שאלות . . .

אנחנו 5

New member
מתדלק בתחנת דלק שם לי בנזין במקום סולר האוטו

במוסך עם נזק של אלףאלף חמש מאות ש"לח מה עושים? זה היה בלילה עם שתי תינוקות באוטו ונתקענו באמצע הכביש המהיר האם אפשר לתבוע? לבקש פיצויים?

אשמח לקבל עזרה

לפני שנתיים שכרנו עורך דין שיטפל בכמה בעיות שיש לנו..(בעיות רפואיות רציניות ) העורך דין הנחמד הגיע עם מליון הבטחות שכולן כמובן בשמים.. דיבורים מכאן ועד הודעה חדשה.. וכמובן כגובה הדיבורים כך גם גובה התשלום שהוא לקח..לבנתיים הדיבורים נשארו דיבורים , שאני מתקשרת אליו הוא אומר לי שהוא יחזור אלי במקרה הטוב במקרה הרגיל הוא פשוט מסנן .. את הכסף כמובן הוא ידע לקבל כל חודש כמו שעון.. יש לי הוכחות להבטחות שלא קוימו.. אבל אני לא יודעת בדיוק לאן לפנות בשביל לעשות עם זה משהו.. עצוב לי שעורך דין שאמור לעזור לאנשים עם בעיות שלהם מתעלל בהם ככה מסנן אותם ולא עושה את העבודה שבשבילה משלמים לו הון עליו.. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום שיוכל לעזור לי

קטי007

New member
האם אפשר למצוא רופא לפי מספר רופא

רופא מ.ר.מ עם מספר שלו [שיש לי] השם של החותמת לא נכון [בכול אופן לא קים] איך אפשר למצוא מי הרופא ?? תודה

tzshow

New member
חוזה פאושלי TURN-KEY

הסכם פאושלי נקרא באנגלית TURN-KEY. מה שמעניין אותי הוא הכינוי הנוסף שנותנים לו באנגלית והוא fixed price contract בשימוש בכינוי הזה, למי כאן בדיוק ניתנת הזכות לתקן את המחיר, לקבלן או למזמין ? תודה מראש !

moshe1013

New member
ירושת חנות

ירשתי מדודתי שנפטרה לפני מספר חודשים חנות (עם עוד שני יורשים). חנות זו מושכרת עד סוף השנה. לאחרונה האדם השוכר אמר לנו שיעביר לנו דמי שכירות חודשיים הנמוכים ב- 35% מהמוסכם בשל ניכוי מס במקור (לפי דבריו לדודה היה פטור). מה דעתך? בתודה מראש

goldis1

New member
מה עושים?

שלום אני גר אצל ההורים שלי רשום בתעודת זהות בכתובת שלהם .חברת סלקום שלחה להוצאה לפועל תיק שלי בפיברקה פרטים על דעת עצמה על תשלומים שעליי לשלם ממש באונס שלא תואמים את החוזה שעליו חתמתי בהיותה תאגיד השאלה שלי איך מתמודדים עם המצב הזה מבחינה משפטית והאם הם יכולים לעקל אצל ההורים שלי?

goldis1

New member
פסק דין הצהרתי

אם מישהו יכול לעזור בבקשה איך למלא פסק דין הצהרתי לגבי מטלטלין אני יודה מאוד לפני שאני יסתבך בבקשה

Kosem

New member
אמנת עורכי הדין לגבי פרסום עצמי

שלום רב לכל עורכי הדין והמשפטנים כאן. לאחרונה, רצינו להוביל מייזם אינטרנטי גדול מאוד וחיפשנו משרד גדול בהתאם לעשות זאת עימו. אבל, לאט לאט התברר כי על פי האמנה של עורכי הדין, אסור לעורך דין לפרסם את עצמו והוא מסתכן בשלילת רשיונו. עד פה, הכל טוב ויפה. יש אמנה, כל הכבוד, מקובל. הנקודה אומרת, שלאחר חיפוש מעמיק בגוגל אחר המשרד המבוקש, ראיתי עשרות (אם לא מאות) פרסומות של משרדי עורכי דין ועורכי דין עצמאיים בפרט. הדבר גם כלל את הגברת (שכחתי את שמה) של זכויות רפואיות שאני רואה את התמונה שלה כבר על בסיס קבוע בפרסום שלטי חוצות, וגם על "ברמדיקס", "זכותי" וכו'.... עכשיו יש לי מספר שאלות אליכם: 1. איך בדיוק משרדי עורכי דין קטנים מפרסמים למרות שאסור ? 2. איך ברמדיקס \ זכותי \ נפגעת \ מימוש זכויות רפואיות -> הצליחו (ובענק אם יורשה לי לאמר) אם לכאורה אסור להם לפרסם.. הרי גודל החשיפה שלהם היא פשוט ענקית, בערך כמו המייזם שרצינו להרים, ומישהו היה חייב לעלות עליהם (או להחשף עליהם) ולהבין שהם בעצם עוברים על האמנה. אז.... לא מסתדר לי העניין. לאחר שנכנסתי לשלושת הגדולות בענף, רק אחת מהן רשמה בצורה הכי יפה: "לא ניתן ייעוץ או ייצוג משפטי" או משהו באיזור במטרה להמנע כבייכול ממעבר על החוק.... שמישהו פה יסביר לי, איך הם עקפו את העניין, או מהי הקומבינה שהם עשו מאחורי הדבר. והאם באמת יש סיכוי להקים מייזם מתחרה להם או שמראש חבל על הנסיונות. בסה"כ יש לנו רקע מוכח ותוכנית עסקית קיימת. השאלה היא אם אנחנו בתחום הנכון, או שעלינו לחפש תחום אחר? (ובעלי מקצוע אחרים בהתאם) אשמח לקבל איזה שיעור יפה על כל הסיפור.

martines

New member
הסכם ממון לידועים בציבור

אבי הגרוש הכיר בת זוג, והיה רוצה לדעת איך נראה הסכם ממון לידועים בציבור היכן אפשר למצא מסמך הסכם ממון ,משהו סטנדרטי, או סתם דוגמא ?

ItS always LoVe

New member
אי אפשר להשיג את מרכז מידע של בתי המשפט?

אני כבר יומיים על הטלפון כל הזמן תפוס אני מבינה שיש לחץ של אחרי החג אבל קצת פרופורציות יש לי דיון בימים הקרובים ואני רוצה לקבל מידע מדויק, יום שעה איפה ... יש מספר נוסף שאפשר לברר?

שאלה לכל המבינים!!!!!!

שלום, אני נער בן 15, ביום אחד שהלכתי לרכבת והכנסתי את התיק לשיקוף נצאה בו סכין לא חוקית, לא ידעתי שהסכין שם ולא הייתה לי כל כוונה להשתמש בה, הזמינו לי לשם משטרה ועיקבו אותי לחקירה, תשאלו אותי ואז שוחררתי רק עם עזהרה משום שאין לי כל עבר פלילי. המקרה קרה לפני חודשים והיום קיבלתי בדואר הזמנה לקצין מבחן. השאלה שלי היא מה בעצם עושים אצל קצין מבחן והם אני באמת חייב ללכת? האם יש משו שאפשר לעשות כדי לא ללכת עליו? (מבלי לעשות משהו לא חוקי)

cincin

New member
פצוי כספי לגבי כלב

המקרה- כלב משוחרר נשך כלב, בעלי הכלב הנושך שילמו עבור הטיפול, לאחר כמה חודשים המקרה חזר על עצמו , אולם הפעם הכלב המשוחרר נשך גם את הבעלים והכלב הנשוך ,למרות טיפול וטרינרי מת למחרת , איזה סכום ניתן לבקש כפיצוי ? יש מישהוא מהמשפחה שחושב שניתן לדרוש גם 150,000 , בתודה

שלום,התייעצות,רכשתי לפני שנה לעסק אשר

בבעלותי ובבעלות אישתי קופה רושמת,קנינו את הקופה ממישהו שאנחנו עבדנו איתו קודם והקופה שייכת לחברה מוכרת,לקסיו, כשקנינו אותה קנינו עם חיבור לכרטיסי אשראי שנמצא על הקופה ובעצם חלק אינטגרלי מהקופה, פה מתחילה הבעיה, לאחרונה מכרנו את העסק ומכרנו איתו את הקופה,הקופה נקנתה על-ידנו בדיוק לפני שנה ושילמנו עליה 5500 ש"ח,כשרצינו למכור אותה מסתבר שכדי לחבר אותה לכרטיסי אשראי צריךלעשות שינוי שם כי המח שלה מתוכנת לפי השם שלנו וכדי לשנות שם צריך לשלם 1650 ש"ח לפני מע"מ,אמרתי לו אבל אני מעונין לתת לו את הזכות ששילמתי עליה כסף ואז הוא אמר לי שאי אפשר רק אני יכול להשתמש בזכות לסלוק כרטיסי אשראי ושאני לא יכול להעביר את הזכות הזו לאף אחד,אפילו לא לעצמי, כשקניתי את הקופה שילמתי לו את המחיר והוא כמובן לא ציין בפני שיש מיגבלה שכזו כי אז יתכן ואף סביר שלא הייתי קונה את הקופה הזו אלא קופה אחרת,הרי לא יתכן שאני יקנה מוצר,יקר, שאין באפשרותי למכור אח"כ במחיר סביר,לא עזרו לי כל הויכוחים איתו,הוא אומר שככה זה וזהו,דיברתי גם עם היבואן וניסיתי לסביר לו שהוא לא יכול למכור לי מוצר/שרות בלי שאני אח"כ יכול למכור אותו ועוד לא להגיד לי את זה קודם שזה ככה. האם לדעתכם זה הגיוני? זה חוקי? זה כמו שאני אקנה מחברת פלאפונים מכשיר פלאפון בלי אפשרות למכור אותו לעולם,זה הגיוני? מה ניתן לעשות?

Acct

New member
משרדי יחסי ציבור לעורכי דין

שלום, איפה ניתן לקבל מידע אודות משרדי יחסי ציבור מובילים העוסקים/המתמחים במשרדי עורכי דין? תודה!

תשובה:

זו בהחלט עילה לתביעה, ויש על כך תקדימים. בכל מקרה עליך לשים לב לנקודות הבאות: 1. המילה שלך כי הוא זה שתדלק + הוא בטח שאל אותך מה לשים - ועליך להוכיח את זה 2. רשלנות שלך - האם בדקת מה הוא שם? האם הסברת לו מה לשים? 3. חובת הקטנת הנזק - מדוע לא עצרת בצד או כבר בתחנת הדלק ורוקנת מיכל הדלק? אלו נקודות שהשופט/ת קרוב לוודאי שישאל.

nb666

New member
לדעתי אפשר צריך להיות ארגון או התאחדות

של הרופאים חפשי בגוגל

MontBlanc

New member
,תשובה

אכן ניתן לעשות את הנ"ל אך עצה קטנה זה להוציא פסק דין הצהרתי שהדברים בדירה הם של ההורים ולא שלך לחלופין מהר לגשת להוצאה לפועל ולהגיש התנגדות לתיק ההוצל"פ או לנסות להגיע לפשרה עם משרד עו"ד בנוסף לפני פתיחת תיק הוצל"פ אתה אמור לקבל אזהרה מלשכת ההוצל"פ

הייבי

New member
איך הם עקפו אני לא יודעת

רק כדי להסדיר עבורכם את המושגים, לא מדובר באמנה של עורכי דין אלא מדובר בכללים של לשכת עורכי הדין, שהם למעשה החוקים שהלשכה מחוקקת מכוח סמכותה להסדיר את פעילות עורכי הדין. עבירה על כללי הפרסומת היא עבירה משמעתית ועשויה לגרור עמידה לדין משמעתי בלשכה (שהוא הליך משפטי שניתן לגזור בו מגוון עונשים לרבות קנסות כספיים, השעייה והוצאה מהלשכה). בכל מקרה, כללי הפרסומת חלים רק על עו"ד ככה שאין בעיה לגופים כמו "נפגעתי" וכדומה לפרסם, הבעיה שלהם היא שאסור להם לתת שירותים משפטיים לפונים ואסור לעו"ד לשתף עימם פעולה. איך הם עקפו את זה- מעבר לידע שלי...

MontBlanc

New member
תשובה

בקרעאה מהירה אני יכול להמליץ לך לשלוח מכתב ממשרד עו"ד ואם זה לא עוזר אז להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בעלות נמוכה ללא צורך בעו"ד, אך שים לב בתביעות קטנות רק עוסק מורשה יכול לתבוע, חברה בע"מ לא יכולה לתבוע.

תודה על התשובה,למה חברה בע"מ לא יכולה

לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות? אגב, היא יכולה להיתבע בבית משפט לתביעות קטנות? נשמע קצת מוזר. אז אם אני לא יכול בבית משפט לתביעות קטנות,היכן אני כן יכול לתבוע אותו? אותם?

למעלה