שאלות...

ofirkamin

New member
שאלה לעוסקים בתחום המשפט

את השאלה הזו העליתי בפורום עורכי דין שכן לאחר שנחשפתי למספר שירותים של טרנזילה והיה מוחשי לי מתמיד, איך אפשר למכור באינטרנט כל דבר, מהר ובקלות: http://cafe.themarker.com/view.php?t=1096884 להפתעתי, הרעיון זכה בעיקר להסתייגויות, מה דעתכם? האם יש שירותים משפטיים שניתן למכור באינטרנט?

talush51

New member
ביטוח פנסיה\מנהלים

שלום רב! נורא אשמח למענה והסבר: אני עובדת במקום עבודה כשנה וחצי ולא הופרשו לי כל תגמול שהוא של ביטוח פנסיה ו\או מנהלים.כרגע חליתי במחלה "טרשת נפוצה", וכמובן הפסדתי בכל הנושא הזה שאני לא מבוטחת כי לא אוכל עכשיו לקבל תגמולים מהפנסיה על אבדן כושר העבודה שלי. חשוב לציין ששיעןורי האחוזים של המחלה הזו הם כ-60% ומעלה. יש אפשרות לתבוע את המעסיק על התקופה בו לא שולמו לי כספי הפנסיה או להציע לו להגיע להסדר אחר? יש מה לעשות בכלל?כרגע אין לי ספק ששום חב' לא תכסה אותי בגין אבדן כושר עבודה בשל המחלה שלי.אבל ביטוח פנסיה כן אוכל לעשות?ולהנות מכספי הפנסיה כן אוכל בגיל הפנסיה כאשר אגיע אליו בע"ה? ויש עוד המון זמן. אודה לכם על תשובתכם ותשומת ההלב.אני נורא בורה בנושאים אלו.... תודה רבה. חשוב לציין שלאחר 13 חוד' שעבדתי במקום עבודתי הנוכחי משכתי את כספי הפוליסה ההונית שהיתה לי ע"י המעסיק הקודם.מדובר בכספים שהצטברו משנת 2003-2005 ולא היה כרוך בתשלום מס .זה יכול לשחק לרעתי כביכול שזו הסיבה שלא עשו לי ביטוח פנסיה?

shir300

New member
שאלה

אני אמנית שרוצה לעבוד מול חנויות בקונסיגנציה. שאלתי היא איך לנסח חוזה עם בעלי חנויות? אילו סעיפים חשוב לכלול בו? תודה רבה

אדם 08

New member
זיכוי במשפט

שלום, לפני חצי שנה נכנס ברכב שנהגתי בו רכב אחר. (אני הייתי בעצירה והוא נכנס בי) . הנהג החליט שהוא רוצה לתבוע אותי ולקבל כל מה שיוכל. אתמול היה המשפט ואני יצאתי זכאי. רציתי לדעת אם עכשיו אני אוכל לקבל פיצויים (שפעם לא שחבתי בכלל לדרוש, אבל עכשיו אחרי שיצאתי זכאי והוכח שהוא אשם) כמו השתתפות עצמית ששלמתי כדי לא להנס לסאגת משפטים, תודה ולילה טוב

Accounter

New member
תביעה

תאורטית, נניח ואני חושש כי הגישו נגדי תביעה : 1. כיצד ניתן לברר זאת באופן וודאי ? (מבלי סתם להמתין) האם יש אתר אינטרנט ו/או מקום כלשהו שבו ניתן להזדהות ולבדוק האם עומדות נגדי תביעות ? 2. האם יש מצבים שבהם עורכים סוג של שימוע בפני שופט (לאנשים פרטיים, לא אישי ציבור), השומע את הראיות וההסברים של שני הצדדים, ומחליט האם יש בכלל בסיס ללכת למשפט, ובמידה ולא, התביעה כלל לא ממשיכה למשפט ? 3. נניח והגישו נגדי תביעה על סך מיליונים, אני שילמתי 200K ש"ח שכ"ט עו"ד (פחות מהירשזון
), במידה והתביעה תדחה, האם מקובל כי השופט יחייב את הצד שתבע אותי, בהוצאות המשפט שלי ? תודה.

2may

New member
עזרה בניסוח - הקדמת דיון

|שלום לכולם, הגשתי תביעה בבית הדין האזורי לעבודה בת"א בגין שימוע שלא כחוק במאי 2009 ונקבע לי דיון מהיר לסוף חודש פברואר 2010 ברצוני להגיש בקשה להקדמת דיון, כיוון שהתאריך מאד רחוק , אני לא יודעת אם העובדים אשר היו אחראים לפיטוריי ימשיכו לעבוד שם, מה שגם שזה יאבד מהאפקטיביות ... איך אני אמורה לנמק את הבקשה ?יש מישהו שיכול לעזור לי לנסח ? תודה 4U|

לוש7

New member
שלום

הייתי באורנג' לפני כמה ימים ורציתי לתת לאבא שלי ייפוי כוח על החשבון שלי, להפתעתי גיליתי שאיכשהו ביום שישי מישהי זרה מיופת כוח על החשבון שלי . אין לי מושג איך דבר כזה קרה, ללא חתימה, ללא אישור. זאת חדירה לפרטיות שלא נדבר על זה שהאישה יכולה לחדור לי לחשבון. (נזק לא נגרם למזלי) השאלה שלי היא האם יש טעם לתבוע? אם לא מהי המלצתכם בנידון?

מיב י

New member
דוח מפוברק על ידי העיריה

שלום, לפני כ-8 חודשים פקח של הסיירת הירוקה תפס אותי מתחת לבית עם הכלב לא קשור, השארתי לו את הפרטים, לאחר חילופי דברים כי רק ירדתי לזבל עם הכלב, והוא אמר לי שאולי הוא יוותר לי על הקנס כי רק ירדתי להוריד את הזבל, בערב של אותו היום מצאתי את הקנס (אז הוא לא ויתר...) מצד שני הוא לא סימן במקום של אופן המסירה שום אפשרות (ישנן 3 אפשרויות - ניתן ביד, נשלח בדואר רשום, או ניתן ביד לאחר שסירב לחתום) ולכן התעלמתי ולא שילמתי. לאחר כמה חודשים קיבלתי מכתב ממשרד עורכי הדין של העיריה בקשה לתשלום הקנס בתוספת פיגורים ודמי טיפול כמובן. שאלתי אותם איך נמסר לי הדו"ח והם השיבו שמהעיריה נמסר להם שסרבתי לקבל אותו ביד (דבר שהיה לא נכון בכלל) ביקשתי מהם לראות העתק של הדו"ח והם שלחו לי איזה העתק מפוקסס מהעיריה (בצורה די מצ'וקמקת) ובה בסעיף של הסירב לקבל מסומן מין סימון לא ברור שכזה. במכיוון שבעותק שביידי אין שום סימון ברור או לא ברור, ניתן להבין כי מישהו במהלך הדרך פיברק את הדו"ח - השאלה היא מה עושים עכשיו? למשרד עורכי הדין לא אמרתי כמובן שיש בידי את הדוח המקורי. אני גם רוצה לציין שמעולם לא סרבתי לשלם דוח (ושילמתי כבר כמה קנסות על הכלב) אבל אם הפקח לא נותן לי דו"ח במקום, לפחות מן הראוי שישלח אותו בדואר רשום ולא סתם יזרוק אותו בתיבת דואר שזאת דרך מסירה לא אמינה בעליל ועוד אחרי יטענו שסירבתי לקבל את הדו"ח תודה

רותי551

New member
שכר טירחה

אם בית משפט פסק תשלום תכוף .הסכום הגיע לידיו הנאמנות של עורך הדין בתוספת שכר טירחה .עורך הדין לקח את הסכום הכולל והוריד מימנו 13% +מעמ+אגרה+הוצאות. אנו קיבלנו בערך 8% פחות מהקרן .יצא שעורך הדין קיבל בערך 20% האם זה חוקי?

תשובה:

אני לא יכול לענות על דבר כזה. אבל אני מציע שתפני לעו"ד שהוא ינסח ו-"יתפור" לך חוזה שיתאים לך.

בהחלט

תכין את האסמכתאות על ההשתפות העצמית ששולמה, הפסד כינון והיעדר תביעות, דו"ח שמאי וחשבוניות תיקון- תיגש לעו"ד עם פסה"ד שהתקבל עכשיו ותגיש תביעה. בהצלחה!

ראשית

פברואר 2010 זה לא הכי רחוק.. בתי המשפט נמצאים בלחץ עצום וזה נחשב סביר, אבל מבינה את רצונך... שנית, לגבי עובדים שעובדים שם כרגע, אם יש לך שמותיהם ופרטיהם ניתן יהיה לזמנם לדיון דרך ביהמ"ש גם אם כבר לא היו שם יותר. בהצלחה!

טוב...

קודם כל לברר את כל הפרטים. מיהי אותה אישה? כיצד ביררו באורנג' את הקשר ביניך לבינה, אם בכלל? האם יש להם הנחיות לגבי יפויי כוח?

תשובה:

במקרה שאתה מציג עולה חשש כבד שבמת מישהו "פיברק" את הדו"ח. ולכן, הייתי מציע לך לפעול בשני מישורים: 1. לנסות ולהביא לידי ביטול הדו"ח. 2. לפנות למבקר המדינה כדי שיחקור הנושא.

qazxcv2

New member
שכר טרחה

היי יש מחלוקת בפסיקה האם לחשב את שכר הטרחה מלמעלה או מלמטה קרי - לפני הכללת שכר הטרחה שנפסק או אחרי. אנחנו למשל מחשבים את ה- 13% מלמטה, כלומר לא גובים 13% על שכר הטרחה שנפסק. הכי הכי חשוב, תרגישו טוב אלון

מיב י

New member
תודה על התשובה

שאלות נוספות... 1. מבקר המדינה הוא הסמכות לפניות של אזרחים מול מועצה מקומית? 2. אם אני אנסה להביא לביטול הדו"ח הרי שאני צריך להודות שיש לי דו"ח ואז זה קצת מוריד מהעוקץ של הטיעון, לא?

תשובה:

1. במקרה הזה כן. 2. בכל מקרה את/ה רוצה לטעון שהדו"ח פוברק לא, אז איך את מתכוונ/ת להגיד שאין לך דו"ח?

2may

New member
המשך

כן אני מודעת לכך שבתי המשפט בלחץ, אבל שווה לי לנסות, לא ? לכן מאיזו סיבה אני אמורה לכתוב להם שברצוני להקדים את הדיון ? כמו שכתבת פברואר מבחינת בית המשפט זה לא כזה רחוק.. אודה לכל מי שיעזור

תשובות

1.למה להילחץ? אם וכאשר תוגש נגדך תביעה, תקבל את מסמכיה בדואר ותחליט כיצד להגיב. 2. לאחר שמוגשת תביעה והנתבע מגיש כתב הגנה, במשפטים אזרחיים נערך דיון ראשון הנקרא "קדם משפט". בדיון זה שומעים את טענות הצדדים בקצרה והשופט יציע כיצד להמשיך, האם כדאי להמשיך את הדיון, להגיע לפשרה/ גישור או כל הצעה אחרת. 3. אם נתבעת והתביעה תדחה, אתה רשאי לבקש החזר הוצאות וכן שכ"ט עו"ד. תלוי בשופט ובסיטואציה, לא תמיד ייענו לבקשתך. זה לא אוטומטי.

למעלה