2 שאלות רציניות לגברים

אני חושבת שיהיה נבון

אם כל אחד ידבר על ניסיון החיים שלו, בלי לעשות השלכות. אתה מכיר אנשים מסוימים, גם אני מכירה אנשים מסוימים, וגם בפורום כותבים אנשים מסוימים. אף אחת מהקבוצות לא מייצגת את רוב האנושות. בסופו של דבר, כולנו מחפשים את האנשים הקרובים אלינו, המתאימים לנו. החכמה היא לזכור, שבחוץ יש עוד מאות אלפים שבכלל לא דומים לחוג הידידים שלנו. שתי מערכות יחסים הכי חשובות בחיים שלי התחילו: אחת מסקס בפגישה ראשונה, ואחת מסקס בדייט ראשון. האם הגברים שהיו לצדי היו "מעוניינים במערכת יחסים רצינית"? אין לי מושג, אני באופן כללי מעדיפה אנשים כמוני, שלא מכריזים בדייט הראשון במה הם מעוניינים, אלא נותנים לעצמם להתפתח (או לא) לכל כיוון אפשרי. אלה ש"רוצים קשר רציני" בפעם הראשונה שהם רואים אותי, מעלים גם אצלי חשש קל לתלותיות/נואשות. אפרופו החלטיות מול תלותיות: אכן, כל אחד מהם יכול לגרום לאותה תוצאה: רצון מוחלט להיות יחד כבר בתחילת הקשר. אבל לדעתי הצנועה, לא צריך להיות פרופסור בפסיכולוגיה כדי לדעת להבדיל בין השניים. לרוב, זה פשוט שקוף.

מערכת יחסים תמיד תהיה מערכת יחסים

ולרוב מערכות היחסים הנפוצות יש את אותו מאפיין בסיסי משותף שהוא ההיכרות הראשונית שבתחילת הקשר, שזה בעצם השיקול הקריטי אצל כל צד האם להמשיך את הקשר הטרי או לסיים אותו. ברור שגם שגם בשלבים מאוחרים יותר מכירים צדדים אחרים של בן הזוג ואופי ועוצמת הקשר משתנה וצומחת (או דועכת) ככל שעובר הזמן, אבל להכרות הראשונית קיים משקל מכריע על סיכויי הקשר להתקיים. אני רחוק מלהיות שמרני בנושאי סקס, אבל אני משוכנע שאם חלק ניכר בהיכרות הראשונית הוקדש בעיקר לסקס וגופניות, ולא להיכרות של האופי של האדם שאת איתו, יש סיכוי טוב שזה יהיה הנושא העיקרי ואולי גם אחד היחידים שהקשר שלכם יסוב סביבו. קצת קשה לי להבין איך ניתן להכיר את העבר, השאיפות, תחביבים, חברים, משפחה, פחדים, אהבות, אכזבות ומי יודע מה עוד אצל בן הזוג החדש שלך, כשעיקר ההיכרות סובבת סביב סקס. את יכולה לטעון שאצלך זה עבד אחרת ופיתחת קשר משמעותי שהתפתח מסקס בפגישה הראשונה,ושהכיל תכנים אחרים ואני בטוח שאכן המקרה שלך הוא כך,אבל מה עם שאר החברות שלך? האם אצלן החיים גם עובדים ככה? כמה מהן ננטשו ולא שמעו סימן חיים מגבר שהיה להם איתו סקס חד פעמי? ותשאירי בחוץ סימני חיים שמטרתם הייתה פיתוח קשר יזיזות. תקדישי לכך מחשבה לדקה או שתיים ותראי אם תצליחי להפתיע אותי. כמובן שאני לא סטטיסטיקאי ואין לי נתונים מייצגים על "רוב האנושות", אבל אני מחשיב את עצמי ואות חוג חבריי כאנשים ממוצעים ונורמלים שלא שונים בסגנון חייהם ממני או משאר רוב האוכלוסייה החילונית והבוגרת בישראל. סקס בפגישה הראשונה יכול להיות סבבה, אבל בגלל שיש רבות נשים שמעוניינות ביותר מזה, ויש גברים שמועניינים מקסימום בזה, (כמובן שיש גם הרבה מצבים הפוכים לגבי המינים), לכן תמצאי הרבה דוגמאות מסביבך לנשים שיספרו לך על כמה ש"כל הגברים מנייאקים" בעקבות מקרים של איבוד עניין ונטישה אחרי הסקס הראשון, ולא צריך להיות פרופסור לסטטיסטיקה בשביל למצוא כמה מקרים כאלה, הם פשוט קיימים ואין סיבה להתכחש להבדלי אופי בין גברים ונשים. שוב, תמיד יהיו יוצאים מן הכלל.

למעלה