ולשבת מה

כרוב כבוש כמו בקפסאות שימורים

כנמו -אבל הרבה יותר טעים ..אצלינו משמש כתוספת לבישול ...ילדיי מעד]פים אותו ואני מעדיפה את המתכון של בלוביי נתנה ... קלח כרוב (במשקל 1 ק"ג בערך) 2 גזרים (לא הכרחי) כ-5 כפיות מחוקות מלח 1 כפית סוכר 8-7 גרגרי פלפל שחור 3-2 עלי דפנה אופן ההכנה: מסירים מהכרוב את העלים החיצוניים הנבולים, חוצים ומוציאים את הליבה (הגבעול המעובה). חותכים את הכרוב לרצועות דקות(אני חותכת על המנדולינה|) ומניחים בקערה. אם משתמשים בגזרים, קולפים אותם, מגררים גס . מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. דוחסים את הכרוב בידיים במשך כמה דקות, בתנועות לישה וסחיטה, עד שהוא מתחיל להגיר נוזלים. מוסיפים את הפלפל ועלי הדפנה ומקפיצים עם הכרוב. מניחים עליו צלחת ועליה משקולת (למשל, צנצנת שימורים). משהים מחוץ למקרר, במקום מוצל, 4-3 ימים. בכל יום מסירים את המשקולת מהכרוב ומקפיצים את התערובת כדי לשחרר את ריחות התסיסה. מכסים שוב בצלחת ומניחים משקולת. חוזרים על הפעולה פעם עד פעמיים ביום. כשהכרוב מוכן, דוחסים את התערובת לצנצנת, מעבירים למקרר ומשתמשים כבסיס לתבשילים לסלטים שונים ולסתם כך לאכילה לצד מנת פלאפל או בשר .... תבשיל בשר וכרוב כבוש של סבתא 1 קג בשר צואר\אסאדו\שריר 3 יח בצל פרוס 1 כרוב טרי פרוס לרצועות 2 כוסות כרוב כבוש 3 כוסות ציר בקר זירעי קימל וכוסברה 1 פלפל שחור ,מלח, פפריקה מתוקה פלפל חריף שלם אופן ההכנה: אופן ההכנה: לאדות את הבצל בסיר עם התבלינים עד להזהבה ולהוסיף את הבשר. ואת הכרוב עם ציר בקר ולבשל כשעתיים וחצי על הכריים בחום נמוך.(אני הכנתי על האח) להעביר לתבנית אפיה את התערובת שבושלה בסיר ולהוסיף חצי כוס אורז ומעט נוזלים במידה שחסר ולהמשיך לאפות בתנור כשהתבנית מכוסה במשך 45 דקות בחום של 120 c . לקראת סוף האפייה רצוי להסיר את הכיסוי לעוד 10 דקות לקבלת מעט השחמה. בתאבון
 

אילנית12

New member
מעולה,כשאכין

אשים בבלוג עם קרדיט לך כמובן. את רשומה אצלי לעידכונים?
 
למעלה