כבר לא יודעת מה לעשות...

באמת אל תיכנסי ../images/Emo10.gif

התחלתי לכתוב לך הודעת תגובה ומחקתי כי ראיתי לאן זה ייקח אותנו...
בימים טרופים. ראיתי כבר מספיק פורומים היסטריים בזמן האחרון, וממש לא הייתי רוצה שגם הפורום הזה ייסחף.

אם פי 3

New member
הילהל לא תסכים איתך

מעבר לנושא העכוז, התנאים שם קשים, עם עומס גבוה שלא מאפשר תשומת לב מספקת לכל יולדת. וחוץ מזה, מה יש לך לחפש בבי"ח?

debby12

New member
מנהל
צודקת בהחלט. אין לי מה לחפש שם חוץ

חוץ מחיידקים ומריבות אין לי מה לחפש שם
. חשבתי על זה רק אחרי שלחצתי "שלח" קודם. כוונתי היתה הומוריסטית כמובן, פשוט שמחתי למצוא מקום שבו סירוב לניתוח קיסרי הוא נוהג נפוץ ולא חריג.

הילהל

New member
הקדמת אותי../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

בדיוק רציתי לכתוב שאני מצטערת להרוס את החגיגה, אבל סורוקה זה לא מקום טוב לשומדבר. אולי לקיסרי אלקטיבי. אני קוראת אתכן על הבדואיות ונזכרת בזעזוע בדברים ששמענו מבעד לוילונות באולם הלידה המדברי (פנינה של רופאה ליולדת בדואית צעירה "מה את צועקת כ"כ? זה הראשון שלך? את תבואי לפה עוד הרבה אז תתרגלי ותהיי בשקט". מאוד תומך ומעצים). ככל שאני חושבת ובעיקר לאחר קריאת הלידה של שרה אני חוששת שיש אפשרות לא רעה שהם נושאים בחלק מהאשמה של מה שקרה בלידה של יונתן ובעובדה ששיליותי ינעצצו לנצח כנראה.

אוי ../images/Emo201.gif כואב לי על היולדת הזו

שהמיילדת צעקה עליה - איזה גועל נפש. ובכלל אני נזכרת בסיפור הלידה של יונתן שלך ויש לי צמרמורת. איזו התנהלות לא נעימה.

א אוהל

New member
לי לא עשו א.ס בקבלה באף אחת מהלידות

הראשונה היתה בארה"ב (עשו רק מוניטור, לחץ דם וכד') והשניה בארץ - ירדו לי המים איך שנכנסתי בדלת מיון יולדות אז נשלחתי מיד לחדר לידה בלי לעבור במיון. לא עשו שום א.ס. ולגבי סורוקה - באמת. קרוב משפחה שלי (היה) רופא מיילד שם. הוא אמר שלידות עכוז הן מדהימות כי הוא רק צריך לעמוד שם בידיים שלובות - בלי לגעת - ולחכות שהתינוק יצא. הוא אמר שכל לידה כזו מורידה לו שנה מהחיים.

טלימה

New member
אורנה סיפרה כאן פעם

שהיא עוברת על כל הספרים בבית ובודקת שאין ספרים הפוכים (שהראש כלפי מטה). את יכולה לעשות חיפוש על עכוז, כי היו כאן שיחות רבות בנושא.

ריקי29

New member
../images/Emo24.gif ליבי ליבי איתך

אני יודעת בדיוק על מה את מדברת... עברתי את זה ולא נרדמתי בלילות רק מהלחץ שמא העוברית בתוכי לא תתהפך. וראי זה פלא... אחרי שגם המיילדת שלי אמרה לי שלדעתה היא לא תתהפך ללא עזרה של קנטי, יום או יומיים לפני ההיפוך כשכבר התייאשתי מלנסות לשכנע אותה, היתה לי שיחה מאוד מעניינת איתה. הבנתי שהלידה היא לא שלי בכלל. שאני רק הכלי, הדרך המובילה אותה. הלידה היא בכלל שלה. היא זו שמחליטה מתי להיוולד והיא זו שמחליטה איך... פשוט ויתרתי לה. נכנעתי. הבנתי שלא יעזור כלום, היא תיוולד איך שהיא תרצה ולי לא נשאר לעשות כלום מלבד להיות שם כשזה קורה ולקבל אותה בהמון אהבה. אחרי השיחה הזאת איתה הגעתי להיפוך והופה, אמרו לי שהנסיכה הפוכה!!! שתינו היינו צריכות את ההבנה הזו ואת ההסכמה שהלידה תהיה מדהימה, לא חשוב איך. העיקר שבסופה ניפגש ונחבק זו את זו ושניה אחרי כבר לא נזכור שום כאב שחווינו. רק אהבה. אז תנסי להרפות, ואני יודעת שזה ממש לא פשוט ולפעמים בלתי נסבל כשאומרים לך זאת.

אני מציעה לך להתייעץ בשנית

בנוגע להיפוך חיצוני. דר' קנטי שהוא המומחה מס' 1 בארץ להיפוכי עוברים נוהג לומר כי ניתן לנסות להפוך כל עובר שאין מניעה אחרת ליילד אותו בלידה נרתיקית ואין בעיות אחרות עם ההריון או העובר. נסי לחפש את הארוח שלו מלפני כמה חודשים בפורום הריון ולידה (110), יש שם הרבה מידע בנושא. אני חקרתי את הנושא רבות - היו לי שלוש עובריות עכוזיות (כנראה משהו במבנה שלי או אורח החיים). שתיים מהן נהפכו בהיפוך חיצוני, השלישית התהפכה בסופו של דבר לבד. ההיפוכים שלי היו לפני זמן רב אז אני לא בהכרח זוכרת הכל, אבל אני כן זוכרת שהחלטתי כי הסיכונים לאם ולעובר שטומן בחובו הניתוח הקיסרי גוברים על כל סיכון אפשרי בהיפוך. היפוך עושים בבית חולים, עם ניטור ואולטראסאונד, עם אופציה ליילד בקיסרי באופן מיידי אם עולה הצורך. עוד אני זוכרת כי כל ה"סיכונים" האפשריים עליהם דובר הם רק בגדר השערה ואין שום הוכחה כי אכן יש סיכון לעובר, במידה וההיפוך מתבצע ע"י איש מקצוע מיומן בבי"ח ולא אצלך בסלון ע"י השכנה.

אום נטע

New member
אני מכירה מישהי שכבר היתה בדרך

לקיסרי אבל בסוף הרופאה הצליחה להפוך את התינוקת, תוך כדי צירים והכל, והיתה לידה נרתיקית. זה לא היה בארץ כך שלא יכולה להמליץ על הרופאה הזאת, רק רציתי לציין שגם זה אפשרי. (הם אפילו פרסמו מאמר רפואי על המקרה הזה כי זה היה ההיפוך הכי מאוחר שהם הכירו). שיהיה בשעה טובה!

תודה לכולכן

אני לא מצליחה לישון הלילה...מוזר לא יודעת למה... תודה לכל הבנות שהביעו את דעתן,אני יכולה להתחבר לכל מה שכתבתן, לגבי לידה במצג עכוז אני שקלתי את האופציה,אבל מאחר וזו לידה ראשונה שלי הסיכון גבוה יותר,וגם התעייצתי עם רופא שמנהל את המחקלה בתל השומר, הוא אמר שאם הטוסיק ורגליים כבר בחוץ והראש נתקע או לא מצליח לעבור,כבר אי אפשר לבצע ניתוח חירום ולחלץ את התינוק,אז בעצם במצב של הסתבכות הסיכון מאוד גבוה... אני החלטתי שלא להפוך את התינוק בכוח,מפריע לי לעשות לו את זה אם בחר להיות בתנוחת עכוז,מה גם שהפעולת ההיפוך מבוצעת בכוח שמופעל על הבטן בשבילי אישית זה בלתי נסבל... אז הנה היום אני שבוע 37+5,הניתוח בשבוע 39 מלא,ועד אז פשוט אלטף את הבטן ויבקש יפה מתינוקי להתהפך... אלא אם כן יש למישהי קסם
שיעזור...
שוב תודה על המאמץ לעזור,נשיקות

אם פי 3

New member
גם ניתוח קיסרי הוא פעולה כוחנית

(לפעמים נחוצה). אני חושבת שלנסות להפוך את העובר בהיפוך חיצוני, זה פחות כוחני (וגם פחות מסוכן) מאשר ניתוח קיסרי. אם יש סיבה למצג, לרוב ההיפוך לא יצליח, או שיצליח אבל התינוק יחזור למצג הקודם. בנוסף - נכון שלידה במצג עכוז מסוכנת יותר מאשר לידה במצג ראש, אבל לא בטוח שהיא מסוכנת יותר מאשר ניתוח קיסרי (היה מחקר אחד שטען שכן, אבל היו בו הרבה מאד בעיות מתודולוגיות. מחקרים אחרים, הראו דווקא עדיפות ללידה נרתיקית גם במצג עכוז (ואפילו כלנל"ק!)). כדאי לאתר צוות שמכיר לידות עכוז. המעבר לניתוחים קיסריים לגבי מצג עכוז, לא הוריד את אחוזי התחלואה והתמותה המקושרים למצג זה (שלא נדע). גם אם הולכים לניתוח, מוטב לחכות לתחילת הצירים (במצב שבו אין מניעה שיתחילו צירים, כמו אצלך) ולא לקבוע תאריך מראש לניתוח - גם כדי לאפשר מקסימום זמן להתהפכות עצמית, גם כדי לוודא שהוא בשל, וגם כי זה מקל על ההחלמה, על ההתקשרות לתינוק (ההורמונים מתחילים לפעול לטובתך) וכדומה. בנוסף - לגבי שיטות היפוך אלטרנטיביות: 1. לא להשמיע מוזיקה לעובר, אלא לשיר. יש הבדל גדול. 2. נסי לשכב על הצד, כשבין רגלייך, כרית גדולה הדוחפת את הבטן כלפי מעלה, ברמת האי-נוחות. כדאי לישון ככה לילה שלם, או יותר מכך.

ואחרי שראיתי בעיניים שלי את קנטי

הופך תינוק - אני יכולה לספר לך שכוחני זה ממש לא. וגם מתחברת מאד למה שכתבה ריקי על הרפייה, ויתור... אני כאמא חווה את הקושי שבלהיות חזקה, וממש מנסה להיות פחות חזקה כי אני רואה שוב ושוב שזה לא טוב לא לי ולא לילדיי. אני נשמעת אולי לא ברורה אבל אולי תתחברי לתחושה הזו שלנסות בכל ההתכוונות זה מספיק לגמרי ולפעמים צריך להפסיק לנסות, לקבל משהו שם שהוא הוא השיעור. את תגידי מה. ובהחלט בהחלט לעבור על כל הספרים בבית ולאפשר את ההיפוך ע"י זה שאף ספר לא יפריע...
לאפשר, לא להפוך, לא לגרום, לאפשר. רק לאפשר ולנשום.........
צירפתי לך לינק של חווית ההריונית שבהיפוך עוברה נכחתי...

אמממאאא

New member
מי שמכיר את ד"ר קנטי

לא יכול לאמר עליו שהוא כוחני. הוא אחד הרופאים והאנשים הכי מקסימים שהכרתי. הוא הרופא שלי כבר כמעט 13 שנים,הוא מקצועי אדיב מקסים ועדין. עד שילדתי ונבדקתי ע"י רופא בחדר לידה לא ידעתי למה נשים מתלוננות כי בדיקה פנימית היא חויה טרואמטית. אפילו סטריפינג הוא עושה בעדינות תוך התנצלות אם זה מכאיב.

סטיוויה

New member
לא התרשמתי שאמרו עליו שהוא כוחני

אני הבנתי שיש נשים שמרגישות שהיפוך כפעולה,הוא פעולה כוחנית.

mise

New member
אם תרשי לי..

נקרא מהודעותיך שהזהירו אותך מפני היפוך חיצוני ומפני לידה ואגינלית-עכוזית-ראשונה. אולי כדאי לברר ולבקש הסברים רחבים יותר על הסיכונים בניתוח קיסרי, לבקש לראות את המסמכים לחתימה וכו' ואז להשוות את הסיכונים האלו לסיכונים בהיפוך או לידה ואגינלית. יש כאן נשים שעברו היפוך, בין אם חיצוני ובין אם באמצעות עבודה פנימית (או מיסטית
- ראי היפוך הספרים בבית) ויש גם נשים שיולדות עכוז-ואגינלי (לא יודעת אם כאן בפורום. יש לי חברה שילדה לא מזמן לנל"ק-עכוז בבית, אחרי 2 קיסרי שהיו בגלל מצג עכוז, אולי תרצי לשוחח איתה?) עם רופא. שווה לנסות הכל. להשקפת עולמי עכוז הוא לא סיבה בגללה קובעים תור לקיסרי באופן שרירותי. הבעיה היא לא בעכוזיות, אלא במיומנות הרופאים. MANTY כתבה כאן פעם משפט (לדעתי) מבריק בנוגע לעכוז: (סליחה אם לא ציטטתי במדויק, אופציית החיפוש משום מה לא עובדת. את המשמעות לא שיבשתי:) to me its just another variation of normal

מסיכמה איתך וגם עם שאר הבנות

ויתכן שבמצב דברים רגיל היה לי קל יותר לעשות היפוך חיצוני במיוחד שיש כל כך הרבה המלצות על ד"ר קאנטי ממאיר... אבל מדובר בהריון יקר,שלקח הרבה שנים עד שהוא הגיעה,וכנראה הדרך שעברתי השאירה לי צלקת בלב,ויצרה רגישות מאוד גבוהה לתינוק
... ולכן עם מישהו ינסה ללחוץ לי על הבטן (לצורך היפוך) אני לא אוכל לתת לו... בכל אופן אני מחר הולכת לרופא ואשאל אותו אם הוא רואה משהו באולטרסאונד שמפריע לתינוק להתהפך,ואולי כן אנסה לקבוע פגישה להיפוך,אבל אני לא יחליט לבצע אותו בכל מקרה,רק אם תהיה לי הרגשה טובה... עדיין מקווה לנס,שהתינוק יתהפך מעצמו,הלוווואי

עידכון משמח!!!!!!!

התינוק שלי התהפך לבד!
בשבוע 37 הוא עוד היה עכוז,והיום שבוע 38 הוא במצג ראש
!!!!!! אני כל כל מ א ו ש ר ת !!! מרגישה שזכיתי בלוטו
! האמת שמה שקרה גרם לי להעריך עוד יותר את האפשרות שלי ללדת בלידה טבעית,אחרי הכל עכשיו זה לא מובן מאיליו בשבילי אני מרגישה שללדת טבעי זו זכות,ואני מאושרת שהטבע עשה את שלו,האמונה שלי בגופי היתה גדולה,ואני ממשיכה להאמין בגוף שלי שיעבור בצורה מדהימה את כל תהליך הלידה, ואני רוצה להודות לכן על התמיכה,תודה רבה

../images/Emo24.gif איזה יופייייי!!!!

תודה שחזרת לעדכן אותנו
ועכשיו - הרבה הליכות, קפצוצים על כדור פיזיו, וישיבה עם השענות קדימה כדי לעזור לו להתבסס עם הראש באגן .

עופריקה

New member
וואו! כמה משמח!!!

בקצב הזה יצטרכו לתת שם בונוס לפורום הזה: "פורום היפוך תינוקות אנרגטי"
שיהיה לראש ולא לעכוז...

למעלה