../images/Emo4.gifעל אמהות וקריירה...
טוב, אז זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן ואני אשמח להיות כאן שותפה פעילה
. אני אמא לגוזל מתוק בן 6 וחצי חודשים. ילד מקסים לכל הדעות
. חזרתי לעבודה לפני כחודשיים, לעבודה תובענית ומלחיצה. במהלך חופשת הלידה הגעתי לסיכום שלפיו עד גיל 7 חודשים אעבוד 7 וחצי שעות ביום ואח"כ 8 וחצי שעות ויותר מאוחר אתן יום אחד בשבוע יותר (לאחר שאפסיק להניק). זה מה שרציתי וזו נראתה לי אופציה נהדרת לאור זה שלפני הלידה עבדתי המון שעות עם המון שעות נוספות. חזרתי לעבודה ועל השבוע הראשון ראיתי איך אני לא מספיקה את העבודה. איך יציאה לישיבות אצל הלקוחות לוקחת לי מזמן העבודה שלי ואיך אחרי שהגוזל הולך לישון אני חוזרת למצוקה הישנה שלי- איך מספיקים את העבודה ואיך לא מתמוטטים מתשישות. נכון שהתייעלתי ואני מרוצה מכך אבל יש לי עוד דרך ארוכה עד שאספיק הכל. בנוסף, אני ממשיכה להניק ועד שבוע שעבר גם שאבתי חלב. הגוזל אלרגי לחלב פרה ואני פנאטית שכמוני להנקה רוצה לתת לו כמה שפחות תחליפי חלב שעליהם אני לא כ"כ סומכת (ילדתי סמוך לתחילת פרשת רמדיה). אני שואבת ובמידה והחלב השאוב לא מספיק המטפלת נותנת נובלאק HA שהוא תחליף חלבי מיוחד. מה שקורה בפועל הוא שחזרתי מהעבודה ומיד התחברתי למשאבה, ולעיתים גם חיברתי את הגוזל לצד השני. הרגשתי סיפוק עצום, מתוך אהבה גדולה אבל היה לי קשה. הפסקת השאיבות נעשתה בשבוע בו הגוזל התחיל לאכול גם מוצקים והמוצקים החלו להחליף ארוחה אחת כל שזה במקום ארוחת תחליף אחת ! הפסקת השאיבות התגלתה כדבר הכי נכון מבחינת הורדת העומס ממני ועכשיו אני בעיצומו של שלב בו אני מנסה להתחיל להוריד הנקות כדי לקבל מחזור ולחזור לטיפולים (אני כנראה עדיין לא מוכנה לזה ולא מסוגלת להפסיק). נחזור לענייני העבודה. העבודה התובענית שלי לא מניחה לי. כל יום בדרך הביתה טלפונים מלקוחות, מעובדים, מהבוס שלי. לפעמים גם באמצע הנקה, באמצע הזמן היקר שלי עם הבן שלי ואני עובדת בערבים מול המחשב לאחר שהגוזל ישן ואני.... מתמוטטת
! אני כותבת לכן בכאב גדול (ורק לפני שעה סיימתי שיחת טלפון עם הבוס שלי שהתקשר לשאול משהו לגבי ישיבה של מחר) ואין לי יותר כוחות ולפעמים בא לי להתפטר. לקחת את הפיצויים שמגיעים לי וללכת הביתה. אין שום משמעות לשעת הנקה. העבודה נשארה אותו דבר אבל אני נאלצת לנסות להסתפק בפחות שעות. אני לא תמיד פנויה לילד שלי, שאותו עמלתי כ"כ הרבה להביא לעולם וכואב לי נורא
. ומהצד השני, אני לא טיפוס של בית. תמיד עבדתי. הגעתי לעמדה ניהולית ובכירה בחברה שלי אבל אני כבר לא נהנית מזה כמו פעם. אז מה עושים. האם יש מישהי עם סיפור דומה ?
טוב, אז זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן ואני אשמח להיות כאן שותפה פעילה