שמות

../images/Emo4.gif שמות../images/Emo35.gif

טוב. אז חשבתי שכבר יש לי שם
וחשבתי שיש לי מושג מה רציתי
אבל פתאום, שלושה שבועות לפני היום הגדול... ואני לא יודעת שום דבר
ופתאום השמות שחשבתי עליהם לא נראים לי
ואני מתחילה להיבהל ולהילחץ, שהוא יישאר לנצח בלי שם!!!
יש לכם רעיונות לשמות בשביל הצפרדע?
הוא לא יכול להשאר צפרדע לנצח! הצעות ורעיונות יתקבלו בברכה. אין לי אפילו ספר שמות.

מנסיוני הדל..

כשבר נולדה ממש לא היינו סגורים על שם, רצינו בר הרבה זמן ואז עלו רעיונות אחרים וכשהיא בכלל נולדה היא לא נראתה כמו שום שם, אלא כמו אפרוח קטן (חשבתי על זה אבל ירדתי מהרעיון). ופתאום אחרי כמה ימים (יצאנו מבית החולים בלי רישום שם) היא פשוט היתה בר שלנו, ובזה נגמר. יש הרבה אתרים עם שמות - הורים שילב ויש עוד כמה ואחד ממש חמוד שגם נותן פרושים ועוזר לך לבחור לפי משמעויות וכו - אני צריכה להזכר. בהצלחה

nochi

New member
טוב אז לי יש להציע רק אילי לבן אולי

גם לבת?? שני העיצורים בחיריק. אנחנו רצינו שם שישמע כמו שם חיבה קצר ומתוק, שם שיילך טוב עם שם המשפחה-(ראה מקרה אסף לוץ
) ושם שיהיה לאמריקאים קל להגיד. מצרפת עוד תמונה של החושחוש

een ogenblik

New member
אני ממש לא שייכת לכאן

אבל יש לי בבית את "פסוק לי שמך" ואת "אנציקלופדיה לאישים בתנ"ך", ואולי משהו מתוכם יעזור. רק שיש בהם הרבה מאד שמות, וכדי לברור מתוכם כדאי לדעת מה את מחפשת (עברי לגמרי/לועזי לגמרי/יוניסקס/תנכי/מודרני/הברה אחת/אותיות תחיליות/או כל סעיף אחר). וכדאי לעשות זאת בקרוב, מאחר וחברים הריוניים ביקשו את הספרים אליהם, וכנראה נפגש איתם בסוף שבוע זה או הבא.

מה אני רוצה...

אני רוצה ישראלי שיהיה קל לבטא אותו באמריקאית מבלי לשבש (למשל בלי ח' או כ' לא דגושה, ובלי צ') אני רוצה מודרני יחסית ומשהו שלא קוראים לכל הילדים היום. אני רוצה משהו שהכי טוב אם יהיה קיים גם כאן בארה"ב, אבל לא חובה. לא רוצה הברה אחת. לא רוצה לועזי. יוניסקס לא ממש מעניין אותי. ותנכ"י יכול להיות נחמד רק שרובם, לבנים לפחות, מאד לא מודרניים. והשם שרציתי כל הזמן היה יונתן... רק שמשום מה עכשיו אני לא בטוחה יותר. באנגלית זה Jonathan ואני אוהבת את זה, אבל גיליתי שחצי מהישראלים פה קוראים לבנים יונתן...
חשבתי גם על דניאל ותום, דניאל אני פחות אוהבת וגם הוא נורא פופולרי, ותום אני לא יכולה לצערי בגלל שיש לנו כבר תום קטן במשפחה הקרובה...
לכל המציעות...

een ogenblik

New member
שמות תנכיים, מודרניים לא חד-הברתיים

שאינם יוניסקס, ואולי הם קלים להגייה, גם אם לא לועזיים: שם תנכי מפורסם, ובינלאומי הוא אָדָם. שם דומה ליונתן בהגייתו, אך שונה הוא יוֹתָם. שלושה שמות הקשורים זה לזה הם יָבָל, יוּבָל ותֻּבָל. אני מוצאת שלשם פֶּלֶג יש קסם רב, וכך גם לאֱנוֹשׁ. אני חושבת שעָמְרִי, קל להגיה, ואולי גם נָדָב. אני חוששת שאֶבְיָתָר אינו קל להגיה כלל, אך מה אם אֲבִישַׁי? ואם שמות שנגמרים בהברה אַי הם בסדר, אז יש את אֲמִתַּי ויִשַׁי.

../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

חלק מאלה נכנסו לרשימה שלי! איך לא חשבתי על עמרי? איזה שם יפה.

ליאת127

New member
../images/Emo18.gif עם השם עמרי

זה יכול להשמע לאמריקאים כמו שם ערבי עמר

כדאי גם לחשוב

על המשמעות בעברית. למשל: יבל, יובל ותובל הם שמות בסביל, לדעתי עדיף שם בפעיל. מה דעתך על "איתן"(במלרע)? או "בנימין"?

סנדייז

New member
עדי כשראיתי את הודעתך צחקתי..למה?

כי שאלתי את עצמי מתי עדי תגיע לנושא שמות כאן
ראשית עדי,הסירי דאגה הוא לא ישאר בלי שם. ושם שאני אוהבת אבל חברה ילדה לפניי וקראה לבן שלה בשם זה-אלון. דרורה

זה השם שאני הכייייייי אוהבת

בגלל זה נתתי אותו לאחי הקטן לפני 13 שנה
אלון הציע שנקרא לתינוק "אלון הקטן" חחחח, או "אלון ג'וניור". לדעתי זה שם מהמם, הוא מייצג את כל מה שאני אוהבת, טבע וכח והתנ"ך והכל ביחד. אוף!! כרגע אני ממש מתלהבת מהשם תבור משום מה.

אלון תבור??

חחח, רק עכשיו חשבתי על זה, אולי בגלל זה אני כל כך מתלהבת ממנו. זה מסתדר לי

כרמלה2

New member
אלון זה שם מקסים. לבן של אחי

קוראים אלון ואני מתה עליו. עדי, לא יוצא לי לגלוש הרבה אבל אני מתרגשת כאילו קרובת משפחה שלי עומדת ללדת. וזה נחמד שאכפת לי ממישהי שבעצם לא פגשתי אף פעם. מחזיקה לך אצבעות.

העולם הוירטואלי

מקצר מרחקים
אני מרגישה שאני לגמרי לא לבד בגלל כל האנשים הנפלאים שמלווים אותי בהריון הזה. הרבה יותר טוב מרופא צמוד, אפשר להתבכיין, להתלונן, לקטר, לשאול, לחקור, להציק, לקבל עזרה, תמיכה, עצות, רעיונות, או סתם לפטפט בכל שעה של היום והלילה וזה נורא כיף. באופן אישי ממש ממש קשה לי להאמין, אני פשוט לא קולטת שאני יכולה ללדת כל רגע. הרופא אמר לי להשאר במרחק שעה מבית החולים בכל רגע נתון... חברה שהיתה אמורה ללדת שבוע אחריי ילדה שלשום... אבל אני לא מרגישה מוזר בכלל, וזה מה שמוזר! המוח שלי בכלל לא קולט שכל רגע ה-כ-ל יכול להשתנות. איזה פחד!!!!

אי אפשר להתכונן לזה...

יותם הגיע 3.5 שבועות לפני הזמן בדיוק שהתכוננתי להמתנה הארוכה... יןם אחרי שראיתי אותו פעם אחרונה באולטרא סאונד... מה שאני בעיקר זוכרת מאותו ערב זה החיוך הענקי שהיה תקוע לי על הפרצוף כשהגעתי לחדר לידה. אני פשוט לא הצלחתי לחשוש מהכאב מבעיות וכו פשוט אושר צרוף שעוד כמה שעות אני אפגוש את הפשוש. 18 שעות כאבים ובלאגן לא מחקו את החיוך הזה. וכשהוא יצא המשפט הראשון שלי לבעלי היה אתה רוצה עוד אחד.. הוא היה כל כך יפה כל כך מקסים כל כך קטן ומדהים. הוא לא בכה הוא עשה קולות שהראו שהוא נושם והכל בסדר. מאותו רגע כמו שהזהירו אותי שוב ושוב אני לא ישנה טוב אני עסוקה בדאגות מחשבות ומשחק אבל חיוך שלו עושה לי את היום חיבוק ואני שוכחת כמה שעות שינה היו הלילה.. אני מאחלת שהכל ילך בקלות ובשמחה.

בנימין זה אותו סיפור

באנגלית נשמע טוב ובעברית ישן מדי... כנ"ל דוד ועוד שמות שבאנגלתי נשמעים נהדר. בגלל זה חשבתי על יונתן (במלרע), ועכשיו אני קצת יורדת מעניין השמות הדו-לשוניים וחושבת על ישראליים לחלוטין. כרגע בראש הרשימה יניר ותבור.

גאיה100

New member
שמות... לא כולם תנכיים

איתן (נשמע מצויין באנגלית) אבירם אבישי דולב גפן תמיר (שם מדהים רק בטח תהיה בעיה בהיגוי של ה- ר') רוני גוני (הלהיט האחרון ששמעתי, כבר מכירה שניים בארץ)

רעיון לשם -רביד

הפירוש של השם : רביד, ענק לצוואר ולפי הבת שלי ענק יהלומים. אין הרבה רבידים, זה מתאים לבן ולבת ואולי בעקבות הפורום הזה ייתוספו עוד רבידים. בכל אופן בארץ בביה"ס היינו יחדים וכמובן שגם כאן.

למעלה