הסיפור הזה עובר? בשורה התחתונה, הגוף הממשלתי פיתח בשנים האחרונות מקצוע\ענף של מקשרים בין לקוחות לבין הגוף עצמו וכרגע הוא מתחרה בהם בעצמו במטרה "לא מוצהרת" לחסל אותם- כאשר השירות שלהם תלוי בו - כלומר יש פה פייט לא הוגן.

זקוקה לעזרה - עניינים משפטיים של בעל הבית

שלום, תהיתי מה לעשות במקרה הבא: אנחנו עוזבים את הדירה שלנו בעוד מספר ימים ותוהים למי למסור את המפתח. לאפוטרופוס של בעל הבית, אשר מונה על ידי צו בית משפט. או לבתו (המעורערת) שמינתה עורך דין מטעמה ודורשת מאיתנו את המפתח. תודה!

תקווה81

New member
כן למע"מ על פי החשבונית אך לא לחוב ??

שלחתי חשבונית לחברה החברה סירבה לשלם את החוב כפי שמצויין בחשבונית במקביל התברר מרואה החשבון שלהם כי החברה שילמה את המע"מ על פי אותה חשבונית אף היא השתמשה בה כהוצאה??? האם בכך לא הודתה החברה בחשבונית??? האם יש מקום להתכחש לסכום החוב כאשר היא מסכימה לשלם המע"מ על פי אותה חשבונית?? איפה ניתן למצוא חוק או פסיקה לעניין זה על מנת לשכנע החברה כי במעשיה הנ"ל היא כבר אישרה החוב על פי החשבונית. כל פיסת מידע תסייע...

sherman77

New member
שאלה בקשר לחוקי אסיפה של עמותה רשומה - דחוף..

שלום רב, בקרוב העמותה שלנו (מלכר, עמותה גדולה, מוכרת ורשומה ברשם העמותות) מתכנסת לאסיפה שנתית, וברצוננו להדיח חלק מחברי הועד וכן חלק מחברי ועדת הביקורת. התעוררו מספר שאלות עקרוניות שלא מצאנו להן תשובה ברורה בלשון החוק (שמנוסח לטעמי בצורה מעורפלת משהו) השאלות שעל הפרק הן: 1. רצינו לדעת מה הקריטריונים לבחירה\הדחה של חבר ועד על פי החוק ? האם יש מינימום קולות שחבר צריך לקבל? האם יש מגבלת מקסימום על מספר חברי הועד המנהל ? 2. האם במהלך האסיפה אפשר לשנות (להגדיל לצורך העניין) את מספר חברי הועד - כך שהחברים שברצוננו להחליף ישארו למורת רוחנו? 3. האם צריך להודיע בצורה כלשהי (רישמית) מראש טרם האסיפה הכללית על כוונה לבצע בחירות במהלך האסיפה, או שאפשר "להפתיע" עם ההצעה במהלך האסיפה ? 4. האם מותר לערוך בחירות בכל שנה , או שהמקסימום הוא פעם ב 4 שנים ? בתודה רבה מראש , ש'

latinos21

New member
שאלה בקשר לחוזה שכירות...

בחוזה השכירות ישנו סעיף האומר שדיירי הבית יכולים לעזוב את הדירה לפני תום הזמן הקצוב בחוזה השכירות בתנאי שיודיעו מראש ובכתב... 1.האם זה מספיק שהוא הודיע דרך שיחה בפלאפון? 2.והאם מותר לו להקליט את השיחה ללא הסכמת צד שני? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה!

pazlevran

New member
עזרה בעניין המרצת פתיחה

שלום, אני אשמח לעזרה בנוגע ניהול המרצת פתיחה אם אני רוצה להעיד אדם אשר אינו המבקש ולא הוגש תצהיר שלו במסגרת הגשת ההמרצה... האם יש לפנות לבית המשפט ולבקש רשות להגיש תצהיר או האם יש דרך להעיד ללא תצהיר ? אודה לכל מי יכול לסייע בעניין

3120

New member
ניהול כספי נאמנות בעיסקת מקרקעין

לצוות האתר שלום רב להלן שאלתי ביצעתי עיסקת מקרקעין שאני הוא המוכר ווהתשלום האחרון שהתקבל בגין הנכס שמכרתי בסך של 60,000 דולר נשאר בנאמנות אצל העו"ד-במשך שנתיים בשוויו השיקלי (שיצג את שני הצדדים בעיסקה) וזאת עד העברת המסמכים הנדרשים לידי הקונה /ב"כ כדי לרשום את הזכויות ע"ש הקונה בלשכת המקרקעין/טאבו נושא שלקח זמן רב מאוד... בגלל בעיות בקבלת אישורי מינהל /עירייה ועדות ועוד שלבסוף היגיע האישור המיוחל בסוף חודש מאי והנכס נרשם כדין על שם הקונה פניתי לעו"ד כדי לקבל את כספי הנאמנות הוא העביר לי את כספי הנאמנות לאחר כשבוע מבקשתי והסכום שהתקבל בש"ח הוא בדיוק/זהה לאותו סכום שאותו שילם הקונה לפני כשנתיים בשקלים. כששאלתי את עו"ד מדוע אין ריבית נצברת על הכסף!!!! הוא מסר לי שבגלל שהריבית כה זניחה אזי הריבית שהתקבלה קוזזה מול עלות הוצאות החשבון השוטף ולכן לא מגיעה לי ריבית כלל זאת לאחר שאני במשך כשנתיים שולח אימלים וטלפונים רבים ושואל היכן מושקע כספי באיזה בנק !!באיזה אפיק !! האם אפיק שיקלי או דולרי!!! מבקש לקבל דפי חשבון כבר שנתיים ותמיד נתקל בסרוב או בהתחמקות אלגנטית... אפילו דף הפקדה ראשוני לא קיבלתי (יש ברשותי רק קבלה של עו"ד על קבלת הכסף מהקונה במועד התשלום) שאלתי מה עלי לעשות??? האם זה תקין ??? האם אני צריך לפנות בתלונה ללשכת עו"ד ??? או שזה הליך נורמלי ותקין!!! כשבדקתי בבנק הפועלים (כי התברר שמשם הועבר הכסף לבסוף) נמסר לי שלמרות שהריביות נמוכות בשנתיים האחרונות הריבית הנהוגה בבנק בממוצע של השנתיים האחרונות במספר תוכניות בריבית דריבית היא של לפחות כ- 1% אודה לתשובתכם עדי

קטי007

New member
שאלה לגבי חוק ההתרדות

שלום הייתי בבית חולים שרופא פצע את בתי ,בקשתי פרטים של הרופא ,ובית החולים הגברת שהאחריאות על תלונות הציבור לא רוצה לימסור לי מידע התחלתי לצלצל לביתה כמה וכמה פעמיים ,ואמרתי לה לעבוד כמו שצריך והיא הגישה תלונה במשטרה על הנ''ל ,כמובן ללא פרטים שהיא מתלונות הציבור וללא פרטים שהרופא פצע את בתי 1] האם היה מותר לי לפי החוק לצלצל לביתה ? 2] האם היה מותר לה בתלונה לא לספר את כל האמת ? 3] יש סעיף שמותר לי צלצל עליה ? 4] ברצוני לתבוע את המתלוננת ,איך עושים זו ? 5] כמה זמן מאז בקשת תיק החקירה מהמשטרה ,המשטרה מחוייבית לתת לי את המדע ?

lola163

New member
תביעה מבית חולים בחו"ל- דחוף!!תודה :)

שלום, לפני שנתיים הייתי בבלגיה בפסטיבל. כתוצאה משתיית אלכוהול איבדתי את הכרתי, נחנקתי, הובהלתי לבית החולים, שם הייתי בתרדמת כיום, טופלתי ע"י הצוות, שהציל את חיי. לאחר יומיים שוחררתי מבית החולים ורציתי לשלם להם על הטיפול. הם סירבו לקחת ממני כסף בכל תוקף. מאחר ואני אדם ישר השארתי אצלהם את פרטי הכתובת שלי ושמי. מאז, כבר שנתיים שאני מקבלת מהם מכתבים עם חשבונות לתשלום כתובים בשפה הפלמית. הסכום עלה מ30 יורו ל2000 יורו. פניתי לחברת הביטוח, הם התחמקו, ביקשו דוחות אישפוז וסירבו להיות המתווכים של ביה"ח. היום קיבלתי מכתב דיי מאיים שאומר שאם לא אשלם את הסכום עד ה17 ליוני, הם יקחו אותי לבית המשפט. שאלתי היא, מה באמת הם יכולים לעשות לי כשהם בבלגיה ואני בישראל? האם באמת לאיום שלהם יש תוקף? מה הייתם מייעצים לי לעשות? אני לא רוצה חלילה להתחמק מהתשלום, אבל גם לא מוכנה לשלם סכום מטורף שכזה כשזה ברור שזה לא היה מחיר הטיפול. אציין שבמהלך טווח השנתיים האלה לא היתי רוב הזמן בארץ..והמכתבים הצטברו ולא היה מי שיטפל בנושא בשבילי. אני חוששת מהאיום שלהם, אבל רוצה גם לדעת איפה אני עומדת. אודה לתגובתכם המהירה והמקצועית בנושא.

Ramus1

New member
אופס

רק אחרי שכתבתי את ההודעה ראיתי בראש העמוד שאין פה ייעוץ משפטי. אשמח אם תפנו אותי לפורום שכן נותן או שתענו בכל זאת....

אני מבינה שהיית מבוטחת

ולכן חברת הביטוח היא עומדת מול בית החולים והיא אמורה לטפל בנושא וכמובן לשלם את החוב המקורי הרי יש לך ביטוח אצלם לא?

אם לא עברו שבע שנים ניתן לתבוע

האם יש לך צילומים מאותצה תקופה? האם את נכה כיום? את צריכה לתבוע את הנהלת להקת המחול וגם תוכלי לקבל גימלה מביטוח לאומי. את צריכה עו"ד הגון שעובד על בסיס אחוזים כפי שנהוג תוכלי לפנות אליי במסר ביי

חוקי הנאמנות נוקשים

וחייבים עו"ד לגלות שקיפות כלפיך. עליך לברר בבנק שם התנהל החשבון כמה רייבת היית צובר על סכום שציינת ולהפנות מכתב לאותו עו"ד חמקן ולסייג את ההמתנה בשבוע בלבד ואז אם לא ישתף פעולה תגישהתביעה בבית משפט לתביעות קטנות ותלונה לאתיקה בלשכת עורכי הדין הם לא יעילים אך עצם המכתב משמש קצת הרתעה לאותו עו"ד. אל תוותר והבנק יכול להמציא לך את דפי החשבון שם תראה את ערך הריבית הנקובה וכמה עלות ניהול החשבון.

למעלה