שתי שאלות - הראשונה מדירה שינה

../images/Emo35.gif שתי שאלות - הראשונה מדירה שינה

מעיני כבר זמן רב - מה עושים אם אנחנו לא מוצאים בעיר מגורנו גן ראוי בעינינו לתומר?! בינתיים כל הגנים שראינו לא נראו לי כל אחד מסיבות אחרות. כרגע ראיתי כמעט את כל הגנים שקיבלתי עליהם המלצות והמצב פשוט מייאש. אני אובדת עצות
מה עושים
ושאלה שניה - איך גוזרים ציפורניים לבן 11 חודש שמתנגד בכל תוקף שיחזיקו לו את היד? תומר הוא ילד שלא אוהב שמגבילים אותו או שקובעים לו דברים. דבר המקשה על נתינת תרופות או גזירת ציפורניים. איך גוזרים?
ויום נעים לכולם
שירלי.

דיאנה1

New member
תנסי אולי לגזור לו כשהוא ישן?

למרות שצריך להזהר הוא יכול להתעורר ולעשות תנועה פתאומית עם היד. לגבי הגן - אולי את בררנית מדי? אולי מדובר בדברים לא ממש עקרוניים? תנסי לשתף אותנו בהתלבטות ואולי נוכל לעזור מהנסיון ולומר מה חשוב ועל מה אפשר להתפשר. תמיד אפשר לבחור בגן רחוק יותר, והמחיר הוא נסיעה ארוכה בבוקר ובצהרים. ואפשר לעבור דירה, לידנו יש גנים מצויינים

לגבי גזירה בשינה לדעתי הוא יתעורר..

אבל אני אנסה. לגבי הגנים - אני לא חושבת שאני בררנית מידי... אבל אני עוד אתייעץ איתך באופן אישי. לגבי לעבור דירה - I wish!!! אבל........ שירלי.

היי שירלי

בקשר לגנון אני לא יכולה לעזור לך. אבל בקשר לגזיזת הצפרניים, אנחנו עושים את זה באמבטיה והכי קל עם גוזז צפרנים - אז אין חשש לפציעה. בהצלחה

היי שירלי..בוקר טוב../images/Emo42.gif

מזדהה איתך לגבי הגן..גם אני אובדת עיצות.. אחרי שכל העולם הלחיץ שצריך לחפש מעכשיו לספטמבר (אגב נראה לי טרוף..עוד 8 חודשים...) התחלנו לסייר בגנים הקרובים אלינו.. ואף אחד מהם לא מצא חן בעיניי..וזה נכון שאין גן מושלם אבל זה היה מתחת לדרישות המינימליות..בכל גן לא מצא חן בעייני משהו אחר אז אני מאד מבינה אותך! באשר לגזיזת ציפורניים..אנחנו גוזרים באמבטיה.. עמית עסוק עם המשחקים וגעגע כך שזה "קל" יותר.. והציפורניים רכות מהרטיבות. בהצלחה!

גם אצלכם המצב כל-כך רע??!! אז מה

עושים?! יכול להיות שיש לי סטנדרטים גבוהים בנושא גנים כי אני מגיעה מקיבוץ שם הגנים הם באמת בד"כ מופלאים! בעיה......
שירלי.

אז למה את לא מכניסה אותו

לפעוטון בקיבוץ? אורן נמצאית בקיבוץ ואני מאושרת מההחלטה שלנו. אבל צריך להזהר - כי לא בכל קיבוץ זה טוב. לעמים הצוות מתחלף כל כמה חודשים וזה ממש גרוע עבור הילד. אולי שווה שלך לקחת את תומר קצת רחוק מהבית לקיבוץ הקרוב?

הייתי מאוד רוצה להכניס אותו לפעוטון

בקיבוץ אלא שאין לנו ממש קיבוצים בסביבה והקיבוצים הכי קרובים גם הם מרוחקים ביותר... אבל אני מתחילה להתעניין גם בהם כי אני אסע רחוק ולא אתפשר על גן שלא נראה לי! בעיה נוספת היא שכיום אני לא עובדת ואין לי מושג איפה אעבוד בעתיד. חשבתי להתחיל לחפש עבודה אחרי שאגמור את התואר השני (בקיץ) ואחרי שאכניס את תומר לגן. בעלי, אגב, עובד בעיר מגורנו
שירלי.

שתי תשובות - האחת לא ממש רצינית../images/Emo9.gif

לגבי הציפורנים - גם אני ממליצה לגזור לו כשהוא ישן, כך אני עושה להדר. לגבי גן הילדים - הפיתרון לעבור דירה???? ואופציה רצינית יותר, אולי בינתיי הפשרה היא גן יותר רחוק בעיר סמוכה או קרוב למקום העבודה של אחד ממכם. ולשלב מאוחר יותר אולי תשקלו להתארגן עם עוד כמה הורים ולהקים גן מעורבות הורים בעצמכם כפי שנעשה כבר בת"א. בהצלחה!!!!!

תודה מיכל.

לגבי הקמת גן מעורבות הורים הרי שאני לא מכירה ממש אף אחד בעיר הזאת וגם ככל הנראה לא ממש חברותית כך שאני לא רואה את האפשרות הזאת יוצאת לפועל. ולגבי מעבר דירה - הלוואי!!!!!!!!!!!!!
שירלי.

zimes

New member
מטפלת? משפחתון?

תבדקי מה מפריע לך בגנים שראית, אולי תוכלי ליצור "מרשם" שלפיו יהיה לך קל יותר לחפש. מה עם לצרף את תומר למטפלת של ילד שאת מכירה, וליצור מיני-משפחתון באחד הבתים (ראיתי שהאמהות של התומרונים בפורום די מסתדרות ביניהם
)?

תודה צימעס, הרעיונות שלך מזמזמים לי

בראש גם כן אבל אני כן חושבת שלתומר תתאים יותר מסגרת גנית... אולי אני טועה. אמשיך לחשוב... שירלי.

**סיגל**

New member
פיצורניים (כמו שנעם אומר)

הייתי גוזרת לו כשינק, וככה לפעמים היתה לו כמה ימים רק יד אחת גזורה. גם נעם לא נתן שיגעו בו יותר מידי כשהיה קטן - היום זה ההפך (איזה כייף לי). תמיד היו לידי מספריים וככה גזרתי לו ´בתשלומים´ כל פעם ציפורן אחת, עד ששם לב מה אני עושה... בהצלחה

תודה סיגל

לגבי הגזירה בתשלומים ככה הייתי עושה עד עכשיו. כל פעם תופסת לו את היד ומספיקה לגזור ציפורן אחת וככה גזירת הציפורניים מתפרסת על יום שלם. הבעיה היא שהיום גם להספיק לגזור אחת אני לא מצליחה
שירלי.

Yarik N

New member
ואני עושה זאת בדרך מאוד לא חינוכית

כשצריך לגזור לילד ציפורניים אני שם את הקלטת החביבה עליו, מתיישב עם מספריים ומבקש את היד...בדר"כ נתקל בסירוב, ואז עוצר את הסרט ומתנה את ההמשך בהפקרת היד שלו אצלי לקיצוץ... הוא מסכים, רואה סרט, אני קוצץ והילדים בגן נשרטים קצת פחות. כמובן שזה לא חינוכי ועל כן לא מומלץ ו....הוא גם גדול מספיק בכדי להבין התניה שכזאת.

רותי ע

New member
תשובות..

נתחיל עם הקלה-עידן ממש לא אוהב את הנושא. אז הוא יושב על אבא מול הטלביזיה/ספר אהוב. בהתחלה יש ממש מלחמה כשאני מפעילה ממש לחץ פיזי מתון ומסבירה ומסבירה.. אחרי שתיים שלוש דקות הוא מבין שאין ברירה ויושב בשקט יחסי כשאבא מסיח את דעתו ללא הרף. לגבי הגן- אין גן מושלם ! עוד לא נברא הגן האידאלי כמו שלא נברא הבעל האידאלי או הילד האידאלי. אני מאוד מרוצה מהגן של עידן. הוא מאושר בו. ועדיין יש דברים שמפריעים לי. את צריכה לרשום את כל הדברים שנראים לך בגן בעמודה אחת ומה שלא מוצא חן בעינייך בעמודה השנייה. אח"כ לסמן את השלילי לפי דרגות- אי אפשר לחיות עם זה. אפשר לחיות עם זה. ותחשבי טוב טוב על מה את לא מוכנה להתפשר ועל מה כן. אני לא מתפשרת על חום ואהבה. אני כן מתפשרת על מתקנים ישנים (אבל בטיחותיים). אני לא מתפשרת על מדיניות אי ענישה ועל הדרך הנפלאה בה הם מטפלים באלימות. אני כן מתפשרת על האוכל בארוחת 4. וכך הלאה.. והכי חשוב-תסתכלי טוב טוב על הילדים-האם הם נראים מאושרים? רגועים? דברי עם ההורים-הילדים נהנים ללכת לגן? וזה מזכיר לי קטע שנה שעברה שדיברתי עם 2 אמהות מהגן. הן קיטרו וקיטרו ומי שהיה שומע אותן היה חושב שזהו גן איום. ואני התחלתי לחשוב על כך תלונה ותלונה שלהן וגיליתי שבשבילי זה כל כך שולי. הן הוציאו את הילדים בסוף שנה. אני לא. ואני שמחה על כך ואולי הוא ישאר שנה נוספת אם תהיה קבוצת בני גילו..

מיה30

New member
עדיין לא הומצא...

הגן שיכול לרצות 33 זוגות הורים. את זה אני הבנתי מהשנה הראשונה שלנו בגן. מה שקבע בעיניי אם הגן והצוות טובים באמת היה החשק של האוצר שלנו ללכת לגן, והוא הולך והלך בשמחה היום אפילו אין צורך להכניס אותו לגן אלא רק עד השער ומשם הוא ממשיך בדילוגים לגן וחזר כל יום מלא חוויות כרימון, גם חוויות לימודיות וגם חוויות רגשיות, וגם היום יש עדיין הורים שמתלוננים על הצוות והשיטות הנהוגות בגן. אז שירלי.... לעצום בערך חצי עין ותראי איך הכל נראה הרבה יותר טוב. מיה30

למעלה