שלום,התייעצות,רכשתי לפני שנה לעסק אשר
בבעלותי ובבעלות אישתי קופה רושמת,קנינו את הקופה ממישהו שאנחנו עבדנו איתו קודם והקופה שייכת לחברה מוכרת,לקסיו, כשקנינו אותה קנינו עם חיבור לכרטיסי אשראי שנמצא על הקופה ובעצם חלק אינטגרלי מהקופה, פה מתחילה הבעיה, לאחרונה מכרנו את העסק ומכרנו איתו את הקופה,הקופה נקנתה על-ידנו בדיוק לפני שנה ושילמנו עליה 5500 ש"ח,כשרצינו למכור אותה מסתבר שכדי לחבר אותה לכרטיסי אשראי צריךלעשות שינוי שם כי המח שלה מתוכנת לפי השם שלנו וכדי לשנות שם צריך לשלם 1650 ש"ח לפני מע"מ,אמרתי לו אבל אני מעונין לתת לו את הזכות ששילמתי עליה כסף ואז הוא אמר לי שאי אפשר רק אני יכול להשתמש בזכות לסלוק כרטיסי אשראי ושאני לא יכול להעביר את הזכות הזו לאף אחד,אפילו לא לעצמי, כשקניתי את הקופה שילמתי לו את המחיר והוא כמובן לא ציין בפני שיש מיגבלה שכזו כי אז יתכן ואף סביר שלא הייתי קונה את הקופה הזו אלא קופה אחרת,הרי לא יתכן שאני יקנה מוצר,יקר, שאין באפשרותי למכור אח"כ במחיר סביר,לא עזרו לי כל הויכוחים איתו,הוא אומר שככה זה וזהו,דיברתי גם עם היבואן וניסיתי לסביר לו שהוא לא יכול למכור לי מוצר/שרות בלי שאני אח"כ יכול למכור אותו ועוד לא להגיד לי את זה קודם שזה ככה. האם לדעתכם זה הגיוני? זה חוקי? זה כמו שאני אקנה מחברת פלאפונים מכשיר פלאפון בלי אפשרות למכור אותו לעולם,זה הגיוני? מה ניתן לעשות?