יוחאי 17

New member
../images/Emo4.gif

שלום, שאלה לי בנוגע לבית כלא. לאחרונה אני חושב על העניין הזה, ולפעמים יוצא לי לחשוב על העניין בצורה שממש נוגדת את עניין הכליאה של אדם כה או אחר בלי קשר לפשע שעשה שלרוב המכרים היה דחף מסויים. אין דרך אחרת להעניש אנשים מסויימים שנשלחים לכלא ושעדיין לא יפגעו בכלל הציבור? אין דרך אחרת שיכולה למנוע או לתקן אדם כזה או אחר שאמור להכלא בתא? זה נראה לי לא בסדר.. אנחנו בתור בני אדם.. זאת אומרת, למה יש לנו זכות לכלוא מישהו ?.. באותה מידה אני לפעמים חושב בדיוק ההפך, אבל אני רוצה לשמוע דברים דברים בעניין שהצגתי כאן.. אז?.. תודה

thorondor

New member
תיקון? המטרה היא עונש.

אדם שהפר את חירותו של אדם אחר בצורה כלשהי צריך להענש, לא להיות מתוקן. (עם יוצאי דופן, כמובן. אני מדבר על אדם שאחראי ומודע למעשים שלו) האמנה החברתית היא זו שמקנה למדינה זכות לשלול את החירות של אדם שפשע נגד אדם אחר. ביצעת פשע, אתה צריך להענש. ולמדינה יש כל זכות להעניש אותך, אחרת זו אנרכיה.

זאת אולי המטרה העיקרית,

אבל לשיטת הכליאה יש עוד מספר מטרות... כתוצאה ממה שפירטת עליו יש, כמובן, את מטרת ההרתעה, לא לפשוע כי אז יכניסו אותך לכלא. מעבר לזה יש גם את הצורך להגן על הציבור, להרחיק ממנו גורמים שמאיימים עליו (להכניס גנב לכלא בשביל למנוע ממנו לגנוב, שם הוא לא יכול לפשוע על חשבון הציבור הרחב). לפי המשחק של אנדר (אם אני לא טועה) יש גם את עניין הגנים, נטייה לאלימות נמצאת בגנים, נעילת אדם מחוץ לחברה מונע ממנו להעביר את הגנים האלימים שלו הלאה. מעבר לזה בתי הכלא גם מספקים כוח עבודה חינמי מרשים למדי, לא בארץ אומנם, אבל בכל זאת. חלק מתפקידם של האסירים הוא עבודה, לא מדובר כאן בשבירת אבנים כל היום, אלא עבודה במפעלים שנמצאים בתוך בתי הכלא עצמם (לדוגמה - בארצות הברית רוב הלוחיות רישוי אם לא כולם של המכוניות מיוצרות בבתי הכלא) סלחו לי על הניסוח המבלבל, הילה-גרגורי.

thorondor

New member
עניין מניעת ההעברת הגנים לא רלוונטי

מתירים לפושעים להתרבות גם תוך כדי מאסר.

כן, אני יודעת,

אבל זה יתרון תאורטי אפשרי, זה שמרבית מדינות העולם לא משתמשות בו זה בעקבות לחץ דתי או מארגוני זכויות האדם או משהו.

אנדר ../images/Emo99.gif

יופי, הגנב לא גונב מאנשים אבל חי מהמיסים... בהחלט פיתרון טוב... (לא משנה שאלה די תת תנאים... קרוב לטירונות... כולנו אלימים לפי דעתי... האלימות היא אצל כולנו, אצל רובנו יש חסם לאלימות בשם תהליך החיברות... רוב האנשים כאשר הם נתקלים במכונית פתוחה עם המפתחות... הם לא יכנסו ויסעו... הייתי רוצה לעשות כזה ניסוי, להניח תיק באמצע שטח ציבורי ולראות איך אנשים מגיבים... כמובן שבישראל יקראו למשטרה ויפוצצו אותו...

הרשה לי לנחש,

אחרי שיטוט בכרטיס האישי של המדוברת (דבר שעלול להחשב כסטוקריות מטרידה, אבל הוא לא, כי הוא נעשה לצורך תגובה להודעה זאת בלבד
) היא התייחסה ליצר האלימות שקיים בכל אחד מאיתנו, אותו הזכרת בהודעתך. ותקני אותי אם אני טועה:p

cheetara

New member
פרשנות מעניינת והגיונית, אמנם

אבל האמת, מביך להודות, פשוטה הרבה יותר. ממש התחשק לי לבצע את הפעולה האמורה באותו רגע, וחשבתי שיהיה משעשע לתקוע תגובה כזאת במקום לא קשור. משעשע בעיני בלבד, ולכן צדק אדם כשהניח שמדובר בבדיחה פרטית. להבא, אני אנסה לא לכפות את המוזרויות שלי על הפורום, אבל זה יהיה קשה... בלי שום קשר, אני מקווה שלא יסיקו עליי יותר מדי מסקנות ע"פ התגובות שלי בפורומים אחרים. נראה לי שמתקבלת משם תמונה עגומה... אבל שוב, אהבתי את הפרשנות.

לא, לא,

הרי אם לא נציג לראווה את מוזריותינו בפורום, הוא יגסוס וכולנו נאבד בו עניין, לא ככה? שלוש קריאות הידד לאידאל המוזרות!

אז מה המוזרות שלך? ../images/Emo8.gif

דבר מוזר שעשיתי לאחרונה היה לנסוע באופניים בגשם... מה דעתכם על ללכת ברחוב עם אוזניות ולשיר בקולי קולות?...

אני?

אני חושבת שהסטייה שלי לברווזים מהווה הוכחה מספקת לעובדה שהמוזרויות האלה קיימות, הלא כך? :p ואת השאר כבר תצטרך לקלוט לבד.
ללכת ברחוב עם אוזניות ולשיר בקולי קולות? בשביל מה האוזניות? D:

יש הבדל,

בין אדם בעל יצר אלים (כל אחד מאיתנו, בעקבות זה שאנחנו חיות וייצר ה"אלימות" כמו שאנחנו מכנים אותו הוא צורך הישרדותי) ולבין אדם אלים. ההבדל הוא השליטה, אדם נורמלי ידע איך לשלוט באלימות שבו, אדם אלים יוצא אותה על החברה בצורה של קללות במקרה הטוב ורצח במקרה הרע (וגם זה לא הגרוע ביותר, כמובן.), לאחרונה הנורמה משתנה והאלימות הולכת ונהיית יותר ויותר מקובלת בחברה, ככה שלמעשה אדם נורמלי משחרר באופן חסר שליטה יותר ויותר מהאלימות אשר קיימת בכל אחד מאיתנו, דבר שכמובן מקדם את הגדילה במספר הפשעים האלימים. (פן אחד בלבד, כמובן, ובצורה מאוד פשוטה ולא מפורטת, ניסיתי להבהיר את הדעה שלי באופן פשוט.)

האם אפשר להחזיר את הגלגל לאחור?

אפשר להגיד שהשתחררות הרסן האלים בחברה קשור גם למיניות בפרסומות. אני נתקל ביותר אנשים שאוהבים סאדו - מאזו מפעם, איכשהו זה נהיה טרנדי. מזכיר לי "נוסטלגיה" - כלומר עקב כניסת אופנות חדשות לחיים, הצרכנים מגיבים בחזרה לישן ולמוכר, אז נוצר ביקוש למוצרים ישנים, חזרה לשנות ה 70' וכו. אז האם הקידמה הזו טובה לנו או לא?

אוקי,

אם תשאל אותי סאדו-מאזו זאת אחת מדרכי ההתמודדות הרצויים יותר עם הייצר האלים, אתה מוציא אותו על אנשים שנהנים ממנו, במקום להוציא אותו על "קורבנות תמימים", אפשר להשוות את זה לסוג של אומנות לחימה (וואו, איזה השוואה חסרת כיוון, אבל בכל זאת.) דרך חיובית להוצאת דברים שמחוץ לה נחשבים שליליים (מיניות גואה, אלימות, שליטה באחר וכדומה).

למעלה