ולשבת מה

smadidi

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo238.gifולשבת מה

הגדולה ביקשה שבת בית עם חמין הקטנה עוד תבקש עוגה תפוזים טובה ופשוטה סלט גזר סלט כרוב ומה אצלכם ???? אחלה שבת שבעולם תבורכו סמדי
 

פוקסי99

New member
ואצלי כך

אנחנו מארחים לצהריים כ20 חברים יהיה קוסקוס אמיתי בהכנה ביתית מסורתית כמובן מפרום מרק גרונות הודו מרק שעועית מרק ב שר בקר(שריר) מרק רגל סלטים שונים בקלווה קרמשניט ועד שבת בטח אכין עוד כל טוב פוקסי
 

יוליקה

Member
מנהל
שאלת סקרנות

למה 4 סוגי מרק? האם כולם נועדו לשים על הקוסקוס?
 

פוקסי99

New member
למה מרק?

מכוון שהארוחה מבוססת על קוסקוס אני מכין מספר סוגי מרק כדי שכל אחד יאכל מה שטעים לו ולמי שלא אוהב קוסקוס החלטתי להוסיף דג נסיכת הנילוס פיקנטי חריף
 

אילנית12

New member
../images/Emo41.gifלחם לבן בסיסי למתחילים

לתמונות נוספות והסברים מקור:אישי לחם לבן בסיסי למתחילים זה הלחם שהכנתי בתחילת דרכי באפיה. קיבלתי בקשות רבות למתכון ללחם לבן בסיסי פשוט. אז הפשלתי שרוולים ,והכנתי אתמול. לאחר שלומדים להכין את הבסיס,אפשר בעתיד "לשחק" עם הבצק להוסיף תוספות:זיתים,אגוזים,ועוד או לאפות חצי קמח לבן וחצי מלא. הכמות 2 כיכרות ו5 לחמניות קטנות. מידות הכוס 200 cc ,הכוס הפשוטה עם הידית. יוצא רך ואוורירי,אפשר לראות דרך ה"חורים" בתמונה של הפרוסות. ניתן להקפאה. חומרים: 1 קילו קמח לבן פחות כוס (לקימוח וללישה לפי הצורך) 50 גרם שמרים טריים /2 כפות שמרים יבשים 1 כף מלח קורט סוכר 3 כוסות מים פושרים(לא רותחים)להתחיל עם 2 1/2 1 כף שמן קנולה למריחה אחרי הלישה לזיגוג: 1 ביצה טרופה עם כפית מים(לא חובה) תורם לצבע יפה של הלחם. הכנה: מנפים קמח,מוסיפים מלח מערבבים היטב. מוסיפים סוכר,שמרים, ומערבבים. מוסיפים כ2 1/2 כוסות מים ומתחילים ללוש בין 8 ל 10 דקות אם הבצק יבש להוסיף את שאר המים. אם מאוד מאוד רטוב להוסיף כול פעם קמצוץ של קמח. לאחר הלישה למרוח את כול עיגול הבצק בשמן מכול הצדדים.לכסות היטב,(אני כיסיתי בניילון נצמד ). לחכות לתפיחה,לי לקח בערך שעה וחצי היה אתמול קר מאוד. לאחר התפיחה הראשונה(כמו בתמונה) ,לנעוץ אגרוף להוצאת האוויר. לעצב צורות על מישטח מעט מקומח . מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפיה. מניחים בתנור מכובה ומתפיחים עד להכפלה.(בערך שעה או יותר) מוציאים את התבניות מהתנור. מחממים תנור ל200 מעלות כ10 דקות. לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות חורצים בעדינות מברישים את הזיגוג ומכניסים לתנור. את שאר התבניות שמחכות לתורן מכסים במגבת. אופים כ40 דקות (תלוי בתנור לבדוק מדי פעם) טעים ואוורירי . בהצלחה!
 

smadidi

New member
רק שתדעי לך שאת .....

אתמול הכנתי כאלה בגלללך תבורכי סמדי
 

smadidi

New member
כן לחמים קטנים עגולים

יצא לי 7 לחמים מקילו קמח מרחנו חמאה שמנו גבנ"צ ולעסנו בהנאה שחבל"ז
 
הלחמניות נראות נפלא!!!וגם אני הכנתי ../images/Emo91.gif

אילנית עשית לי חשק להכין מאחר וקמח לבן הוצא מהתפריט שלי מצאתי מתכון מעולה של לחמניות מלאות מקמח מלא וסובין שיבולת השועל בבלוג של יערה "בישולוג" חיבת לציין שזו הפעם הראשונה שלא נרשמה אכזבה ..כבר התיאשתי וחשבתי שלחמניות ולחמים לא התחום שלי ... רכיבים: (ל 20 לחמניות בינוניות)|(לי יצאו 25 ) 150 גרם (1 כוס גדולה) סובין שיבולת שועל 650 מ"ל (1/4 3 כוסות) מים פושרים 1 ק"ג קמח מלא 15 גרם (1 כף) מלח 1 כף זרעי כוסברה שלמים(לא היה לי אז הוספתי קימל) 2 כפות זרעי שומשום* 2 כפות גרעיני דלעת* 1/2 קוביית שמרים לחים (25 גרם) 500 מ"ל מים פושרים 1 כף שמן זית אופן ההכנה: 1.בקערה גדולה לערבב סובין ו 650 מ"ל מים. להשהות לחצי שעה, עד שרוב המים נספחים לסובין. 2.להוסיף קמח, מלח,כוסברה,שומשום וגרעינים ולערבב היטב. לפורר לקערה את השמרים ולהוסיף את יתרת המים. 3.ללוש היטב כ 5 דקות. הבצק יהיה דביק מאד. (לא להתייאש! המים יתנו ללחמניות אווריריות נפלאה). לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה. 4.לאחר שעה לחבוט בבצק על מנת לשטחו, וללוש עוד דקה. למרוח את הבצק בשמן זית מכל צדדיו ולהניח להתפחה שנייה, מכוסה במקום חמים, למשך כחצי שעה. 5.כשהכפיל את נפחו, לחבוט בבצק על מנת לשטחו. לחלק את הבצק ל 4, ומכל רבע ליצור 5 כדורי בצק – סה"כ 20 לחמניות.להניח על 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. להתפיח עוד כחצי שעה. 6.במקביל, לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות. 7.למלא תבנית מים ולהניחה בתחתית התנור, על מנת ליצור סביבה לחה בחלל התנור. 8.לאפות 20 דקות. 9.לצנן על רשת. הכנתי בדיוק לפי ההוראות יצאו נפלאות התמונה מהבלוג של יערה אבל בול כאלה יצאו לי
 

א פרח

New member
גם אצלינו

לשבת יהיה חמין! להיום עוד אין לי מושג קלוש, סלטים וכדומה תלוי איזה ירקות נחמדים נמצא בשוק. עוגה הלובסטר הצעיר יאפה היום - עידכונים בהמשך. שתיהיה שבת קסומה וחמימה לכולם.
 

בלוביי

New member
שבת שלום,שבת בלי הרבה בישולים

למחר מתוכנן חמין מצומצם כרוב כבוש ביתי להיום סיר מרק עוף(אישית לא אוהבת מרק מגרונות הודו מכינה על בסיס עצמות עוף, גב,חזה כנפיים,גרונות) פרוסות כבד עגל פירה סלט ירקות סלט מלפפונים עם בצל סלט פירות סלט גזר עם מיץ תפוזים. עוגה.....???????????????? גיד שבס
 

בלוביי

New member
כרוב כבוש ביתי

ראש כרוב מחולק ל4 להוציא ליבה. כל רבע לפרוס לרוחב ל5,6 תלוי בגודל.(רצועות עבות כ4 סמ.) 3,2 פלפלונים חריפים. לדחוס לתוך צנצנת באדיקות. להוסיף כפית מלח לכל כוס מים,עד סוף הצנצנת. לסגור היטב ולנער. להניח ליד חלון עם שמש כ4,5 ימים. תהני
 

smadidi

New member
נחשי מה הכנתי אתמול

נכון כרוב כבוש ככה רק הוספתי חצי כוס חומץ תודה אהובתי סמדי
 
למעלה