../images/Emo41.gifלחם לבן בסיסי למתחילים
לתמונות נוספות והסברים מקור:אישי לחם לבן בסיסי למתחילים זה הלחם שהכנתי בתחילת דרכי באפיה. קיבלתי בקשות רבות למתכון ללחם לבן בסיסי פשוט. אז הפשלתי שרוולים ,והכנתי אתמול. לאחר שלומדים להכין את הבסיס,אפשר בעתיד "לשחק" עם הבצק להוסיף תוספות:זיתים,אגוזים,ועוד או לאפות חצי קמח לבן וחצי מלא. הכמות 2 כיכרות ו5 לחמניות קטנות. מידות הכוס 200 cc ,הכוס הפשוטה עם הידית. יוצא רך ואוורירי,אפשר לראות דרך ה"חורים" בתמונה של הפרוסות. ניתן להקפאה. חומרים: 1 קילו קמח לבן פחות כוס (לקימוח וללישה לפי הצורך) 50 גרם שמרים טריים /2 כפות שמרים יבשים 1 כף מלח קורט סוכר 3 כוסות מים פושרים(לא רותחים)להתחיל עם 2 1/2 1 כף שמן קנולה למריחה אחרי הלישה לזיגוג: 1 ביצה טרופה עם כפית מים(לא חובה) תורם לצבע יפה של הלחם. הכנה: מנפים קמח,מוסיפים מלח מערבבים היטב. מוסיפים סוכר,שמרים, ומערבבים. מוסיפים כ2 1/2 כוסות מים ומתחילים ללוש בין 8 ל 10 דקות אם הבצק יבש להוסיף את שאר המים. אם מאוד מאוד רטוב להוסיף כול פעם קמצוץ של קמח. לאחר הלישה למרוח את כול עיגול הבצק בשמן מכול הצדדים.לכסות היטב,(אני כיסיתי בניילון נצמד ). לחכות לתפיחה,לי לקח בערך שעה וחצי היה אתמול קר מאוד. לאחר התפיחה הראשונה(כמו בתמונה) ,לנעוץ אגרוף להוצאת האוויר. לעצב צורות על מישטח מעט מקומח . מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפיה. מניחים בתנור מכובה ומתפיחים עד להכפלה.(בערך שעה או יותר) מוציאים את התבניות מהתנור. מחממים תנור ל200 מעלות כ10 דקות. לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות חורצים בעדינות מברישים את הזיגוג ומכניסים לתנור. את שאר התבניות שמחכות לתורן מכסים במגבת. אופים כ40 דקות (תלוי בתנור לבדוק מדי פעם) טעים ואוורירי . בהצלחה!