שאלות...

דיגית

New member
שאלה דחופה: האם לפי החוק מותר להרעיש בין 2-4

בצהרים, כמובן? השכנים מעליי התחילו לשפץ, והעובדים שם עובדים ומרכעישים גם בין 2 - 4 בצהרים. שאלתי היא האם יש חוק שאוסר זאת? או שזהו רק נוהג?
מראש על תשובה מהירה,

newJvm

New member
ערעור על גובה היטל השבחה.

העיריה הטילה על מגרש מסויים היטל השבחה בגובה שממש גובל בשערוריה. למי אני פונה על מנת לערער על גובה ההיטל? אני חשבתי לתומי שעו"ד המתמחה בתחום הוא הכתובת אולם להפתעתי האדריכל של הפרוייקט טוען שאנו זקוקים לשמאי. אשמח להכוונה בנושא.

אסטטיקה

New member
דירה חדשה מקבלן

לפני כשבועיים קיבלתי מפתח לדירה חדשה. החדרים בדירה מרוצפים ללא פאנלים. המנהל על הבניה באתר טוען כי אין הוא אמור לרצף לנו פאנלים מהסיבה שבקשנו הנמכה של פרקט. הדבר נכון אך בדירה אין כלל הנמכה של פרקט (הוא טוען שיש). האם חוקית כשמבקשים הנמכה אין הקבלן אמור לרצף פאנלים? במידה ואין הנמכה האם הוא כן אמור לרצף? המנהל אמר שיבוא לקראתנו. נקנה מרצפות והוא ישה לנו טובה יחתוך אותן וירצף על חשבונו. מה עליי לעשות?

dogli3

New member
מחפש עורך דין לתביעת נזיקין או תביעה ייצוגית

שלום, הקייס הוא כזה: רכשתי תוסף תזונה שמיוצר בחו"ל. על התוסף המקורי שמו תווית עם רכיבים בעברית. הורדתי את המדבקה בעברית וגיליתי שיש עוד מרכיבים (על האריזה המקורית באנגלית) שלא רשומים ברכיבים בעברית , כגון - סרטנים, שרימפס, כריש ועוד. בתור אחר שאלרגי לדברים האלו ושומר כשרות אני מעוניין לתבוע את החברה על העלמת מידע חיוני מהצרכן. האם יש כאן קייס? אם הייתי אצל הרופא עקב כך? אם כן, אשמח אם עורך דין ייצור עימי קשר וייצג אותי בתיק תמורת אחוזים. טלפון: 052-7726494 נדב תודה

SPARK3

New member
מכתב התראה מעורך דין

שלום, לפני כימעט כשנה הייתי במערכת יחסים תוכדי מערכת היחסים שלי בן זוגי ניקלע לאיזה חוב גדול בבנק ואני לקחתי הלוואה מהבנק שלי על סך 6000 ש"ח והבאתי לו במזומן סיכמנו שכל חודש ישלם לי 380 ש"ח במשך שנתיים (כמו שלקחתי את ההלוואנ מהבנק) עד לכיסוי ה6000 ש"ח. לאחר חודשיים אחר כך ניפרדנו. וכל חודש הייתי אמור לעבור סרט איתו כדי שימשיך לשלם לי עד לכיסוי החוב. הוא שילם לי עד חצי שנה אחרי הפרידה ומאז מתחמק ולא מגיב ולא עונה. פעם אחת הצלחתי לדבר איתי והוא אמר שאין לו מאיפה להביא לי ואין להורים שלו גם. אני יודע שההורים שלו גרים בבית יפה יפה בדימונה לא חסר להם והחוב עומד על 3.500 כמחצית מהחוב הכללי ומאז הוא לא ישלם לי . לשאלתי, האם אני יכול לפנות לעורך דין ש"ימציא" לי מכתב שמתריאה שבמידה ולא ישלם לי את החוב שנותר או ימשיך להשלים את התשלומים שלא שילם עדיין ולא יועבר הטיפול מבית משפט לתביעות קטנות? אני לא באמת רוצה להגיע לבית משפט עם זה . אני רק יודע שאם הוא יקבל מכתב כזה לבית שלו ולהוריו הם ינערו אותו ואני אקבל את הכסף. השאלה אם יש כזה דבר לשלם לעורך דין שירשום מכתב שכזה מבלי להמשיך הלאה. יש לציין שיש לי הקלטה שלו מודה שהוא מחוייב להחזיר לי 380 ש"ח כל חודש במשך שנתיים על סך 6000 ש"ח. לצערי לא רשמתי הסכם\חוזה =\ תודה לעונים :)

buttercup4

New member
תביעה קטנה - עזרתכם בבקשה / או עצה טובה...

אהלן חברים, מקווה שתוכלו לייעץ לי לפני שאני מתחילה בפרוצדורה. לפני כמה שנים טובות נרשמתי למערכת הדיוור של האוניברסיטה הפתוחה מכיוון שהתעניינתי בלימודים וביקשתי שישלחו אלי קטלוגים. מאז עברו שנים, למדתי במקום בכלל במקום אחר - אך הקטלוגים, לרבות קטלוגים שבכלל לא ביקשתי (מידע פרסומי וכדומה) - המשיכו להגיע. פניתי לאוניברסיטה כמה וכמה פעמים וביקשתי שיסירו אותי מהתפוצה - כל תפוצה - אך הקטלוגים המשיכו להגיע. בפברואר האחרון התקשרתי שוב, וממש איימתי בתביעה. נציגות שדיברו איתי טענו שבכלל הייתי צריכה לפנות בכתב ולבקש במפורש "הקפאת שירותי למידה". כתבתי, ביקשתי במפורש והתנסחתי כך שלא הותרתי שום מקום לספק - אני לא רוצה לקבל מכם כ-ל-ו-ם בדואר. קיבלתי מייל אישי (לא אוטומטי) שמציין כי הפנייה התקבלה ומועברת למחלקה הספציפית. יומיים אחרי קיבלתי טלפון ונאמר לי שהסירו את כל פרטיי. ואכן, מאז - היה שקט. עד ליום חמישי האחרון, כשקיבלתי קטלוג.... אני רוצה לתבוע את האוניברסיטה הפתוחה. יש לי את השמות של הנציגות שדיברו איתי, את האימיילים בנושא וכו'. מבחינתי שבית המשפט גם ייקבע את גובה הפיצויים, שכן זה עניין עקרוני ופחות כלכלי. האם אני יכולה לעשות זאת? האם חוק דואר זבל מדבר על בעיות מסוג זה? קראתי אותו ואת התיקון שלו, אבל אני מודה שהשפה היתה לי קצת לא ברורה (אולי אני צריכה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה... P:) עזרתכם בבקשה!!! תבורכו, נורית

tinkerbel2807

New member
שאלה לגבי אי תשלום ביטוח מנהלים

שלום רב המעסיק הקודם עשה לי ביטוח מנהלים. במשך 3 חודשים הופרשו מהמשכורת שלי 170 ש"ח כל חודש. סה"כ אמור היה להצטבר 510 שח. כאשר עזבתי את מקום העבודה הפסקתי גם את הביטוח הזה. עכשיו קיבלתי דוח רבעוני מהכשרת היישוב שהסכום שיש לי אצלהם הוא במינוס 286 שח. כאשר התקשרתי להכשרת היישוב נאמר לי שזאת טעות ואף פעם לא הופקד להם שום כסף לא מהצד שלי ולא מהצד של המעסיק. כרגע אין להם שום כסף שלי. אני רואה בפרוש בתלושי המשכורת סכום של 170 שח שהופרש להכשרת היישוב. איפה 510 שח שהקדתי? האם אני צריכה ללכת לסוכן שעשה לי את הביטוח? האם אני צריכה ללכת למעסיק או אולי לפנות לעו"ד? מה עלי לעשות? עיזרו לי בבקשה. תודה מראש

BashtaY

New member
שלום חברים. שאלה בעניין עבודה

אמא שלי מטפלת בגן ילדים, היום המנהלת הודיעה לה ששנה הבאה הם מורידים לה את התשלום על הנסיעות מ30 ל20 בטענה שמותר להם. אמא שלי כרגע מתפרנסת מ23 שקל לשעה וחצי משרה. האם מותר להם לבצע את הקיזוז הזה באמת? לצורך העניין אנחנו גרים ברמלה והמקום עבודה נמצא בגדרה מרחק של כערך 30 ק''מ לכל כיוון , מבירור נסיעה באוטובוסים עולה 50 שקל, אמא שלי נוסעת ברכב פרטי. היא התחילה שם במשרה מלאה ושלמו בתחילה 35 שקל נסיעות וזה ירד לחצי משרה ו30 שקל נסיעות ועכשיו רוצים עוד יותר להוריד את הנסיעות.. אנחנו די אובדי עצות ואני אשמח למעט יעוץ...

IWRIS

New member
הגדרת פיגוע טרור

שלום, אני חושבת לעשות עבודה בנושא שבמסגרתו נשאלת השאלה של הגדרת פעולת טרור. רציתי לדעת היכן יש הגדרה בחוק למושג של פעולת טרור/פעולת איבה. בחוק של פיצוי נפגעי פעולות איבה מוזכרות פגיעות מצבא של מדינה עוינת וארגון טרור. אך מה קורה כשהמחבל אינו שיך לארגון טרור, כמו בפיגועי הדריסה בירושלים? על מה המשפט נסמך כשהוא מפצה את הנפגעים? בנוסף- הנושא המרכזי בעבודה שלי: הגדרת אונס על רקע לאומני כפיגוע טרור. למשל: האונס הקבותי בצפון של צעירה כנקמה על עופרת יצוקה בידי צעירים ערבים (חיפוש קצר ב-google יעלה את הכתבה). הרי מדובר במעשה אלימות לכל דבר, המניע הוא לאומני. מה המצב המשפטי בנוגע להגדרת מעשה זה כפיגוע טרור? האם הנאנסת תוכל לקבל פיצוי מהמדינה? במקרה שאונס לא עונה על ההגדרה, אני מעוניינת להתמקד בשאלת מדיניות, האם ניתן והאם ראוי להכניס זאת להגדרה. האם יש הגדרה כללית לפעולת טרור בחוק כללי כלשהו, או שרק במסגרת חוקים ספציפיים (הגדרה בחוק העונשין, בחוק התמלוגים לנפגעי פעולות איבה וכדומה)? מהן ההשלכות מבחינת האנס, אם יוגדר כמחבל? אני כרגע ממש בהתחלה ומחיפוש ראשוני שעשיתי אין בכלל מקורות שעוסקים ישירות בשאלה ששאלתי. האם תוכלו להפנות אותי לחומרים בנושא זה או נושא קרוב לכך? תודה מראש!

oreninio

New member
ביטול טיסה סוכן נסיעות או חברת תעופה ?

יום לפני חזרתי ארצה קיבלתי הודעת SMS מסוכנות הנסיעות כי טיסת הקונקשין בוטלה חד צדדית עי חברת התעופה (אתיופיאן איירליינס) ואצטרך לבלות לילה ביעד (מדינה אפריקאית - ללא חיסונים ובתנאים גרועים) כל נסיונותיי לקבל טיסה חליפית עלו בתוהו והשאירו אותי חסר אונים. לטענת חברת התעופה היה ידוע העניין מבעוד מועד למרות שהם אישרו באותו בוקר את הטיסה, כמו גם סוכנות הנסיעות שמכרה לי ביודעין את תאריך החזרה. בין הנוסעים חזרה היו כאלה שידעו שאין טיסה חזרה והיו כאלה שקיבלו הודעה 5 ימים לפני הביטול בקיצור הבלאגן חגג. על מנת לדעת איך לגשת לטפל בפיצוי האם אני תובע את סוכנות הנסיעות (שטוענת שזו חברת התעופה) או מול המשרד בישראל של חברת התעופה. תודות. אורן

שלום רב. שאלה

השאלה שלי נוגעת לעניין זכויות יוצרים. אני יצרתי סדרה ואני כותב אותה כבר כמה שנים טובות. בקרוב אני עומד לצאת איתה לשוק. מה עליי לעשות כדי שזכויות היוצרים יהיו שלי? תודה

shely28

New member
סיוע לנושא התקנת מעבה בחזית בניין מגורים

לום רב, ברצוני למזג את דירתי כאשר את המעבה אני רוצה להתקין על קיר חיצוני של הבניין בחזית. _(מדובר בבניין בן כ- 20 שנה ואין בבניין מקום מיוחד אשר מיועד למזגנים). עד כה הדיירם בבניין לא עשו זאת וכן חלקם מתנגדים לכך. התייעצתי עם עורך דין בנושא זה - קיבלתי פסק דין של מקרה זהה אשר בו מדובר על כך כי מזגן הוא מצרך חיוני בארץ בשל תנאי מזג האוויר הכבדים, לכן אין איסור על הדייר לעשות זאת. רציתי לקבל חיזוק למה שכתבתי במידה והדבר אכן נכון. תודה מראש על עזרתכם, שלי

מחפשת עורך דין פלילי טוב מאיזור חיפה.

אני אורחת בפורום זה אך אני זקוקה לעזרתכם. לפתע ביום בהיר הסתבר לי שאני זקוקה לשירותיו של עורך דין פלילי. אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על אחד כזה. במהירות האפשרית.

Yulinda18

New member
מתלבטת ומיואשת

שלום לחברי הפורום הנכבד, אני בוגרת המכללה למנהל, הוסמכתי ב-2008 וכנראה שהחלטות שקיבלתי ואירועים ונסיבות שלא היה לי שליטה עליהם הובילו אותי לאן שאני עכשיו... בתואר רוב הקורסים שלי עסקו במשב"ל (זה מה שעניין אותי באותה תקופה), ובבחירת ההתמחות חשבתי שתחומים שקרובים לליטיגציה לא יתאימו לי והעדפתי תחום כמו ניירות ערך. התקבלתי למשרד נישתי בתחום זה, ובמהלך ההתמחות יצא לי לעסוק מעט מאד בכתיבה כתבי בי דין (למרות שאחת הסיבות שהגעתי למקצוע היא אהבה לכתיבה). במהלך ההתמחות הבנתי שטעיתי ואני אכן מעוניינת כן בליטיגציה ושתחומים אחרים גם יותר מעניינים אותי. אחרי הבחינות היה לי מאד קשה בראיונות עצמם (קושי שגם נתקלתי בו בקבלה להתמחות, יש לי בעית קשב ולקות למידה וכנראה יש משהו במה שעובר בריאיון). לא הייתה לי בעיה לקבל ראיונות, אבל נכשלתי בשלב הראיון. אני אומנם בוגרת מכללה אבל יש לי שליטה מעולה בשפות זרות (אנגלית וגרמנית) וניסיון בעבודה משפטית באנגלית (מההתמחות). בינתיים כשראיתי שאני לא מצליחה התחלתי עם עבודות אחרות שאינן קשורות למקצוע (כי את הכסף הייתי צריכה)- בעיקר תרגום וכתיבה בהן עבדתי גם בתואר.במקביל גם הצלחתי למצוא עבודה בבדיקת מבחנים בתחום שלא עסקתי בו כלל אצל מרצה מסוימת והיא אומנם מאד מרוצה ממני, ואני עושה לה גם עבודה פרקטית בתחום הספציפי שהיא מתמחה בו (משפחה). העניין הוא שאני אומנם צוברת ניסיון כלשהו, אבל התחום לא מעניין אותי. אני כן יודעת מה מעניין אותי וזה פלילי ו/או רשלנות רפואית. העניין הוא שלא התמחתי בתחום (פלילי עוד עשיתי ועדות משמעת אבל רשלנות רפואית ממש לא). אני מתלבטת מאד לגבי ההמשך האם לעזוב לחלוטין את התחום המשפטי (החלטה שקשה לי איתה כי לא ממש התנסתי) הפרקטי כרגע וללכת ללמוד תואר שני שאני לא בטוחה שיקנה לי משהו בפרקטיקה, או לעשות בכלל תואר ברפואת חירום (פרמדיק) בתקווה שזה אולי יקנה לי משהו מאוחר יותר ברשלנות רפואית אשמח לעיצה

פריגת

New member
משכון דירה

בקר טוב לעו"ד עופר רשו, ברצוני לברר האם יש סיכוי לערער דרך עו"ד שמתמחה כמובן בתחום הפלילי, על הסכם חתום שנעשה ע"י איש נוכל ולא ישר, שריצה 9 שנות מאסר בכלא- על רצח, לבין איש תמים, שבאם לא יוחזר חוב של 370 אלף ש"ח של האדם הנוכל , אז תמושכן דירתו של אדם Y.(ששווה מילון ש"ח)? + קנסות מאוד גבוהים. האם יש אפשרות ערעור על חוזה כזה דרך עו"ד? כעת, סכום ההלוואה לא הוחזר, והדירה של אדם Y מושכנה, והועברה לשם של מישהו אחר,כפי שסוכם ונחתם על ידי 2 הצדדים. מדובר באדם נוכל שהחתים איש שלא הבין הרבה על מה הוא חותם, וכעת הדירה שלו הועברה לשם של מישהו אחר בטאבו, האם אפשר לשכור עו"ד פלילי שיוכל להשיג מצב בו אדם Y יוכל לשלם רק את קרן החוב, ולא לתת את כל דירתו,+הקנסות, למרות שחתם על כך? מדובר באנשים שקשורים לשוק האפור, לכן ציינתי את שאלתי בתחום המשפט השלילי. אודה מראש לכל תגובה בנידון.

dogli3

New member
לפי מיטב ידיעתי זה חוק

הם רוצים לסיים כמה שיותר מהר ולא שמים עליך ועל שאר השכנים. תבקשו פעם אחת ואם לא הולך חובת המשטרה לטפל.

כדאי לך לנסות להתמחות אצל

עו"ד בתחום הרשלנות הרפואית וכך תחושי אם התחום מעניין אותך בכלל עובדה שתקל עליך לקבל החלטה

בדרך כלל תשלום נסיעות

רלוונטי למרחק. ולא להיקף המשרה אולי בעבודה רוצים לקזז לה כיוון שירדה לחצי משרה. שאלתי: האם לא עדיף לקחת אוטובוס ואז יהיהו חייבים לשלם בדיוק את הסכום? רכב פרטי=דלק בלאי וכו'. יש מספר גופים כגון נעמת שי"ל\שירות לאזרח שם תוכלו לברר בתחום העובדה מה חבות המעסיק לגבי תשלום הוצאות נסיעה. למיטב ידיעתי חייבים לשלם את עלות הנסיעה באוטובוס . לאחר שאימך תברר שהנטיה להוריד בנסיעות אינה חוקית היא תוכל להגיד למעסיקה שהיא מתנגדת להורדה זו כי היא אינה חוקית זה ירתיע. ושוב אני חוזרת על רעיון האוטובוס הוא נהדר בעיני..

למעלה