מעוניינת לשתף אתכם בבעיה

../images/Emo4.gifמעוניינת לשתף אתכם בבעיה

מתוך עולמי הפרטי. השנים האחרונות לא היו לי קלות בכל מיני תחומים, הדרך שלי להתמודד עם דברים קשים היא להתנתק מכל דבר שמקשה עלי ולהסתגר בתוך עצמי, לשמחתי, בשנה האחרונה נראה שהפצעים הגלידו והמצב הרבה יותר סימפטי עבורי.מצבי הכלכלי די עגמומי וניתן לומר שזו הייתה תוצאת השנים הלא סימפטיות שארעו לי עקב, בלה בלה בלה..אל תראו אותי ככה כמובן שעבדתי, אך לא עשיתי "בוחטה" וממשכורתי הדלה לא יכולתי לחסוך לרכב ודירה משלי בנוסף משיחה שלי עם מנהלת העבודה לא שהיא בעניין לנסות לבקש העלאה בשכר. ולכן בסתר ובמקביל, אני מחפשת משרה שתוכל לפרנס אותי. חבל, מפני שאני נקשרתי למקום עבודתי. אך זו לא הבעיה.עוני הוא סוג של הגבלה ככל שאתה גודל בשנים אנשים שהולך להם ושבד"כ אינם מכירים אותך נוטים לשפוט אותך לפי מה שהשגת מבחינה חומרית. אתמול פנה אלי מישהו לבלוג במסר והסתבר שפנה אלי לאחר שחברתי האהובה ניסתה לעשות ביננו שידך בכך שהפנתה אותו לבלוג שלי בכדי שיתרשם מימני כללית וויזואלית. לא ידעתי בהתחלה מכל הסיפור, עד שבררתי עימה. הסכמתי לשתף פעולה עם העניין, שזה דבר נדיר ביותר. בכל אופן התכתבנו קצרות במסנג'ר, מפני שאיני חסידת ההתכתביות והשיחות הארוכות, דהיינו- רוב הפרזנטציה תשאר לפגישה! אך, אני מאוד כנה ומעדיפה לא להסתיר מי אני ומה אין לי. מין קטע של התחשבות בבחור, בכדי לא יחשוב בסוף הפגישה שהונתי אותו ושבזבז את זמנו. ואם כבר כנות, הבשורה תתבשר מפי בצורה הכי קולית וקלילה שאפשר. בגדול קיבלתי מחמאות אז נראה שמצאתי חן בעיניו והאמת שראיתי צילום שלו במסנג'ר והוא נראה מתוק להפליא. כשעברנו לטלפון סיכמנו שנדבר קצרות ואת השאר נשאיר לפגישה. בגדול צחקתי ואמרתי "רק שתדע שזה ששמי מזכיר בלונדינית מיליונרית יורשת רשת מלונות זה לא אומר שאני מליונרית במציאות אלא ההפך" וכאשר קבענו להפגש חשבנו על מיקום מפני שהוא גר במרכז ואני בשרון, הוא הציע שניתן להפגש בת"א ואני לא התנגדתי אך ביקשתי שעה סבירה מפני שאיני ניידת כרגע.. וברגע שאמרתי שאיני ניידת, הבחנתי בנימת אכזבה. ותאמינו לי שיש לי אינטואיציות חזקות בענייני רגשות של אנשים הוא היה נשמע מאוכזב, אך לא הפגין זאת בטלפון, רק אמר שהוא נוסע לצפון וכשיחזור נקבע כבר אז. סיימנו את השיחה הקצרה בגדול אני מכירה מניסיון את הנימה הזו בכל צורותיה.האמת ש גם אני מאוכזבת ממצבי הנוכחי שמאוד מקשה עלי במיוחד בימי מזג אוויר סוער וקר. אך, אני נוטה להבין את הראש שלו, הרבה יותר נוח לא להתאמץ ולהיות עם משהי שהיא סט שלם. מה דעתכם בעניין?

c h i l l o u t

New member
אמממ צריך לעשות הבחנה מסוימת פה..

יש להיות "ענייה" ויש להיות "לא ניידת". מבחינתי אין כל חשיבות לרמת ההכנסה של אותה בחורה,אם היא ענייה או עשירה או אם היא גרה בוילה או שמא בצריף. לעומת זאת,בחורה שלא ניידת לפעמים יכולה להוות בעייה,ולמה אני אומר לפעמים,השאלה איפה היא גרה ביחס אליי. כבר אני אומר לך,שאם המרחק הוא גדול(גדול יחסית לארץ ישראל הקטנה שלנו) והבחורה לא תהיה ניידת-מבחינתי זו בעייה גדולה,לא שאני מתקמצן על הדלק בלנסוע ולהביא אותה ,ואח"כ להחזיר....הקטע הוא שזה ממש לא נוח כל פעם שרוצים לצאת או שמא רוצים לראות אצלי סרט בדירה,לנסוע ולהביא אותה...שלא נדבר על להחזיר. ולעניינו,אם את גרה בשרון,והוא במרכז,ברמה העקרונית לא צריכה להיות בעייה,אלא אם כן את גרה בצפון השרון,והוא בדרום המרכז..שאז נראה לי שזה כבר מרחק דיי גדול. בכל אופן,שיהיה בהצלחה

הי

רשמת שהוא היה נשמע מאוכזב, אבל לא הפגין את זה בטלפון. יכול להיות שבגלל שאת רגישה לנושא את באמת יודעת לזהות אכזבה בתגובה של אנשים. מצד שני, יכול להיות שדווקא בגלל שאת רגישה, את מזהה אכזבה גם כשהיא לא שם...? לי אישית לא משנה המצב הכלכלי של מישהי שאני יוצא איתה, אולי בגלל שהמצב הכלכלי שלי סביר ואולי בגלל שמטבעי כסף לא נמצא בראש מעיניי. מצד שני, אני יכול להבין שקצת מרתיע להכנס לקשר עם מישהו במצב כלכלי לא טוב. במיוחד כשמחפשים קשר לחיים משותפים, ובמיוחד אם גם לצד השני יש בעיות כלכליות. במקומך, לא הייתי פוסל אותו גם אם הוא באמת קצת התאכזב. אבל אם את רואה שזה ממשיך להפריע לו לאורך זמן (=2-3 פגישות)עדיף לעבור הלאה. אם הוא לא יצליח לשכוח מזה בהתחלה, זה כנראה משהו שילווה אתכם הרבה הלאה.

חשוב לציין,כאשר התכוונתי למצב כלכלי

לא סימפטי התכוונתי לאיכות חיים שאינה מאפשרת ללכת לקניונים ולבזבז ללא פחד אלפי שקלים בחודש. אך לא התכוונתי לחובות כי לי אין ולא היו לי כלל חובות.

venouese1

New member
צאי המסרט של עצמך....

תתחילי להכניס הכח לפרופורציה ואל תתבכיני. אם אין לך כל חודש אלפי שקלי לבזבז בקניון זה עדיין לא אומר שאת בקשיים כלכלים...

BABELICIOUS

New member
../images/Emo45.gif כשאין כסף לטפל בדברים חשובים

כמו טיפולי שיניים וכו', זה באמת קושי כלכלי

לאן נכנסת, טוב עזבי זה מעורר ויכוח

וזה טיפשי, קיימים אנשים שמרוויחים מתחת למינימום ולא יכולים הרשות לעצמם לבזבז. ממה שלא רציתי להכנס למה ההגדה שלכם למישהו בעל קושי כלכלי ועם כל הכבוד זה שהזכרתי את זה לא נתתי את כל הלגיטימציה לנבור איזה סוג "עניה" אני. בחיי שלא רציתי להכנס לעניין הכסף והיו כאן כמה הערות בנימת רוח קרב. אך לכנות אותי, בכיינית וסנובית ושטויות ברמה נמוכה כזו או אחרת נשמע לי לחלוטין משהו מיותר שיצא מהקשרו. מה סה"כ עולה בהודעתי "האם עדיף להיות כנים לפני הפגישה או להביא את האדם עד לפגישה ואז לספר לו?". צר לי שזה נשמע אחרת לך ולאחרים שפנו אלי בנימת רוח הקרב. ואם תכירי אותי תגלי שאני, חברמנית, חייכנית, לא נוהגת להתבכיין, מתמודדת, כנה ואכפתית כלפי סביבתי והכי חשוב עם
זהב. ותחת עגול. בקיצור אל תסמני אותי בגלל שאני אתיופית.

cheshire9

New member
אופניים

הם כלי הרכב האהוב עלי ואיתם הייתי מגיע לכל הדייטים..... שהיו כמובן בתל אביב. פעם אחת נסעתי למישהי בכוכב יאיר אבל זה באמת היה מקרה יחיד. למרות זאת - זה בסופו של דבר באמת לא עניין של כסף. חשבתי שבכל האגדות הבחור העשיר (כלומר - נסיך) מתאהב בבת העניים היפה והכוסית - ועושה ממנה נסיכה בארמונו. לא ככה זה הולך ?

רק באגדות.

אלא אם כן היא מחפשת ספונסר אז יש לה את משה קצב, או פפשדו, או כל החרמנים השגלנים בגיל העמידה השקיימים בארץ. אני לא מחפשת ספונסר, אני מכרה זהב טהור

Old Girl

New member
הי כפרה אל תערבבי בין

פפושדו לקצב, פפושדו הוא סתם סרסור זקן ומכוער, זה אולי פאתטי אבל לפחות לא פלילי
לסוגייתך - אני מכירה כל כך טוב את מה שאת מדברת עליו. מצד אחד, ייתכן בהחלט שהבחור התאכזב, כמו שאמר צ'שיר, רק בגלל שאת לא ניידת. מצד שני, ידוע שבגיל מסוים (שהוא מתחיל בסביבות ה - 30...), כולם נוטים לראות במצב הכלכלי שלך משהו שמייצג את היכולות והכישורים שלך, ולמרבה הצער גם אנחנו לפעמים מתקשים לעשות את ההפרדה. יש הרבה אנשים שמחפשים בחור/ה "קומפלט", בלי פגמים. באתרי היכרויות זה צריך להיות הכי גרוע, כי שם האנשים מונחים כמו מוצרים על המדפים עם פירוט הרכיבים והערכים התזונתיים. מצד שני, לדעתי יש המון אנשים ש - (1) יותר חשוב להם לראות שהאדם מסתדר עם מה שיש לו, מאשר שיהיו לו מיליונים. מה שאומר, שבתור אחת שאין לה כסף מיותר את נתפסת הרבה יותר מוצלחת ממישהי בחובות, גם אם יש לה משכורת גבוהה משלך. לדעתי, אם מכירים אותך ומגלים שאת מנהלת אורח חיים מכובד: גרה בבית נוח ולא עלוב, רואה סרטים, קוראת ספרים, מנהלת חיי פנאי רוויים, לבושה בקפידה - הם "יסלחו" לך על המשכורת הלא גבוהה. 90% מהאנשים במדינה הזו בקושי סוגרים את החודש, ואני חושבת שהרוב מצפים להכיר אדם ש"יודע להסתדר בחיים" ולא טובע בעליבות - ותו לא. (2) לפעמים, האנשים באמת רואים בכסף הוכחה ליכולות שלך. אבל אם יש לך הוכחה אחרת, הם מוכנים לוותר על ההוכחה הכספית. למשל, כשאת סתם תפרנית זה דבר אחד, אבל כשאת תפרנית כישרונית ומעניינת זה דבר אחר. לדעתי, אל תבליטי יותר מדי את העובדה שאת לא פריס הילטון אלא את הכישרונות שלך, כמו למשל כתיבה או כל דבר אחר שניחנת בו. זו דעתי הצנועה.

aviavram

New member
קיבינימט הכסף

היתי מחבק אותך כמו שאת כסף לא מעניין שורש הרוע בעולם אם זה שיקול שאין לך רכב שלחי אותו בלשונך החדה לגננה שיחזור לאימו הורתו מי שיקבל אותך צריך לקבל אותך כמו שאת ללא ההילטונים ואת דוד אני מכיר ואת לא ביתו יאללה חג שמח ושלחי לשיר -לי תהיי בן אדם כמו תמיד

cheshire9

New member
אז בואי נהפוך את השאלה

היה מגיע אליך בחור מקסים - אבל מובטל, בלי גרוש על התחת, בלי השכלה מיקצוע או עתיד....... את יכולה להעיד בכנות שהיית מקבלת אותו כמו שהוא בלי הסתייגויות ? אני יודע שהפריע לי לא מעט בדייטים שהיו לי, שבנות מסוימות הסתכלו עלי בתור מישהו עם מיקצוע "יוקרתי" (לכל אלה בעיקר שלא מודעות לזה שארכיטקטורה היא מיקצוע לא קל .......) - ולא תמיד על מי שאני באמת .

Old Girl

New member
נדמה לי

שהיא מגנה את הגישה הזו, כך שאתם מסכימים...

cheshire9

New member
לא קיבלנו ממנה תשובה

ויש לי הרגשה שזה דווקא חשוב לה. היא מדגישה שהיא לא עשירה אבל "לפחות" אין לה חובות .... ואם תפגוש בחור מדהים - אבל עם חובות ? אני מאד בעד שכל אדם ישמור על ההיגיינה הכלכלית של עצמו ולא יפיל את עצמו על אחרים - אבל כל אחד והחיים שלו. כך שאני לא מאמין ששום שיקול כלכלי מכל סוג שהוא לא קיים אצלה - מניסיוני זה דווקא יותר חשוב לנשים מאשר לגברים (הקלישאות הקיימות שגבר צריך להיות לפחות קצת מבוסס ועם ביטחון ובלבלבלבלה ואישה מספיק שתהיה יפה - קלישאי אך נכון).

Old Girl

New member
זה לא בדיוק קלישאה

אלא יותר חינוך מגדרי מסורתי. נכון להיום, יש הרבה אנשים שקיבלו כזה חינוך והם דבקים בתבניות מגדריות מסורתיות, אבל יש גם שחורגים ממנו... בדרך כלל, החריגות מושגות לא בדרך הקלות אלא בדרך החמרה. זה לא שמותר לאישה להיות מכוערת ולגבר להיות עני, פשוט יש היום יותר ויותר אנשים שמצפים שגם הגבר יהיה יפה, וגם האישה תהיה מבוססת. אם הבנתי נכון את פרי, חשוב לה שבן זוגה יהיה עצמאי ואחד ש"מסוגל להסתדר", אני אישית יכולה להבין את זה (למרות שאני לא פוסלת על הסף גם אנשים בחובות - תלוי ממה החובות), והיא גם עומדת בדרישה של עצמה. היא נכנסה לפלונטר מקצועי קטן, אך היא עדיין עצמאית ומסתדרת.

דבר ראשון הדוגמה שלך קיצונית מדי

ואן ניסית לתאר תמונה שהיא דומה לשלי טעית. מפני שיש לי מקצוע ואני עובדת באשר לעתיד זה תלוי אם לא אדרס לפני שאחצה את כביש רכבת ארלוזרוב בשעות העומס. מובטל זה זמני כך שאין לי בעיה. אך אם הוא פארזית יש לי בעיה. בלי השכלה מיקצועית או עתיד זה אומר שנתת דוגמה עלי? מפני שיש לי אחלה עבודה והרבה תעודות מקצוע בנושא רפואה הוליסטית וקוסמטיקה רפואית. עסקתי בתחומים אלו 8 שנים, קרה משהו לא סימפטי, שגרם לי לרצות להתאושש פיזית ולעשות הפסקה בתחום, רק שבשנים האחרונות מקצוע זה שינה פאזה כך שמעסיקים העדיפו לדרוש מכל מי שעוסק בתחום להיות פרילנסר שהוא כידוע עצמאי שעובד עם חשבוניות.קבלות ללא תנאים ובלא הבטחה שתהיה עבודה, עשיתי זאת והתוצאה לא השתלמה, וגם היתה לי שותפות ממש לא מוצלחת בעסק. והאמת, כל מקצוע שקשור ברפואה הוליסטית וקוסמטיקה רפואית, מאפשר פרנסה רק למי שיש ביכולתו להשקיע כספים בעסק משלו. כך שלי אין את היכולת הזו. ושוב עלי להעיר שהדוגמאות שנתת קיצוניות מידי ואינן משקפות את מצבי. אני אהיה ישירה ואשאל, האם באפן אישי לפי לדעתך/ם הגבר היה מעדיף שמישהי תהיה כנה איתו ותאמר לו בכנות לפני הפגישה שאין לה רכב.., או שעדיף שיפגש איתה ואז היא תספר לו?.

cheshire9

New member
לא באתי להאשים אותך

רק אמרתי שכמו חוכמה, אופי ויופי - גם הכלכלה משחקת תפקיד בבחירת בן זוג. ועד כמה שידוע לי - אצל נשים זה משחק תפקיד יותר גדול מאשר אצל גברים. בקשר לכנות - אני תמיד בעד. והאמת - כמו שאמרו פה - לא מאמין שזה כשלעצמו שיקול לגבי כן או לא להפגש - לא יכול לומר יותר מזה כי אני עצמי תל אביבי עצלן ולמרות שיש לי אוטו אני פשוט לא מוציא אותו בשעות הערב כי חיפוש חניה כשאני חוזר הוא סיוט. יש כל כך הרבה שיקולים שונים בבחירת זוג וזה בטח לא הכי חשוב שבהם.......

לא טענתי שאתה מאשים אותי במשהו

מה שכן לא נעים לשמוע שעצלנות וכבדות זו תכונה שקיימת ושולטת בעשור האחרון בבחורים צעירים רבים. די מייאש

aviavram

New member
היתה קימת מאז ומיתמיד ושלטה ב2 המינ

למשל אם אשאל אותך עכשיו בא לך לצאת לטיול בחוץ מה תעני

אם ראיתי אותך שמעתי אותך ומצאת חן

בעיני אז כן, אם לא כל הנ"ל אז, פשוט לא. ככה זה הולך לפחות אצלי.

למעלה