שלום לכם

• פותח הנושא jen10
  • פורסם בתאריך

jen10

New member
../images/Emo39.gifשלום לכם

אני מחפשת ספרי נוער פנטסיה סגנון אגדי. על פיות במיוחד, אבל דברים אחרים יהיו גם טובים תודה

sigalit33

New member
ילדת הגבעות של אלואיז מקגרו

גם פנטזיה, גם פיות, גם עוד הרבה דברים נהדרים... (מסדרת "מרגנית" של זמורה-ביתן)

maore

New member
כמה ספרים...

יש פה כמה שרשורים כאלו בשבועיים האחרונים, אני ממליצה לך לבדוק. נראה לי שקצת נמאס לאנשים להעלות שוב ושוב את רשימת ההמלצות הקבועה שלהם...
דיאנה ווין ג'ונס - סיימתי לפני יומיים את "חיי קסם" המצוין, ויצא ספר נוסף "תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט", וכמובן "הטירה הנעה" שלה, שקניתי ועוד לא הספקתי לקרוא.
|ניל גיימן / "אבק כוכבים" המופלא
טרילוגיית חומריו האפלים של פיליפ פולמן "המצפן הזהוב" הוא הראשון בסדרה (ואני קוראת אותו עכשיו).
וחוץ מזה נתקלתי ב"פיטר ולוכדי הכוכבים" שאמור להיות פרי-קוול לפיטר פן ונכתב על ידי דייב בארי ורידלי פירסון. זה אמור להיות הראשון בטרילוגיה על פי בלוג כנרת (ועקב בעיית זכויות יוצרים לא משווק באירופה). קריאה מהנה

מאורה צודקת- אכן כבר המלצנו פה הרבה

כדאי לדפדף ולחפש ושגיאברג- לפחות רשימה מקובצת של המלצות על ספרי פנטזיה כדאי יהיה להעלות למאמרים.

jen10

New member
תודה לכם רק רציתי לשאול מה בדיוק

הספר פיטר ולוכדי הכוכבים זה המשך לפיטר פן?

זה מעין המשך לפיטר פן

שנכתב לאחרונה ללא קשר לסופר המקורי של פיטר פן- ג'יימס מתיו בארי שנפטר מזמן.אגב, הספר עדיין לא תורגם לעברית, למיטב ידיעתי.

sigalit33

New member
תורגם גם תורגם...

ראיתי אותו שבוע שעבר... אני לא חושבת שזה המשך לפיטר פן אלא יותר בהשראתו, אבל יכול מאד להיות שאני טועה. אם יהיו לי פרטים נוספים - אדווח.

maore

New member
../images/Emo41.gifכפי שכתבתי, זה prequel !+קישורם

כתבתי שמדובק בprequel , משמע ספר שהתרחשותו קודמת לעלילת הספר המקורי.הוא יצא בעברית, ובעלי כבר עומד לסיים לקרוא אותו. הוא מספר, לפי מה שהבנתי, כיצד פיטר פן פגש לראשונה את קפטן הוק, כיצד הגיע לארץ לעולם לא, ולמה הוא יכול לעוף. במקום אחד קראתי שהרעיון נבע משאלתה של הבת של רידלי פירסון איך פיטר והוק הכירו. לא הבנתי את דברי דרקונית "ללא קשר לסופר המקורי", הסופר נפטר לפני כ80 ומשהו שנים. אחרי שפגו זכויות היוצרים, בתחילת שנות ה-90, הפרלמנט הבריטי חוקק חוק מיוחד שמאריך את תוקף זכויות היוצרים של הספר (שתמלוגיו הולכים לבית חולים לילדים). לא מזמן גם בחר בית החולים סופרת שתכתוב המשך רישמי לפיטר פן (יש הטוענים, שכדרך להאריך את זכויות היוצרים על הדמויות). האם ההמשך שהיא תכתוב כן קשור לסופר המקורי? מכיוון שהחוק במקומות אחרים הוא שאחרי 70 שנה ממות יהוצר פגו הזכויות, הרי ששני אמריקאים החליטו לכתוב ספר שמבוסס על פיטר פן, אך מתרחש לפני כן מבחינה כרונולוגית, ובחרו בית הוצאה השייך לוולט דיסני להוציא את הספר. כדברי ג'יימס בארי, עורכי הדין של חברה שמוכנה לרצוח אותך אם השתמשת בדמותו של מיקי מאוס ללא אישור, הם הגורם הטוב ביותר להגן עליך (יוצר אצלי יחס יותר ממפוקפק כלפי הכותבים).כאמור, אפשר לשווק את הספר בכל מקום מחוץ לאירופה, שם יש בעיה חוקית ויכולים לתבוע אותם.
באמזון יש תגובות מתלהבות עם 5 ויש תגובות מאוכזבות עם 1.

כמה הבהרות../images/Emo140.gif

א. התבלבלתי- טעות, טעיתי, טועים- ידעתי שנבחרה סופרת שתכתוב המשך רשמי וחשבתי שמדובר באותו דבר,סליחה. ב. טוב לדעת שהוא כבר יצא(תודה גם לסיגלית). ידוע לכן באיזו הוצאה? ג. אני יודעת שהסופר נפטר מזמן ולכן גם הדגשתי שאין שום קשר לסופר המקורי. השאלה שאלה אם זה ספר המשך, ולטעמי כשמדובר ב"טייק אוף" שכותב מישהו אחר אי אפשר ממש להגדיר זאת כספר המשך(ומבחינה זו אין מבחינתי שום הבדל בין ההמשך האמריקאי לאנגלי ושום רלבנטיות לזכויות). הנקודה היא שברגע שזה לא ספר שאותו יוצר כתב על הדמויות שהוא עצמו יצר זה לא בדיוק המשך וכדאי שזה יהיה ברור למי שקורא.

maore

New member
ועוד הבהרות

הספר יצא בהוצאת "אריה ניר" עם עטיפה יפה של כריסטינה קדמון. אך בספר המקורי ישנם גם 18 ציורים, שאינם כלולים בתרגום העברי. בנוגע להמשך/לא-המשך, אנחנו לא רואות עין-בעין. מבינה את טיעונך, ומסכימה שאם אתה אוהב סופר מסוים אז אתה רוצה ספר המשך (או נוסף) שהוא כתב. עדיין, כאשר מדובר באותו העולם, אותן הדמויות, וניסיון להסביר דברים שהתרחשו לפני שהתחילה עלילת הספר המקורי, אז לדעתי זה ספר המשך (קדימון היה יותר מתאים, אבל המילה כבר שמורה כעיברות של טיזר). בראיון איתם הם מסבירים שמצד אחד עברו על הספר, סימנו מחצית ממנו, כאשר כתבו התייחסות למחצית הממורקרת, סימנו גם את המחצית השני. מצד שני, הם טוענים שרב האנשים לא קראו כלל את פיטר פן של בארי וממילא ההתיחסות (של הקהל וגם שלהם) היא יותר לסרט ולמיתוס של פיטר-פן. אז מהצד הראשון, העמדה שלי נראית מדוירת יותר, ומהצד השני נראה שאת צודקת במאת האחוזים. כאשר אקרא אדווח (בטח תוך שבוע שבועיים, סיימתי את המצפן הזהוב, יש לי רק עוד את הטירה הנעה, תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט וההיסטוריה הסודית לפני שאגיע לקרוא אותו.. >טוב, כך לפחות אני רואה את סדר עדיפות הקריאה של כל מה שמחכה לי פה<, אחרי פיטר יש עוד את סקיצות לרומן, הבושם, ילדת הגבעות ורדוול).

על המשכים:

אני שונאת המשכים שנכתבו שלא על ידי הסופרים המקוריים. שניים כאלה שקראתי הם:
ההמשך של "חלף עם הרוח" - זוועה מטופשת בשם "סקארלט".
ההמשך של "גאווה ודעה קדומה" - המכונה "פמברלי", והמתאר איך אליזבת לא יכולה להכנס להריון מדארסי, ומפקפקת באהבתו אליה. סליחה? לדעתי, לו הסופר היה רוצה שיכתב ספר המשך, הוא היה כותב אותו בעצמו, ולכן אני לא סובלת את הספרים האלה, שמתיימרים לחשוב מה הסופר היה רוצה בשביל הדמויות שלו.

זה מסביר את התגובות 1 ו 5 באמזון

כל עוד אתה מתייחס לסרט ולמיתוס, כנראה (גם אני עוד לא קראתי) שהספר באמת טוב. ברגע שמתייחסים למקור, כנראה שפה צצה הבעיה.

maore

New member
כמו שכתבתי, זה רק צד אחד!

הם עברו לעומק על הספר ופרטיו, למרות שמציינים שמבחינת הסגנון לא ניסו לכתוב בסגנון שלו. זה לא נראה לי מה שמסביר. למה מישהו אוהב ספר מסוים ומישהו אחר לא סובל אותו? בפורום ספרות וספרים יש כמה שחושבים שהספר פוליאנה הוא ממש מזעזע (וגם מלא שטיפה נוצרית). אני מאוד אהבתי ואוהבת את הספר. ספר לילדים שמדבר על חשיבה חיובית ולראות דברים מחוץ לריבוע שכולם מסביב מרבעים את הכל, או דרך משקפפים שונים מאלו שכל החברה מתעקשת להרכיב. וגם על ספרים שאין להם אג'נדה כשו ברורה יש דעות חלוקות.

תשובה:

"ווינטר בלו, ילדת-פיות" יכול להתאים. הסופרת שכתבה את הספר היא אשכר ארבליך-בריפמן. ובקרוב יוצא ספר המשך.

shamaimsh

New member
"כתר הדרקון"

"כתר הדרקון" מאת אורי אורלב. ללא פיות, אבל בהחלט אגדי...

maore

New member
המלצות פנטזיה שריכזתי מהפורום

המלצות פנטזיה שריכזתי עד כה מהפורום. מדובר בספרים שהומלצו תחת פנטזיה. יש עוד ספרי פנטזיה שהומלצו תחת גילאים מסוימים או נושאים מסוימים, ואינם כאן. יש עוד עבודה לעשות על הרשימות... בנתיים שתהיה רשימה לטאגליינס.
"הטירה הנעה" מאת- דיאנה ווין ג'ונס
הסיפור שאינו נגמר /מיכאל אנדה
ההוביט / טולקין
סדרות בלגריאד והמלוריאן
בית ספר לקסמים - מיכאל אנדהו
סדרת הדרקונים - אן מקפארי
מלכת השלג (ישן נושן)
הסדרות של רומח הדרקון, דרקונים של .... (הרבה)
סדרת חפצי הכוח - הראשון הטוב מכולם
טרילוגיית ארץ ים / אורסולה לה גווין (הראשון: הקוסם מארץ ים)
"חוד הכישור" /רובין מקינלי (עיבוד לסיפור "היפייפה הנרדמת)
כפר אשמדים / אנטוני הורוביץ
הסיפור שאינו נגמר / מיכאל אנדה
ארטמיס פאול/אואין קולפר
סדרת אמבר/רוג'ר זילאזני
בשורות טובות/פראצ'ט וגיימן
טרילוגיית הננסים/טרי פראצ'ט (ננסי המכרות וכו') אלו ספרים דקים.
קוסם היונים - מייגן לינדהולם
אומן השיר - אורסון סקוט קארד
טיגאנה - קיי
ספריו של אליסטייר מקלין
הארי פוטר
העולמות הקסומים של הארי פוטר/קולברט. הספר הוא בעצם "מאחורי הקלעים" של הארי פוטר וכל מה שקשור לעולם הזה. יש שם הסברים כמו לדוגמה-למה דווקא קוראים לדראקו כך, למה צריך לאכול שוקולד שרואים סוהרסן וכדומה. זה ממש נחמד.
בשרשור זה הומלץ עד כה על:
ילדת הגבעות של אלואיז מקגרוו
דיאנה ווין ג'ונס: "חיי קסם", "תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט"
ניל גיימן / "אבק כוכבים"
טרילוגיית חומריו האפלים של פיליפ פולמן "המצפן הזהוב" הוא הראשון בסדרה
"ווינטר בלו, ילדת-פיות" אשכר ארבליך-בריפמן
"כתר הדרקון" מאת אורי אורלב
פיטר ולוכדי הכוכבים בארי ופירסון. הוזכר, איש עוד לא קרא ולכן לא ניתן להמליץ או לא.
גם אתם רוצים לחנוק מישהו בתפוז שכאשר אתם עוברים לחלון הוספת תגובה (אחרי שהתחלתם לכתוב ב"תגובה מהירה", אז כל העיצוב מעברי השורה מתחרפן?! וכל זאת בכדי להוסיף את הקישור לשרשור הפנטזיה הזה.

Athaclena

New member
maore, את מדהימה. או סתם משוגעת...

רציתי להגיד שארץ-ים זה בסך הכל 5 ספרים כשהחמישי חדש יחסית ומוכר פחות. גם בלעדיו, 4 ספרים (אאל"ט זה התחלי כטרילוגיה) עוד: סדרת הננסים (ידועה גם כטרילוגיית הברומליאד) היא תאורטית ובעיקרון מד"ב, וכך גם הדרקונים של פרן. אבל חפיף, אף אחד לא שם לב לזה. והטירה המעופפת באוויר שאני מזכירה כל שני וחמישי היא גם פנטזיה, ולא מופיעה בהודעה שלך (את השאר לא קראתי). וגם סדרת נארניה לא מופיעה אצלך אז אני אמליץ עליה, וגם ספר בשם הקמע מסמארקאנד.

למעלה