שואלים שאלות

dunga3

New member
קניה פברואר

הייתי קניה בפברואר באזור למו אם מישהוא מכיר,זהו ארכיפלג של איים,אפילו שזו פעם ראשונה בשבילי באפריקה השחורה בחרתי לא להגיע לספרי אלא למשהוא יותר קרוב לים לאנשים ולא מתוכנן ,אני חייב להגיד שהמגע עם הטבע ופשטות החיים עשה לי משהו, טיילתי כשבועיים בין האיים בסירת עץ שניקראת דאו עם צוות של דייגים ועוד חבר שהגיע איתי מהארץ, ההכרות עם הצוות עם החיים שלהם ואזור המחייה שלהם לימד אותי המון וגרם לי ללמוד גם על עצמי,אני מקווה שבפורום הזה אוכל לקרוא גם על חוויות מקומיות מזוית של מישהוא שגר שם שזה הרבה יותר ממשהוא שרק טייל מבחינתי זה הרבה יותר מעניין מסיפורי כלוב הזהב(לא שאני מזלזל בזה)אפריקה ריתקה אותי ואשמח אם תשתפו בחוויות.יופי של מקום
 

טליי2

New member
גינאה המשוונית

שלום לכולם! אני קיבלתי הצעת עבודה בגינאה המשוונית והיתי רוצה לקבל קצת פרטים על המקום האם יש מישהו שגר שם או היה שם? האם זה מקום בטוח לגור בו ?וכל טיפ שיש לכם אשמח לתגובות!!!!
 
שלום לכם!

הי, אני מחפשת חברות תיירות טובות, עם מחירים זולים לטיסות לדרום אפריקה, מישהו יכול להמליץ? אני מצרפת שלושה לינקים של מועמדים פטאנציאלים להיות חברות התיירות שלי, חי חי.
 

avsilaster

New member
סליחה על השאלה.

אבל במה עוסקת הצעת העבודה בגיאנה? סתם לידע אישי. יש הסבר על גינאה בויקפדיה וקצת תמונות שם- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%94_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA
 

schnappi1

New member
שלום! ג'אמבו!../images/Emo9.gif

שלום לכולם! מזל"ט על הפורום! אני הייתי באפריל האחרון בספארי בטנזניה (מדינה שאני בטוח אחזור אליה), שכלל יום אחד בדאר א סאלאם, במסגרת עבודה של אבא שלי. את היום הזה אני זוכר כחוויה הכי חזקה שהייתה לי מאפריקה מכיוון שראיתי את הפערים הענקיים בין החיים של המקומיים שחיים בעוני עמוק, לעומת הלבנים והשחורים העשירים שחיים שם באחוזות שלא מביישות אפילו את בוורלי הילס (אני אומר מנסיון...). עכשיו לעניין, ראיתי שטנזניה היא מדינה גדולה מאוד ויש בה מקום לפיתוח גדול מאוד, אז תיארתי לעצמי שגרים בה ישראלים, מה גם שראיתי המון תיירים ישראלים שם, אז רציתי לשאול את הישראלים שגרים בטנזניה שנמצאים בפורום הזה איך החיים שם ואיך המצב של המדינה מבחינה פוליטית וכלכלית? והאם הם רואים את עצמם משתקעים שם?
 
בטנזניה אין המון ישראלים.

יש מספר מועט מאוד בדאר- משהו כמו 20 (כולל ילדים) ויש עוד מספר דומה בארושה. הישראלים פה עובדים בתקשורת, בניה, פירסום, השקייה ועוד. על החיים פה כבר כתבתי בהודעות קודמות. סה"כ החיים נוחים מאוד. המדינה היא מדינה מתפתחת- מדינת עולם שלישי וככזו יש לה את החסרונות שלה. אנחנו אישית לא חושבים להשתקע פה. אנחנו בקרוב מסיימים את שליחותינו וחוזרים לארץ. אני לא מכירה ישראלים שהחליטו לחיות פה כל חייהם. רובם מגיעים לפה לתקופה כזו או אחרת וחוזרים ארצה. מזדהה איתך עם התחושות החזקות שדאר מעוררת. הבדלי המעמדות פה היסטריים. לוקח המון זמן להתרגל לעוני העצום פה. קורע את הלב...
 
שלום. יש מישהו שעבד פעם בקידוחי נפט?

אשמח אם מישהו יעזור לי בנושא. תודה.
 

לילית462

New member
אתה יכול להיות יותר ספציפי בשאלה

אנחנו מתעסקים בנפט/דלק/אנרגיה, אמנם לא בקידוח. אבל חברים טובים שלנו כאן מתעסקים בקידוח נפט, מה השאלות, אנסה לעזור, ואם לא אדע אשאל את בעלי או את השכנים שלי
 
בוודאי.

ואו נראה לי שעליתי על אוצר. אני מתל-אביב, אין לך מושג כמה קשה למצוא איזושהי אינפורמציה בנושא. אני מחפש בנרות דרכים להגיע לעבוד בקידוחי נפט או גז, לאו דווקא קידוחים (במקצועי אני טבח), אבל בפרופיל האנרגיה כי השמועות שיש בארץ הם שהרבה ישראלים דוהרים לעבודות הנפט בגלל השכר הגבוע( לפחות 300$ ליום עבודה). הבעיה היא שאלו רק שמועות וכתבות שאין בהם שום דבר שמדבר על דרכים להגיע אליהם או על חברות השמה שאולי עוזרות. השעלה היא מה ראשית כל אני אמור לעשות? איך אני אמור להציע את עצמי לחברה, במילים אחרות, אך אני יכול ליצור קשר עם החברה? האם אני אמור לנסוע למדינה בה נמצאת החברה, או שאני יכול לעשות את כל הסידורים דרך הרשת? איזה ניירת אני צריך שתהייה לי (ויזה,גרין קארט) בשביל לעבוד? כנראה שאני אצתרך ויזה מסוימת, האם החברה יכולה לתת לי אותה דרך הזמנה או שאני אמור להסיג אותה הכוחות עצמי? אלו בערך השעלות, בוודאי שיעלו לי עוד אבל אני אסתפק באלו. מקווה שלא התאיפת. אני מצטער שאני קצת חוצפן אבל הנואשות גוררת אותי: אם את אומרת שאתם וחבריכם מתעסקים בפרופיל הזה, אז אולי תוכלו לעזור לי אישית? תודה רבה ויום טוב.
 

לילית462

New member
מה שאפשר לעשות, אם אתה רוצה

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה, ומה המקצוע שלך. בגדול אני יכולה להגיד לך שאם אין לך הכשרה ספציפית - נגיד מהנדס קידוחים או משהו כזה, הסיכוי שלך לעבוד בצורה מסודרת קטן, כי כח עבודה לא מקצועי וזול, זאת לא בדיוק הבעיה כאן... כדי לעבוד במדינה זרה על החברה שמעסיקה אותך להוכיח למדינה שיש לך כישורים שלמקומיים אין ורק כך הם יכולים לסדר לך את הויזה, וזה עונה על איך מסדרים ויזה. השמועות על משכורות ענק נכונות על מדינות מסויימות כמו ניגריה, ששם תעשיית הנפט משלמת משכורות עמק היות וסכנת החיים לעובדים בתעשיה היא יום יומית, ממשית וברמת סיכון גבוהה ביותר - להחטף, להירצח ועוד כל מיני דברים לא נחמדים כאלו. וכל זה על רקע בעיות פוליטיות הקשורות לניצול של חברות הנפט את אוצרות הטבע באפריקה. לפחות פעם בשבוע יש על הנושא אייטמים ב CNN. אני במקומך הייתי עושה כך : א. תעביר לי במסר כתובת אי-מייל ואני אעביר אותה לשכנים שלי. ב. על ידי חיפוש באינטרנט עולה על שמות חברות הנפט הגדולות (יש כחמש) ופונה אליהם באופן ישיר. ג. מחפשות שמות של חברות קטנות יותר שקודחות נפט באפריקה - דרך האינטרנט ופונה אליהם. אם יש לך הכשרה ספציפית בתחום ניתן לפנות לחברות השמה בינלאומיות המתמחות בתחום האנרגיה - שוב לחפש אותן ברשת ולפנות עם קורות חיים. אני לא רואה כל הגיון בלהגיע לאפריקה ולחפש עבודה מכאן, אני בטוחה שדרך הרשת זה קל יותר, זול יותר, בטוח יותר ובעל סיכויי הצלחה גבוהים יותר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
 

לילית462

New member
../images/Emo132.gifתשובתו המלומדת של ../images/Emo150.gif - בעלי

אז כך : עבודה בקידוח על אסכדות, כלומר בלב ים, משלמים אכן מלא כסף, מדובר בעבודה שלישראלי יוצא צבא תהיה קלה אבל מדובר בעבודה פיזית, קשה, יומיומית, בתנאים קשים ומסוכנים. על מנת לעבוד בקידוחים בים, יש למלא בקשה באתרים רלוונטיים, אם יש צורך הוא יתן שמות של אתרים ספציפיים, אתה תעבור הכשרה על ידי החברה, ותוכל להתחיל לעבוד. קידוחים בים יש במערב אפריקה, בים הצפוני, במפרץ הפרסי. קידוחים באפריקה, זה כאמור ניגריה, ושם משלמים סכומי עתק, אבל הסיכוי לחזור משם בחיים שואף לאפס. אם אתה רוצה עוד מידע ספציפי, תרגיש חופשי לשאול.
 
למעלה