שלום לכם

• פותח הנושא jen10
  • פורסם בתאריך

maore

New member
ציינתי שזו לא רשימה מקיפה וסופית

אבל מכיוון שהיא מופיעה בטאגליינס, אז כל מה שישורשר פה, גם יוכלולהגיע אליו כמובן.... סדרת הננסים זו סדרה של פראצ'ט. לא שמעת אף פעם שקוראים כך לסדרה אחרת (האמת שלו זו לכאורה טרילוגיה, אבל אין רצף בין הספרים, ולכן לא ממש).

Athaclena

New member
זה נקרא הברומליאד באנגלית אאל"ט

ויש רצף כלשהו בין הספרים, וקשר מספיק חזק כדי שיחשבו לטרילוגיה, לדעתי. אני מאוד אוהבת את הספרים האלה, לאו דוקא בשביל ילדים אלא במיוחד בשבילי. לטרי פראצ'ט יש גם את אנשי השטיח שהוא ספר אחד בודד וגם טוב מאוד.

סחתיין עלייך ותוספות

כבר סיכמנו שבלתי נלאית איז יור מידל ניים....
שום רשימת ספרי פנטזיה מומלצים לא תהיה שלמה בלי "מומו" של מיכאל אנדה- הילדה המקסימה והמופלאה שנלחמת באדונים האפורים גנבי הזמן ומצילה את כל זמנם של האנשים. כדאי להוסיף גם ספר פנטזיה פחות ידוע אבל מצויין- "הרון וים הסיפורים" שכתב סלמאן רושדי לבנו, בזמן שהסתתר מקיצוניים איסלמיים.

optimi1

New member
ספר חדש-נערת התפוזים

מאת מחבר הספר "עולמה של סופי"-יוסטייין גורדר. סיפור אגדתי-מציאותי, מעורר מחשבות. מישהו קרא?

jen10

New member
תודה לכם עד כמה עזרתם מאוד ../images/Emo24.gif

ועכשיו אני מבינה על פיטר פן, בקשר לווינטר בלו, ילדת-פיות מה יש המשך לספר זה? כי רק עכשיו התחלתי לקרוא אותו מעניין תודה. תודה לכולכם

נערת התפוזים- כן, קראתי

את עולמה של סופי לא אהבתי, נראה לי מדי דידקטי(מחנך) ועם יותר מדי פוזה. נערת התפוזים, לעומתו- ספר יפיפה, רגיש ועדין וגם מותח בו בזמן. בגיל הנעורים יש לא רק שטויות וצחוקים אלא גם מחשבות, התלבטויות והרהורים על החיים, על אהבה, על משפחה ועל מוות. אני אהבתי מאוד וגם נערה בת 14 שנתתי לה לקרוא- מומלץ! והערה לאופטימי- אם אתה רוצה להשתלב פה, במקום לשאול מי קרא כדאי שתספר מה דעתך על ספר שקראת ואנשים יגיבו לתוכן דבריך.

daganly

New member
שר הטהעות

אני יודע שזה ספר קשה אבל אם מתרכזים בו הוא טוב וכמובן הארי פוטר ודרך אגב אני חדש

jen10

New member
תודה, פעם אחת עשית שירוש ודיברתם

על הספר הפיה פורטליזה - של שלומית כהן אסיף איזה ספר זה? חמישה ילדים והזהו ?

maore

New member
זה לא ספר אלא סיפור ב"שודד החלומות"

"חמישה ילדים והזהו הוא ספר מקסים של אדית נסבית'. נראה לי שאפשר למצוא "אותו רק משומש.

למעלה